Şimdi Ara

Asus ZenFone 2 Laser [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.266
Cevap
57
Favori
229.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ravenholm

ZenFone 2 Laser / ZE550KL / Çift Sim / (Qualcomm 410) 1.2GHz / 16GB
    http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-laser-ze550kl-1/zenfone-2-laser-ze550kl-ift-sim-1-5ghz-32gb-5-5-inc-siyah-try-tr-tr-tr-90az00l1-m00110.html

ZenFone 2 / ZE551ML / Çift Sim / (Intel Atom) 1.8GHz / 16GB
    http://eshop.asus.com/tr-TR/telefon/zenfone-2/zenfone-2-ze551ml/zenfone-2-ze551ml-ift-sim-1-8ghz-16gb-k-rm-z-try-tr-tr-tr-90az00a3-m05540.html

İkisi de (depolama belleği 16GB olanlar) 2GB RAM, 5.5" IPS ekran, 3000mAh pil içeriyor. Laser olan (ekran çöz.: 720p) Qualcomm 410 MSM8916 QuadCore 1.2GHz işlemci var ZenFone 2'de (ekran çöz.: 1080p) Intel Atom QuadCore (Z3560) 1.8GHz.

ZenFone 2 Laser (Eylül 2015 çıkışlı) 900TL, ZenFone 2 ise (Mart 2015'de çıktı) 1.099TL peki aradaki fiyat farkına değer mi nasıl olur çok fena kararsız kaldım. En azından o aradaki TL farkıyla başka şeyler bakılır ZenPower ABTU005 10050mAh Powerbank vb bişeyler alınır.

Bir de bunlar Android 6.0 alacak mı ne olacak önemli tabii, yıllardır Sony Xperia (4 yıllık bir modeli :) kullanıyorum zamanında güncellemeleri hem telefon üzerinden hem de PC'ye bağlayarak kolayca yapabiliyordum, Asus'da güncelleme durumları umarım sorunsuzdur kolaydır, bari hiç PC'ye (varsa Asus'un kendi yazılımına falan) bulaşmadan her şeyi (yeni Android sürümlerini) telefonun kendi üzerinden indirip kurulabilsek.

Son olarak bu Asus'ları acaba kendi E-Shop'ları üzerinden mi almak daha iyidir yoksa Vatan-HepsiBurada-TeknoSA gibi yerlerden mi alsak ne önerirsiniz?.
    Şimdi baktım da ASUS ZENFONE 2 16GB SILVER ZE551ML-6J556WW denilen model şu an Vatan'da 1.059TL gözüküyor, Laser olan satışta yok.

hocam, şimdi zenfone 2 daha güçlü bir telefon bu konuda herkes hemfikir.
    Ancaaak, zenfone 2 o fiyatı etmez. Çünkü o fiyat bandında çok dişli rakipleri var hemde vasat bir kameraya sahip. iç mekanda grenli fotoğraflar çekiyor.
    çok az fiyat farkıyla lg g3, xperia z2 alınabiliyor. Ki bu cihazlar eski amiral gemileri, zenfone 2 den tasarım ve kamera anlamında çok üstünler.
    laserin kamerası da zenfone 2 den üstün. Bunu şu incelemeyi izleyerek kendin de görebilirsin. Kafamdan uydurmuyorum yani

http://teknoseyir.com/asus-zenfone-2-laser-akilli-telefon-incelemesi

tamda senin sorularına cevap olacak şeyler var burda 2 telefonu kıyaslamışlar.

laserin zenfone 2 den en kötü yanı arka kapak dokusu bence. Zenfone 2 nin arka kapak dokusu çok güzel.

Güncelleme desteği sony kadar iyi değil ama 6.0 güncellemesi alacak.

Ben asus e shoptan aldım, zenpower hediye geldi. Çok da iyi oldu. 1.5 günde eve ulaştı tavsiye ederim.

• Zenfone 2 16gb olanı 1000tl pahalı biraz ama 4gb ram ve 1.8ghz dört çekirdek intel atom işlemci var ve daha yüksek pixel yoğunluğu var .
    Atom işlemcinin performansı iyiyse zenfone 2 daha mantıklı zenfone 5 tede atom işlemci vardı bataryası çabuk bitiyordu sıkıntılıydı kullananlar memmunsa çok ısınmıyorsa zenfone 2 5.5" ten yana olsun tercihiniz.Tek kötü yanı Gorilla Glass 3 kullanmışlar bu camın sicili bozuk çizilmiyor ama çabuk kırılıyor lg2 ve s3 te bu cam var forumlarına girin birsürü kırılma şikayeti var yeni çıkan gorilla glass 4 kullansalar süper olurdu.

Zenfone 2 laser 5" in avantajı ise snapdragon 410 var bu işlemci çok yaygın olduğu için uygulama hatalarına sebeb olmuyor pil tüketimide az ısınmıyor.Corning Gorilla Glass 4 çizilmeye dayanıklı cam var.

Zenfone 2 kullananlar sorun varmı yorumlarınızı bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok6666 -- 6 Kasım 2015; 17:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozok6666 B kullanıcısına yanıt
    Hocam performans isteyen için Zenfone 2 çok mantıklı ve fiyat/performans cihazı fakat örnek veriyorum benim gibi sade kullanıcının 800 yerine 200-300 lira fazla verip Zenfone 2 Laser yerine Zenfone 2 alması mantıksız.

Sade kullanımdan kastım günlük biraz internet ve sosyal medya-müzik/radyo ve basit uygulamalar.

Bu açıdan Zenfone 2 Laser çok uygun bir seçim oluyor.Ama işin içine performans girdimi o zaman tek tercih Zenfone 2...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bohemians

Beyler bu google mapsi kullanabilmek için illa internete bağlantı mı gerekli? Konumu açıp da kablosuz ve hücresel veriyi kapalı tutsak kullanamaz mıyız?

Yok mu fikri olan?

• Bohemians B kullanıcısına yanıt
    Google Play'den Nokia Here Maps'i indirin.

Sonra Türkiye haritasını indirin.

Sonra çevrimdışı navigasyonunuz hayırlı olsun...
  • Bohemians B kullanıcısına yanıt
    Google maps internet ister harita önceden yüklüyse istemez veya başka uygulamalar var cevrim dışı çalışan googlede konum bulur sadece harita yüklenmez internetsiz .

Opera yükledim ondada ara ara donma oluyor bu sorunun kaynağı başka birşey 6 yıldır opera kullanıyorum çoğu telefonun tarayıcısından daha iyidir ama bu telefonda operada takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok6666 -- 6 Kasım 2015; 20:09:03 >
  • Chrome da yaşanan takılma olayı sinir bozucu düzeyde mi yoksa nadiren mi gerçekleşiyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flawsız kullanıcısına yanıt
    Yarım saat içersinde 2 kez oluyor ortalama 3sn sürüyo telefon üst menüsü açılıyo telefon takılmıyor tarayıcı hiçbir işlem yapmıyor malesef.Operada daha kısa sürüyor donma ama opera yanıt vermiyor hatası veriyor bekle deyince normal devam ediyor benim cihazda birsürü oyun yüklü virüste bulaşmış olabilir diğer kullanıcılar sorun yaşıyormu chrome veya operada ?
    Kendi tarayıcısını hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok6666 -- 6 Kasım 2015; 22:49:24 >
  • Flawsız kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yaklaşık 3 hafta kadar önce biraz sinir ediyordu chrome daki takılmalar. Ama son zamanlarda hemen hemen hiç takılma yaşamıyorum diyebilirim.

• Tavsiyem Android cihazlarınızda yapabildiğiniz Google'a ait her şeyi silin, kaldırın, devre dışı bırakın. Başta Chrome olmak üzere hepsi yorucu uygulamalar.

Benim önerim Chrome yerine Dolphin browser ve diğer Google uygulamaları yerine mymail ve WPS office...

offline harita uygulamasında Maps.me kusursuzdur...

Telefon hala harika...
  • bozok6666 B kullanıcısına yanıt
    Zenfone 6 kullandım bundan önce. 1.6 ghz intel işlemci vardı. Güçlü bir telefon ama çok ısınıyordu. Şimdi laser aynı işi yaparken neredeyse hiç ısınmıyor ve pil tüketimi çok az.
    Bir de intel işlemci bazı oyunları desteklemiyor. Modern kombat 5 i yükleyemezsiniz örneğin. Performans var ama oyun yüklenmiyor :)

• laserin kamerası zenfone 2 den daha aydınlık net ve grensiz bariz gördüm az önce gece cekiminde
  • Durup dururken al sana bir problem!
    Video izlerken ses ile görüntü aynı anda gelmiyor. Ses erken geliyor adamı uyuz ediyor. Youtube, facebook vs bütün hepsinde aynı problem ...

• quote:

Orijinalden alıntı: here_1967

Durup dururken al sana bir problem!
    Video izlerken ses ile görüntü aynı anda gelmiyor. Ses erken geliyor adamı uyuz ediyor. Youtube, facebook vs bütün hepsinde aynı problem ...

Sanıyorum cihazınız 5.5'' lik model.Bu sorunu başka yaşayan arkadaş varmıdır acaba??? Bir de teknomarketlerde incelerken özellikle HDR çekimlerinde fotografın işlenmesi 6 sn kadar sürüyordu.Sizlerde de böyle mi,yoksa o cihazlar kurcalandığı için şişmişmidir.Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic

quote:

Sanıyorum cihazınız 5.5'' lik model.Bu sorunu başka yaşayan arkadaş varmıdır acaba??? Bir de teknomarketlerde incelerken özellikle HDR çekimlerinde fotografın işlenmesi 6 sn kadar sürüyordu.Sizlerde de böyle mi,yoksa o cihazlar kurcalandığı için şişmişmidir.Teşekkürler...

O arkadaşın ki 5" diye hatırlıyorum

• millercoholic kullanıcısına yanıt
    HDR değil de, yüksek çözünürlük modunda çekim yapınca bi 3 saniye sürüyor fotoğrafın işlenmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic

quote:

Benim cihaz 5 inç hocam

• Biraz önce 339.71 mb lık bir güncelleme geldi indiriyorum. Sizlere de geldi mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    Nerden görebilirim hocam?

• eros68 kullanıcısına yanıt
    Ota üzerinden mi geldi? Bize gelmedi vallah. Cihazınız yeni ise ilk kurulum yapınca 1 gün içinde güncelleme geliyor. Odur sanırım. Bizimkiler 1 aylık oldu

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.