Şimdi Ara

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.287
Cevap
134
Favori
462.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circles -- 8 Temmuz 2015; 12:21:58 >
  • bahsettiğim ekran paneli sıkıntısına örnek.

http://i.hizliresim.com/3DyEkp.jpg

herkes kontrol etsin.
  • Öncelikle hem yeni alanlara hayırlı olsun diyerek almakla almamak arasında kalanlara karar vermelerinde yardımcı olmak adına birkaç şey söyleyim.

Özellikle herkesin teknoloji uzmanı olduğu ve lise 1-2. sınıf öğrencilerinin bile bu alanda çalışan bir mühendisten daha iyi elektronik bilgisinin olduğunu iddia ettiği bir ülkede elektronik cihaz almak zor zanaat gerçekten. (Amacım burda mesaj atan kimseyi yermek değil zaten çoğu mesajı da okumadım sadece genel durum özeti yapıyorum). Telefonu değerlendirme işine gelirsek, şahsen bir mühendis olarak kağıt üzerinde yazan bilgilerle gerçek hayattaki kullanım arasında "ne markaların ne kötü durumlara düştüğünü" gayet iyi bilen biriyim. O yüzden bunu baştan söyleyeyim istedim. Aramızda meslektaşlarım varsa onlarda bu durumla sıkça karşı karşıya kalıyordur eminim. Bence bir telefonu değerlendirirken 3 kriteri göz ününde bulundurmak gerekir:

1- Fiyat aralığınız nedir ?
    - Eğer fiyat aralığınız 900-1300 arasıysa, bu telefon gayet uygun bir telefon.
    Soru: Ama fiyatı 1300 eder mi kardeşim!?
    Cevap: Tamam kabul belki 1300 değilde 1100-1150 arası bir fiyat olsa daha mantıklı olabilirdi. ( 150 tl nni lafını yapmıyorum sadece mantıksal bir yaklaşımda bulunuyorum)
    S: Bu fiyata daha iyi telefonlar var mı ?
    C: İyi bir telefondan ne istediğinize bağlı. Yani bu gün baktınığız zaman 1100 civarında discovery elite de var. Az yukarda 1290 civarınad G2 de var. ( fiyatlar mağazalara göre değişebilir) Bir çoğunuzun örnek verdiği meizu mx4 pro var. z3c var .

2-Mantıklı kıyaslama yapmak.
    - Yine güzel yurdum insanının EN zayıf olduğu alan. Mesleki olarak da çok karşılaştığım "ama kardeşim şunun şu özelliği daha iyi" cümlesi. Adama diyorum yahu tabiki o daha iyi 2 katı para veriyorsun ona olsun okadar. Hala ama fiyat/performans ürünü istiyorum diyor. İyide f/p da bir yere kadar. Özellikle internette yabancı forumlarda yada haber sitelerinde çok gezen biriyseniz Türkiyede telefon almak için kara kara çok düşünürsünüz. Çünkü yurt dışında birçok ülkede f/p piyasası canlı. Tercih çok. Ama zaten o ürünlerin çoğu Türkiyeye girerken f/p olayı gidiyor. (Sana sesleniyorum Nexus 5!)

-Telefonu kıyaslarken bir amiral gemisi kamerası ile kıyaslarsanız tabiki fark olur. (2000 ve üzeri genel olarak bu kategori sayılabilir. Gerçi aslında amiral gemisi tanımı daha farklı bir ifade ama örnek olsun diye yazdım) Telefonu kıyaslarken en ince telefonla kıyaslarsanız tabiki elinizde kalın görünür.

-Telefonu mantıklı ürünlerle kıyaslarsanız gerçektende güzel bir telefon bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

3-Telefonun kullanımı nasıl ?
    - Yine ülkemizde oldukça yaygın bir durum olan; " ama diyorlar ki şöyleymiş", "ama çok ısınıyor diyorlar" , "ama kamerası iğrenç rezalet foto çekince kusma hissi yaratıyor" yorumları ile boşuna zaman kaybetmeyin. Kimsenin de zamanını almayın. Telefonu en iyi inceleyecek sizsiniz. Mesela yine kendimden örnek vereyim ben ekranı hep düşük ışıkta kullanırım. Ekranın çok yoğun parlamasını sevmiyorum. Yada büyük ekranlı telefonlar seviyorum ama her büyük ekranlı telefon ele güzel gelmiyor. Bu açıdan bakılınca zf2 gayet kullanışlı benim için.
    Baya uzun bir yazı oldu ama şuna da değinmek istiyorum. meizu firması kağıt üzerinde çok övülen, özellikle türkiyede gençler tarafından büyük bir hayranlıkla takip edilen. düşük fiyatla yüksek özellik yıldızı bir markadır. Ama gerçekten bu telefonu kullanan biri olarak. İnanın o antutu puanı'nın hakkını vermiyor. Kamerası kötü değil, ama bir sony z3 de çektiğin fotoyla kıyasla aynı ışıkta iki kameranın farkını görürsün. işlemcisi kötü değil ama övündüğü kadar iyi de değil. Telefon kağıt üzerinde harika ama tüm samimiyetimle söylüyorum, hani bir g3 alırsın telefon ( eğer bir kusuru yoksa) işte bu kadar param vardı aldım vaad ettiğini veriyor dersin ya. İşte meizu da onu diyemeyeceksin.

Tekrar söylüyorum KESİNLİKLE KÖTÜ BİR TELEFON DEĞİL MEİZU MX4 PRO. ama o kağıt üzerindeki değerlere bakarak alacaksanız. Telefonu bir denemeden almayın derim.

Son olarak yine mesajlarda sıkça gördüğüm " 1.8 ile 2.3 arasında bir fark var mı ?" sorusu.
    -Elbette var yani bunu sormanıza gerek yok arkadaşlar. Asıl soru ben bu farkı hisseder miyim olmalı. şunu söyleyim sizin o çok uygulama açıp arka planda onların bulunması işleriyle ilgilenen birim ram dir. Yani zaten her iki modelde de 4gb ram olduğundan eğer sizin amacınız çok uygulamayı aynı anda kullanmak aralarında geçiş yapmaksa çok bir fark olmaz. ( ki yok da) . elbette biraz farkediyor işlemci farkından dolayı ama çok küçük süreler bunlar. Bu fark yoğun tekli işlemci kullanımında ortaya çıkar ancak. Çok oyun oynayan biriyseniz 2 telefonda fark belli oluyor. ama 1.8 lik olanı da kesinlikle düşük performans vermiyor. Sadece bir 2.3 değil . 2 telefonu aynı anda kullanmadan 1.8 alsanız çoğu için kabul edilebilir bir performans sunuyor.

• Tebrikler,

Bende diğer sayfada kamerasını beğenmeyenlere bikaç kelam etmiştim.
    Millet 1100Tl vereyim SLR kamera gibi fotoğraf çeksin istiyor. Ya da Oto ayarlarda çekeyim jilet gibi çıkayım diyor.
    Fakat o iş öyle olmuyor. Günümüzde en cafcaflı SLR'ler bile Oto ayarlarda şaşırıyorken uçak gibi telefon alıp bunun kamerası çöp diyorsan (kamerada öyle çöp falan değil)
    verirsin 2000-2500 TL alırsın S6-G4 çekersin fotoğrafını da.
    Bir de şöyle birşey var ki ben amatör fotoğrafçı olarak G4'ün çektiği resimleri hiç beğenmedim. Amatör diyorum kendime fakat çeşitli yarışmalarda aldığım 4 tane derece var. Şu an fotoğraf makinamın önündeki lens, Zenfone 2 den pahalı.
    O yüzden telefonların çektiği fotoğrafları derecelendirme cüretini buluyorum kendimde ki dediğim gibi LG G4'ün çektiği fotoğraflar parasına göre çöp kardeşim.
    Gayet soluk renkler,kontrast bozuk,detaylar kırpılmış vs.vs. LG hemen ne demiş? İnsan gözünün gördüğü renklere en yakın kamerayı yaptık.
    F 1,8 diyaframla gece çekimlerimiz işte böyle. Ama manuel ayarlarda F ayarı yok????
    Hadi canım sende. 2400TL bu cihaz ve kamerası parasının hakkını vermiyor kardeşim.

Zenfone 2'ye gelirsek oğluma aldım bu telefonu. G3 falan düşünürken oyun oynayacağı için ram performansı yüksek bi cihaz istediğinden Zenfone 2'ye karar kıldı ve aldık.
    Telefon geldi, baktım güzel şekli şemali.
    Diyorlar ki çok kalın hemde ağır. Kalın dedikleri max 0,3 mm'dir. Ağır dedikleri muadillerinden max 30 gr. ağırdır.
    Bir insan hayatının hangi yerinde 0,3 mm ve 30 gramın hesabını yapar ki?
    İlginçtir oğlum 12 yaşında ve o bile böyle bir eleştiride bulunmadı.

Ekran parlaklığı çok düşükmüş. Kim telefon parlaklığını max ayarda sürekli kullanıyor ki? Ya da kim telefonunu sürekli güneş altında kullanıyor?
    Gerekli açıklamaları siz daha detaylı yazmışsınız ben detaya girmiyorum o yüzden.

Bana göre de fiyat 100-150 TL daha aşağı olabilirdi ve öyle olsaydı inanın yok satardı bu telefon.
    Kamerası çöp diyen arkadaşlara daha iyi fotoğraflar için bir kaç tüyo verdim önceki yazımda. Ama sadece şunu söyleyeyim ki Oto ayarlarla çekmeyin fotoğrafı.
    Adamlar oraya 10-12 tane mod koymuş. En azından o modlarda çekin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpcan1903 -- 8 Temmuz 2015; 14:51:27 >

• MaddogJin, ben de bir mühendis olarak yazınızı çok beğendim her noktaya en ince ayrıntısına kadar değinmişsiniz elinize sağlık

alpcan1903, ben 12 yaşımdayken alınan ilk telefonum Nokia 3100'du, şimdiki gençlerin teknolojiyi yakından takip etmeleri çok güzel bir şey Biraz maziye döndüm yazınızı okuyunca. Hayırlı olsun , güle güle kullansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 8 Temmuz 2015; 15:10:32 >

• Hocam doğru telefonla kıyastan bahsetmişsiniz ama 1500 tl'lik MX4 Pro'yu 2000 tl'lik Z3 ile kıyaslamışsınız.

Onun dışında yazınızı beğendim ben de. 1300 civarı bütçem var, ZF2'yi uzun bir zamandır bekliyordum ama MX4 Pro daha mantıklı geliyor şu an. Bir de inceleyebilirsem daha iyi olacak. ZF2'yi dün arkadaşımda gördüm tasarımı falan güzel, kalınlığı hissedilmiyor. Parlaklığı cidden az ama. Benim için bu bir sorun açıkçası. O yüzden ve diğer üstünlüklerinden dolayı MX4 Pro daha mantıklı geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddiscoveryy -- 8 Temmuz 2015; 15:58:24 >
  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Oğluma hem karne hediyesi, hem de kazandığı bursluluğa istinaden aldım telefonu. Aldım diyorum o seçti,araştırdı ve buna karar kıldı.
    Onun derdi rahat oyun oynamak :)
    Hani buradaki yorumları okusaydı alırmıydı bilemiyorum ama telefonundan çok memnun. Multiasking zirvede telefonda tabi. Ona rağmen kasılma,çatlama,şişme gibi hiç birşey yok telefonda.
    Benim telefonu en çok beğendiğim yönü ahize sesinin berraklığı ve hoparlör ses seviyesinin iyi olması.
    DH tayfası zor beğenir falan ama bu telefonun fiyatı çok değil 100TL ucuz olsaydı yıkarlardı ortalığı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpcan1903 -- 8 Temmuz 2015; 16:16:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem_10

An itibariyle 32Gb siparişini verdim. Dört gözle bekliyorum. Bu arada Xperia Z1 boşa çıktı lazım olan varsa satayım

Z1 in durumu vs nasıl fiyat nedir
  • Öncelikle @alpcan1903

Önceki mesajınızda yazdığınız tavsiyeleri okudum. Şahsen işim gereği işlemciler ve diğer performansa yönelik donanım ürünleriyle uğraşan biri olsamda fotoğrafçılık konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim. Bana da faydası oldu yazınızın :) Teşekkürler.

@Ashlost
    Teşekkür ederim :) Siz yazınca aklıma geldi benimde ilk telefonum 3310'du. :)

@ddiscoveryy
    Haklısınız ama yazımın o kısmında özellikle ikisini karşılaştırmamın nedeni "sony kamerası var " yaklaşımını değerlendirmek adınaydı. Yani o mesajımda da söylediğim gibi telefon kağıt üzerindeki özellikleri bire bir vermiyor. Yoksa elbette 1500 civarı bir telefon ile 2000 civarı bir telefonu karşılaştırmam.

Bu arada meraklısı için söyleyim. Evet 1500-1600 lük bir cep telefonuna göre kamerası güzel. ( Meizu dan bahsediyorum) ama öyle anlatıldığı gibi bir "Amiral Gemisi Katili" olacak kadar da marifetini görmedim açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaddogJin -- 8 Temmuz 2015; 16:53:23 >

• Bu telefona kılıf ve ekran koruyucu nereden bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupturk

quote:

Orijinalden alıntı: carpediem_10

An itibariyle 32Gb siparişini verdim. Dört gözle bekliyorum. Bu arada Xperia Z1 boşa çıktı lazım olan varsa satayım

Z1 in durumu vs nasıl fiyat nedir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-bol-exxxtrali-faturali-garantili-z1-220725764/detay/
    durum budur. Tabi GET ilan olduğu için fiyat 100 tl fazla. Elden indiririm. Üzerinde custom DT2W kernelli rom var.

• Vay arkadaş dh ninazizliğine geldim. Mükerrer mesajlar için özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem_10 -- 8 Temmuz 2015; 21:28:47 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-bol-exxxtrali-faturali-garantili-z1-220725764/detay/
    durum budur. Tabi GET ilan olduğu için fiyat 100 tl fazla. Elden indiririm. Üzerinde custom DT2W kernelli rom var.
  • Hocam o zaman MX4 Pro daha doğru bir tercih olacak gibi. Siz ne dersiniz? Dediğim gibi bütçem 1300 civarı. İkinci el temiz MX4 Pro da alabilirim. Uzun bir süredir Asus'u bekliyordum ama kamera, parlaklık, batarya gibi durumlar biraz soğuttu açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddiscoveryy -- 8 Temmuz 2015; 22:24:30 >
  • ben hepsiburada dan 30 tl ye idare etsin diye aldım.bulabilirseniz orjinalini almanızı tavsiye ederim.

• alışveriş sitelerinde var ancak orjinaliyle alakası yok.ben idareten 30 tl ye aldım.eğer bulabilirsem orjinali alacağım.

• çeşitli alışveriş sitelerinde var.ben 30 tl ye idareten aldım deri kılıfı ancak orjinaliyle alakası yok.bulabilirseniz linktekini almanızı tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=Eo-LqvirKPc (dh tüp kullanarak eklemeye çalıştım video yu ama hata verdi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: suazo

alışveriş sitelerinde var ancak orjinaliyle alakası yok.ben idareten 30 tl ye aldım.eğer bulabilirsem orjinali alacağım.

http://eshop.asus.com/tr-TR/catalog/product/view/id/4239/s/zenfone-2-view-flip-cover-deluxe-mavi-try-tr-tr-tr-90ac00f0-bcv013/category/2794/

dün aldım. bugün saat 5 gibi mesaj geldi kargolanmış. yarın elimde olur.

siyah rengi istiyosan;

• Bende bugün bimexten 1099 liraya aldim
    Huawei g610u dan sonra iyi oldu
  • @ddiscoveryy

Öncelikle servis desteği, ürünün 0 olması, ve bu paraya orta sınıfın üzerinde üst sınıfa yakın bir telefon olması noktalarında asus önde.
    Asus da sizi rahatsız eden özelliklere gelirsek.
    1- Kamera: Evet harika bir kamera yok. Ama dediğim gibi öyle parasının hakkını vermiyor rezalet bir telefon denecek kadar da değil. 1300 lük bir telefondaki kadar bir kamera işte. ( Ha x modeli ram den düşürür işlemci hızından düşürür daha kalite kamera kullanır aynı fiyat aralığında o ayrı konu. Yine daha önceki mesajımda bahsettiğim "sizin için önemli olan şey ne telefonda " sorusuna gelir konu.
    2- Parlaklık konusunda ekranı biraz araştırdım. Kullanılan ekran daha parlak ışık yoğunluğuna ulaşabilecek kapasitede. ( Burda hatırlatmak istiyorum kastettiğim daha yüksek çözünürlük, daha fazla renk, daha büyük renk derinliği yada daha fazla ppi değeri değil. Sadece ışık şiddeti, ekran parlaklığı.) Bir süre sonra xda gibi forumlarda çıkar zaten custom rom lar. Hem performans hem ekran parlaklığı ayarları ile oynayan. Yani telefonun ekranı daha fazlasına imkan sağlıyor ama nedense asus bu kadarda karar kılmış. Eğer parlaklık yüznden soğuduysanız soğumayın yani.
    3- Batarya konusunda 2 şeyi hatırlatmak istiyorum. Birincisi telefonun içerisinde gelen sürüm 5. yani lollipop un en fazla şarj yiyen sürümü. Güncelleme ile dengelenecektir. ( Ki yine xda gibi forumlarda şuan bile bu konuda çalışmalar var kaldı ki asus da güncellemesinde bu sorunu halledecektir eminim. Diğer şey ise telefonun aslında bataryası kötü değil ama her ne kadar tam test etme şansı bulamasam da burda bir optimizasyon sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi güncelleme ile düzeltilebilir ancak birde bataryayı 3-4 kez tam 0 hale getirip. ( telefon açamayacak kadar, hatta telefon açamayacak hale geldikten sonra bile açma tuşuna basıp açmaya çalışarak iyice bitirip ) %100 şarj doldurup ( tam dolduktan sonra 30dk kadar en az şarj etmeye devam edip denemek lazım.

Şuan kullanan birçok kişi yeni aldı ve aldığının hevesiyle yoğun olarak kullanıyor. Tam batarya performansı bir süre sonra çıkar.

Meizu'ya gelirsek, eğer 2. el telefon almak konusunda rahatsanız ve firmanın servisine güveniyorsanız. ( Ki Türkiye de biraz sıkıntılı ) Telefon kesinlikle parasının hakkını veren bir telefon, alınabilir. Ama siz sırf o kağıt üzerindeki değerler için istiyorsanız mutlaka elinize alıp, mümkünse 1-2 gün kullanmanızı tavsiye ederim. Sonrasında memnun kalırsanız zaten sorun yok. Şahsen ben kullandım. Eğer o özelliklerin hepsini tam olarak verseydi servis vs konusunu dert etmezdim. Ama madem böyle bir riske giricem telefonun harbi harbi deli birşey olması lazım.

Tekrar söylüyorum yorumumu yanlış anlayıp meizu harika bir telefon, niye kötülüyorsun vs diye sırf antutu sıralaması ile yorum atanlar olabilir. Ben telefona kötü demiyorum sadece öyle anlatıldığı kadar iyi değil diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaddogJin -- 9 Temmuz 2015; 0:45:59 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.