Şimdi Ara

Atiker Problem cozumu yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracıma atiker markalı sıralı lpg takalı yaklasık 5 ay - 4000 km oldu ve taktırdıgımdan berı aynı problem devam etmekte bırturlu problemı cozemıyoruz
    5 6 sefer taktırdıgım yere gıttım , atıkere 3 sefer maıl attım ama cevap veren yok 2 aydır.
    problemı sızlerden alacagım yanıtlar ıle cozmeye yada cozdurmeye calısacam sızce asagıdakı problemın olası sebebleri nelerdir ??

1) arac 100 120 km den sonra ayagımı gazdan cekıp tekrar gaza bastıgımda onden bı takırtı gıbı bıses gelıo ve arac sarsılıo ,
    sanzıman arızalı yada yuksek suratte bıseyın ustunden gecmıs gıbı , bunun sebebı ne olabılır ? kesinti gibi yada patlatma gibi
    , lpg de ıken yukte ıken yanı uzun bı yokusu cıkarken suratım 100 un uzerınde ıse ayagımı gazdan cekıp tekrar gaza bastıgımda onden gelen bı ses ve aracın sarsılması sanzıman arızası gıbı ,

en son teste cıkarken bılgısayar bagladılar ve bu sarsıntının oldugu her seferde
    enjektorler tam acık .. vb gıbı bı hata verdı sıstem.

son seferde aracımın enjektor mu dıyorlar ısınan bı parca var ya onu degıstırdıler , lpg fıltresını cıftledıler

sıstemı taktırdıktan sonra yaptıgım 4000 km nın herhalde 3000 ını yıne benzınle yapmısımdır :(
    aracımı sadece h.sonları bınıyorum ve boyle bı problem oldugu ıcın lpg de kullanamıyorum daha fazla bı problem olmaması ıcın.

verecegınız yardımlardan dolayı tesekkurler..

• Anladığım kadarı ile ıstanbuldan yazıyorsunuz,Şafak otogaz Asım beyin yanına bi zahmet uğrayında sorununuzu çözsün.
  • safak oto gaz a gıttım bugun Asım bey yerinde yoktu fakat oradakı arkadaslar gereklı ılgıyı gosterdıler
    regılutor basınc ayarı dusukmus sanırım ayarları tekrardan duzelttıler test surusunde problemı yasamadık ,
    problem cozuldu aslında cozulmesede safak otogaz da gordugum ınsan muamelesı bana yetti

bayramda deneyecem yalnız donuste arabayı stop ettımek ıcın durdugumda lpg uyarı lambası yanıp sondu ve seslı ıkaz verdı bunun sebebı nedır acaba ?
    tekrar dugmeye basıp benzıne sonra lpg ye aldım sustu. lpg dolu

tesekkurler tekrardan
  • arkadaslar problemım hala devam edıyor yok mu bunu cozen bırı yada cozebılecek bırı ?

-arac servıse gırdı komple kontrolden gectı makıne ye baglandı test surusu yapıldı benzınde problem sıfır,
    -memeler buyutuldu
    -bujıler , fıltreler hatta yaglar degıstırıldı
    -atesleme bobını degıstırıldı
    -2 adet lpg beynı takıldı
    -2 adet lpg fıltresı takıldı
    bujı kablosu yok aracta , bujıler dırek atesleme bobının oldugu kutuge gecıyor.

ve hala problem devam edıyor :(

arac bellı bı suratte gıderken ayagını gazdan cekıp hafıfce basıldıgında sarsıntı ve cıkan bır ses :(

arac 00 model jeep cherokee 6 sılındır 4000 cc ,

aracımı satılıga cıkardım bu yuzden ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi //KML// -- 17 Mayıs 2009; 22:38:47 >
  • LPG nedeniyle araç satılığa çıkarılır mı?

Aracınız nedir bilmiyorum ama sıradan bir 4 silindir araç ise herkesin hem fikir olduğu bir servise yada kocaelinde faruk sevgiliye bir bravo montajı yaptırın, ruhsata işli ise tank şamandıra ve bakır boru fiyatı düşer, yeni bir sisteme kavuşursunuz.

Aracı satılığa çıkarcaksınız, yeni bir araç alacaksınız, noter şu bu masrafı yapacaksınız, belli bir dönem sonra yeniden tüp taktırmak isteyeceksiniz.

Bence aracınızdan memnunsanız satmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: //KML//
  • walla arabayı alabılmek ıcın 1 ay ugrasmıstım ama aldıgımdan berı lpg de kullanmıyorum ve her arabaya bınısımde aklıma gelıo ,
    sokturmek ıstedım muaynede problem olur dedıler , ruhsattan sılınmesı gerekıyormus, aracım 6 sılındır 4000 cc,

bısey daha sormak ıstıyorum lpg sıstemı takılalı 9 ay oldu , bu sure ıcınde sanırım 10-11 kez takıldıgı yere 3 kez baska atıker servısıne gıttı ve problem cozulemıyo bu sıstemı gerı alıp paramı gerı verırler mı yada boyle bı sey talep etme hakkım var mı ?

quote:

Orjinalden alıntı: _Berlin_

LPG nedeniyle araç satılığa çıkarılır mı?

Aracınız nedir bilmiyorum ama sıradan bir 4 silindir araç ise herkesin hem fikir olduğu bir servise yada kocaelinde faruk sevgiliye bir bravo montajı yaptırın, ruhsata işli ise tank şamandıra ve bakır boru fiyatı düşer, yeni bir sisteme kavuşursunuz.

Aracı satılığa çıkarcaksınız, yeni bir araç alacaksınız, noter şu bu masrafı yapacaksınız, belli bir dönem sonra yeniden tüp taktırmak isteyeceksiniz.

Bence aracınızdan memnunsanız satmayın.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi //KML// -- 17 Mayıs 2009; 22:49:28 >

• Size zahmet aracınızn markasını ve modelini yazsaydınız iyi olurdu.

Bravo'nun şuan 6 silindir uygulaması yoktur, o zaman size brc önermek zorundayım, benzin enjektörü mantığı ile çalışan brc enjektörlerinde meme çapı sorunu yaşamassınız ve dolaysıyla iyi bir montaj ve kalibrasyonda bu tarz problemler yaşamassınız.

Size başka markalarda tavsiye edeceklerdir, ama burada asıl mesele, sizin aracınızı satmamanız, mevcut sistem sökülüp yerine daha iyisi takılabilir.

Ama taktıracağınız yerden muhakkak garanti alınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bısey daha sormak ıstıyorum lpg sıstemı takılalı 9 ay oldu , bu sure ıcınde sanırım 10-11 kez takıldıgı yere 3 kez baska atıker servısıne gıttı ve problem cozulemıyo bu sıstemı gerı alıp paramı gerı verırler mı yada boyle bı sey talep etme hakkım var mı ?

aracın markası jeep cherokee ,
    daha once aynı model araca sahıptım ve baska bı marka lpg kıtı kullanmıstım hıc bır sıkıntı yasamamıstım ,,
    acelecılıgımın kurbanı oldum snaırım , dıger marka benden 2 gun ıstemıstı montaj ıcın atıker aksamı teslım ederım demıstı , tatıle cıkcagım ıcın acele ettım :(
  • KML hocam internet de bu araçların yakıt tüketimi dikkatimi çekmişti 12 lt gibi bir değer biraz araştırdım sizin bahsettiğiniz şartlarda yani sakin kullanımda silindirlerin yarısını devre dışı bıraktığını gerektiğinde bütün silindirleri devreye aldığını okumuştum her nekadar her lpg sistemi aynidir desede arkadaşlar sizin sorun kullandığınız lpg sisteminin bu duruma ayak uyduramaması olabilir mi bilemiyorum.
    http://www.harikaarabalar.com/r-jeep-72-jeep-grand-cherokee-1039.htm
  • bılmıyorum kı ama sanıyorum benım aracımda oyle bısey yok cunku benımkı cherokee , grand cherokee degıl kare kasalardan.
  • Valla bilmiyom ki hocam sizin arabada var mı yok mu ama dediğinize göre varsa bu işlem esnasında sıkıntı çıkartıyor gibi bence
  • konu açılalı yaklaşık 6 ay olmuş ve sorun halaa çözülememişsiz bu foruma biraz sık girin ve konunun peşini bırakmayın.markanın yetkilileri yada kullanan ilgili arkadaşlar sorunun çözüme ulaşmasını sağlıyacaklardır diye düşünüyorm.geçmiş oldun dileklerimle.selamlar...
  • işim icabı sureklı tr de durmuyorum arabanın basında olmuyorum buyuzden geldıgımde sorun aklıma gelıo , haftaya tekrar tr deyım tekrar taktırdıgım yere gıdecem tekrar aksama kadar beklıcem :(
  • @ KML lütfen verdigim tl irtibata gecerek aracınızın sorunu giderilsin idris bey ve ya cumhur beyle irtibata geciniz
    *** TAŞKIN OTOGAZ *** / BÖLGE DİSTRÜBÜTÖRÜ YENİ MAHALLE REŞADİYE CAD.NO:88 TOPTAN KURUGIDACILAR ÇARŞISI ARKASI RAMİ İSTANBUL EYÜP 0 212 545 22 28
  • Bukadar uğraşılıp başarı elde edilememiş ise kesin işçilik hatası vardır diyorum.
    Sn.m_kan ın verdiği adrese giderek tesisatın işçiliğinin komple elden geçmesini talep ediniz.
    Geçmiş olsun
  • m_kan ın vermıs oldugu adrese gıdecem trye doner donmez, umarım montajı baska fırma yaptıgı ıcın problem olmaz,

kaybedılen zaman, o gunden bugune tasarruf ıcın taktırmıs oldugum lpg , lpg kullanamayıp benzınde kullanmam , lpg nın parasını odemıs olmam ustune saglam ve problem yokken bujıler,bobın (yaklasık 700 tl) defalarca servıse gıtmıs olmam bana tasarruftan cok masrafa yol actı sımdı dusudumde.
    tsekkurler yardımlarınız ıcın.
  • quote:

m_kan ın vermıs oldugu adrese gıdecem trye doner donmez, umarım montajı baska fırma yaptıgı ıcın problem olmaz,

kaybedılen zaman, o gunden bugune tasarruf ıcın taktırmıs oldugum lpg , lpg kullanamayıp benzınde kullanmam , lpg nın parasını odemıs olmam ustune saglam ve problem yokken bujıler,bobın (yaklasık 700 tl) defalarca servıse gıtmıs olmam bana tasarruftan cok masrafa yol actı sımdı dusudumde.
    tsekkurler yardımlarınız ıcın.

Bölge distribütörü size her konuda yardımcı olur merak etmeyin, fuzuli masrafları fatura ile belgelemeniz yeterlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.