Şimdi Ara

ASUS TUF GeForce GTX1660Ti OC 6GB GDDR6 1.362 TL!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
12.594
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: XanthiN

Kart henüz gelmedi ama iyiden iyiye iade yada satışı düşündürttünüz bana.

Yine de fiyata bak diyorum. Çok komik bir paraya sattılar kartı. Bir de 3 yıl Asus garantisi var...

Almak istemiş ama alamamış arkadaşlar, benden almak isteyen varsa mesaj atsın, değerlendireceğim.

Almak isteyen çıkmazsa iade yada takar kullanırım artık. Kapalı kutu tutacağım bir müddet.
    Bende evga sc 1070 cift fanli model var 2. El almistim ekran karti 74 76 derece arasi calisiyor %50 fan hizi, %90 fan hizi yapsan bile derece hic düşmüyor ucak kalkiyor gibi ses geliyor muhtemelen ayni sicaklik performansina sahip bu kartta bence almayin fan i en az %50 de calistirmak zorunda kalacaksiniz ve ses kirliligi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 11.11'den beri Rx 5700'ün alınabilecek fiyatlara düşmesini bekliyordum ama 100 liradan fazla indirim olmadı.
    Efsane fiyata 1660ti görünce dayanamadım yapıştırdım ben de bu karttan 1 tane.

Kart diyelim ki oyunlarda 85 derece oluyor.
    Bunun karta ne gibi bir sıkıntısı olur?

Bozulur mu? Bozulursa ne kadar süre dayanır?
    Isı arttığı için performansı düşer mi?

Eğer ciddi bir zararı yoksa, performans düşmüyorsa, bence bu fiyata fazlasıyla kullanılır bu kart. 3 yıl da garantisi var.

Olası bir sıkıntıda üst model(rog strix vs.) ile değişim ve ya para iade talebi isteyip, verilmemesi halinde tüketici mahkemesine başvurulur. Para iadesi ve ya üst modelle değişim rahatlıkla alınır.

Şöyle zımbırtılar var. Etkili olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 2 Aralık 2019; 11:19:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kill or Be Killed

11.11'den beri Rx 5700'ün alınabilecek fiyatlara düşmesini bekliyordum ama 100 liradan fazla indirim olmadı.

Eğer ciddi bir zararı yoksa, performans düşmüyorsa, bence bu fiyata fazlasıyla kullanılır bu kart. 3 yıl da garantisi var.

Olası bir sıkıntıda üst model(rog strix vs.) ile değişim ve ya para iade talebi isteyip, verilmemesi halinde tüketici mahkemesine başvurulur. Para iadesi ve ya üst modelle değişim rahatlıkla alınır.

Şöyle zımbırtılar var. Etkili olur mu acaba? https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/ekran-karti-ram-anakart-icin-100-bakir-sogutucu-P184138575?gclid=Cj0KCQiAiZPvBRDZARIsAORkq7eDb1r2GS5g9woHtBLNDvlENRMHG9aljppB9ummrY2jiuOheUiUukIaApykEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra throttling başlar, gpu ısıyı düşürmek için kendini limitler bu da fps kaybı demek.

Ayrıca tabiki sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışan bir ekran kartı uzun vadede mosfetlere, vram'lere zarar verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra throttling başlar, gpu ısıyı düşürmek için kendini limitler bu da fps kaybı demek.

Ayrıca tabiki sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışan bir ekran kartı uzun vadede mosfetlere, vram'lere zarar verebilir.

Alıntıları Göster
    Hocam peki ısıyı düşürmek için manuel fan ayarı dışında ne yapılabilir?

Linkini eklediğim bakır parçalar 3-5 derece düşürmeye yardımcı olur mu? En azından 80'e sabitleyebileyim.
  • quote:

Linkini eklediğim bakır parçalar 3-5 derece düşürmeye yardımcı olur mu? En azından 80'e sabitleyebileyim.

Alıntıları Göster
    Fan devrinin mucizeler yaratacağını sanmıyorum, bu kartın soğutmasındaki sıkıntı soğutucu bloğun dandik olması. Diretcu soğutma sistemi ile bunun arasında dağlar tepeler kadar fark var. Haliyle soğutucu blok ne kadar kötüyse gpu üzerindeki ısının soğutucu bloğa iletimi o kadar zor olur, fanları yüzde yüz devirde çalıştırsanız bile soğutucu bloğa yeterli ısı iletimi olmadığı için fanlar pek bir işe yaramaz.

Söylediğiniz parçalar tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum gpu çekirdeğine temas etmiyorsa pek bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Aralık 2019; 13:41:57 >

• quote:

Alıntıları Göster
    bu karttaki soğucu blok ve fanlar çok dandik. soldaki fan hiçbir işe yaramıyor. sağdaki de soğutucu bloğun üstüne bile denk gelmiyor.

bu karta yapılacak en iyi şey, o da olursa bilmiyorum denemek lazım, benzer pcbsi olan bir ekran kartı fanını söküp buna takmaktır. mesela r7 265 asus directcu ii arızalı bir ekran kartı alıp soğutucu swaplanabilir. o zaman 65 70 derecelerde dolaşır diye tahmin ediyorum. tabi bu durumda garanti ne olacak onu da düşünmek lazım.

ikinci ihtimal fan curve ayarı yapıp voltaj düşürme yoluna gitmek olabilir. düzgün bir voltaj ile birkaç derece kazanılabilir. fan curve ile de ekstra birkaç derece kazanılır ama ses sorunu ortaya çıkabilir.

üçüncü ihtimal kartı normal kullanmak ve 3 senelik garantisine güvenmek. bozulunca bir üst model veya muadili ile değişimini istemek.

asus bu kartı hangi akla hizmet çıkarmış anlamak güç. tek bir 12mm fan koyup çekirdeğe direkt temas eden ufak bir soğutucu blok bile koysa bu kart en ağır şartlarda 75 e yaklaşmazdı.

kartı ben de aldım ancak kesinlikle iade düşünüyorum.

• ben aldım memnunum,

100tlde puan verdi 1260 tl ye geldi.

kasam çok ferah ve soğutması önde 3, üstte 2, arkada 1 egzoz fan ile gayet serin.

bf5 ve bc2 oynuyorum genelde.

bc2 zaten karta yük bindirmediği için max 55 derecelerde.

bf5 de max 72 gördüm, ortalama 65 - 68 civarı çalışıyor.

taktığım gibi kullanıyorum hiç bir ayar özelleştirme yapmadım.

yazın daha sıcak çalışır evet ama odamda klimam var, yaz oldumu klimasız oturmuyorum sıcağı sevmem, oda sıcaklığıda klima sayesinde 24-25 civarı oluyor.

Haliyle yazında extra sıcaklık artışı klima sayesinde çok fazla olmaz benim için.

1260 tlye 1660ti almışım, kendi adıma çok memnunum.

Evet soğutması kötü, muadillerine göre en kötü soğutması olan 1660ti modeli ama 1260 Tl ye benim işimi benim kullanım şartlarımda çok fazla ısınmadan görüyor

ASUS TUF GeForce GTX1660Ti OC 6GB GDDR6 1.362 TL!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH-HANDERE -- 2 Aralık 2019; 13:25:17 >

• konuyu cidden merak ettim alanlara ürün ulaşınca neler olacak bekliyoruz :)
    gerçi çoğu kart yüklenildiğinde 70-75 dereceleri rahat buluyor ,galiba bunlar üretilirken ona göre ayarlanıyor ,yoksa çok kısa sürede kartlar yanardı

size garip gelecek ama bana 80 derece sıcaklık çok fazla değil gibi geldi ?

100 derece sıcaklık limiti olan işlemcileri düşününce acaba ne farkı vardır ?

kendime almayı düşünsem kesin alıp denerdim ,olmadı iade yapılır zaten :)
  • quote:

11.11'den beri Rx 5700'ün alınabilecek fiyatlara düşmesini bekliyordum ama 100 liradan fazla indirim olmadı.

Şöyle zımbırtılar var. Etkili olur mu acaba? https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/ekran-karti-ram-anakart-icin-100-bakir-sogutucu-P184138575?gclid=Cj0KCQiAiZPvBRDZARIsAORkq7eDb1r2GS5g9woHtBLNDvlENRMHG9aljppB9ummrY2jiuOheUiUukIaApykEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 2 Temmuz 2020; 21:30:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ResistibiLiTy

.......

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam.

Müdahale etmeden, direkt kullanacağım artık (belki çok az performans düşürürüm). Sıkıntı olursa da hiç yorulmadan tüketici hakem heyetine giderim.
  • 1 hafta oldu benim ekran kartı hala teslim edilmedi. UPS.

Edit. ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 11 Aralık 2019; 18:26:39 >
  • Arkadaşlar indirimi kaçırdım ama indirmle alan bir arkadaştan 1500 e aldım. Tabi forumlar yorumlar derken sıcaklık mevzusu ile birkaç bilgi paylaşayım.
    Pes 20 60-65 derece
    Nba 2k20 60-65 derece
    Dmc 5 70-75 derece
    Shadow of tomb raider 78-80 derece
    Metro exodus 82 derece max
    Driverlarım güncel kasam ise mid tower normal bir kasa. Hani ayrıca soğutma fan vs yok. Ben uzun süre oynamama rağmen 82 dereceyi geçemedim. Tabi gönül ister ki 60 derce çalışsın ama ya bir abartma var ya da güncel driverlar ile değerler normale döndü.

• okanikus kullanıcısına yanıt
    tahmin ettiğim gibi olmuş bence bazıları çok abartıyor gibi geliyor
    kasa soğutması daha iyi olsa belki ısı değerleri daha düşük çıkardı

büyük kasa bu nedenle her zaman daha iyi oluyor ,gerekirse soğutma için bir şeyler yapılabilir ama küçük kasalarda bunu yapma imkanı olmuyor ve mutlaka ısı yüksek oluyor ,görüntü olarak küçük isteniyor ama daha sağlıklısı büyük kasalar (bence)

diğer konu ise bu kartın kaç dereceye kadar toleransının olduğu konusu ,üretici mutlaka bunu hesaplayıp yapmıştır diye düşünüyorum
    tabi alıp kullanmadan kesin bilgi vermek zor ,siz deneyip görmüşsünüz ben ise sadece tahminlerde bulunuyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.