Şimdi Ara

ATI Radeon HD 4650 Isınma + Traktör Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu başlığında da söylediğim gibi bu ekran kartların fanlarında çok sıkıntı yaşıyorum...
    Ben internet kafeciyim 15 adet PC aynı özellikte ve aynı kart bulunmakta şimdi bu kartlarla ilgili sorunum ise şu;
    1- Bu ekran kartının fanları tabiri caizse beşpara etmez çünki 2 yıl garantisi olduğu için sesi ve ısınmayı takmadım yandıkça garantiye yolladım 6 tane ekran kartı değişti yenisi geldi şimdi ise garanti bitti ama sorunlar bitmedi... Şimdi bazı pclerin fanları bildiğiniz traktör sesi gibi tar tar ediyor oturan müşteri ya rahatsız oluyor yada korkuyor geri kalkıyor o masadan şimdi ilk yöntem olarak kasayı bir güzel Kompresör ile temizledim hatta ekran kartını söküp ayrı bir hava üfledim banamısın demedi ama karta makine yağı sürmedim çünki tedirgin oldum fazla kaçırırım ekran kartını mahvederim diye... Onun yerine fan aldım markası "rain RA-1359" termal macun sürdürmek için bilgisayarcıya gittim orjinalini tak dedi yoksa hararet yaparmış doğrudur ama kendi fanı hiçbirşeye yaramıyor çünki denedik 1-2 ay sonra tekrar oda bozuluyor... Everest programında ekran kartı sıcaklığına baktığımda ise masaüstünde boş haldeyken 65-70 arası sıcaklık oluşuyor eğer biri oyun oynarsada pc kendini kapatıyor ekran kartı pcnin açılmasına izin vermiyor reset atıyor belli bir süre... Şimdi bana bu konuda tavsiyeniz ne olabilir ne yaparsam daha iyi olur...
    2- Bir bilgisayarımda anlayamadığım ama şüphelendiğim bir sorunum var bu sorun ise bilgisayar sürekli değil arada bir kendini kitliyor nasıl derseniz ekran donuyor kulaklığı dinliyorsunuz ses takılmış o şekilde duruyor... Yada bazen kendi kendine reset atıyor bu neden oluyor anlamış değilim sıcaklık değerlerini ölçtüm normal 50C altı hepsi ama diğer bilgisayarla sıcaklıkları karşılaştırırken birşey gözüme çarptı gelen güç değerleri diğer bilgisayarlara göre düşüktü bunu power mı yapıyor diye soru oluştu aklımda sizce neden olabilir!!!

Şimdiden düşüncelerini paylaşan herkes için teşekkürlerimi iletirim...

• Oncelikle sorunlarından dolayı gecmis olsun diyorum

Gelelim sorunlarının cozumlerine ;

1.Sorunun cevabı : ekran kartının fazla ısınması sorunu cok nadir olur yani genellikle islemci ısınmadan ekran kartı pek ısınmaz ama sende sanıyorum cok ters bir is olmus hersey normal ekran kartları patır patır yanıyor , oncelikle sunu belirteyim hepimizin anakartları kasaya paralel olarak geldiginden ekran kartı soketide kasaya paraleldir yani sen ekran kartını ana karta dik takmıs olursun bu her zaman icin cok iyidir , cunku kasada bulunan power butonunun oldugu yani hard diski taktıgımız bolmenin cogu bos kalır (cok hard disk takılı degilse) , dolayısı ile o bolmeye direk 8 yada 10 cm lik xsilence fan takabilirsin bu sayede ekran kartının ustundeki stok fan kasanın icindeki sıcak boguk havayı degil yandan gelen soguk hava ile ekran kartını sogutacaktır.

Ancak kendi fikrime gelicek olursak bence senin sorunun ekran kartının uzerindeki fanın yetersiz kalması degil , cunku zaten 128 bitlik ekran kartları genellikle fansız olurlar cunku fana ihtiyac duyacak enerji harcamazlar..ornek verecek olursak asus gt8600 fansızdır ve istedigin kadar clock yap cok zor ısınır cunku yuzeyindeki metal sogutucu plaka 128bitlikler icin yeterlidir.

Sendeki sorun bence ekran kartının gereginden fazla voltaj alması , bunada bir ornek verecek olursak i7 2.6ghz islemci kullanıyorum suanda 4.8ghzde calıstırıyorum ama sıcaklık 2.6da ne ise 4.8dede aynı tutuyorum iste bunun sebebi voltajdır 2.6da voltaj 1.35 idi 4.8e getirdim en basta yemedi cunku over tempreture dedi. bende kurnazlık yapıp voltajı indiridim ara deger voltajını yuksek tuttum simdi gene aynı sıcaklıkta stabil bir sekilde calısmada..
    Seninkide bu hesap senin ekran kartın gereginden fazla voltaj alıyor bu sayede muazzam bir hızla ısınıyor ve , veyahut kapanıyor reset atıyor.

Bunu onlemek icin eger anakartta oc ozelligi varsa ordan ekran kartı voltajını normale indir eger yoksa ekran kartının cdlerinin icinde manuel windows uzerinden ufakta olsa oc yapman icin program vardır. onu pclere kur ordan voltaj ayarlarını dusur...

2. Sorunun cevabı : cafedeki tum bilgisayarları tahminimce 5li priz gibi biseye takıyorsunuz (dogal olarak:) bu prizlerin sartelli olanlarından al (bu benim tavsiyem)
    Bu sayede sorunun duzelecegini dusunmuyorum sadece elektirigi stabil olarak saglaman acısından tavsiye ediyorum..

Bana gore o bilgisayarın powerında bir sorun yok onun sıkıntısı direk aklıma gelen sey islemci :( bunu uzulerek soyluyorum ancak o sıkıntı islemci sıkıntısı.. ıslemcinin degerlerine bak diger pclerle eger aynı ise ozmn sorun anakartın veriyollarının bozulmasından kaynaklı olabilir baskada bir ihtimal yok zaten.. umarım sıkıntın anakarttadır cunku ıslemci malum pahalı oluyo biraz eger anakartta sıkıntı varsa bununda 2 nedeni var ya kuzey ya guney koprulerinden biri yanmıs olabilir AMA KIM BILIR BELKI IKISIDE YANMISTIR

• quote:

Orijinalden alıntı: dicaser

Oncelikle sorunlarından dolayı gecmis olsun diyorum

Gelelim sorunlarının cozumlerine ;

1.Sorunun cevabı : ekran kartının fazla ısınması sorunu cok nadir olur yani genellikle islemci ısınmadan ekran kartı pek ısınmaz ama sende sanıyorum cok ters bir is olmus hersey normal ekran kartları patır patır yanıyor , oncelikle sunu belirteyim hepimizin anakartları kasaya paralel olarak geldiginden ekran kartı soketide kasaya paraleldir yani sen ekran kartını ana karta dik takmıs olursun bu her zaman icin cok iyidir , cunku kasada bulunan power butonunun oldugu yani hard diski taktıgımız bolmenin cogu bos kalır (cok hard disk takılı degilse) , dolayısı ile o bolmeye direk 8 yada 10 cm lik xsilence fan takabilirsin bu sayede ekran kartının ustundeki stok fan kasanın icindeki sıcak boguk havayı degil yandan gelen soguk hava ile ekran kartını sogutacaktır.

Ancak kendi fikrime gelicek olursak bence senin sorunun ekran kartının uzerindeki fanın yetersiz kalması degil , cunku zaten 128 bitlik ekran kartları genellikle fansız olurlar cunku fana ihtiyac duyacak enerji harcamazlar..ornek verecek olursak asus gt8600 fansızdır ve istedigin kadar clock yap cok zor ısınır cunku yuzeyindeki metal sogutucu plaka 128bitlikler icin yeterlidir.

Sendeki sorun bence ekran kartının gereginden fazla voltaj alması , bunada bir ornek verecek olursak i7 2.6ghz islemci kullanıyorum suanda 4.8ghzde calıstırıyorum ama sıcaklık 2.6da ne ise 4.8dede aynı tutuyorum iste bunun sebebi voltajdır 2.6da voltaj 1.35 idi 4.8e getirdim en basta yemedi cunku over tempreture dedi. bende kurnazlık yapıp voltajı indiridim ara deger voltajını yuksek tuttum simdi gene aynı sıcaklıkta stabil bir sekilde calısmada..
    Seninkide bu hesap senin ekran kartın gereginden fazla voltaj alıyor bu sayede muazzam bir hızla ısınıyor ve , veyahut kapanıyor reset atıyor.

Bunu onlemek icin eger anakartta oc ozelligi varsa ordan ekran kartı voltajını normale indir eger yoksa ekran kartının cdlerinin icinde manuel windows uzerinden ufakta olsa oc yapman icin program vardır. onu pclere kur ordan voltaj ayarlarını dusur...

2. Sorunun cevabı : cafedeki tum bilgisayarları tahminimce 5li priz gibi biseye takıyorsunuz (dogal olarak:) bu prizlerin sartelli olanlarından al (bu benim tavsiyem)
    Bu sayede sorunun duzelecegini dusunmuyorum sadece elektirigi stabil olarak saglaman acısından tavsiye ediyorum..

Bana gore o bilgisayarın powerında bir sorun yok onun sıkıntısı direk aklıma gelen sey islemci :( bunu uzulerek soyluyorum ancak o sıkıntı islemci sıkıntısı.. ıslemcinin degerlerine bak diger pclerle eger aynı ise ozmn sorun anakartın veriyollarının bozulmasından kaynaklı olabilir baskada bir ihtimal yok zaten.. umarım sıkıntın anakarttadır cunku ıslemci malum pahalı oluyo biraz eger anakartta sıkıntı varsa bununda 2 nedeni var ya kuzey ya guney koprulerinden biri yanmıs olabilir AMA KIM BILIR BELKI IKISIDE YANMISTIR

Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim valla pcye xisilence fan zor takarım çünki zaten kasa ufacık birşey ekran kartı falan takılı iken sata girişine kablo takamıyorum fanın oraya olacağını hiç sanmam kartın boyutu küçük olsa tamam derdim ama karta temas eder kapanmaz bu sefer... Valla diğeri hiç overlock yapmadım voltaj değerleri ilede hiç oynamadığım için bu benim için çok büyük bir risk oluyor şimdi oynarım bir yerde yanlışlık yaparım ekran kartını yakarım başıma iş açarım. Valla hocam 2. cevapta beni korkuttun valla işlemci falan gidikse çok kötü olur benim için bu devirde bu kadar yüksek masraf çok canımı yakar ama tahminimce anakarttan değil çünki anakart takır takır çalışıyor benim tek kafamda oluşan şey everest programından baktığımda voltaj değerleri çok düşük alıyor bütün parçalar ilk aklıma gelen psu oldu bu yüzden...

• Arkadasım anakart problemli gibi gozukmez ama problemlidir,
    hemmen bunada bi ornek vereyim :)
    Yeni nesil ASUS P67 M Pro Micro atx anakartların hepsi bozuk cıktı kimse anakartın sorunlu oldugunu dusunmedi herkes ya islemci dedi yada ram ;
    osiloskopla olctuk anakartın arayolları belli bi sureden tutukluk yapıyor ve elektrik gecirmiyor bunun yuzunden bilgisaayar ne kapanıyor nede calısıyor oyle kalıyor cok ugrastırmıstı bize gectıgımız eylul ayında ;
    Sanıyorumki sendeki problem anakarttan cunku islemciolsa pc kapanır ekran kartı olsa ekrandan goruntu gelmez , ram olsa hemen anlasılır zaten normaldede performans duser , sende bir adet secenek kalıyor oda anakart istersen soyle yap hard disk dahil icindeki tum donanımı baska bir pcne tak bakalım aynı sorunu verecekmi eger verirse iste ozmn sıkıntı anakartta degil , ama eger sıkıntı vermezse iste ozmn konustugumuz tamamen kesin hale gelir sorun anakarttadır :)

Gelelim ekran kartına ayar dusurmek dogru senin icin risk ama oc programında default diye secenek vardır (butun hepsinde vardır) sen ekran kartının icinden cıkan cddide bulunan oc programını pcye kur ordan default butonuna tıkla en azından fabrika ayarlarına geldiginden emin olursun eger sorun giderilmezse ozmn sorun voltajda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dicaser

Arkadasım anakart problemli gibi gozukmez ama problemlidir,
    hemmen bunada bi ornek vereyim :)
    Yeni nesil ASUS P67 M Pro Micro atx anakartların hepsi bozuk cıktı kimse anakartın sorunlu oldugunu dusunmedi herkes ya islemci dedi yada ram ;
    osiloskopla olctuk anakartın arayolları belli bi sureden tutukluk yapıyor ve elektrik gecirmiyor bunun yuzunden bilgisaayar ne kapanıyor nede calısıyor oyle kalıyor cok ugrastırmıstı bize gectıgımız eylul ayında ;
    Sanıyorumki sendeki problem anakarttan cunku islemciolsa pc kapanır ekran kartı olsa ekrandan goruntu gelmez , ram olsa hemen anlasılır zaten normaldede performans duser , sende bir adet secenek kalıyor oda anakart istersen soyle yap hard disk dahil icindeki tum donanımı baska bir pcne tak bakalım aynı sorunu verecekmi eger verirse iste ozmn sıkıntı anakartta degil , ama eger sıkıntı vermezse iste ozmn konustugumuz tamamen kesin hale gelir sorun anakarttadır :)

Gelelim ekran kartına ayar dusurmek dogru senin icin risk ama oc programında default diye secenek vardır (butun hepsinde vardır) sen ekran kartının icinden cıkan cddide bulunan oc programını pcye kur ordan default butonuna tıkla en azından fabrika ayarlarına geldiginden emin olursun eger sorun giderilmezse ozmn sorun voltajda :)

Haklısın hocam anakarttan olabilir... Önemlimidir bilemem ama bu pc iki defa ekran kartı değişti ilk olarak orjinal ekranı yanmıştı yerine yenisi takıldı belli bir süre sonrada onda pc açılıyor görüntü vermemeye başladı daha sonra bunuda değiştirdik şimdide bunda da görüntü donması oluyor kafamda oluşan soru ise şu slotta mı acaba bir sorun var! Ayriyetten mesela müşteri internete girerse sadece o pcden hiçbir donma falan yok ama oyun oynamaya kalkarsa birde oynadığı oyun grafik özellik bakımından yüksekse bu donma olayı daha da sıklaşıyor... Valla o sökme takma işini ancak hafta içleri yapabilirim çünki hafta sonları yoğun oluyor burası artık gelecek hafta söker sonuçlarını paylaşırım...

Bu ikinci seçenek daha kolay içindeki dosyayı bulur yüklerim eğer düzelmezsede oturup ağlarım herhalde :) Bu voltaj değerleri vardı ekleyebilirsem buraya ekliyim sizde bir bakın ;)

ATI Radeon HD 4650 Isınma + Traktör Sesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazarnet58 -- 30 Aralık 2011; 14:10:00 >

• verdigin resim icin tesekkur ediyorum ancak resimde goruldugu uzere yalnızca islemci ssp ve iho voltaj degerleri gozukuyor yani ekran kartı ana voltaj degeri bu bolumde gozukmuyor , zaten kendinde soyledigin gibi yuksek cozunuruklu oyunlarda bu sorun oluyor dedigim gibi ekran kartının voltaj ayarı yuksek oldugu icin , he burdan soyle bir soru cıkabilir peki neden normalde sorun cıkartmıyor? cevabı basit voltaj degerini yuksek tutman sadece varolan performansını degil aynı zamanda sıcaklıgıda etkileyecktir bu yuzden sendeki sorun suna isaret ediyor.

ekran kartı 73 dereceye limitli ise ve aslında 1.2 v'de normalde 33 derece yukte 56 derece ise , sen bu ekran kartına 1.5 voltaj verirsen normalde 42 derece yukte 64 derece gibi rakam elde edersin ; muhtemelen seninkisi 1.8 v 'de normalde 52 derece yukte ise kopartıyor :D

umarım demeye calıstıgımı anlatabilmisimdir :)

olusan problemler ve sorunlara bakıp mukabele yapınca cozumlerinin voltajdan kaynaklı oldugu kanısındayım;

hatta daha enterasan bisey dah gozume carptı obur pcnin anakartları eger digerleri ile aynı ise ve digerleri normal bitek o sorunlu ise ve diger butun pclerin ekran kartların portluyor ise sıkıntın %1000 elektirikten , muhtemelen guc kaynakların pro degil normal psu lar ve ac akımı bulundugun binada oynar degerli bu yuzden yuk binmesi yada yuk hafiflemesi oldugu icin bu tur sorunlar yasıyorsun bence sorunlarını ilk mesajımdada yazdıgım gibi sartelli 5li priz kullanarak hatta topraklı ve sartelli 10lu priz kullanarak cozmeye baslamalısın..

umarım yardımım olmustur simdiden kolay gelsin diyorum tekrardan gecmis olsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    ATI HD 5770 | 1920x1080 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.