Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar tektek ısım wermıorm emegı gecen ılgılenen herkese cook tesekkur ederm gercekten....
    dedgnz gbı fırefox tan dıılde ıe8 den yaptım .trx dosyasnı kabul ettı upload ettm ama afedersnz sovdgmn netıne hala yenı modemımden gıremıorm !! :@ smdide ınternet baglantımı goremıorm......

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch)  inceleme

önce bu hatayı werıyo snra resmdekı lınke tıklaynca bana baglantı ayarlarmı gozzden gecrmemı saglıyo ttnet kullanıcı adımı ve sıfremı grıyorum gereklı seylerı yapıorm ama sonunda yıne aynı sey bı turlu CONNECT yazısını goremedm:

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch)  inceleme

yardımcı olursanz coook sevınrm....... _o_

*****farkettıysenız sag alt kosede kırmızı sımgenn yanında ınternet baglantımın oldugunu gormusunuzdr.. ama ne msn war nede hernagı bı net sıtesı.... :((((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeskici -- 9 Eylül 2009; 12:01:13 >

• Aklıma gelen olası sebep DSL ayarlarında bir sıkıntı oluyor sende, ayarları doğru yaptığından emin ol,
    Windows Xp de bir kablosuz ağa bağlandığında internet var gibi görünüyor. Vistada yerel ve internet olarak ikiye ayrıldığından anlayabiliyosun internet varmı yokmu.

DSL ayarlarını tekrar yap hatta vista yükle bir daha yap. DSL ayarlarını buraya veririm, yine olmazsa senin ağkartın ve modem uyumlu çalışmıyor demektir.
    Ağ bağdaştırıcının sürücüsünü kaldır\yükle, güncelleştir birdaha dene.
  • arkadaslar 1 gun ugrastm pc muendısı kuzenm geldı hallettı sonunda wireless adaptorumude taktm kablosus hayata gecs cok mutluym xD hersey guzel sorun nasıl halloldu bılmıorm ama tamda ıade etmek ıcın ayakkabılarımı gıyerken baglandı :D:D cok sanslı yanı asus'm emegı gecen herkese tskkurler cok saolun....
  • Sorunun çözüldüğüne sevindim arkadaşım güle güle kullan modemini.
  • Merhabalar,
    Asus wl-600g model kablosuz modemimin DHCP serverını iptal edip save-reboot dedikten sonra çalışmamaya başladı.

Fabrika ayarlarına dönme tuşu ve ez-setup tuşuda bir yanıt vermiyor.

Cihaz ilk açıldığında power işığı süreli yanıyor 2 sn içinde ip ışığı bir kere göz kırparak , sadece power ışığı sürekli yanmaya devam ediyor ve cihaza erişmek mümkün olmuyor. :(

Bilgisayarın ip sini elle 192.168.1.11 yaptım 192.168.1.1 adresi cevap vermiyor , bu arızadan önce modem 192.168.1.111 adresine ayarlıydı o adreste cevap vermiyor. Modem cevap vermeyince haliyle hiç bir şekilde firmware güncellemeside yapamıyorum. ASUS WL-600g utility 3.1.6.0 de güncellenecek cihaz bulunamadı diyor.

Bu konuda fikri olan arkadaşlar var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CenturyVB

Merhabalar,
    Asus wl-600g model kablosuz modemimin DHCP serverını iptal edip save-reboot dedikten sonra çalışmamaya başladı.

Fabrika ayarlarına dönme tuşu ve ez-setup tuşuda bir yanıt vermiyor.

Cihaz ilk açıldığında power işığı süreli yanıyor 2 sn içinde ip ışığı bir kere göz kırparak , sadece power ışığı sürekli yanmaya devam ediyor ve cihaza erişmek mümkün olmuyor. :(

Bilgisayarın ip sini elle 192.168.1.11 yaptım 192.168.1.1 adresi cevap vermiyor , bu arızadan önce modem 192.168.1.111 adresine ayarlıydı o adreste cevap vermiyor. Modem cevap vermeyince haliyle hiç bir şekilde firmware güncellemeside yapamıyorum. ASUS WL-600g utility 3.1.6.0 de güncellenecek cihaz bulunamadı diyor.

Bu konuda fikri olan arkadaşlar var mı acaba?

aceleci davranıyorsun, modemi resetlemek için arkada reset deliğindeki butona basmayı denedin mi?
    önce modemi resetlemek için o deliğe uzunca bir süre bas. sonra 192.168.1.1 den devam et.. yani bu tamamen kullanıcının tecrübesizliğinden kaynaklanıyor. bir de hat üzerinde çok sık modem değiştirilirse bu da sıkıntı yaratabilir.. sonuçta elektronik aletle ttnete bağlanma durumu var. evin içinde herşey normalken, telefon kablosunun takılı olması, problem yaratabilir. nitekim modem ayarlarını tel hattı takılı değilken yaparsanız daha iyi olur. yani modemin problemsiz çalıştığını görürsünüz.

• Bu kadar hızlı bir cevap beklemiyordum açıkçası :)

Forumda her nekadar cihazın adsl problemlerinden bahsedilmiş olsada ben 2 yıldır cihazı yerinden kıpırdatmadım :) ne kablosuz ağda ne de adsl tarafında bana hiç problem çıkartmamıştı oldukça memnun kaldığım bir cihaz. Fakat bu ilginç arıza keyfimi kaçırdı açıkçası.

Cihaz şu anda yerinde değil , masamda notebooğumun yanında , reset tuşuna rahat basabimek için anteni bile sökülmüş durumda :) Sadece lan bağlantısı ve power kablosu takılı. Reset tuşuna basılı haldeyken cihazı açınca recovery moduna geçiyor ve bu moddayken 192.168.1.1 adresinden cihaza ulaşılabiliyor fakat firmware restorasyon aracı cihaza ilk ulaştığında hızlı bir şekilde bir dosya yükleyip recovery mod başladı diyor sonrasında da sanırım firmware i göndermeye başlıyor bu yükleme %50 ye geldiğinde cihaz recovery moddan çıkıp az önceki arızalı moduna geri dönüyor ve erişimi kesiliyor.

Madem ki reset tuşuna basılı tutulduğu zaman cihaz recovery moda geçip ulaşılabilir oluyor ve firmware yükleme esnasında bu erişi kaybediyor , o helde bende reset tuşunu hiç bırakmamayı düşündüm. Evet bu şekilde yükleme esnasında cihaz sürekli ulaşılabiliyor , firmware yükle prosedürü esnasındaki erişimin kesilmesi durumu olmuyor fakat cihaz ulaşılabilir olmasına rağmen firmware yüklenmiyor. Firmware yükleme aracı %99 da bir süre bekledikten sonra hata veriyor.

Yinede cihazın hakkını vermek lazım , firmware yükleme esnasında bu kadar problem çıkaran başka bir cihaz olsaydı şimdiye kadar çoktan çöpe gitmişti :)

• Sorun çözüldü arkadaşlar , ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim.

Asus'un firmware restorasyon aracı 3 sürümlü firmware i recovery mode olarak yükleyemiyor.
    Yalnızca 1 sürümlü firmwareleri yükleyebiliyor.
    Eski firmware i yüklemek aklıma geldiğinde 1 sürümlü firmware yükleyerek cihazı çalıştırmayı başardım. Daha sonra cihazın web arayüzünden 3 sürümlü firmware i yüklemeye çalışınca firefoxtan dolayı hata verdi bende explorer üzerinden 3 sürümüne yükselttim.

Sonrasında hızımı alamayıp sambalı sürümüde yükleyip sambayı aktif ettim.
    Torrentle işim olmadığı için o özelliği devre dışı bıraktım.
    Fakat burada farkettiğim bir şey var , modem kapanıp açıldığında her seferinde modeme telnetle ulaşıp bu özelliklerini aktif etmem gerekiyor bunun bir çözümü var mıdır?

• Merhaba,
    Ben 1,5 Tb bir hdd kullanıyorum. Ntfs formatlı ve sorunsuz bir sekilde ftp kullanabiliyorum. Ancak network driver olarak kuramadım. Bu modem bunu yapabiliyor mu? Yapabiliyorsa nasıl yapabileceğimi tarif edebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmot -- 7 Ekim 2009; 7:58:43 >
  • arkadaşlar bu modemin 5dplik kendi anteni ile kapsama mesafesi olarak kaç metre olucaktır tahmini? ve bu ürünün mesafesi ile airites 205 kıyaslanırsa hangisi yener..=)
  • güzel ve ucuz...
  • Ben de bugün exa bilgisayardan sipariş verdim. İhtiyaçlarımı karşılayacak bir modem. Exa bilgisayardan kaç gün içinde gelir bilemiyorum. Umarım çabuk gelir.
  • Bende bu modemden var, 2 sorunum var umarım çözüm bulan olur;

1- Kablosuz internet kesinlikle kullanamayan 2 tane cihazım var; 1'inin yanında duruyor ötekine ise kablo çekemediğimden net veremiyorum. Acaba 2. bir en ucuzundan kablosuz modem alsam ve telefon hattını yeni modeme bağlasam bu Asus yeni modemin kablosuz sinyalini alıp da kablolu olarak dağıtabilir mi interneti? Eğer evetse nasıl?

2- Hergün 1 kere modem kilitleniyor; firmware atmalımıyım; en sorunsuz firmware hangisidir?

3- Bu da şimdi aklıma geldi; USB'den bağlanan telefonu bu cihaza bağlayıp mesela voipraider servisi veya dilediğimiz başka bir servis ile kullanabileceğimiz bir firmware upgrade var mıdır?

Edit; sanırım birinci sorumdaki durumla ilgili modem destekliyor; 2. soruyu 2009 firmware atıp çözdüğümü sanıyorum... 1. sorumdaki durum için alacağım modem veya aygıt en uygun nedir (modemin de destekleyeceği) ve 3. soruda sorduğum SIP desteği yeni firmware ile gelmiş ama aktif edince SIP ayarları gelmiyor. Bununla ilgili bilgiye açım... Teşekkürler.

Edit2;http://cgi.ebay.com/Accton-SIP-WiFi-VOIP-Wireless-phone-Free-US-Call-OUT-IN_W0QQitemZ300348855295QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45ee2fd3ff linkteki cihazla veyahttp://cgi.ebay.com/High-Quality-New-Wireless-Internet-WiFi-SIP-VoIP-Phone_W0QQitemZ280415156443QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414a0bb8db cihazla SIP Wireless olarak kullanılabilir mi wireless olmayan çözüm için ATA adaptörü mü lazımdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 3 Kasım 2009; 4:39:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Bende bu modemden var, 2 sorunum var umarım çözüm bulan olur;

1- Kablosuz internet kesinlikle kullanamayan 2 tane cihazım var; 1'inin yanında duruyor ötekine ise kablo çekemediğimden net veremiyorum. Acaba 2. bir en ucuzundan kablosuz modem alsam ve telefon hattını yeni modeme bağlasam bu Asus yeni modemin kablosuz sinyalini alıp da kablolu olarak dağıtabilir mi interneti? Eğer evetse nasıl?

2- Hergün 1 kere modem kilitleniyor; firmware atmalımıyım; en sorunsuz firmware hangisidir?

3- Bu da şimdi aklıma geldi; USB'den bağlanan telefonu bu cihaza bağlayıp mesela voipraider servisi veya dilediğimiz başka bir servis ile kullanabileceğimiz bir firmware upgrade var mıdır?

Edit; sanırım birinci sorumdaki durumla ilgili modem destekliyor; 2. soruyu 2009 firmware atıp çözdüğümü sanıyorum... 1. sorumdaki durum için alacağım modem veya aygıt en uygun nedir (modemin de destekleyeceği) ve 3. soruda sorduğum SIP desteği yeni firmware ile gelmiş ama aktif edince SIP ayarları gelmiyor. Bununla ilgili bilgiye açım... Teşekkürler.

Edit2;http://cgi.ebay.com/Accton-SIP-WiFi-VOIP-Wireless-phone-Free-US-Call-OUT-IN_W0QQitemZ300348855295QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45ee2fd3ff linkteki cihazla veyahttp://cgi.ebay.com/High-Quality-New-Wireless-Internet-WiFi-SIP-VoIP-Phone_W0QQitemZ280415156443QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414a0bb8db cihazla SIP Wireless olarak kullanılabilir mi wireless olmayan çözüm için ATA adaptörü mü lazımdır?

1) WL-600g nin yanına bir Kablosuz Access Point al. Interneti WL-600g ye ver aldığın Access Pointle aralarında Bridge kur. Böylece WL-600g kablosuz yayınla interneti Access Pointe verir. AP de interneti kablolu veya kablosuz olarak heryere dağıtmış olur.
    2) İyi bir firmware istiyorsan 3.0.0.8A yı yükle. Ama modemin sayfası bir hayli yavaşlıyor.

Üçüncü soruna cevap veremiyorum maalesef bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar.

• Hayırlısıyla bugün modemim gelecek.
  • Modem elime ulaştı. Exa bilgisayar gayet hızlıymış 24 saat geçmeden gönderdiler. Ancak kutu içerisinde modemin güç adaptörü eksik çıktı. Exa'ya bilgilendirme mesajı attım. Umarım en yakın zamanda dönerler.
  • Sağolsun Exa Bilgisayar sorunla gayet iyi ilgilendi. Anında müdahale ettiler. Güç adaptörünü kargoya vermişler. Bugün yarın gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

1) WL-600g nin yanına bir Kablosuz Access Point al. Interneti WL-600g ye ver aldığın Access Pointle aralarında Bridge kur. Böylece WL-600g kablosuz yayınla interneti Access Pointe verir. AP de interneti kablolu veya kablosuz olarak heryere dağıtmış olur.
    2) İyi bir firmware istiyorsan 3.0.0.8A yı yükle. Ama modemin sayfası bir hayli yavaşlıyor.

Üçüncü soruna cevap veremiyorum maalesef bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar.

3.0.0.8A yükledim; gayet güzel olmuş.

Access point yerine bu modemi kullanıp ucuz bir kablosuz modem alsam nasıl olur? WL600 modemden neti alıp kablolu olarak dağıtabilir mi?
  • Hep demişimdir ne varsa ASUS ta var
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

3.0.0.8A yükledim; gayet güzel olmuş.

Access point yerine bu modemi kullanıp ucuz bir kablosuz modem alsam nasıl olur? WL600 modemden neti alıp kablolu olarak dağıtabilir mi?

Sitelerde açıklamalarında WLAN AP yazsada ben Operating Mod veya AP gibi menülere rastlamadım modemin sayfasında. Benim bildiğim kadarıyla WL-600G yi AP olarak kullanamazsın.
    Ama yinede araştır derim.

Bir sonuca varamayıp iyi bir AP almak istersen sana WL-520gU'yu öneririm. İkisi çok iyi anlaşıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.