Şimdi Ara

ATI HD5870 mi? ATI HD5850

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ekran kartı almayı düşünüyorum ve ikisi arasında karasızım. aşağıdaki ekran kartlrında hangisini ve neden tavsiye ettiğinizi belirtirmisiniz?

yorum ve görüşleriniz benim için çok önemlidir.

şimdiden tşk.

SAPPHIRE ATI HD5870 1GB GDDR5 (DirectX 11) 40nm PCI-E 2.1 x16 EKRAN KARTI (21161-00-50R)

SAPPHIRE ATI HD5850 1GB GDDR5 (DirectX 11) 40nm PCI-E 2.1 x16 EKRAN KARTI (21162-00-50R)

• Biraz daha açıklayıcı olursan daha fazla yardımcı olabiliriz,ne için kullanacaksın,oyun,film,grafik,çizim..Amacın nedir?Ve pc nin diğer bileşenleri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Biraz daha açıklayıcı olursan daha fazla yardımcı olabiliriz,ne için kullanacaksın,oyun,film,grafik,çizim..Amacın nedir?Ve pc nin diğer bileşenleri nelerdir?
    Bir de monitörünüzün boyutu ve doğal çözünürlüğünü belirtirseniz iyi olur, zira iki model arasındaki farkta en büyük etken bunlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bir de monitörünüzün boyutu ve doğal çözünürlüğünü belirtirseniz iyi olur, zira iki model arasındaki farkta en büyük etken bunlardır.

Alıntıları Göster
    butcen yeterse kesinlikle 5870 neden ikisi arasında kaldınki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Alıntıları Göster
    hızlı dönüşünüz için çok tşk.

pc komple yeni kuruyorum. toplamışken oyun ve film ve programları rahat çalıştrısın istiyorum.

işlemcim

core İ5 750 olacak.

monitör ise;

Samsung 22" Lcd P2250 2Ms Siyah DVI Wide Lcd Monitör :

Genel Özellikler:

Ekran boyutu: 21.5" Wide (Geniş Ekran)

Parlaklık: 300 cd/m2

Kontrast oranı: Tipik (1000:1) DC 50000:1

Çözünürlük: 1920x1080

Tepki süresi: 2ms (GTG)

Görüş açısı: 170°/160° (CR>10)

Renk derinliği: 16.7M

Video tipi: Analog RGB , DVI

Konektör: 15pin D-SUB , DVI-D

Sinyal: Separate H/V, Composite, SOG

Güç tüketimi: 40 Watts

Tip: Built-in

Plug & Play: DDC 2B

Duvar monte: VESA 75mm

Özellikler: MagicBright3, Off timer, Image Size Color Effect,Customized key, MagicWizard & MagicTune with AssetManagement, Windows Vista Premium, DVI with HDCP

Boyutlar: 518.2 x 396.7 x 189.4 mm

Ağırlık: 4.4 Kg

• Kesinlikle hd5850. Nedeni ise çok daha akıllıca bir seçim olur. Performansı hd5870'e göre düşük olsa bile onu yakalam potansiyeli bulunuyor. Ayırca fiyatı çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

butcen yeterse kesinlikle 5870 neden ikisi arasında kaldınki

Alıntıları Göster
    arasındaki 300tl fark. birde soracağım diğer konu 5870 x2 yapılabilyiromuş diye okudum 5850 içinde böyle bir olanak var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twenty_

arasındaki 300tl fark. birde soracağım diğer konu 5870 x2 yapılabilyiromuş diye okudum 5850 içinde böyle bir olanak var mı?

Alıntıları Göster
    crossfire destekli anakart alman lazım eger alırsan hd5850 yide hd5870 ide aynılarından 1 kart daha alıp cf yapabilirsn yada degişik ati kart ilede yapılabilio cf

neyse eger overclocktan anlıyorsanız hd5850 anlamıyorsanız ve para farkı sorun etmeyecekse hd5870

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

crossfire destekli anakart alman lazım eger alırsan hd5850 yide hd5870 ide aynılarından 1 kart daha alıp cf yapabilirsn yada degişik ati kart ilede yapılabilio cf

neyse eger overclocktan anlıyorsanız hd5850 anlamıyorsanız ve para farkı sorun etmeyecekse hd5870

Alıntıları Göster
    hocam paran olabilir.bu onemli degil.ama 5870 iyi bir kart olsada bence 5850 almalısın.cok daha oturaklı bi kart.22 inc monitore fazla bile.ne gerek varki.simdilik 5850 al.ben bugun sabah siparisimi verdim.2 gun sonra elimde.istersen beni bekle sana nasıl olup olmadıgını sogleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

hocam paran olabilir.bu onemli degil.ama 5870 iyi bir kart olsada bence 5850 almalısın.cok daha oturaklı bi kart.22 inc monitore fazla bile.ne gerek varki.simdilik 5850 al.ben bugun sabah siparisimi verdim.2 gun sonra elimde.istersen beni bekle sana nasıl olup olmadıgını sogleyeyim.

Alıntıları Göster
    22 monitöre 5850 gayet ideal olur,zaten hertürlü oyun hd film vs. gibi işleri hemde o işlemciyle tahat rahat yaparsın.
    hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

Alıntıları Göster
    kesinlikle 5870 e para vermek ya tatminsizlik ne biliyim ya da çok takıntılı olmak bence ne yani biri 30 fps biri 45 fps sonuçta ben alırken bakıyorum
    20 fps den aşşağı değil mi olay bitmiştir hafif oc yide verdimi tamam aradaki fiyat farkı 300 tl desek o parayı da kumbaraya at 2 sene sonra 200 tl üstüne ekle dx 12 ekran kartını al

• quote:

Orijinalden alıntı: ilterler1991

kesinlikle 5870 e para vermek ya tatminsizlik ne biliyim ya da çok takıntılı olmak bence ne yani biri 30 fps biri 45 fps sonuçta ben alırken bakıyorum
    20 fps den aşşağı değil mi olay bitmiştir hafif oc yide verdimi tamam aradaki fiyat farkı 300 tl desek o parayı da kumbaraya at 2 sene sonra 200 tl üstüne ekle dx 12 ekran kartını al

Alıntıları Göster
    hepinize yorumlarınız için tşk. ediyorum. 5850 de yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz sonucunda karar verdim. sizlrerden bir isteğimde overlock nasıl yapılıyor. bilgi ve anlatım şansınız var mı?

şimdiden tşk eder. saygılarımı sunarım.

• quote:

hepinize yorumlarınız için tşk. ediyorum. 5850 de yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz sonucunda karar verdim. sizlrerden bir isteğimde overlock nasıl yapılıyor. bilgi ve anlatım şansınız var mı?

Hd5850 yeterli gelir.Ancak Hd5870 daha yüksek performanslı.Eğer aradaki fark bütçenizi sarsacak ise Hd5850 alın
    Hız aşırtmayı,Catalyst'den(Bir miktar.),Ati Tray Tools'dan ve Rivatuner'den yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 15 Ekim 2009; 12:57:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firienholt

quote:

Hd5850 yeterli gelir.Ancak Hd5870 daha yüksek performanslı.Eğer aradaki fark bütçenizi sarsacak ise Hd5850 alın
    Hız aşırtmayı,Catalyst'den(Bir miktar.),Ati Tray Tools'dan ve Rivatuner'den yapabilirsiniz

Alıntıları Göster
    arlakadaşlar sistemi sizin ve buradaki dğier değerli arkadaşarın yorumları ve önerileri ile şekillendirmeye başladım hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum.
    sistemim şöyle olacak;

işlemci; intel cvore İ5 750
    anakart, gigabyte p55 ud3r
    ekran kartı; Sapphire Ati HD 5850
    monitör; LG w2261 vp - pf 22 lcd HDMI veya Samsung 22" Lcd P2250 2Ms Siyah DVI Wide Lcd Monitör

birde RAM konusunda yardımcı olurmusunuz?

tşk

• quote:

arlakadaşlar sistemi sizin ve buradaki dğier değerli arkadaşarın yorumları ve önerileri ile şekillendirmeye başladım hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum.
    sistemim şöyle olacak;

monitör; LG w2261 vp - pf 22 lcd HDMI veya Samsung 22" Lcd P2250 2Ms Siyah DVI Wide Lcd Monitör

tşk

Alıntıları Göster
    arkadaşlar iki kart arasında en fazla 200-230 lira fark var dediğiniz gibi 300 lira değil.ama yine de 5850 almalısın daha oturaklı ve alınası bi kart

• quote:

sistemim şöyle olacak;

tşk

ocz ram alabilirsin 4*4 2 tane 8 gb yani ama bir şey sorcam neden am3 anakart almıyorsun daha ekonomik ve ileri dönük değil mi? sonuçta daha bulldozer işlemciler gelcek ve 8 çekirdek veya 16 çekirdek olcak ama core i5 4 çekirdek malum artık hıza değil çekirdek sayısına bakar olduk

• quote:

quote:

sistemim şöyle olacak;

tşk

ocz ram alabilirsin 4*4 2 tane 8 gb yani ama bir şey sorcam neden am3 anakart almıyorsun daha ekonomik ve ileri dönük değil mi? sonuçta daha bulldozer işlemciler gelcek ve 8 çekirdek veya 16 çekirdek olcak ama core i5 4 çekirdek malum artık hıza değil çekirdek sayısına bakar olduk

Alıntıları Göster
    790GX-G65 AM3 AMD 790GB+SB750 DDR3 1600MHz (O/C) HDMI Anakart=10 taksit 317 tl (5 taksit 279 tl) vatan computer
    ya da

790FX-GD70 AM3 AMD 790FX+SB750 DDR3 2133(O/C) Anakart =10 taksit 392 tl (5 taksit 345 tl) vatan computer
    ya da
    M4A79T Deluxe AMD 790FX+SB750 AM3 DDR3 1600MHz(O/C) Anakart =10 taksit=416 tl (5 taksit=366 tl)vatan computer

işlemci:

Amd Phenom II X4 965 AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 10 taksit 530 tl (5 taksit 467 tl)
    neden olmasın sence
    sonra birde 8 çekirdekli işlemciler için anakart almanada gerek kalmaz

• quote:

kesinlikle 5870 e para vermek ya tatminsizlik ne biliyim ya da çok takıntılı olmak bence ne yani biri 30 fps biri 45 fps sonuçta

oha ! bu ne demek ya ? 30 ile 45 fps arasında oynanabilirlik farkından haberin var mı senin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

kesinlikle 5870 e para vermek ya tatminsizlik ne biliyim ya da çok takıntılı olmak bence ne yani biri 30 fps biri 45 fps sonuçta

oha ! bu ne demek ya ? 30 ile 45 fps arasında oynanabilirlik farkından haberin var mı senin?

Alıntıları Göster
    aradaki 15 fps için adam öldürülür be bu ne biçim örnek olmuş bazı oyunları yüksek çözünürlüklerde 100$lık kartlar sadece 15 fps ile çalıştırabiliyor bilmem haberin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sulogun61

aradaki 15 fps için adam öldürülür be bu ne biçim örnek olmuş bazı oyunları yüksek çözünürlüklerde 100$lık kartlar sadece 15 fps ile çalıştırabiliyor bilmem haberin var mı?

Alıntıları Göster
    Hızaştırma düşünüyorsanız kesinlikle 5850'yi tavsiye ederim. GPU'ya voltaj verince kart birden 5870'e dönüşüyor(Elde edilen sonuç'lar doğrultusunda) Fakat aynı voltajı 5870'in GPU'suna verip GPU hızını yükselttiğinizde 5850'deki performans artışını yakalayamıyorsunuz. Çünkü 5870'e(Her ne kadar GDDR5 bellekler kullanılsa bile) 256 Bitlik bant genişliği yetmiyor.

Fakat ben hızaştırma ile uğraşmam aldığım karta bakarım diyorsanız paranız doğrultusunda 5870'e de yönelebilirsiniz. Fakat aciliyetiniz yoksa Fiyatların biraz daha düşmesini bekleyin derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.