Şimdi Ara

Ateca Beklenmeli Mi ? !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, biliyorum bi haftadır forumu baya bi meşgul ediyorum. :)

Arada bi-kaç kişi Ateca bekle, 3008 bekle demişti pek düşünmemiştim. Çoook heves ettim bayrama yetişsin, gezeyim diye ama, fiyatı ve özelliklerini gördüm, düşündüm. Gerçi bekle bekle nereye kadar o da var da ne bileyim yine de en önemlisi en mantıklı olan.

-Sizce beklemeye değer mi ?

-1.0, 1.4 gibi motorlardan bahsediyolar, bu performans için kötü olmaz mı ? ( Gerçi en çok düşündüğüm konulardan biri olan yakıt oalyına da ilaç ama ortada kaldım, belki 120 yi bile geçmeyeceğim hızda ama bilemiyorum.. )

- Dizelle bile alınabilir bir fiyat bekliyorlar bu değerler dogruyu yansıtır mı, ekonomi olarak çok farkettir mi bizi ( şu an alma ile bekleme arasında)

+Tiguan, Ateca , 3008 in hız gösterge alanını bilgisayar gibi yapması, navigasyonu buradan vermesi beni çok etkiledi. Dijitalliği, teknolojiyi, heryerde ekran olmasını severim.. bu nedenle .. Acab diye bunları da düşündüm.
    ++Ve evet hala tavsiye bekliyorum (Vitara- Tuscon arasında öz.) ekonomik olmasını çok istiyorum, belki de çok hız bile yapamyacagım bilmiyorum ama bu kez de ulan SUV olacaksa güç de olmalı diyorum , aslında benim için sadece görünüşü önemli . Grçi Vitara daha güçlü gibi me geliyor performsn olarak yanılıyor muyum ? Tuscon ise tipinden kazanıyor , yoksa fiyatı, çok yakması...vb hep eksi

• Üstad bildiğim kadarı ile ateca alt segment araç olacak tiguanla aynı sınıf olmayacak al yeni tiguan parana yazık etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Üstad bildiğim kadarı ile ateca alt segment araç olacak tiguanla aynı sınıf olmayacak al yeni tiguan parana yazık etme

Nasıl yani, boyu büyük, SUV gibi oldugu sürece, tipi de göründüğü gibi oldugu sürece, o heryeri ışık olması, direksiyonun onundekı ekrandan bılgılerı vermesı.. gibi özellikleri oldugu sürece nasıl alt segment oluyor, Ya da şunu mu demek sitediniz; onlar olmayacak; olursa aynı fıyata gelecek ?
    Haaa cam tavan ve/veya sunroofu unutyordum....

hmm sanırım yanılmamışım; ne kadar yeni olursa olsun, hepsi ayarlanıyor zaten ve genlde parasına göre özellik ve satış taktiği .... Sadece o hız gostergeleri ekranını bılgıosayar gıbı kullanması ve heryerının gece ısıklı olması etkıledı...

Bu arada Tiguanı pek düşünmüyorum, Yeni Tiguan o bahsettıgım olayı yapıyor sanırım ( gösterge ekranını bılgısayar gıbı kullanma ) ama Tip :( :(

Şahsen ben Vitara -Tuscon arasında kaldım.
    Tip mi, Yakıt tasarrufu ( para ) mı seçmeliyim sanırım...

• Atecanın boyutları büyük değil hocam vitara da aynı şekilde b segment arada gibi
    Tusconun vitara ile kıyaslanması doğru değil tuscon bi üst segment araç
  • quote:

Atecanın boyutları büyük değil hocam vitara da aynı şekilde b segment arada gibi
    Beklenir mi Ateca
  • quote:

Üstad bildiğim kadarı ile ateca alt segment araç olacak tiguanla aynı sınıf olmayacak al yeni tiguan parana yazık etme

Hocam yanlışınız var. Tiguan, Ateca aynı platform araçlar. Marka konumlandırması olarak Ateca altta sadece, sınıf olarak değil.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek, yıllık 20 bin km üzerinde yol yapıyorsanız suv araçlarda benzinli sizi üzer. Yapıları gereği bu araçları yolda tutmak için daha geniş tabanlı lastik kullanıyorlar dolayısıyla yakıt tütetimleri fazla olur.
  • Tam Ateca beklenir diyecektim ki 3008'i ilk kez gördüm o da güzel duruyor :)

Duygusal davranarak Ateca diyorum :)
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Ateca güncel tiguan ile aynı büyüklükte.
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Doğrudur yanlışım olb tigudan 10 cm kısa bide bagaj küçük galiba
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Ateca 15 cm daha kısa, 10 cm daha geniş.

Tiguan'ın bagajı biraz daha büyük.

İç hacim olarak Ateca ve Tiguan, Sportage ile başa baş Qashqai'den baya önde.
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
  • Saffet Üçüncü, İspanya'da test etmişti Ateca'yı. 1.4 150lik motorla birlikte manual 4 çeker seçeneği olacak demişti. Yanlış hatırlamıyorsam 9sn civarı 0-100 yapıyordu performansı gayet tatmin edici ve 47 derece eğime tırmanabiliyordu. Tüketim olarak ben aynı motorun 140lığını kullanıyorum Leon'da; Ateca 8-9L civarı tüketecektir. Otomatik araç arıyorsanız VAG grubunun herhangi bir aracı beklenmez, ama manual alınacaksa bence beklenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Saffet Üçüncü, İspanya'da test etmişti Ateca'yı. 1.4 150lik motorla birlikte manual 4 çeker seçeneği olacak demişti. Yanlış hatırlamıyorsam 9sn civarı 0-100 yapıyordu performansı gayet tatmin edici ve 47 derece eğime tırmanabiliyordu. Tüketim olarak ben aynı motorun 140lığını kullanıyorum Leon'da; Ateca 8-9L civarı tüketecektir. Otomatik araç arıyorsanız VAG grubunun herhangi bir aracı beklenmez, ama manual alınacaksa bence beklenir.

Haaaa Otomatik olamyacak mı?
    Manuel de uyarda, otomatikelrdeki rahatlıgı bulduktan sonra açıkcası hiç manuele içim ısınmıyor.

İlla olsun dediğim extralar: Cam tavan/sunroof - Otomatik şanzıman - Ekran/ dijitallik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Hocam yanlışınız var. Tiguan, Ateca aynı platform araçlar. Marka konumlandırması olarak Ateca altta sadece, sınıf olarak değil.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek, yıllık 20 bin km üzerinde yol yapıyorsanız suv araçlarda benzinli sizi üzer. Yapıları gereği bu araçları yolda tutmak için daha geniş tabanlı lastik kullanıyorlar dolayısıyla yakıt tütetimleri fazla olur.

Ya hocma hep öyle denir de ne ben ne kadar yol yapacagımı bılıyorum , ne hangisini alayım onu biliyorum . Ezbere dizel alırım da , malum fiyatlar ortada :(

İlla QQ-Kadjar alamm gerekır bu durumda; 2 si de fena değil ama biraz farklı olsun ıstıyorum QQ herkesde var

• kb001 K kullanıcısına yanıt
    Otomatik tabiki gelecek. Ama ben bir aracı gidip de DSG almam, kendi almayacağım şeyi başkasına da önermem haliyle.
  • Kadjar alırım ben olsam
  • quote:

Atecanın boyutları büyük değil hocam vitara da aynı şekilde b segment arada gibi

Hocam şu Vitaraya B deyip durmayın ya, resmiyette C diye geçiyor ve okadar da küçük değil :( Hem neden kıyas yapılmasın ki. 4x4 ü felan var performnas olarak daha iyi değil mi? Yakalamaz mı hatta geçmez mi ? Bi de donanım fazlalıkları felan..
    Vitarayı hep kolluyorum, keşke iri yapsalardı diyemeden de edemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kb001 -- 1 Eylül 2016; 23:47:47 >
  • Bi leona bakıyorum bi altecaya

Ateca Beklenmeli Mi ? !
  • kb001 K kullanıcısına yanıt
    Vitara b segment hocam
  • Yettim

Ateca Tiguan ile aynı sınıf. Rakipleri Tuscon, Qq, Kadjar. Gelmesini dort gözle bekliyorum

Dizel otomatik 1.6'da yok şimdilik. Fakat Dsg malum saatli bomba gibi. Dizel otomatik de gelse ben Manuel alırdım. Fiyat olarak 1.0 Reference paket 70 liraya gelir. Fiyatları Tiguan'ın 10-15 lira altında olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.