Şimdi Ara

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.001
Cevap
69
Favori
270.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
90. Sırada  bugün en iyi #33
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teknorya'dan almasaydın keşke. Zorluk çıkarıyormuş para iadesinde falan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde bende beklemedeyim hem ekran boyutu hem ram 8 az en az 16 lık beklıyorum zaten 8-9 k bayılcaz degecek bişi olsun veya 10k.

• yusufyigitu Y kullanıcısına yanıt
    Ya zaten Türkiye'de satılı olanlar boş. Hepsiburada'nın sattığı 6400 tl olan model'de büyük ihtimal 48wh ve hdd kısmı boş. Senin gittigidiyor'da bulduğunda 1tb hdd var ondan fiyat farkı. Mesela Amerika'da 90wh li olanları satıyorlar. Çünkü kim ne yapsın amerikada hdd'yi. Adamlar için ssd zaten ucuz ve iki ssd slot yeter, bataryanın büyük olması daha önemli. Sonuç olarak boşaltılmış şekide satıyorlar.

• Merhaba. Bu laptopa 8 veya 16lık ram takviyesi yapabiliyoruz değil mi ? Tahmini 8 ram takmak kaça mal olur sizce ?
    Ağır cfd hesaplamalarında kullanacağım. Cfd çalışmaları için max 7.500 Tl de önerebileceğiniz başka bir laptop var mı ?

• Ben sitede 1650ti modelini bile bulamadım, görünürde böyle bir model yok zaten. Ama kasanın standart olduğunu düşündüğümüz için, iki tane ssd slot, 1 tane hdd var diye düşünüyoruz. 90 wh batarya varsada hdd takabileceğin yer olmuyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut3280

Teknorya'dan almasaydın keşke. Zorluk çıkarıyormuş para iadesinde falan.
    Kargo sonuçta yola çıkmadı iptal etsem mi diye düşünmüyor değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir aradan sonra herkese Merhaba; forumu tekrar aktif olarak görmek çok güzel :) konuyla ilgili bilgi aktarımı ve güzel yorumları yapan tüm arkadaşlara teşekkürler

Mart ayında tam bir laptop alayım derken (Dell G315 i7 9750H - 8GB Ram- 256 GB SSD + 1 TB SATA) ürünün fiyatı 6500 TL 'den 8500 TL civarında rakamları gördü : ))

Fiyatların yükseldiği dönemde ürün alamayınca uzun bir süre birçok marka ve model ürün araştırdım

En son 7300 TL'ye aşağıdaki ürünü sipariş verecektim ki ürün bitti : ))

1 Adet Dell Vostro laptop (i5 8265U - 8 GB Ram - 256GB SSD - DVD-RW - 1920x1080)
    Malum ekran kartı biraz düşük olduğu düşük grafik ayarları dışında pek oyun oynanmıyor

1 Adet Core 2 Duo E6550 - 4GB Ram - Radeon6790 bilgisayar kasam var {Bilgisayar alamayınca 90 TL ye Q9300 aldım :))}
    CPU - RAM ve Disk anlamında yetersiz kalıyor bende yaklaşık 1000 TL masrafı ve ayrıca mobil cihaz ihtiyacım olduğu için buna yapacağım masrafıda düşünüp Dell Laptop cihazımı 3400 TL ye satmak üzere anlaştım;

Daha sonra mecburen kampanya ve araştırmalara devam ettim, baktım bu işin sonu yok en sonunda bayram öncesi aşağıdaki ürünü sipariş verdim en azından bir süre düşük maliyetle işimi görür dedim, sonra bu konu başlığını görünce siparişi iptal ettim bende

Konunun çok dışına çıktım kusura bakmayın;

Bilgisayar almak için en uygun zaman bence en çok ihtiyacınızın ve maddi olarak müsait olduğunuz bir zaman diye düşünüyorum

Ben öncelikle olmazsa olmazlarımı belirledim, en az orta seviye bir işlemci, orta seviye bir ekran kartı, full hd IPS panel, yüksek malzeme kalitesi buna bağlı olarak uzun ömürlülük ve dayanıklılık.

Çok fazla oyun oynayama vaktim olmuyor ama oynadığım oyunlarda grafik ayarları Ultra olmasına gerek yok fakat High olması tercihim. 30 FPS altında ve Medium ayarların altında kesinlikle oynamıyorum. 60 FPS ve 60 Hz de benim için bütçeme göre fiyat/performans kanadında güzel bir tercih diye düşünüyorum.

1-) Asus FA506II-BQ018 AMD Ryzen 5 4600H 8GB 256GB SSD GTX1650Ti FreeDos 15.6" FHD - 6.399,00 TL

2-) Asus FA506II-BQ150 AMD Ryzen 7 4800H 8GB 512GB SSD GTX1650Ti FreeDos 15.6" FHD - 7.399,00 TL

3-) Asus FA506IU-BQ078 AMD Ryzen 7 4800H 8GB 512GB SSD GTX1660Ti FreeDos 15.6" FHD - 8.279,00 TL

1. Üründe SSD kapasitesi benim için yeterli olmayacağını düşündüm 256 GB SSD ve 512 GB SSD arasındaki fiyat farkı 400 TL bunu göz önüne aldığımda arada bir üst seviye işlemci için 600 TL fark kalıyor bu farkta bu işlemci için değer diye düşündüm, sonuçta işlemci 1080P veya 4K video izlerken bile işe yarayabiliyor uzun vadede işlemci her zaman kullanılır diye düşünüyorum. Bunun için 2. Ürün sipariş vermek mantıklı geldi zaten daha önce Asus ROG tercihinde de bu fiyatlara çıkabildim. (6400 TL tabiki maddi olarak hiç rahatsız etmez beni)

2. Ürün ve 3. Ürün arasında gördüğüm tek fark ekran kartı, Sizce 880 TL bu iki ekran kartı arasındaki farka değer mi ? Toplamda bilgisayar için düşündüğüm bütçenin (6500TL) çok üzerine çıkmış olsamda 8-10 Yıl kullanabileceğim bir ürün olur mu sizce yoksa 6400 TL ye 1. ürünü alıp 2-3 yıl sonra bunu satıp biraz fark verip güncel ürün almakmı daha mantıklı

Not: Philips 246E9QJAB/01 Monitör kullanıyorum, Flicker-free ve LowBlue modlarının çok faydasını gördüm.
    Alacağım Laptop ekran kartları NVidia bunlarla birlikte monitörde bulunan AMD FreeSync kullanılabilir mi ?

Zaman ayırıp mesajımı okuduğunuz için ayrıca tüm yorum ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, herkesin gönlündeki bilgisayar sahip olmasını diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmtf -- 26 Mayıs 2020; 18:10:0 >

• Predator536 kullanıcısına yanıt
    Benzer özellikteki bilgisayarlardan her zaman daha ucuza satıyorlar, yemi modellerde kronik bir arıza duydunuz mu? Çünkü ben Asus modellerinde çok duydum.

• lordmtf kullanıcısına yanıt
    1660ti ekran kartına 60hz monitör bana biraz mantıksız geliyor, 60hz bana yeterli diyorsan zaten 2. ve 1. bilgisayar ultra ayarlarda 60fps rahat oynatır. İllaki 8000 bin'lere çıkacam diyorsan, diğer markaların 4000 serisi, yüksek hz'li modellerini bekle.
  • GTX 1650Ti olanlarda Tek M2 slotu varmış. Bu bilgi beni üzer...

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü

Cihaz bir de harddisksiz şekilde 48Wh çıkarsa sanırım almaktan vazgeçeceğim.
  • mevlutucar kullanıcısına yanıt
    Bunu Asus'un sitesinden aldıysan orada 1650ti diye bir modelde gözükmüyor zaten.
    www.austin.net.au
    ASUS FA506II-HN138T Black Ryzen 5-4600H (1x 8GB) 512GB 15.6inch FHD 144Hz GTX 1650 Ti Gaming Laptop, Win10H
    https://www.austin.net.au/asus-fa506ii-hn138t.html
    bu sitede 1650ti'da iki slot var. Ben ikinci slota kadar kırpacaklarını zannetmiyorum. Yaptılarsada ayıp artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkc

Bunu Asus'un sitesinden aldıysan orada 1650ti diye bir modelde gözükmüyor zaten.https://www.austin.net.au/asus-fa506ii-hn138t.html bu sitede 1650ti'da iki slot var. Ben ikinci slota kadar kırpacaklarını zannetmiyorum. Yaptılarsada ayıp artık.
    Yukarıda arkadaşların paylaştığı linkten manuel'ine baktım hocam. Model olarak FA506II bize gelen aletler de. İşaretlediğim manuel'i inceleyebilirsiniz.

Link :https://www.asus.com/supportonly/FA506II/HelpDesk_Manual/

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü

Batarya mevzundan hevesim kaçtı zaten, bir de ek ssd slotu yoksa iyice vazgeçecek gibiyim. Fiyatı uygun tutmak için kırparsında bu kadarı da fazla. Bu fiyatlarda en mantıklı seçim olur ama ben diğer markaları bekleyecek gibiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Benzer özellikteki bilgisayarlardan her zaman daha ucuza satıyorlar, yemi modellerde kronik bir arıza duydunuz mu? Çünkü ben Asus modellerinde çok duydum.
    Benzer özelliklerdeki Asus'tan pahalı şuan Yeni modellerde duymamanız çok normal çünkü garanti biter bitmez anakart arızaları başlıyor. şikayetvar.com'dan incelemenizi tavsiye ederim, bolca mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkc

Batarya mevzundan hevesim kaçtı zaten, bir de ek ssd slotu yoksa iyice vazgeçecek gibiyim. Fiyatı uygun tutmak için kırparsında bu kadarı da fazla. Bu fiyatlarda en mantıklı seçim olur ama ben diğer markaları bekleyecek gibiyim.
    Ben de ASUS'tan gelecek açıklamaları bekliyorum doğrusu. Eğer yapılan açıklama hoşuma gitmezse, ilk olarak 1 Haziranda açılacak olan firmalar ve "olursa" indirimli fiyatlara bakacağım. O da hoşuma gitmezse yeni makineleri beklemeye devam.
  • onurkc O kullanıcısına yanıt
    Diğer markalar olarak verebileceğiniz örnek var mı ?

Mesela Dell G3 serisini pek istemiyorum G5 serisi olabilir, Lenovo tarafında da IdeaPad yerine Legion tercihim kesinlikle

O zaman 6400 TL ye 1.ürünü almak mantıklı olacak uygun bir kampanya denk gelirse satıp yüksek Hz ve 1660Ti bir model alabilirim, beklemekten çok sıkıldım ve yoruldum açıkçası her gün kampanyalara bak site site dolaş, ürünleri incele yorumları oku sürekli yeni ürünler çıkıyor yarında kesin 1660Ti yeni modeli çıkar : ))
  • onurkc O kullanıcısına yanıt
    Nvme olarak takılıyor diye biliyorum ek bir ssd için ek slot var ki.

Bu bilgi bizide üzer ama tek slotda benim için yeterli şimdilik, ama 48W olayı olursa bende iptal ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.