Şimdi Ara

Asus x550vc ilk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
26.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, sürekli forumdan merak ettiğim bişileri buluyorum, bir seferde yapabilirsem ben paylaşım yapayım dedim.
    aşağıda bahsettiğim olumlu yorumlar bu fiyata olan beklenti içindir ve iş için tercih ettiğim bir makinanın kişisel yorumlarıdır. herkesin öncelikleri değişik olabilir, umarım kimseyi yanıltmış olmam.

Asus X550VC-XO016D Core i5-3230M 2.60 Ghz 8 GB 1 TB 2 GB VGA satın aldım. satın aldığım firma (sadecenotebook) Asus X550VC-XO016D . ürün yeni 1gün gecikme yaşanabilir dediler fakat hemen ertesi gün elime ulaştı. arada kaldığım 1-2 konuyada açıklık getirdiği için hakan beye teşekkür ederim.

Lenovo Z500 Core i7-3632qm 6 GB 1 TB 2 GB Vga ile bu model arasında kalmıştım.hemen belirteyim lenovanın işlemcisi i7 ve ekran kartıda daha iyi. ve sadece 200tl oynuyor.
    tercih sebebim daha çok notebook'un görünüşüydü ve elime geçince çok beğendim ve aldığıma gayet memnunum. kullandığınız alana göre işlemci ve ekran kartı performansı mutlaka fark ediyordur. ama benim için ayırt edici özellikler değildi.

1
    mutlaka ssd hdd alacaktım ve servise gitmekle uğraşmadan kendim takmak istiyordum. ürün geldiğinde arkadaki vidaları söküp 3-5 dakikada taktım. lenovada servisin yapması gerekiyormuş.
    2
    asus'un servisine iyi deniyor. hoş dell'in servisinden memnum kalmıştım.
    3
    görüntüsünü ve duruşunu çok beğendim. ayrıca hafif buldum. inceliğini çok beğendim. kapak şık. bıraktığınız yerde duruyor fakat standart bir ekran. belirli bir açıdan sonra görüntü bozuluyor.ayrıca ekran mat. kastettiğim hani dokununca parmak izi bırakır bırakmaz, yansıma yapmaz. teknik karşılığını bilmiyorum.
    resmini eklemeye çalıştım, dell 5110 diğer notebook
    4
    freedos versiyon aldım, içinden çıkan cd'de windows8 driverları var. ama asus'un sitesinden w7 hızlıca ve eksiksiz indirdim tüm driverları. iki wireless driver var. benimki atheros çıktı. görecede olsa çekiş gücünü beğendim.
    5
    klavyenin altında ışık yok, -backlit-. ama power tuşunun altında olmamasınıda garipsedim. ama önemli bir detay değil. tuşlara dokunuşu beğendim. eğer shift tuşunun sağında küçüktür-büyüktür işareti varmı merak ediyorsanız var. benim için önemliydi hiçbir yerde resmini bulamamıştım.
    6
    touchpad smart gesture tek parmak, iki parmak, üç parmak kısayolları hoşuma gitti.
    7
    yine arayıpta resmini bulamadığım şarj cihazı çok küçük ve çok hafif. tek parça eksta bir power kablosu yok. 7,5*7,5*2,8 cm
    8
    oyun oynamadığımdan ısınma ve fps gibi konularda yorum yapamayacağım ne yazıkki.
    9
    ses olayı reklamlarında dedikleri kadar var. --SonicMaster teknolojisiyle geliyor ve ASUS AudioWizard ile HiFi ses sunuluyor. --
    10
    pil 4 hücreli. dengeli kullanımda max iki-dört saat dayanacaktır. küçük ve hafif olmasını beğendim.

aklıma gelen bişi olursa veya kullandıkça olumsuz birşeyle karşılaşırsam paylaşmaya çalışırım. sormak istediğiniz olursa cevaplamaya çalışırım.

Asus x550vc ilk izlenimlerim Asus x550vc ilk izlenimlerim Asus x550vc ilk izlenimlerim Asus x550vc ilk izlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yboreli -- 5 Eylül 2013; 15:17:18 >

• Merhaba,

Birkaç sorum olacak. Dış kaplaması metal mi plastik mi? K56cb modelini görmüş müydün? Eğer gördüysen görünüş olarak hangisi daha iyi duruyor?

Birde açıklamaların bazılarında 2 adet usb girişi olduğu yazıyor, bazısında 3 adet. Kaç tane var?
  • -DuKe- kullanıcısına yanıt
    evet plastik, pürüzlü ortadan dışarıya dairesel. k56cb'yi görmüştüm. bunu görmeden aldım. zevk meselesi ama elime geçince bunu daha çok beğendim. özellikle klavye bölgesini.
    vaktiniz varsa marketlere düşmesini bekleyebilirsiniz. canlı karşılaştırmak her zaman en iyisi. birde youtubeta hd videolar var ordanda fikir sahibi olabilisiniz.

k56cb'yi bende düşünmüştüm onun i5-3317u -ultrabook işlemcisi- olduğundan x550vcyi tercih etme sebeplerimdendi.ultrabook işlemcilerde performans az daha düşük olur. ama daha az pil yer ve belki daha az ısınır diye biliyorum.
    k56cb'nin ekran kartı daha iyi 720m vs 740m
    toplamda 3 tane var usb. ikisi solda biri sağda. solda olanlardan biri usb3.0.

• adaptorun hafif olması gerçekten iyi olmuş..
    ayrıca pili çıkartılyormu ve ssd takarken zorlandınmı taktıktan sonraki performansı nasıl söyleyebilirmisin
    birde aldığın yerin linkini verebilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halloven -- 5 Eylül 2013; 14:02:30 >
  • HDD iyi puan vermiş genelde 5.9 verir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

HDD iyi puan vermiş genelde 5.9 verir..

ben ssd taktım. yanıltmasın lütfen. konuda yazmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: halloven

adaptorun hafif olması gerçekten iyi olmuş..
    ayrıca pili çıkartılyormu ve ssd takarken zorlandınmı taktıktan sonraki performansı nasıl söyleyebilirmisin
    birde aldığın yerin linkini verebilirmisin

konuyu düzenledim. aldığım yerin linki var ordahttp://www.sadecenotebook.com/Urun/Asus-X550VC-XO016D-Core-i5-3230M-260-Ghz-8-GB-1-TB-2-GB-VGA-156-Free-Dos-pmu285267.html

evet pil çıkartılabiliyor. yok sadece 2 vida var kapağı açıyorsun. sonra hddyi tutan vidaları söküyorsunuz o kadar.
    aynı yerden 120gb kingston hyperx aldım. ürünle beraber gönderdiler. 270tl.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler bilgiler için gerçekten güzel ürünmüş
  • Teşekkürler bilgiler için.
    K56'ya alternatif olabilir; ancak anladığım kadarı ile 56 metal gorunumlu, bu ise plastik kasa.
  • Bir konuyu da ben hatırlatayım. Bu modelin üzerindeki ekran kartı GT720 esasen 64bit. Ve aşağıdaki listeden bakacak olursanız ekran kartları sırlamasında oldukça gerilerde görünüyor.
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/gpu?showall=&start=2
    Ancak buna rağmen gösterdiği performans değerleri hakikaten ilginç. Şahsen bu değerleri görmeden gidip 64bit olduğunu bile bile bu modeli satın almazdım. Ama olayın öyle olmadığını görmek beni de şaşırttı. Notebookcheck sitesinin oyun testlerine bakacak olursanız esasen neticelerin o kadar da kötü olmadığını ve piyasadaki çok aşırı yüksek kartlar isteyen oyunların haricinde (crysis 3 gibi) hepsini oynatabildiğini görebilirsiniz. (aşağılara inerseniz görebilirisiniz, tüm fps değerleri görünüyor) Hatta cryisi 3 bile oynanıyor ama fps değeri çok düşük...
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-720M.90247.0.html

Tüm bunlara karşılık notebook'un çok zarif olduğunu söyleyebilirim. Herşeyden önce ASUS'un kasa kalitesi mevcut... Bu nedenle rahatlıkla alınabilecek bir bilgisayar...
    Bu arada notebookadresi 2-3 saattir açılmıyor bilginiz olsun... Aşağıdaki siteden de bakabilirisiniz..

http://www.indirimkenti.com/Products-22458-asus-x550vc-xo016d-i5-3230m-26ghz-8gb-1tb-156-hd-led-2gb-vga-dos-cam-blt.html

Saygılarımla,

• Hard Disk'in olduğu kısmın üzerindeki panelde ısınma var mı? Kol dayama panelinin sol tarafında ısınma yok sağ tarafta var. Özellikle touchpad bitiminden sonraki sağdan 4 parmaklık yer en sıcak olan yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkucar -- 27 Eylül 2013; 21:51:07 >
  • HWMonitor ile ısı değerlerini ölçtüm. Boştaki ısı değerleri çok iyi değerler. Sanırım ısıyı hissetme sebebim kasanın ince olması ve o ısının oraya yansıması. Donanım olarak ısı değerleri boşta; Anakart 40-50; İşlemci 47-53, HDD 35-40; Grafik Kartı 42-50. Daha önceden K53SV kullanmıştım onun kasası tamamen metal olduğundan ve kalın olduğundan içteki ısıyı hissetmiyordum onun ısı değerleride boşta bu değerler gibi sanırım 1-2 derece fazla X550VC kasasına göre. Bu kasadan değilde kullanılan donanımsal parçaların gelişmesi ile kendi normal sıcaklıklarıın biraz azaltılması da olmuş olabilir. Açık bir şekilde K53SV kasası buna göre çok daha sağlam. Bu kasada ağırlığı azaltmak ve inceliği sağlamak için sağlamlıktan biraz ödün verilmiş.
  • Başka bu pc den alıp kullanan yok mu performans olarak nasıl oyunda fln?
    K56cb ile bunun arasında gidiyorum bi karar veremedim bu x kasası k kasası kadar tutulmadı sanırım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de bu pcnin klavyesin de numerik tuşlar yok heralde bence büyük bi detay

• Şarj kaç saat gidiyor hocam ortalama?
    Ekleme: Isınma durumu nasıl? K serisi gibi sorunsuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchiStudent -- 4 Ekim 2013; 0:05:27 >
  • saolonur kullanıcısına yanıt
    numerik tuşlar var.
  • X550vc-xo016d aldım hdd den cızırtı geliyordu ve pc boştayken bile hdd tarafı ısınıyordu. Kasa full plastik ama bir o kadar da tasarım harikası. Ses varya ses böyle bir sesi olan laptop görmemişinizdir. Lütfen bu bilgisayarı alan arkadaşlar bir bakarmısınız bilgisayarın sag alt köşesinde cızırdama var mı birşeyler pc ye yüklerken daha belirgin oluyormu bu ses lütfen dikkatlice dinleyin sessiz bir ortamda . Cevabınızı bekliyorum. 2 günlük pc yi garantiye yolladım ben mi paranoyak oldum acaba.

• x550 tasarımı gerçekten iyi ama ekran kartı kötü diye tutulmuyor sanırım. detaylı bir inceleme bekliyoruz.
  • ASUS X550VC serisini bende düşünüyorum ama k56 serisi gibi metal kasa değil galiba . lenova Z500 ile arasında ne fark var
  • Bugün ben de aldım bakalım. Bir aksilik olmazsa pazartesi elimde olacak. Yoksa bayramdan sonra.

Ben proteus, autocad, photoshop, gibi programları kullanmak için aldım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.