Şimdi Ara

Ati Mobility Radeon Hd 5470 Ekran Kararma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp G62 notebook'um var. Yaklaşık 3.5-4 sene önce aldım. Ekran kartı 1 gb ati mobility radeon hd 5470. Dün değiştirilebilir grafiklere baktığımda tasarruflu modda (intel 64mb) duruyordu. Yüksek performansa aldım ekran karardı bir daha düzelmedi. Fişi çekip taktım başlatılıyor yazısından sonra yine siyah ekranda kalıyor. Güvenli modda açıp geri yükleme yapınca açılıyor ama yine tasarrufta. Format da attım ama düzelmedi aynı duruyor. Yüklemediğim driver kalmadı hep aynı sonuç. Acaba sorun donanımsal mı bir çözümü olur mu yoksa yeni notebook mu almalıyım masrafa girmek yerine. Şimdiden teşekkürler.

• kısaca intel ile calisiyor performansa alinca ati ile calismiyor diyorsun.surucu de para etmediyse cipte sorun olabilir.guvenli moda gir suruculeri kaldir normal sekilde acilirsa intel goruntu verse yeter kullanmazsin atiyi zaten pek oyun oynatan bir kart degil.yeni notebook masraf olur oyun oynamiyorsan elindeki ile idare edebilirsin.
  • Fazlasıyla oyun oynuyorum assassin's creed 3'ü bile açan bilgisayardı bu ya. Kaldırıp yükledim olmadı yazılımsal olarak her şeyi yaptım. Ekran kartı komple gitmiş olabilir mi?
  • evet olabilir.surucu yuzunden ekran kararmasi olur ama denedim farkli surucu diyorsun bu durumda sicakliktan lehim atma ya da eskime gibi bir sey olmus olabilir.hp'nin destek sitesine anlatsana bir durumu belki daha once baslarina gelmistir servise filan cagirirlar.
  • tamam atıcam çok teşekkürler zaman ayırdığın için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu bende yaşıyorum öncelikle ati ekran kartına geçiş yap ekran karardıktan sonra kapana kadar beklet battaniyeyle etrafını sar ve kapanana kadar bekle tekrar aç pc lehimler yenileniyor gibi bişey oluyor
  • uuuuv :) garip bir yöntem deneyeceğim sağol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %100 çözüm yolunu söylemek istedim aynı sorunu yaşayan bırı olarak benım gibi çıldırmamanız ıcın arkadaşlar butun drıverlerı denedınız genede ekranınız acılısda kararıyor ıse bilgisayarınızın tum hava yollarını kapatın bır battaniye veya kalın bırsey ıle ve bılgısayarınızın ısınıp kapanmasını saglayın fakat hıcbıryerden hava almamasına dıkkat edın bu ıslemı harddısc cıkararak deneyenlerde var fakat ben cıkarmadım daha sonra ısınıp kapanmasını bekleyın kendılıgınden kapandıkdan sonra 30 dk sogumasını bekleyın kesınlıkle sardıgınız seylerı acmayın sonra pc nızı acın ve drıverlarınızı kurun %100 olacakdır bunun nedeni chipsettekı kabloların soguması ve iletmesınden dolayı ısınıp lehim gorevı yapmakdır amac tabıkı pc olacak fakat bunu 1 ay 3 ay 5 ay sonra tekrar yapacakdır günü kurtarmanız ıcın size bildirdim teşekkür etmenız yeterlıdır :)
  • Değiştirilebilir grafiklerde siyah ekran hatası 2 sebeple olur. 1. si yanlış şekilde driver yüklemek. 2.si biosun güncel olmaması (bios güncel değilse sadece laptopunun ana sitesindeki sürücü sorunsuz çalışır en güncelini kurduğunda bu tip kararmalar olur ama doğru şekilde yüklersen bios güncel olmasada çalışması olası)

http://forum.donanimhaber.com/m_95349179/tm.htm

bu linkte anlatıldığı şekilde yükleme yapmayı denersen sorunun çözülebilir. ama biosunuda güncelle
  • TheMagnif kullanıcısına yanıt
    değiştirilebilir grafiklerde siyah ekran sorunu yazılımsal nedenlerle olmaktadır çok özel durumlarda fiziki arızada olabilir ama genelde yazılımsal.

1. ilk neden yanlış yüklenen driverdan kaynaklanan ekranın kararma sorunudur windows başlar açılış sesi gelir ama görüntü yoktur. ekranı lcd yada led tvye bağlarsan o panele görüntü verdiğini göreceksiniz muhtemelen.

2. biosun güncel olmaması ( bios güncel değilse sadece laptopunuzun markası ne ise o markanın ana sitesinde destek bölümünden marka ve modelinize ait olan sürücüyü indirdiğinizde o sürücü çalışır başka sürücüler siyah ekran hatası verir)

yapmanız gereken biosu gücellemek ve alttaki linkte anlatılan şekilde kurulumu yapmak

http://forum.donanimhaber.com/m_95349179/tm.htm

• Çok teşekkür ederim. Ama bilgisayarcıya gösterdim sorunun anakart ve ekran kartındaki donanımsal bir sorundan kaynaklandığını söyledi. Parça değişecek dedi. 300tl masraf çıktı.
  • TheMagnif kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var.300tl çok fazlaymış.Ben bu kadar masraf yapmam.Mecburen intele devam.
  • Yeni bilgisayar alacağım değiştirmedim zaten. En azından FIFA world'ü ve nfs underground 2'yi çalıştırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Driver fusonu indir. aynı sorun bendede vardı. Prpgram yardımıyla kaldır winsdoestan komple ekran kartı driverini daha sonra atinin kendi sitesinden indir daha sağlıklı olucaktır. Ve düzelicek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet7634

Driver fusonu indir. aynı sorun bendede vardı. Prpgram yardımıyla kaldır winsdoestan komple ekran kartı driverini daha sonra atinin kendi sitesinden indir daha sağlıklı olucaktır. Ve düzelicek
    driver kaldırma için program kullanıp sonra sadece ati mi kurmam lazım ? intelsiz çalışır mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.