Şimdi Ara

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch) inceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
3
Favori
39.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ama=neden

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

3.0.0.8A yükledim; gayet güzel olmuş.

Access point yerine bu modemi kullanıp ucuz bir kablosuz modem alsam nasıl olur? WL600 modemden neti alıp kablolu olarak dağıtabilir mi?

Sitelerde açıklamalarında WLAN AP yazsada ben Operating Mod veya AP gibi menülere rastlamadım modemin sayfasında. Benim bildiğim kadarıyla WL-600G yi AP olarak kullanamazsın.
    Ama yinede araştır derim.

Bir sonuca varamayıp iyi bir AP almak istersen sana WL-520gU'yu öneririm. İkisi çok iyi anlaşıyorlar.

Şu capse göre vara benziyor ama sorunsuz kullanan var mı o da önemli.

ASUS WL-600g (Kablosuz AP/Modem/Print Server/FTP Server/Switch)  inceleme

• O sekmede bir Ap'yi WL-600G ye bağlıyosun. Yani interneti veren WL-600G, dağıtan ise bağladığın AP oluyor. Şuan evde kullandığım gibi.
    Orada WL-600G nin işlem modunu değil, bağlayacağın diğer aygıtın türünü seçiyorsun.

WL-600G de operation mode seçilemiyor, AP , Router veya Home Gateway gibi seçenekler yok...

WL-600G AP yapılamıyor anladığım kadarıyla, nette biraz baktım herhangi bir sonuca varamadım bu konu ile ilgili.
    WL-520gU ve WL-600G nin sayfalarına bakacak olursak;

Bu WL-600G'nin Bridge sekmesi:

WL-600G'nin administration sekmesi:

Operation Mode'u seçme olanağı mevcut değil.

Buda WL-520gU' administration sekmesi (Wireless Router/ Access Point):

Görüldüğü gibi işlem modunu seçip WL-520gU'yu AP'ye çevirebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 9 Kasım 2009; 5:40:36 >

• quote:

O sekmede bir Ap'yi WL-600G ye bağlıyosun. Yani interneti veren WL-600G, dağıtan ise bağladığın AP oluyor. Şuan evde kullandığım gibi.
    Orada WL-600G nin işlem modunu değil, bağlayacağın diğer aygıtın türünü seçiyorsun.

WL-600G de operation mode seçilemiyor, AP , Router veya Home Gateway gibi seçenekler yok...

WL-600G AP yapılamıyor anladığım kadarıyla, nette biraz baktım herhangi bir sonuca varamadım bu konu ile ilgili.
    WL-520gU ve WL-600G nin sayfalarına bakacak olursak;

Bu WL-600G'nin Bridge sekmesi:

WL-600G'nin administration sekmesi:

Operation Mode'u seçme olanağı mevcut değil.

Buda WL-520gU' administration sekmesi (Wireless Router/ Access Point):

Görüldüğü gibi işlem modunu seçip WL-520gU'yu AP'ye çevirebiliyoruz.

Kafamda soru kalmadı. AP alınacak. Bu önerdiğiniz asusu araştırıcam.

Acaba SIP destekleyen direk normal telefon bağlanabilecek bir ürün var mıdır? 2 ürüne ayrı para verip 2 ayrı kutuya yer işgal ettirmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Kasım 2009; 5:52:29 >

• http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=467504

Burada da KabloNet kablolu modemi internete bağlayıp WL-600G yi Ap olarak kullanmaya çalışmış arkadaş, DHCP yi kapatmasına rağmen bir türlü kablosuz olarak bağlanamamış nete. Kablonet modem olması işi baltalamaz sanırım sonuçta ethernetten kablo atmış.
    Kablolu router olarak çalışsada, kablosuz ağ kursada, DSL(telefon) kablosunu kendisine bağlamadıkça kablosuz olarak neti dağıtmıyor sanırım. Çünkü açıklamalarında yazılanın aksine bu alette WLAN AP özelliği yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Acaba SIP destekleyen direk normal telefon bağlanabilecek bir ürün var mıdır? 2 ürüne ayrı para verip 2 ayrı kutuya yer işgal ettirmeyelim.

Ek olarak bunu sormuştum bilginiz var mı?

http://www.webdenal.com/store/asus-wl-520gu-125-mbps-4-port-access-point_fiyat.htm?idProduct=116273&idCategory=1263&topnavCategory=37 Asus AP-Router en ucuz buradaya benziyor bu site güvenilir midir?

Bu da farklı bir ASUS tavsiye eder misiniz?

http://www.webdenal.com/store/asus-rt-n11-4-port-wireless-accsess-point-router_fiyat.htm?idProduct=201339&idCategory=1263&topnavCategory=37

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Kasım 2009; 5:56:29 >

• SIp veya Voip olaylarını gerçekten bilmiyorum, yanlış yönlendirmeyeyim
    RT-N11 çok hoş bir alettir 300Mbit olması ayrı. Fiyatının 70 liralarda olması imkansız gibi geliyor bana.

http://www.sanalmarketim.com/urun/4ac2a95ce914941f48d12af8203f513a/ASUS-RT-N11-EZ-Wireless-N-Router

Buradaki fiyat hayli değişik.

Webdenal'a güvenmeyin derim.
  • 3.0.0.8 firmware ile gelen yenilikler beğendim. kullanım daha kolay olmuş ve ağ yönetimi daha kolay. asus'un ürüne böyle destek vermesi çok iyi
  • quote:

SIp veya Voip olaylarını gerçekten bilmiyorum, yanlış yönlendirmeyeyim
    RT-N11 çok hoş bir alettir 300Mbit olması ayrı. Fiyatının 70 liralarda olması imkansız gibi geliyor bana.

http://www.sanalmarketim.com/urun/4ac2a95ce914941f48d12af8203f513a/ASUS-RT-N11-EZ-Wireless-N-Router

Buradaki fiyat hayli değişik.

Webdenal'a güvenmeyin derim.

http://www.bimeks.com.tr/urun/1046/102636/tp-link-tl-wa601g-access-point.aspx
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1046/102636/tp-link-tl-wa601g-access-point.aspx

Bu iki ürünün fiyatı uygun geldi 2 tane almayı düşünüyorum. Asus modem ile bir problem yaşatır mı yaşatırsa ne tarz bir problem yaşatır?

İlk kurulum sorunlu da olsa kurulum yapılabiliyorsa uğraşırım; onla ilgili sıkıntım yok. Asus modem kaynaklı bir uyumsuzluk yaşar mıyım?

Yapmak istediğim birini modeme kablosuz bağlamak ötekini de modeme bağladığıma bağlamak.
    Bir de bunlarla ileride kablonet kablosuz modemli alırsam yine dağıtabilir miyim acaba?

http://www.hepsiburada.com/netmaster-wds-840-802.11g-54-mbps-wireless-access-pointrouter-/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd99016 Bunda ise router özelliği ayrıca belirtilmiş. Hepsiburada.com'da 57 lira taksitli fiyatı TP link olanın. Kararsız kaldım iyice; yalnız kablo modeme bu cihazların herhangi biri bağlanabilse bile yine bir AP lazım olacak. Sanırım şimdi TP Link almalıyım sonra gerekince de router alırım.

Yapmak istediğim olayın şemasını çizdim. Yanına ne alacağım konusunda iyice aklım karıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Kasım 2009; 20:54:29 >

• Hocam şemanda bir terslik yok, ilk kurulumları düzgünce yaparsan olur.

TP link AP'ye baktım Bridge özelliği var. ASUS'la ilgili bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum. Ama TP link'in sitesine bir gözatmanı tavsiye ederim, uyumlu veya uyumsuz modeller listesi olabilir. Aynı şekilde ASUS'a da bakmak lazım, genelde aynı protokolleri kullanan aletler arasında sıkıntı çıkmaz. (802..11b.g.n)
    Hatta TP Link Türkiye yetkili servisi arayıp sorarsan daha iyi olur. TP Link genelde sorunsuz modeller çıkartıyor.
    Uyumsuzluk belirtirlerse WL-520gU'ya bakarsınız. WL-600G ile kusursuz çalışıyorlar.

İleride alacağınız KabloNet modemde aynı kablosuz sinyal protokollerini kullanırsa sorun çıkmaz AP bridge kurma yönünden.
    Ama ilk kurulumlarda bir ton aksilik çıkabilir, ayarları yılmadan baştan yapmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 10 Kasım 2009; 8:39:18 >
  • Siparişi verecektim ama akşam uyuyakalmışım vermeden fiyatda hepsiburada.com'da 57 liradan 105 liraya çıkmış.

Bimekste 67 idi bir tane alıp deneyeceğim sonuca göre 2. alacağım. Tabii kampanya kaçınca acelesi kalmadı. Benzer kampanya ürünleri ve benzer sorularımla bir süre daha sıkacağım sizi. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Ne demek yardım için burdayız efem
  • Modemin tadına varamadan üniversiteye geldik yine. Şansa bak ya.
  • İyi günler... uzun zamandır kullanıyorum ve bir problemim var ...

olay şu :
    ürünü masaüstü ve laptop da wireless olarak dreambox da ethernet aracılığıyla kullanıyorum....

masaüstüne ethernet ile bağladığımda ethernet lan çıkışlarından birinin ışığı yanıyor fakat ethernet ile internete bağlanamıyorum
    masaüstü ve laptop ile kablosuz bağlanabiliyorum
    uydu alıcısına bağladığımda yine ışıklar yanmıyor...

ışığın tek yandığı nokta masaüstü ama yine internet yok...

Ethernet üzerinden internet kullanamıyorum ancak wifi ile kullanabiliyorum oda uydu alıcısına yararı yok...
    olayı benzer şekilde komşumdan aldığım modemle denedim aynı tepki ondada mevcut...

Fikri olana şimideden teşekkürlerimi sunarım...

Saygılarımla...
  • birde şu usb ye mp3ümü ve hafıza kartını taktım nasıl paylaşım yapacağım... iki pc de görmedi kısaca anlatıresanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

İyi günler... uzun zamandır kullanıyorum ve bir problemim var ...

olay şu :
    ürünü masaüstü ve laptop da wireless olarak dreambox da ethernet aracılığıyla kullanıyorum....

masaüstüne ethernet ile bağladığımda ethernet lan çıkışlarından birinin ışığı yanıyor fakat ethernet ile internete bağlanamıyorum
    masaüstü ve laptop ile kablosuz bağlanabiliyorum
    uydu alıcısına bağladığımda yine ışıklar yanmıyor...

ışığın tek yandığı nokta masaüstü ama yine internet yok...

Ethernet üzerinden internet kullanamıyorum ancak wifi ile kullanabiliyorum oda uydu alıcısına yararı yok...
    olayı benzer şekilde komşumdan aldığım modemle denedim aynı tepki ondada mevcut...

Fikri olana şimideden teşekkürlerimi sunarım...

Saygılarımla...

Komşunun modeminde de aynı sorun olduğuna göre kablon bozuk olmalı.

• Gelelim soruma... Wireless kullanıyorum ancak anteni çıkardım modem zaten 3 metre ötede, sinyal alabiliyorum. Antensiz kullanmamın zararı var mı modeme? Ya da antenli kullanmak sağlık açısından yetişkinlere veya bebeklere zararlı mıdır?

Bir de Airties RT205 modem geçti bugün elime. Bu iki modemi kablosuz olarak birbirine bağlayıp tek interneti paylaştırmak mümkün müdür? Access Point bağlayarak bunu yapabilirim ama AP kullanırken zaten 2. modeme ihtiyacım kalmıyor. Nasıl yapmalıyım?
    Bu arada elimde üstteki mesajda sorduğum AP'de var artık tekrar indirime girince aldım. Airties ile ağımı daha da genişletebilir miyim bu 3 alet ile yoksa bir AP daha mı almalıyım.

Edit: Airties 205'i Asus'a bağlayıp AP olarak kullanıyorum. Ancak Airties sadece modeme bağlanabiliyor; TP link AP ile iletişim ne yaptıysam kurduramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 28 Kasım 2009; 16:50:08 >
  • Yeni firm ware ile denemedim hiç ancak 1.0.3.3a ile ap olarak kullanılabilmekteki ben kullanıorum hali hazırda..

Nasıl yapılacağına gelince...

Öncelikle adsle baglı olan modeme eth den bağlanıoruz.
    DHCP yi kapıyoruz ve bır ip aralığı tanımlıyoruz..
    Örn : 10.0.0.1 den 10.0.0.50 ye kadar..
    subnet olarakta 255.0.0.0 tanımlıoruz.
    Modem de yapılacaklar bu kadar..

Şiimdi wl600g de yapılacaklar..

asus bilgisayarımıza eth de bağlayıp advanced setup tan yeni wan ekleyeceğiz.

ayarlar soyle olacak

vpı:5
    vci:32

service:ubr without pcr
    connection type: bridging
    bridging mode :llc/snap bridging
    enable bridging service işaretli olacak.

ikinci adım olarak.
    advanced setuptan lan a gelip ;

ipaddress: 10.0.0.50 (dikkat değier modemdeki ip aralığının son rakamı)
    subnet:255.0.0.0
    disable dhcp service seçicez.

modem ve ap ayarlarımız tamam.
    simdi wirelless acıp kablosuz agımızı kuruyoruz..
    ag adı sıfre falan vs...
    bu arada wirelles ayarlarındakı wirelless bridge altındakı ayarlara dokunmuyoruz..
    onlar wirelless bridge için ayarlar (wds)

son olarak asus save reboot ıle yenıden baslatıyoruz..
    ve ana modemden gelen kabloyu asusun herhangı bir eth portuna baglıoruz...

bıraz bekledıkten sonraaa..
    ta taaaa..
    agımız hazır ve nazır..

bilgisayarınıza manuel olarak 10.0.0.51 ve 254 arası bır ip vererek agınıza baglanabilirsiniz..

teorik olarak asus da dhcpyı kapatmadanda yanı otomatik ip atamasıylada ap olarak kullanılabilir ancak dhcp kapalıyken daha stabil oluyor..

kolay gelsın arkadaslar...

• quote:

Orijinalden alıntı: proxtg

Yeni firm ware ile denemedim hiç ancak 1.0.3.3a ile ap olarak kullanılabilmekteki ben kullanıorum hali hazırda..

Nasıl yapılacağına gelince...

Öncelikle adsle baglı olan modeme eth den bağlanıoruz.
    DHCP yi kapıyoruz ve bır ip aralığı tanımlıyoruz..
    Örn : 10.0.0.1 den 10.0.0.50 ye kadar..
    subnet olarakta 255.0.0.0 tanımlıoruz.
    Modem de yapılacaklar bu kadar..

Şiimdi wl600g de yapılacaklar..

asus bilgisayarımıza eth de bağlayıp advanced setup tan yeni wan ekleyeceğiz.

ayarlar soyle olacak

vpı:5
    vci:32

service:ubr without pcr
    connection type: bridging
    bridging mode :llc/snap bridging
    enable bridging service işaretli olacak.

ikinci adım olarak.
    advanced setuptan lan a gelip ;

ipaddress: 10.0.0.50 (dikkat değier modemdeki ip aralığının son rakamı)
    subnet:255.0.0.0
    disable dhcp service seçicez.

modem ve ap ayarlarımız tamam.
    simdi wirelless acıp kablosuz agımızı kuruyoruz..
    ag adı sıfre falan vs...
    bu arada wirelles ayarlarındakı wirelless bridge altındakı ayarlara dokunmuyoruz..
    onlar wirelless bridge için ayarlar (wds)

son olarak asus save reboot ıle yenıden baslatıyoruz..
    ve ana modemden gelen kabloyu asusun herhangı bir eth portuna baglıoruz...

bıraz bekledıkten sonraaa..
    ta taaaa..
    agımız hazır ve nazır..

bilgisayarınıza manuel olarak 10.0.0.51 ve 254 arası bır ip vererek agınıza baglanabilirsiniz..

teorik olarak asus da dhcpyı kapatmadanda yanı otomatik ip atamasıylada ap olarak kullanılabilir ancak dhcp kapalıyken daha stabil oluyor..

kolay gelsın arkadaslar...

Kablonet ile mümkün mü acaba? Ben Airtiesı bridge modda wireless ap olarak kullanıyorum şu an benzer ayarlarla. Kablonet Aralık ya da Mayıs'da bağlatacağım tarih kesin değil ama ikisinden birisi olacak arada bir zaman değil. Airties da bridge yanında DHCP diye bir seçenek daha var bağlantı için yani kablonete bağlayınca sanırım kablonetin dhcp'sinden otomatik ip alacak ve router fonksiyonu ile de bunu paylaştıracak ancak bir handikapım var o zaman wireless ap sayım yine eksilmiş olacak. Yani ya wlg 600'ü wireless ap olarak kullanabilmem lazım ya da wlg600'e kablo modemi bağlayıp ip almasını sağlamam lazım ki AP masrafı çıkmasın. Bu konuda görüşünüz nedir?

Wireless AP haline mevcut donanımımla getirebilirim sanırım çünkü diğer kablosuz ağ aygıtlarını görüyor; aynı şekilde görmesi yeterli olacaktır; ağ geçidi olarak ağa bağlı AP veya Router'ı gösterdiğimde kablosuz ağı paylaşabileceğim ama airties'ı DHCP haline getirip kablo modemden ip aldırdığımda bu sefer asusdan ip aldıramama ve asusla aynı ağa yerleştirememe sorunu ortaya çıkabilecekki bu da bir sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 29 Kasım 2009; 5:32:24 >

• aslına bakarsan airtiesi kablo modeme yukardaki ayarlarla ekleyip ip aralıgını 10.0.0.51 den 10.0.0.100 gb bir aralığa taşıyıp wds yi aktıp yaparsan ve asusdada wirelless bridge seçip ip aralığını 10.0.0.100(moedm ipsi olarak) 10.0.0.101 ile 10.0.0.254 yaparsan hem asusu hem airtiesi ap olarak kablo net üzerinden internete açabilirisin..

ve yahut iki cihazıda kablo nete kablo ile ilk yazdığım ayarlarla farklı ip aralıkları tanımlayarak baglayabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: proxtg

aslına bakarsan airtiesi kablo modeme yukardaki ayarlarla ekleyip ip aralıgını 10.0.0.51 den 10.0.0.100 gb bir aralığa taşıyıp wds yi aktıp yaparsan ve asusdada wirelless bridge seçip ip aralığını 10.0.0.100(moedm ipsi olarak) 10.0.0.101 ile 10.0.0.254 yaparsan hem asusu hem airtiesi ap olarak kablo net üzerinden internete açabilirisin..

ve yahut iki cihazıda kablo nete kablo ile ilk yazdığım ayarlarla farklı ip aralıkları tanımlayarak baglayabilirsin..

Kablonet derken uydunetten kablo tv şebekesinden bahsediyorum. Kablo internet modemi rj45'den bağlayıp ip aldırmayı bir türlü başaramadım. Bir yolu var mıdır acaba? Malum kablonet ip verme konusunda çok cimri denenmiş ve mümkün bir yolu varsa eğer kablonet müşteri hizmetlerini arayıp ip'lerimi sıfırlattıktan sonra denenmiş yolla ip almam mümkün olabilir.

Teoride fikri olan varsa onu da duymak isterim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.