Şimdi Ara

asus x550jx %0 batarya sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS X550JX dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Aletin orijinal bataryasını 1-1.5 sene kullandıktan sonra sürekli %0'a takıldı ve ben de yeni bir batarya satın aldım. O batarya da 2 sene civarı idare etti ve sonunda aynı durum gerçekleşti. Bu sefer ihtiyacım olmadığını fark ettim ve hemen pil satın almadım. Bir süre pilsiz kullandıktan sonra tekrar bir pil sipariş verdim ve gelen pili uzunca şarj ettim fakat yeni pil bir yere kadar doluyor ve fişi çekince birkaç saniye sonra sıfırlanıp bilgisayarın kapanmasına sebep oluyordu. Saatlerce kapalı şarj etme işlemini birkaç kere tekrarladım fakat hep aynı sonucu aldım. Pili iade ettim ve aynısıyla değiştirdim.

Yeni gelen pilde de aynı problem oldu. Sanırım bilgisayarımda bir sıkıntı var. Temizlik, macun değişimi, SSD yükseltmesi gibi bazı sebeplerden dolayı aletin anakartını birçok kez söküp taktığım oldu. Anakart üzerinde bulunan tahminimce pille alakalı olan sarı bantlı ve garip kokan bir kabloda sıkıntı olmasından şüpheleniyorum fakat araştırmama rağmen kesin bir cevap bulamadım. Şu sıralar 5. senesini dolduran aleti 5 senedir çok iyi bir şekilde ayakta tutmayı başardım diyebilirim fakat bu pil sorunu gerçekten çok sıkıntı oluyor. Bir odadan alıp başka bir odaya gidemiyorum veya dışarıda sürekli priz kenarına oturmak zorunda kalıyorum. Sırf pil için yeni bir dizüstü bilgisayar almak istemiyorum. Sorunun pillerde mi cihazda mı olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır acaba, varsa da nasıl çözebilirim?

• Benzer bir sorunu benzer bir modelde ben de yaşıyorum. Ben 1 kez pil aldım bir daha da almayı düşünmüyorum. Bilgisayarda üretim hatası olduğunu düşünüyorum. Touchpadin flexi hasarlı diye eklediğim rami görmüyordu bir ara. Orjinal pil normal çalışırken bir anda 18650lerin biri 0 volta düştü, dolayısıyla batarya kullanılamaz hale geldi. güç almayan 18650yi değiştirdim ama bana mısın demiyor, sanırım devresini yaktı. Benim şahsi yorumum kaçak oluşturabilen bir hata var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.