Şimdi Ara

Asus X555L Anakart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Asus laptopuma serinlemek için fan takmıştım. Sanırım bu sebepten statik elektrik yüklendi. Pili çıkarmak için cihazı açtım. O sırada elim anakarta değdiği için statik elektrik yüklenmiş olabilir. Cihazdaki statik elektriği aldıktan sonra çalıştı. Ama ertesi gün kapandı ve bir daha çalışmadı. Asus teknik servise yolladım. Bugün aradılar. Anakartta sorun olduğunu söylediler ve değiştirmek için 2070 TL istediler. Ben de cihazın sıfırı 2000 TL dedim ve cihazı geri istedim. Sizce ne yapayım? Aliexpress'ten 208 dolara anakart mı alayım? Alsam nasıl değiştirebilirim ya da nerede değiştirilir? Yardım lütfen

• Yeni nesil anakartların çoğunda ESD koruması vardır. Statikten dolayı olacağını sanmıyorum.

Dizüstünün çalışmasını engelleyen neyse sırayla bak - Tabi azda olsa sök-tak deneyimin varsa

- Dizüstün adaptörde takılı olmasına rağmen hiç tepki vermiyorsa. Adaptör veya Açma/Kapama tuşu sorunlu olabilir.
    - Usb portlarını kontrol et. kırık varsa pinlerin birbirine temas etmesini engelle.
    - Ram'leri, yerinden çıkma ihtimaline karşılık, kontrol et. Emin olamadıysan tamamen çıkart yeniden tak.
    - Cpu fan soketi takılı mı kontrol et.
    - Cihazı kapalı olduğundan emin ol. Anapili sök ve dizüstündeki bios pilini çıkartarak bios'u sıfırlamayı dene.

Servis size gidin yeni bir bilgisayar alın demiş zaten. Yani aslında "-Güvendiğiniz bir teknik servise baktırın
    mutlaka uygun fiyatlı bir çözüm sunacaklardır" demek istemişlerdir.

Baktınız hiç bir yerden çözüm bulamadınız Aliexpressten anakartı temin edebilirsiniz. Yada önce sanalpazar, gittigidiyor vs bakın. Ama montaj sök tak deneyiminiz yoksa bulaşmayın. $'ınıza da yazık olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

Yeni nesil anakartların çoğunda ESD koruması vardır. Statikten dolayı olacağını sanmıyorum.

Dizüstünün çalışmasını engelleyen neyse sırayla bak - Tabi azda olsa sök-tak deneyimin varsa

- Dizüstün adaptörde takılı olmasına rağmen hiç tepki vermiyorsa. Adaptör veya Açma/Kapama tuşu sorunlu olabilir.
    - Usb portlarını kontrol et. kırık varsa pinlerin birbirine temas etmesini engelle.
    - Ram'leri, yerinden çıkma ihtimaline karşılık, kontrol et. Emin olamadıysan tamamen çıkart yeniden tak.
    - Cpu fan soketi takılı mı kontrol et.
    - Cihazı kapalı olduğundan emin ol. Anapili sök ve dizüstündeki bios pilini çıkartarak bios'u sıfırlamayı dene.

Servis size gidin yeni bir bilgisayar alın demiş zaten. Yani aslında "-Güvendiğiniz bir teknik servise baktırın
    mutlaka uygun fiyatlı bir çözüm sunacaklardır" demek istemişlerdir.

Baktınız hiç bir yerden çözüm bulamadınız Aliexpressten anakartı temin edebilirsiniz. Yada önce sanalpazar, gittigidiyor vs bakın. Ama montaj sök tak deneyiminiz yoksa bulaşmayın. $'ınıza da yazık olur.

Teşekkürler cevap için hocam. Sök-tak deneyimim yok. Laptopu açtım, elim değdiği için statik yüklemesi olmuş diye düşündüm? Şimdi bir bilgisayarcıya götüreyim diyorum, ama onlar da yanımda işlem yaparlar mı acaba. Onlara verirsem içinden parça alırlar mı düşüncesi var.

• Güvenmiyorsan ram'lerin ve sabitdisk'in üzerindeki etiket seri nolarını not et. Farklı bir şey kullanmışlar mı tespit edebilirsin. Zaten gözden çıkardığın bir cihaz. Diyelimki anakartı aliexpressten getirttin. Anakartı kim takacak? Yetkili servis kendi kartının dışında kart takacağını sanmam. Yine güvenilir bir teknik servise gidip anakartı taktıracaksın dimi.. Parça alırlar mı diye düşünmekte haklı görünüyorsun ama kimse ekmek kapısını baltalamak istemez.. Çokça tavsiye edilen bir servise de baktıra bilirsin.
  • quote:

Güvenmiyorsan ram'lerin ve sabitdisk'in üzerindeki etiket seri nolarını not et. Farklı bir şey kullanmışlar mı tespit edebilirsin. Zaten gözden çıkardığın bir cihaz. Diyelimki anakartı aliexpressten getirttin. Anakartı kim takacak? Yetkili servis kendi kartının dışında kart takacağını sanmam. Yine güvenilir bir teknik servise gidip anakartı taktıracaksın dimi.. Parça alırlar mı diye düşünmekte haklı görünüyorsun ama kimse ekmek kapısını baltalamak istemez.. Çokça tavsiye edilen bir servise de baktıra bilirsin.

Bugün Asus Teknik Servisten geldi bilgisayar. Notta G. Bitik MB 2000 yazıyor. G ne demek acaba? Güç mü? Değiştirilebilecek hangi parçalar? Hangilerinin fotoğrafını çekeyim?
  • Yeni keşfedilmiş teknisyen dili bu olsa gerek :) Bitik, çatlak, patlak özel kısaltmalı yusyuvarlak cümleler. Aslında notu daha açıklayıcı yazmaları gerekiyor. Net bilgi için telefonla doğrudan teknisyenden bilgi almanı tavsiye ediyorum. Değiştirilebilecek muhtemel parçalar hdd(sabit disk), ram olabilir. Yetkili yetkisiz hiç bir teknik servisin görünür parçaları değiştirebilecek kadar da gözleri dönmüş olamaz.
  • quote:

Yeni keşfedilmiş teknisyen dili bu olsa gerek :) Bitik, çatlak, patlak özel kısaltmalı yusyuvarlak cümleler. Aslında notu daha açıklayıcı yazmaları gerekiyor. Net bilgi için telefonla doğrudan teknisyenden bilgi almanı tavsiye ediyorum. Değiştirilebilecek muhtemel parçalar hdd(sabit disk), ram olabilir. Yetkili yetkisiz hiç bir teknik servisin görünür parçaları değiştirebilecek kadar da gözleri dönmüş olamaz.

Tamam, teşekkür ederim. Bi bilgisayarcıya vereyim. İnşallah ufak bir şekilde düzelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus FX550VX sorunları
    3 ay önce açıldı
    Asus X550JK BIOS Problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MERHABA HOCAM EGER BİR MUDAHALE OLMADIYSA ANAKARTA ANAKARTIN SORUNU CÖZULEBİLİR SERVİSLERİN İZLEDİGİ YOL HEP AYNI ANAKART DEGİSİMİ BİZ PROFESYONEL OLARAK YARDIMCI OLABİLİRİZ CANLI DESATEK ALMAK İCİN TIKLAYINIZ
  • Bilgisayarcı şöyle dedi: Yüksek voltaj gelip işlemcisi yanmış. Yeni bilgisayar al. Sizce aliexpressten 208 dolara anakart mı alayım, yoksa yeni bilgisayar mı alayım? Takılan anakartlarda sorun olabiliyormuş. Bu riske gireyim mi?
  • Yardım lütfen. Bilgisayarcı 200 tl teklif etti bilgisayara. İşlemci yanmış olabilir mi? İşlemcinin yanıp yanmadığı nasıl anlaşılır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam işlemciniz yanmıs olsa bu kadar az teklif sunulmaz anakart besleme sorunu olusmustur yardımcı olabiliriz
  • Doğrudan müdahale etmediğin için işlemcinin bozulacağını sanmıyorum. Yine de karşında, temin edebiliyorsa, yeni bir işlemci takıp denesin. Yada bir iki yere daha göstermeni tavsiye ediyorum. İşlemci ısındığı zaman çalıştığı varsayılıyor. Tabi en net cevap için işlemciyi başka bir bilgisayarda denemek gerek. Olmadı daha kârlı olması için bilgisayarı parçalarına ayırıp satabilirsin.
  • Başka bir bilgisayarcıya götüreyim. Teşekkür ederim. İzmirde oturuyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L_Lawliet -- 15 Temmuz 2017; 12:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Başka bir bilgisayarcı bilgisayarın chipsetlerinin yandığını söyledi. Onu değiştirebileceğini söyledi.
  • Merhaba, merak ettim sorun çözüldümü? Bende X555L anakart problemi yaşıyorum. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemen -- 30 Nisan 2018; 6:54:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.