Şimdi Ara

Athlon X2 6000+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar athlon X2 6000 işlemcimi değiştirmelimiyim size ? yeni ekran kartı alacağım gtx 285. işlemcim ekran kartımın performansını kısıtlar mı acaba? 1680*1050 de high ile crysis oynamamı engeller mi ? acil yorumları bekliyorum şimdiden teşekkurler. bu arada anakartım pcie expres 2.0 desteklemiyor 285 de çok bi performans kaybı olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

Arkadaşlar athlon X2 6000 işlemcimi değiştirmelimiyim size ? yeni ekran kartı alacağım gtx 285. işlemcim ekran kartımın performansını kısıtlar mı acaba? 1680*1050 de high ile crysis oynamamı engeller mi ? acil yorumları bekliyorum şimdiden teşekkurler. bu arada anakartım pcie expres 2.0 desteklemiyor 285 de çok bi performans kaybı olur mu ?

ekran kartını öyle bir sisgöre bence çok yüksek tutmussunuz...
    bence biraz daha alt seviye ekran kartı alın,artan kısmı ile de sistemin diğer parçalarını yenileyin.o ayarlarda crysis i çalıştıracak daha düşük seviye kartlar var.
    ve her zaman crysis i baz almayın nasıl reklam yapmıssa adamlar herkes crysis diye pc topluyro.
  • zaten sistem toplama dusuncesindeydim bir anda vazgeçtm işlemcim acaba 1-2 yıl daha bana yeter mi diye. en sağlam oyunda crysisdir diye onu sordum birde multiplayer oynadıgım için ama haklısın beynimize ole bir girmişki... :) anakartıda işlemciyide daha fazla zorlama diyorsun yani dimi ?
  • dusundumde her turlu haklısın bu sistemi degistirmenin vakti geldi. madem anakartı ve islemciyide degistirecegim diyordum ki direk i7 alayım fakat butçemde kısıtlama yaptım ( kişisel bişe ) phenom II nin en iyi islemcisini alayım diyorum anakartları da daha ucuz i7 ye gore 200-300 lira kâr etmiş olurum. fakat ddr3 ram alcağım yoksa hemen hemen aynı fiyata mı gelir ? oyleyse i7 alırım cunku. gerci oyunlarda farkı hissetmeyecegimden eminim ama yinede arada 200-300 lira fark yoksa i7 alayım diyorum. yorumlarınızı bekliyorum.tesekkurler.
  • Sen bak en iyisi Phenom II 955 al. Bence çok rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 4 Ağustos 2009; 13:11:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TryAgain

Sen bak en iyisi Phenom II 955 al. Bence çok rahat edersin.

tabi canım
  • yahu ben tamamen sistem değiş demedim işlemcin gayet güzel bence.
    ama genede o kart o işlemciye göre çok fazla bana sorarsan.
    o kart iyi bir psu ister o yoksa o işi halledersin,anakartı değiştireiblirsin (eski ise geleceğe uygun yaparsın)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci darboğaz yapabilir o doğrudur ileride sistemi değiştirecem dersen sana şimdilik sadece power supply masrafı çıkar okadar tabi anakartın ve çipsetinde önemli
  • onumuzdeki 2-3 yıl daha sistem toplamam diye dusunuyorum. parcaları amerikadan getirteceğim bu yuzden bir miktar avantajım var zaten fiyat olarak o yuzden direk i7 alayım dedim psu dan kasaya kadar herşey değişecek zaten. hani phenom II 955 secersemde ddr3 alayım diyorum dolayısıyla hemen hemen aynı fiyata gelecek i7 ile o yuzden i7 diye dusundum.

şimdiki ankartım asus m2n 3 yıldır kullanıyorum oldukça eski yani pcie 2.0 desteklemiyor e bu nedenleri toplarsak direk yeni sistem toplamak en mantıklısı ama hani bir ihtimal işlemcim, gtx285in performansını etkilemiyecekse kalsın dedim değiştirmiyim tabi birde pcie 2.0 anakartım yok o da çok etkilemicekse..

bu durumlar goz onunde bulunduruldugunda sizce sistemi değiştirmelimiyim, yoksa sırf ekran kartı ve psu yeterli olurmu ? ( pci 2.0 durumunu unutmayın )

eger değiştir diyorsanız amd ile intel arası ne kadar fiyat farkı olur, anakrtlar sağlam olursa. 100 lira fark olur diyorsanız feda olsun i7 alayım yok 200 hatta 300 lira fark oluyorsa amd olsun o paraya psu alırım yada kasa...

bu arada tiesto severler gormek guzel

• Bak AMD 6000'in 2 serisi var. Windsor ve Brisbane olarak. Windsor'lar 90 nm. Brisbane 65 nm. Bence fark etmeyecek hangisi olursa olsun 285'e darboğaz yapacak. Ha anakart illaki değişecek diyorsan yeni sistem toplamalayım diyorsan i7 topla bence
  • dimi bencede en temizi biraz para gidecek ama sağlam kullanırım sorunsuz olur tabi umarım. peki sizce p6t gibi bi anakart yeterli olurmu oyle rampage II extreme gibi anakartlara gerek varmı yani her turlu, hava sogutma ile 3.4-3.6 da kullanabilirim ? yoksa anakarta da baglımıdır ? tesekkurler.
  • p6t zaten 400 lira bence yeter. Pek bilgim yok anakartlarda ama 400 lira yani.
  • :) battık bir kere yeni sistem kurarak o yuzden battı balık yan gider... demiyoruuuz daha uygun olanlara bakıyoruz . şu işlemcide revizyon meselesi var benim sipariş edeceğim ilemci eski revizyon olursa ne olur yinede 3.8 gibi bir hızda kullanabilirmiyim 920 den bahsediyorum bilen birileri var mı ?
  • quote:

:) battık bir kere yeni sistem kurarak o yuzden battı balık yan gider... demiyoruuuz daha uygun olanlara bakıyoruz . şu işlemcide revizyon meselesi var benim sipariş edeceğim ilemci eski revizyon olursa ne olur yinede 3.8 gibi bir hızda kullanabilirmiyim 920 den bahsediyorum bilen birileri var mı ?

dostum işlemcinin yüksek cozunurlukte onemi nerdeyse yoktur...

işlemci darboğaz yapmaz ekran kartı darboğaz yapar..bu nedenle sorunsuz kullanabilirsin 6000+ sorun cıkarmaz merak etme..
  • 6000+ sorun çıkarmaz öyle mi? Bence çok emin konuşma arkadaşım.. 6000+ kullanmış biri olarak konuşuyorum ben ve diyorum ki bal gibi de sorun olur.
  • haydaa buyrun bir fikir daha geldi... o zaman birde pcie 2.0 desteklemeyen bir anakarta gtx 285 takılır de ben sistem toplamaktan tamamıyla vazgeçeyim ?
  • quote:

onumuzdeki 2-3 yıl daha sistem toplamam diye dusunuyorum. parcaları amerikadan getirteceğim bu yuzden bir miktar avantajım var zaten fiyat olarak o yuzden direk i7 alayım dedim psu dan kasaya kadar herşey değişecek zaten. hani phenom II 955 secersemde ddr3 alayım diyorum dolayısıyla hemen hemen aynı fiyata gelecek i7 ile o yuzden i7 diye dusundum.

şimdiki ankartım asus m2n 3 yıldır kullanıyorum oldukça eski yani pcie 2.0 desteklemiyor e bu nedenleri toplarsak direk yeni sistem toplamak en mantıklısı ama hani bir ihtimal işlemcim, gtx285in performansını etkilemiyecekse kalsın dedim değiştirmiyim tabi birde pcie 2.0 anakartım yok o da çok etkilemicekse..

bu durumlar goz onunde bulunduruldugunda sizce sistemi değiştirmelimiyim, yoksa sırf ekran kartı ve psu yeterli olurmu ? ( pci 2.0 durumunu unutmayın )

eger değiştir diyorsanız amd ile intel arası ne kadar fiyat farkı olur, anakrtlar sağlam olursa. 100 lira fark olur diyorsanız feda olsun i7 alayım yok 200 hatta 300 lira fark oluyorsa amd olsun o paraya psu alırım yada kasa...

bu arada tiesto severler gormek guzel

İ7 alsanızda yine DDR3 ram alıcaksınız yine phenom II sistemden pahalıya gelmiş oalcak fazla para vermek istemiyorum derseniz DDR2 1333 mhz ram alırsınız olur biter.

• işlemcinin darbogaz yapar ama bu oyun performansını max %15-20 etkiler
  • teşekkur ederim. AMD Mİ İNTEL Mİ........
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

:) battık bir kere yeni sistem kurarak o yuzden battı balık yan gider... demiyoruuuz daha uygun olanlara bakıyoruz . şu işlemcide revizyon meselesi var benim sipariş edeceğim ilemci eski revizyon olursa ne olur yinede 3.8 gibi bir hızda kullanabilirmiyim 920 den bahsediyorum bilen birileri var mı ?

dostum işlemcinin yüksek cozunurlukte onemi nerdeyse yoktur...

işlemci darboğaz yapmaz ekran kartı darboğaz yapar..bu nedenle sorunsuz kullanabilirsin 6000+ sorun cıkarmaz merak etme..

X2 5000 3.0 ghz de çalışan amd windsor işlemcimde grid'te 38-50 fps alırken amd x4 940 BE 'de 100-120 fps civarı alıyorum.Ekran kartım 4850 x2 2gb.İşlemci nasıl darboğaz yapmıyor ? Eski işlemcim ekran kartını nerdeyse % 40 performans ile çalıştırıyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.