Şimdi Ara

Asus Strix kartlar'da ki Ciddi Power limit sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, eski konuyu düzenlemek istemedim karışıklık olmaması açısından . Başta Rx570'leri satmak için driver ile kartları bozuyo sanıyodum Amd ama durum çok farklı . Bir internet kafecinin konusu vardı o konuyu görmüştüm 1-2 ay önce ama çok umursamamıştım . Sorun büyük . Biraz araştırdım ve bu kartlar da "Power Limit" sorunu olduğunu öğrendim . Sürekli rahatsız eden bir sorun gibi durmasa da oyunun tam ortasında fps bir anda düşebiliyor hatta ekran komple gidebiliyor . Ekran kartı yüke girmiyor falan demiştim önce ki konumda sebebi bu . Gpu frekansı bir anda 300mhz'ye düşüyor anlamsız şekilde ve güç tüketimi 40-50 W civarına iniyor .

Aşağıda ki SS'ler de oyundayken test ettim . Öncelikle kartın TDP'si 120W . Tabi bu maksimum çekebileceği güç . Kartın normal güç tüketimi maksimum 95W . Sorun oyundayken kafası esince ekran kartı %100 gösterse bile güç tüketimi 45W oluyor ve fps inanılmaz düşüyor . Gpu frekansı da 300mhz'ye düşüyor .Tavsiye olarak sağlam bir psu kullanılıyorsa power limiti arttırmak tavsiye edilmiş . Bu 7850'ler de dalgalanma olarak ortaya çıkıyormuş zamanında . Power limiti arttırarak ekran kartının gerçek potansiyeli ortaya çıkıyormuş. Power limiti +50'ye kadar çıkardım çekebileceği kadar güç çeksin dedim ona 145W'a kadar fırsat verdim ama nafile . 119.9 W'ı gördüm tamam artış oldu ama sorun devam ediyor, yine arada bir 45W'a düşüyor ve fps 20'lere düşüyor . Bazı oyunlarda hiç yapmıyor . Sebebini bilmiyorum . Böyle kronik bir sorun neden bahsedilmez anlamıyorum firma o kadar rahat ki daha önce garantiye yollayanlara sorun yok cevabı verilmiş hep . Asus strix alacaksanız özellikle AMD modellerini iki kere düşünmekte fayda var. Ama kartı satıcam sanırım ben uğraşamam bu kart ile oyunun ortasında yine kilitlenir falan olan yine monitöre olur.

Karta +50 power limit verdikten sonra 95W'dan çıktığı güç tüketimi . Tabi 119.9'u gördüm ama yakaladığımda 112W denk gelmiş.

Buda 45W'a düştüğü an . Saniyelik olmuyor bu . En az 15-20 saniye devam ediyor maalesef . Çok zorlanırsa da kulaklıktan gelen ani bir cızırdama sesi ile görüntü gidiyor asus'un rog logosu beyaz yanıp sönüyor . Arıza ışığı gibi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 19 Temmuz 2017; 18:33:55 >

• Bu bir sorun değil. Kartın 300MHz'e düşmesi Powerplay tasarruf durumuna geçtiğini işaret ediyor. Tekrar ediyorum bu bir mesele değil. ULPS'yi kapatırsınız sabit hızından aşağıya düşmez. Kartı korumak istiyorsanız voltajını düşürün. Kapasitörlerin aşım akım seviyesi voltajın karesi ile artıyor. Güç eşiğini arttırıp, voltajı olabildiğince düşürdükten sonra bir sorun kalmaz.
    Kartın en alt hıza düşüyor olması, sürücünün anlık olarak yükü algılamaması ile alakalı olmaktan çok çipin sıcaklık kontrolünün sıcaklık eşiğine yaklaşması da bu atlamaları başlatır. Gtx 780, R9 290X, bir sürü kart(şimdiki sayabileceğiniz tüm Nvidia kartları) gamersnexus sıcaklık izleminde bu şekilde belli bir sıcaklık etrafında çalışmayı bu yöntemle yakalıyor. Örneğin, 780-290X gibi 28 nm kartlar için pcper incelemelerinde 80°C üzerinde bu davranışı görüyorsunuz. Daha yeni Nvidia kartlar içinse daha düşük eşiklerde anlık atlamalar oluyor.
    Kartınızın yeniden başlaması ve cızırdaması ise çok önemli bir ayrıntı. Bu koşullarda kullanmaya devam etmenizi önermiyorum. Dediğim gibi eğer akım aşılıyorsa çaresi voltajı nereye kadar düşürebileceğinizi bulmaktır. ATi Tray Tools gibi bir program size hız aşırtma hata tespiti yaparak voltaj seviyeleri arasındaki saat potansiyelini gösterebilir.[Kaynak]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 19 Temmuz 2017; 19:32:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bu bir sorun değil. Kartın 300MHz'e düşmesi Powerplay tasarruf durumuna geçtiğini işaret ediyor. Tekrar ediyorum bu bir mesele değil. ULPS'yi kapatırsınız sabit hızından aşağıya düşmez. Kartı korumak istiyorsanız voltajını düşürün. Kapasitörlerin aşım akım seviyesi voltajın karesi ile artıyor. Güç eşiğini arttırıp, voltajı olabildiğince düşürdükten sonra bir sorun kalmaz.
    Kartın en alt hıza düşüyor olması, sürücünün anlık olarak yükü algılamaması ile alakalı olmaktan çok çipin sıcaklık kontrolünün sıcaklık eşiğine yaklaşması da bu atlamaları başlatır. Gtx 780, R9 290X, bir sürü kart(şimdiki sayabileceğiniz tüm Nvidia kartları) gamersnexus sıcaklık izleminde bu şekilde belli bir sıcaklık etrafında çalışmayı bu yöntemle yakalıyor. Örneğin, 780-290X gibi 28 nm kartlar için pcper incelemelerinde 80°C üzerinde bu davranışı görüyorsunuz. Daha yeni Nvidia kartlar içinse daha düşük eşiklerde anlık atlamalar oluyor.
    Kartınızın yeniden başlaması ve cızırdaması ise çok önemli bir ayrıntı. Bu koşullarda kullanmaya devam etmenizi önermiyorum. Dediğim gibi eğer akım aşılıyorsa çaresi voltajı nereye kadar düşürebileceğinizi bulmaktır. ATi Tray Tools gibi bir program size hız aşırtma hata tespiti yaparak voltaj seviyeleri arasındaki saat potansiyelini gösterebilir.[Kaynak]

Hocam bazı oyunlarda 10 saat bile oynansa sorun çıkarmıyor . Ama bazı oyunlarda da bu sorun var . Öncelikle ULPS'yi nasıl kapatabilirim ? Voltaj'dan kastınız power limit ise direk varsayılana çekebilirim zaten isteksiz çıkardım sinirimden +50'ye. Cızırtı dediğim ses ilk defa dün oldu normal de direk gidiyordu ekran dün bir anda kulaklıktan oyunun sesi takılırda cırrrr eder onun gibi oldu gitti ekran . Şuan aklım iyice karıştı tam olarak adım adım ne yapmam gerek belirtebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

• Sadece ses takılması ise kartta bir problem yok. Benim söylediğim duyduğunuzun cızırtı olması.
    ULPS'yi MSI Afterburner ayarlarında buluyorsunuz. ULPS bu 300MHz hâli oluyor. Sıcaklık kontrolü yerli yersiz bunu tetikliyor. Powerplay'i kapatırsanız da hep sabit hızda kullanıyorsunuz. Dediğim hız aşırtma programıyla hızınızı tespit ettikten sonra bir sıkıntı yaşamazsınız ama sıcaklık kontrolü biostan olduğu için Powerplay'i kapatmanız onu engellemez ve sizi daha düşük sıcaklıklarda kullanmaya zorlayabilir. Powerplay, güvenli sayıldığı için bu eşiğin üstünde kullanmanızı sağlıyor.

• Rx serisinde asus alınmaz bunu bir çok kişide söylüyor, oldukça sorunlular.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim öncelikle ULPS'yi kapattım , powerplay denen şeyide devre dışı bıraktım sorun yok şimdilik . 10dk oynadım 300'e düşmedi hiç normalde 2-3 dakika da bir düşüyodu son 2 gündür . Ayarları yaptıktan sonra İşlemci anormal derece de yüke biniyor . Ryzen 1600, normalde bu oyunda ortalama 30-35 arası gezen işlemci %60-70'lere çıktı bi ara 85'i gördü . Bu şekilde de devam ediyor %60-70 yük altında. Bunun bir bağlantısı var mı bu yaptığımız ayarlar ile ilgili.

Birde bu ULPS ve powerplay ile ilgili son bir şey daha sormak istiyorum . Ben bu ayarı afterburner'dan yaptım . Bu yazılımsal olarak mı etkiliyor ekran kartını, yani afterburner'ı açmadan girersem oyuna yine 300'e düşer mi afterburner açık olmadığı için? Yoksa ekran kartının biosu gibi bir şeye kalıcı olarak bunu tanımladı mı? bilgim yok bu konuda . Herhangi bir format'da falan tekrar yapmam gerekecek mi ?

• bu olayla ilgili amd de suçludur yani asus kart çıkarıp gpumu satsında nasıl satarsa satsın derdinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus z97-A Nasıl bir kart?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu biosun kayıt defterine farklı veri giriyor. Okunma şekli değişiyordu bios modifikasyonunda, şimdi hatırlayamadım. Dolayısıyla tekrar siz MSI Afterburner ile Powerplay'i açana kadar durum böyle.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Çip ile bios farklı. AMD biosunu Nvidia gibi kilitlemiyor diye suçun bir kısmı onda olacak değil. Öyle olacak olsa Nvidia kartların da saat hızı düşüyor, hadi bakalım.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben ne anlattim sen ne anlattin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Ben ne anlattim sen ne anlattin.

Hep öyle arkadaşımız.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Overclocklu asus amd kart alınmaz. Arkadaşa rx 470 aldık çocuk arada bir yeşil mor çizgiler çıkıyor diyor, ben aldırmayacaktım garantisi 3 sene diye aldı, aynı kartın msi olanını başka arkadaşa aldırdım problemsiz. Ben 280x kullandım kartın 7 bileşeninde yanık tespit edildi ve iade değişim çıktı. Bakarsanız çoğu artifact olayı da asus kartlarda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Senin ne tecrüben var ki? Sorunu çözdük hâlâ olayı büyütüyorsunuz. Trollüğün de adabı var canım, yapıyorsan yakalanmayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Senin ne tecrüben var ki? Sorunu çözdük hâlâ olayı büyütüyorsunuz. Trollüğün de adabı var canım, yapıyorsan yakalanmayacaksın.

öneri için sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.