Atanamayan öğretmenlerin en az yarısı gerçekte öğretmen değil. Ne peki? Üniversite mezunu, formasyon almış ve KPSS ye girip atama bekleyen kişilerdir. Bir anlamda dört yıl boyunca öğretmenlik mesleği için eğitim fakültelerinde öğrenim görerek mezun olan insanların geleceğine ortak olan bir kesim. Öğretmenlik, “Piyasada iş yok öğretmenlik yapayım bari” denilecek bir meslek mi? ÖĞRETMENLİK bilerek ve isteyerek tercih edilmesi gereken bir MESLEK olmalı. Söz konusu olan çocuk ve birey eğitip yetiştirmek. Üç ay dışarıdan formasyon alarak yapılacak şey midir öğretmen olmak? Durum böyle olunca da 500 bin atama bekleyen kişi kapıda bekler elbette. yazının devamı : “Atanamayan öğretmenler” in hepsi öğretmen mi? - Fuat Uğur - Köşe Yazıları - TV100 |
“Atanamayan öğretmenler” in hepsi öğretmen mi ?
-
-
Her taşın üstüne üniversite açan padişahınıza güvenip eğitimi geliştirdi derken azıcın düşünseydiniz bugün bu konuyu açmazdınız.
Ebabil kuşları filleri durdurdu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%52 Dönmüş
-
Fen edebiyattan da öğretmen olamamalılar.
Eğitim fakültesi puanı ile fen edebiyat bir mi kardeşim ?
Mezun enflasyonunun olduğu yerde elbette piyasa düşük olacak. Bugün mühendislikte aynı durumda. Dağa taşa üniversite açmanın sonuçları bunlar.
-
Fuat Uğur: Kürdistan’ın bağımsızlığı tanınsın.
Bunu söyleyen akıl mı dağıtıyor? Por Favor seninde ne olduğun yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
-
Hocam meslek liseleri gibi meslek dersi veren öğretmenler var ve bu bölümler azımsanamayacak miktarda, örneğin sağlık meslek liseleri için alman gereken öğretmen sağlık bilimleri fakültesinden mezun olması gerekiyor, keza itfaiye, motor gibi birçok teknik beceri ve eğitim içeren bölümlerde varken sadece alımların eğitim fakültesinden yapılmasını istemek çok mantıklı olmuyor. Yurt dışında da açıkcası alımlar bu şekilde yapılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fuat Uğur'un görüşlerine pek katılmasam da, öğretmen olarak mezun olanların sayılarına sınırlama getirilmesi lazım. Artık kapatır mısın dondurur musun nasıl bu hale getirdiyseniz öyle düzeltmeleri lazım. Yoksa bu işin sonu yok.
-
Favordan zırvalar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten 'atanamayan' diye bir şey yok, 'iş bulamayan' var. Bizim millet o kadar akıllı ki; hala her sene binlerce ihtiyaç fazlası işsiz mezun veren bölümlere akın ediyor, sonra da devletten yardım bekliyor. Kaza bela atanıp memur olanlar da sanki hatır işi yapıyormuş gibi yarım yamalak çalışıp kaytarmanın peşine düşüyor.
Atanamayan bu kadar memur varsa; hizmet verdiği insanlardan gelen geri bildirime göre işini ciddiye almayanları görevi kötüye kullanmaktan işten çıkarıp yenisini alsınlar. Bu memur milleti ancak o zaman hizmet verdiği halkı ve mesleğini ciddiye almaya başlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X