Şimdi Ara

Ati Ekran Kartının HDMI dan ses iletebilmesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 10 gün önce emektar ekran kartım Palit 8800GT Sonic i satıp yerine artık bir ati kart almak niyetine girdim. Board ımında crossfire ı desteklemesi bu isteğimin en önemli nedenlerinden biriydi. Şimdi bir tane alır ileride de ek bir tane daha alırım diye düşünüyordum. Ama bilgisayarımı özellikle LCD televizyonuma bağlayıp film de izlediğim için hem görüntü hem sesi iletebilen iyi performanslı bir kart seçmek istiyordum. Maliyet konusunda da orta segment in altın bir kart düşünüyordum. Açıkçası düşündüğüm kartlar 4850, 4870 ti.

Hem görüntü hem ses iletebileceği düşüncesi ile HDMI çıkışlı bir ekran kartı arıyordum. His in İcooler modeli olan 4850 de HDMI çıkışı vardı bende onu almaya karar verdim. Düştüm vatan bilgisayarın yollarına. :))

Öceliklerimi anlattım hem 200 TL civarlarında bir kart istiyordum hemde LCD ye hem görüntü hemde sesi düngün ileten bir kart aradığımı söyledim. Ati almak istediğimi, stoklarında bulunan HDMI çıkışlı Ati 4850 yi almak istediğimi söyledim. Benimle ilgilenen arkadaş o zamana kadar hiç duymadığım bir şey söyledi ve tüm hayallerim yıkıldı.

arkadaş bana "her HDMI çıkışı olan ekran kartının sesi iletmeyeceğini söyledi" sebebinin ise Nvidialarda kartın HDMI çıkışı yanında ayrıca kartın üzerindeki ses pini (SPDIF sanırım) nden anakartın SPDIF çıkışına bir bağlantı yapmam gerektiğini yoksa hem ses hemde görüntüyü alamayacağımı söyledi. ATİ kartların üzerinde ise bu ses pini hç olmadığı için ATİ kartların sadece HDMI dan görüntüyü iletebildiğini söyledi... bana saçma gelse de arkadaşın bilgisine güvendim ve yine bir Nvidia kart almak zorunda kaldım. Ses pininden çıkışı bağladım anakarta HDMI dan hem ses hemde görüntü aldım. Ama benim almak istediğim ATİ ydi.... uzun zamandır bu konuyu açıp bilgisi olan arkadaşların beni bilgilendirmesini isteyecektim anca vakit bulabildim.

Gerçekten ATİ ekrana kartlarında hem ses hemde görüntüyü iletemiyormuyuz ? Nvidia kartların üzerinde olan bu ses pini Ati kartlarda neden yok ? Yoksa bana yanlış bilgi mi verildi de ati kartlarda böyle bir ses pini çıkışına ihtiyaç yok mu ?

Herkese kolay gelsin. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterofpuppets69 -- 13 Ekim 2010; 11:22:47 >

• ATI kartlarda HDMI üzerinden ses iletimi yapılıyor , örnek vereyim bende 5870 var , ekranın sağ alt köşesindeki ses simgesini tıklayıp açtığımda çalma aygıtlarından biride ATI High Definition Audio Device , ama her hdmi çıkışı olan ati kartta bu özellik varmı bilmiyorum
  • Cahil cahil adamları koyuyorlar oraya insanlara yardımcı olsunlar diye.. ATIler'de anakarta herhangi birşey bağlamana gerek yok, direk olarak sesi de HDMI üzerinden alabiliyorsunuz.

Size yanlış bilgi verilmiş.
  • Yukarıda arkadaşın da dediği gibi, ATI kartlarda ses iletimi için kendi üzerinde bulunan ses çipinin sürücüsünü kurmanız yeterli. Bunu yükleyince sistemde iki ayrı ses kartı görünür ve içeriden kablo bağlantısına bile gerek kalmadan sesi HDMI üzerinden aktarabilirsiniz.

Böyle kasap çırağı vasıflı adamların koca koca bilgisayar firmalarında çalışmalarına ve insanları yanlış yönlendirmelerine alıştık artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 13 Ekim 2010; 13:11:09 >
  • HD 5770 ekran kartım ile hem HDMI üzerinden ses alıyorum, hem de harici ses kartımdan. Tek yapmam gereken 10sn. lik bir işlemle varsayılan aygıtı değiştirmek. Üstelik bunları yaparken seste hiç kesilme olmadan diğer aygıta anında geçebiliyorum.

Gerçekten böyle cahil insanların satıcı olmasına alıştık. Okuyunca hiç garip gelmedi,çok olağan karşıladım...
  • ben senin yerinde olsam o sana atide ses aktarımı olmuyor diyen arkadaşa gider nvidiayı iade edip ati kartı almak istediğimi söylerdim sonuçta seni yanlış yönlendirmiş.
  • İnanmıyorum ya... ben şimdi boşu boşuna mı ati kart almadım....

gidip bir debeleneyim bakalım.... değiştirirler belki 15 gün falan oldu alalı

ne demem lazım acep...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterofpuppets69 -- 13 Ekim 2010; 17:36:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekran kartı ile playstation
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterofpuppets69

İnanmıyorum ya... ben şimdi boşu boşuna mı ati kart almadım....

gidip bir debeleneyim bakalım.... değiştirirler belki 15 gün falan oldu alalı

ne demem lazım acep...?

geçmiş olsun
  • ATI Nvidia olması önemli değil de almak istediğin model neydi sana ne aldırdılar bunlar önemli?
  • Yanlış anlaşılma olmaması için:

ATI ve NVIDIA nın HDMI üzerinden ses aktarımı yaklaşımları farklıdır.

NVIDIA: Kendi ses codec ine sahip değildir, anakrtın codec i yada ayrıca saın alacağınız kaliteli ses kartının üreteceği sayısal sesi kendi HDMI çıkışına yönlendirir. (gerekli bağlantıyı kullanıcı yapmak durumunda)

ATI : Anakrtın codec i yada ayrıca saın alacağınız kaliteli ses kartının üreteceği sayısal sesi kendi HDMI çıkışına yönlendiremez, ama kedni ses codec ine sahiptir. Bu şu anlama gelir ati ekran kartıyla birlikte anakartınızın codec ini yada kaliteli olsun diye aldığınız mesela xfi nin sayısal ses çıkışını kullanamazsınız. Mecburen ati nin codec ini kullanırsınız. (Kullanıcı ati ses sürücüsünü ayrıca kendi yüklemek durumunda), Ati kartlarda realtec in ürettiği codec kullanılmaktadır.

Peki hangisi üstün derseniz ona kullanıcı karar verecektir.

Bu durumda ati kart hdmi üzerinden sayısal ses iletmez demek kısmen doğru olmaktadır: Başka kaynaktan gelecek sesi kendi üzerinden İletmez ama kendi software ürettiğini veya medyadan yürütülen filmler için cipsetten gelen pcix veriyolundan aldığı sinyali kendi hdmi çıkışına verir.

• HDMI çıkışlı Ati 4850 alacaktım , Nvidia GTS 250 almak zorunda kaldım.

Sesi iletmiyor dedikleri için....
  • 20 gün geçmiş olmasına rağmen değiştirdiler. Üstüne 200 küsür lira vererek 5830 aldım.
  • Fail niye 5830 aldın ki :S
  • quote:

20 gün geçmiş olmasına rağmen değiştirdiler. Üstüne 200 küsür lira vererek 5830 aldım.

Berbat seçim.

HD 4850`yi kullanmaktayım ve bir eksiği yok ve hdmi ile ses aktarımı da çok basit sürücüyü kur aygıtı ati audio yap bitti.

Biraz daha bekleyip hd6*** serisi birşey alsaydınız daha iyi olurdu. Hayırlı olsun
  • "Berbat seçim" yorumu için teşekkürler...

Maliyete göre bir tercih yaptım... 4850 gibi eski teknolojiye ileride crossfire yaparım diye yatırım yapmak istemedim... kartım o/c ile 100 TL daha pahalı olan 5850 yi yakalamakta.... CF ile 5870 i geçmektedir. Araştırılmış bir alışveriş olmuştur.

Bilgilendiren arkadaşlara çok teşekkür. Saygılar.

quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

quote:

20 gün geçmiş olmasına rağmen değiştirdiler. Üstüne 200 küsür lira vererek 5830 aldım.

Berbat seçim.

HD 4850`yi kullanmaktayım ve bir eksiği yok ve hdmi ile ses aktarımı da çok basit sürücüyü kur aygıtı ati audio yap bitti.

Biraz daha bekleyip hd6*** serisi birşey alsaydınız daha iyi olurdu. Hayırlı olsun

• Arkadaşlar ben asus 5770 aldım ve hdmi ile full hd tv ye bağladım pc yi.Görüntü var fakat sesi bir türlü iletemedim,Allah aşkına sağ altta ses simgesine tıklayınca nasıl atinin hd ses ileticisi çıkıyor,resimle gösterir misiniz .Driver yükledim fakat ses çipini acaba ayrı mı yüklemek gerekiyor(browse cd den),lütfen yardım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: privateer

Arkadaşlar ben asus 5770 aldım ve hdmi ile full hd tv ye bağladım pc yi.Görüntü var fakat sesi bir türlü iletemedim,Allah aşkına sağ altta ses simgesine tıklayınca nasıl atinin hd ses ileticisi çıkıyor,resimle gösterir misiniz .Driver yükledim fakat ses çipini acaba ayrı mı yüklemek gerekiyor(browse cd den),lütfen yardım..

DENETIM MASASI - SES- KAYITTAN YURUT Sekmesinden Digital Output'u seçmeyi dene istersen, yada varsa HDMI Output'u seç. Ben Vista kullaniyorum, senin işletim sistemin ne bilmiyorum ama genel olarak böyle olması lazım.
  • arkadaşlar ben hdmi kablo aldım takıyorum fakat tv de hic bişe olmuyo algılamıyo... sadece hdmi kablo takıorm ekran kartım ati 4650 baska bişe de takmam lazım mı yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.