Şimdi Ara

ATI FireGL V8650 & 4870X2 Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ATI FireGL V8650 2GB PCI Express x16 Workstation

+

HIS 4870X2

Bunlar cross olarak baglana bilirmi benim sorum budur... Yani makine o zaman hem Tasarım uygulamalarında 3D ve oyunlarda güzel bir yerde bulunurmu ???

Fiyat olarak bakmayın olaya benim merakım Work Station ve Oyun kartı cross olurmu merak ettim...

Olursa nasıl ayarlanmalı Atinin sitesine baktım ama Türçe destegini bulamadığım için anlamadım o kadar basmıyor yabancı dil olarak...

Cevaplayan için şimdiden tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaNeO -- 17 Eylül 2008; 4:05:46 >

• 4870x2 + FireGL V8650 = 4870x2 oyunlarda
    4870x2 + FireGL V8650 = V8650 çizimde

bir ferrari + bir tır takım halinde formula 1 yarışı yapıyor
    bir ferrari + bir tır filo halinde yük taşıyor

Crossfire olsa bile bir önemi yok, ancak bu iki kartı aynı makinaya takıp çizimlerde firegl'den ve oyunlarda 4870x2'den yararlanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

Crossfire olsa bile bir önemi yok, ancak bu iki kartı aynı makinaya takıp çizimlerde firegl'den ve oyunlarda 4870x2'den yararlanabilirsiniz.

Bu kısmı biraz daha detaylandıra bilirmisiniz ===???

Benim anladıgım şudur yanlış anladım muhtemelen ama....

İki kartı farklı farklı kullan ne yapacaksan kabloyu degiştir sadece gibi anlaya bildim yanlış anladıysam kusura bakma...

Aynı makinada olucak zaten kartlar 2 si bir arada olunca hem oyun hem tasarım 2 si bir aradan çıkarmı diye merak ediyorum cross olunca oyunlarda x2 girer devreye tasarım olunca fire gl alır olayı eline benim yapmak istedigim bu aslında...

Edit denilen şey düzeltme yani : imla diyelim gitsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaNeO -- 16 Eylül 2008; 5:01:59 >

• benim bildigim fire gl ile normal kartlar CF olmuyor siz nasil yaptiniz bilmiyorum yani varsa oyle bir sey mantiken iki fire gl cf yapmaktansa 1 fire gl+normal kart oldu sana super bir sey bence mantiksiz geldi hemde surucu problemlerinden oturu uyusma sorunu olur

* Powered by AMD’s scaleable ATI FireGL graphics accelerator with parallel processing Unified Shader architecture
    * AutoDetect instinctively optimizes for user’s workflow
    * High performance stream computing leveraging the GPU for compute intensive tasks
    * 2 Dual Link DVI-I outputs
    * High Dynamic Range (HDR) rendering with 8-bit, 10-bit & 16-bit per RGB color component support
    * Full Shader Model 4.0 support for vertex and pixel shaders
    * CAD and DCC application certification
    * 2GB graphics memory
    * Hardware Accelerates DirectX® 10 and OpenGL 2.1 advanced features

CF ile ilgili bir sey yazmiyor eger ki yazsaydi destekledigini soylerdi

Alttaki linkten detayina bakabilirsin en prof fire serisi kartlar mevcuttur ancak Crossfire ile ilgili her hangi bir bilgi yok

http://ati.amd.com/products/brochures/FireGL-PCIe-Brochure.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 16 Eylül 2008; 5:18:11 >

• Daha öyle bir şey yapmamdım... Sadece aklıma geldi... Ati nin cross baglantı tipi ekran kartı modelleri arasında tercih yapmıyor benim bildigim...

O yüzden Workstation lada olabilirmi diye merak ettim...

Bunu özelliklerde yazmasalarda olabilir çünkü workstation alanların oyunla alakası olmaz şirketler alır... Atlanabilecek bir detay bana göre...

Biraz daha cevap almam lazım :))))
  • Hala yanıt yok mu ya...
  • Hala 3xxx serisi ve 4xxx serisi ile Cf yapılamıyor.
    Sizin söylediğiniz şimdilik olası birşey değil.
    İleride geliştirebilirler ama onu da FrieGl ve oyun kartlarıyla yapacaklarını sanmıyorum.
    Yapılacak en mantıklı iş ikinci bir makina edinmektir.
    Oyun için x2 iş için FireGl yi takar kullanırım dersen her seferinde driverler ile uğraşıp zaman kaybedersin. BU daha zahmetli bir iş olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crossfire demeyelim ona, siz kartların ikisini de gerektiğinde kullanmak ancak görüntü kablosunu değiştirmekle uğraşmak istemiyorsunuz. Bi sokete takayim gerektiğinde firegl çalışsın gerektiğinde 4870x2. Eğer bundan bahsediyorsanız, mümkün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

Crossfire demeyelim ona, siz kartların ikisini de gerektiğinde kullanmak ancak görüntü kablosunu değiştirmekle uğraşmak istemiyorsunuz. Bi sokete takayim gerektiğinde firegl çalışsın gerektiğinde 4870x2. Eğer bundan bahsediyorsanız, mümkün.

Evet... Aklımdakine yakın olan şey bu işte...

Nasıl mümkün acaba onuda açıklaya bilirsen sevinirim...
  • Beklemedeyim...
  • dostum senin dedigin sey su sekilde olur senin demek istedigini simdi anladim yani kolayi var onun ama teorik olarak calisirmi bilmiyorum ancak mantiken calismasi lazim o da su sekilde olmasi gerek

Anakartin A PCI-e 16x slotuna misal olarak 4870

B PCI-e 16x slotuna ise FireGL

bunu su sekilde yapabilirsin sanirsam iki ekran kartini pc ye tanitip kurduktan sonra ik ayri kablo yu ekran kartlarina baglayarak swicht yani iki kanaldan tek kanala goruntu ceviren kutu ya baglayarak bunu yapabilirsin ve sadece CTRL+Pencere yaparak iki kart arasinda gecis yapabilirsin yani yeri gelince oyun yeri gelince de cizim benim benim bildigim bu sekilde baska sekli varmi bilmiyorum

ancak Nvidianin anakartlarinda su sekilde bir yontem mumkun olmasi lazim bir kart islem yaparken diger kart phyx islemlerinde kullanilabiliyordu ati de bunun icin havok adinda bir firma ile calisiyordu ama ne oldu bilmiyorum benden daha bilgili olan arkadaslar var forumda onlar yardimci olabilir

konun basligina istersen uygun bir baslik yaz yani degistir o zaman ilgi gorur

• Also, sitting right next to that connector is a pair of Crossfire connectors on the top of the PCB. Sadly, ATI does not support Crossfire functionality for their workstation lineup at this time, so even if you do get two cards and connect them up, don’t expect to see any additional performance. Of course, this could change with a future software level release. ATI does say that you can use multiple FireGL cards in a single system if you want to drive multiple displays with high-performance graphics independent of each other.

Kardes, sitenin incelemesine gore de su nu diyor : PCB kartin sag ust kisminda ki cift konnektorler yani soketler crossfire icin ancak su anda Ati Firegl tabanli kartlarda yada serilerde Crossfire secenegini aktif durumda degil ve Ati Crossfire i firegl serilerinde bu secenegin su anda mumkun olmadigini belirtiyor atinin ileriki zamanlarda destekleyebilecegini soyluyor

alt kisminda da ileriki zamanlarda atinin high end firegl cozumleri icin multi gpulu Firegl kartlar tek sistemde kullanacagini soyluyorr

not: arkadaslar cok iyi ingilizcem yok Hollandacaya yogunlastigim icin ingilizcem su anda 0 diyebilirim yanlisim var ise duzeltin

site incelemesi FIRE GL

http://www.hothardware.com/Articles/Ultra-HighEnd-Workstation-Graphics-Card-Shootout/?page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 17 Eylül 2008; 4:30:00 >

• Bir donanımın sistemde çalışabilmesi için Sürücüye ihtiyacı vardır. Her iki kartın da sürücüleri farklı.
    Gönül isterdi ki: Her iki kartı da X16 slotlarına takıp çift DVI girişli bir monitöre bağlayıp istediğin zaman monitörden giriş yolunu değiştirdiğinde kartları da değiştiriyor olsan (İşletim sistemi de uyumlu olacak) çok çok güzel bişey olurdu.
    Ama malesef şimdilik bu sadece gülümseten bir düşünce. İleride belki gerçekleşir ama yakın bir tarihte olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyceytim

Evet... Aklımdakine yakın olan şey bu işte...

Nasıl mümkün acaba onuda açıklaya bilirsen sevinirim...

Nasıl yapıldığını bilmiyorum, arkadaşın dediği gibi çift input seçeneği olan bir monitör olabilir. Driverların çakışıp çakışmayacağı başka bir konu, temelde çalışma sistemleri çok farklı olduğundan çakışmayacağını düşünüyorum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.