Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31) (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.683
Cevap
19
Favori
152.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    UX31A prime kullanıyorum. Bugün kullanırken birden kilitlendi. Açılıp 3-5 dk çalışıp kilitleniyor. Sorun ssd den kaynaklanıyor olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Benim ux31e tamir edilemez şekilde bozuldu. İçindeki SSD'yi çıkardım ve bilgisayara harici bağlamak istiyorum. Bunun için bildiğiniz adaptör/ dönüştürücü var mı acaba? Tıpkı normal 2.5 inç HDD' leri bağladığımız gibi bir çözüm yok mu kutu falan? Yazıcıoğlunda sordum öyle bir şey yok ama yabancı sitelerde var gibi. Deneyimi olan var mı bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: cosica

Merhaba. Benim ux31e tamir edilemez şekilde bozuldu. İçindeki SSD'yi çıkardım ve bilgisayara harici bağlamak istiyorum. Bunun için bildiğiniz adaptör/ dönüştürücü var mı acaba? Tıpkı normal 2.5 inç HDD' leri bağladığımız gibi bir çözüm yok mu kutu falan? Yazıcıoğlunda sordum öyle bir şey yok ama yabancı sitelerde var gibi. Deneyimi olan var mı bu konuda?

diskin türüne göre google üzerinden converter temin edebileceğinizi yerleri bulabilirsiniz.
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    eyvallah. buldum bazı ürünler. tabi yerli sitelerde pek yok olan da pahalı. sanırım yurt dışından sipariş veririm. iyi forumlar.
  • Merhaba
    ben asus zenbook ux310uq modelini biraz araştırma yaptıktan sonra satın aldım
    ürün çok güzel muadilleri ve fiyatları ile karşılaştırıldığında ince hafif USB type c 512gb ssd gibi özellikleri ile öne çıkıyor ancak ekran macbook gibi ve bir alt modeli olan ux305 ler gibi tek elle açılmıyor ve ekranı kapatınca USB den şarj özelliği yok
    Bu noktada sormak istediğim
    shiftdele.. .net/zenbook-ux305ua-uzun-kullanim-testi-70649#
    Bu laptop da ki gibi bir tasarım hatası olabilir mi yoksa tek elle açmak sadece o modele mi özgü onu merak ettim ve sormak istedim birde bu modelde yukarıda dediğim gibi USB den şarj özelliği gerçekten yok mu yoksa ben mi açamadım çünkü laptop da USB charger Plus diye bir program yüklü olarak geldi ama type c hariç diğerlerinde denediğimde ekranı kapatınca şarj etmiyor
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ekran kapatınca derken bilgisayar kapalı yada uyku modunda mı oluyor yoksa ekran kapatınca bilgisayar çalışmaya devam etsede usb devredışı mı kalıyor?
  • Merhaba

ASUS ZenBook UX31A sahibiyim sorunum şu ;

cihaz biranda donmaya başladı . cihazı açıyorum işletim sistemi açılıyor şifremle logon oluyorum 1 2 dk içinde donuyor

sonra restart ediyorum yine aynı . anormal olan ise format atarken donma yok hiç bi şekilde , sıvı teması vs bişey de olmadı ben hdd olduğunu düşünüyorum .

içindeki ssd disk Msata disk fakat diskin boyutu ( en boy ) itibariyle aynısı veya muadili çok pahalı bende çinden sipariş ettim ux31 m2sata adaptör bunu taktım şimdi m2 sata alıp denicem .

varmı bu problemle karşılaşan ?

http://i.hizliresim.com/aXman5.jpg

http://i.hizliresim.com/J3mMZo.jpg

disk arızası yaşıyanlar bide buna göz atarsız ;
    jure.tuta.si
    Upgrading to 512GB SSD on Asus Zenbook UX31A (update: UX31E too) – Jure's blogish site
    https://jure.tuta.si/?p=40

• Neden Asus Laptop almamanız gerektiğini biraz uzunca anlatacağım.

Yaklaşık iki buçuk sene kullandığım Asus Ux31a-4003h model ultrabook’umun ssd’si bozuldu. Ankara’daki yetkili servise götürdüm ve garantisi bittiği için 600TL’ye değişim olacağını belirttiler. Cihaza piyasadaki SSD’lerden hiç birisi uymadığı için mecbur kabul ettim ve değişim yapıldı (Temmuz/2016).

Bu ay SSD tekrar bozuldu. Aynı yetkili servise götürdüm. Ürünün 6 ay garantisinin bittiğini söyledi. (Dışarıdan SSD alıp takabilsem garanti 2 yıl olacak). 1 hafta sonra telefonla arayarak SSD’nin bozuk olduğunu tespit ettiklerini, ücret karşılığı değişim gerektiğini belirttiler. Geçen sene zaten siz taktınız bu SSD’yi dediğimde ise inceleyip dönüş yapacaklarını belirttiler. Sonra 1 hafta ne arayan oldu, ne de soran.

Bugün SMS geldi. Ürününüz onarıldı, gelip teslim alabilirsiniz yazıyordu. Emin olmak için nette telefon numaralarını aradım, Ankara Servis’in telefon numarası yoktu. Beni arayan numarayı buldum, geri aradım. Ankara Asus Servis’e hoşgeldiniz sesinden sonra çalan telefonu açan olmuyordu. Defalarca denedim. Support web sitesinden ürün numarası ile aratmaya çalıştım ama bana verdikleri kağıda ürün numarası vb tüm bilgileri elle girdikleri için hiç biri okunmuyordu. Beceremedim. Sanki taş devrinde yaşıyoruz. Hala elle yazıyorlar tek tek.

Kalkıp mecbur yerlerine gittim. Bana ulaşamadıklarını belirttiler (ki mümkün değil. Telefonum 7/24 yanımda. Meşgul olsa arkadan arayanı görebiliyorum.) Ürünün SSD’sinin bozuk olduğunu ve 600TL karşılığı değiştireceklerini söylediler.

Ben bu ürünü alırken bir dünya para verip Windows yüklü en iyi, en kaliteli ultrabook olsun diye Asus Zenbook alıyorum (ki o dönemde TR’de pek ultrabook’da yoktu) ve yaşadığım işkenceyi görüyorsunuz. Her sene benden 600 TL istiyorlar ve alternatifi yok. Ya çöpe atacaksın, ya da 600TL vereceksin.

Mecbur 600TL verip yaptıracağım. Sonrasında da direk cihazı ucuza satıp, en azından iki SSD parasını kurtarıp, bir daha Asus marka ürüne bulaşmamaya çalışacağım.

Elektronik ürün, bozulabilir, normaldir. Her markada bu problemler var. Biliyorum. Ama ben bir yetkili servise telefonla ulaşamamayı kabul etmiyorum. Bana ulaşamadığı yalanını söyleyip ben defalarca ayağına getirmelerini kabul etmiyorum. Bunlar ucuz ürünler değil. Parayı almakla da bitmiyor bu işler…

Ek olarak, gittiğimde genç bir öğrenci arkadaş söyleniyordu. Servisten yeni aldığı laptop’un klavye ışıkları yanmıyormuş, Fn tuşları çalışmıyormuş, ses açma kapama tuşu çalışmıyormuş.

Çocuğun cihazını tamir ettik diye sürücüleri yüklemeden verip yollamışlar. Ayıptır ayıp. Utanmazlar…

• Merhaba arkadaşlar 3 gün önce asus zenbook flip ux360ua modelını aldım.
    Bugun evde hiç ses yokken çalıştırdım fandan sanki ıslık gibi bazen kulağımı rahatsız eden cok az bi ses var bu normalmidir . Yoksa hiç ses çıkmamasımı lazım?
    Bazen ses hızlanmakta sanırım harddiskten geliyor yada fandanmı anlayamadım.Hiç ses yokken video olarak kaydettım

• quote:

Orijinalden alıntı: jesperfufu

Merhaba arkadaşlar 3 gün önce asus zenbook flip ux360ua modelını aldım.
    Bugun evde hiç ses yokken çalıştırdım fandan sanki ıslık gibi bazen kulağımı rahatsız eden cok az bi ses var bu normalmidir . Yoksa hiç ses çıkmamasımı lazım?
    Bazen ses hızlanmakta sanırım harddiskten geliyor yada fandanmı anlayamadım.Hiç ses yokken video olarak kaydettım

video linki eklenmemiş sanki. nasıl memnun musun cihazdan?
  • jesperfufu J kullanıcısına yanıt
    video linki eklenmemiş sanki. nasıl memnun musun cihazdan?
  • Arkadaşlar ayni fiyata ux31a ve ux305fa buldum
    Ux31a i7 ve 256gb 4gb ram
    Ux305fa core m ve 256gb 4gb ram
    Sorum şu hangi cihazi almalıyım
    Bilgisayarı film dizi indirmek çok sekmeli internet kullanımı office programları gibi işlerde kullanıcam özellikle internet kullanımında kasmaması lazım bunun icin ux305fa core m li model işimi görür mü ?
    Ux31a tasarım olarak ses sistemi olarak ve ışıklı klavyesi ile daha alınası duruyor ama eski model ux305fada ışıklı klavye yok ses sistemi iyi değilmiş ama ekran daha iyi ve daha yeni bir model core m de tabi soru işareti çok arada kaldım ne yapayım sizce ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt
    ux31a da normalde 5. nesil uştrabook işlemci yer alır Core m li ux31fa ise 5. nesil işlemci ve performanslı bir seridir.

fiyatlar aynı ise ux31fa daha mantıklı bir tercih olur.
  • Bu sürekli reklamları çıkan zenbook 3 nerede satılıyor hiç bir yerde bulamadım.
  • jesperfufu J kullanıcısına yanıt
    Herkese merhaba ,
    All As-salamu alaykum

aynı problem bende de mevcuttu bu arkadaşın belirttiği yolu izledim ali expresten 5 dolara bi dönüştürücü aldım .
    Sonra bide dönüştürücünün de üzerinde yazdığı gibi 22:80 22:60 boyutlarına istinaden 20:80 (en boy) Kingston SSDNOW 120 GB SM2280S3G2 (http://www.hepsiburada.com/kingston-ssdnow-120gb-550mb-200mb-s-m-2-sata3-ssd-sm2280s3g2-120-p-BD805088)
    temin ettim . 270 TL de ona verdim ve şuan cihazı çalıştırdım diski anakarta takmam ve test sonuçları aşağıdaki gibi .

Not : diskte hıza ve alan ihtiyacı değil bütçe göz önünde bulunduruldu.
    http://img507.yukle.tc/images/2998WhatsApp_Image_2017-01-31_at_133127.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberhttp://img507.yukle.tc/images/751WhatsApp_Image_2017-01-31_at_133058.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberhttp://img507.yukle.tc/images/6148WhatsApp_Image_2017-01-31_at_140022.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

linkler güncel

K.G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oberynmartel -- 1 Şubat 2017; 19:21:41 >

• Arkadaşlar ux305 fa modeli kuşlanıcısıyım bugün cihazı kullanıp kapatıp şuan hem açılmıyor hem şarj almıyor. Açma kapama ışığı beyaz renk yanıp sönüyor ne olmuş olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar.

UX310 serisi ile aranıza katıldım. Üzerinde Win 10 Home Single Lang geldi. Bu bilgisayarlarda bildiğim kadarıyla recovery yok. Format atmam gerekirse windows 10u nerden edinebilirim veya yedek mi almam lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İçinde paralı bir yazılım geldi. Total recovery pro diye.
  • bende bugün UX310 edindim ancak sanırım bu konu ölü
  • Bir tane de ben aldım, bakalım nasıl çıkacak
  • 3 yildir kullandigim Asus UX31A Ultrabookumu başlarda full sarj ile 6 saat ile kullanirken, su anda en fazla 45 dakika kullanabiliyorum . Orijinal pil nerden bulabilirim? Orijinal yerine yan sanayi su tarz birsey alsam;

www.gittigidiyor.com
    Laptop Batarya (Pil) - Laptop Bataryası - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-aksesuar/batarya-pil?k=asus+ux31a

Orijinaldeki gibi 5-6 saat performans alabilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.