Şimdi Ara

ATM'den para çekerken, yatırırken dikkat!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATM'den para çekerken, yatırırken dikkat!! ATM cihazına yerleştirdikleri 'Papağan ağzı' dedikleri düzenekle yüzlerce insan dolandırıldı!! Qr kodunu kullanmak daha güvenli

• Bunları yapanların ellerini bir daha kullanamaz hale getirecen. Cezayı sağlam kesicen. Bir daha insanların canını yakmasınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucu ucuna gecinen insanlarin 1 aylik maaslari ne kadar degerli, onuda ellerinden alirsaniz insanlar ne yer ne icer? Nasil bir serefsizlik bu? Atmler kamera ile gozlenmiyor mu, bankalar uyumasin?

• Qr çok iyi. Şifre yok bir şey yok tak tak

• Qr kullanın. Ben 1 senedir bankamatik işlemlerimde kart kullanmıyorum. Qr ile hemen işimi hallediyorum.

• Bankamatiğin kendi kamerası mevcut, bu aparatlar takılırken kimsenin görmemesi imkansız. Banka %100 sorumludur bu hırsızlıktan..
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Bankamatik kameraları özellikle işlem yapılan alanı görmeyecek şekilde yerleştirilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    havale ve eft gönderim ücretleri düştü zaten
  • Her zaman kartı takmadan önce o kısmı çekiyorum (Üzerine takılan mekanizma çok iyi montajlanmıyor) ve şifreyi elimle kapatıyorum. QR bazen çalışmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Genelde yakında bekliyorlar. Cihazı söktüğünü görünce gelip saldirabilirler elinden almak için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Genelde çok kalabalık yerlerde bulunduğum için o konu hiç aklıma gelmemişti ama haklısınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Her zaman kartı takmadan önce o kısmı çekiyorum (Üzerine takılan mekanizma çok iyi montajlanmıyor) ve şifreyi elimle kapatıyorum. QR bazen çalışmıyor.
    Artık gaga'ya değilde içine de takıyorlar. Bu durumda tespit etmeniz çok zor. Ancak şifrenizi elinizle gizleyerek girmeniz mantıklı. En azından kameradan şifrenizi alamayacaklar.

• Sırf iki saat kartla işlem yapmamak için qr kullanıyorum daha pratik.

• vakıfbank'ın QR'ı leş yalnız ya. para çekeceğim, telefondan uygulamaya giriyorum 2-3 defa programdan atıyor.
  • %100 banka sorumludur.vatandas bankaya güvenip para yatırıyorsa banka ne yapıp edip güvenliğini sağlayacak. qr yle uğraşmak zorunda değiliz banka tedbir almak zorunda.
    atm cihazı bankanın malı bu yüzden banka sorumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomv -- 9 Mart 2020; 10:12:14 >
  • Bazen QR kod ile çekmek mümkün olmayabiliyor.Bu durumda tek başına dışarıda ATM cihazlarına girmiyorum.
    İlla gireceksem diğer elimle şifre kısmını kapatıyorum,ama bu sefer klavye düzeneğinin altına bir destek aparat yaptırmış olabilirler yani.Ama şimdiye dek sıkıntı olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Bankamatiğin kendi kamerası mevcut, bu aparatlar takılırken kimsenin görmemesi imkansız. Banka %100 sorumludur bu hırsızlıktan..
    7/24 biri izliyor mu sanıyorsun. Gerekli durumlarda inceleniyor görüntüler

• İlk butun tuslara elimi koyuyorum, bir belgesel de isiya gore basilan tusu gorebiliyorlardi, daha sonra elimi kapatarak tuslara basiyorum, bunu yaparken bazi tuslara basmadan dokunuyorum , banzen de farkli parmaklar ile tuslara bastigim oluyor.
    Bu sekil de onlem aliyorum, kalabaligin olmadigi tenha bolgeler de mumkun oldukca qa kullanmaya calisiyorum.

• Bu zaten yıllardır olan bilinen bir yöntem. Yıllar önce bankalar kart giriş ağzındaki plastik parçaları buna önlem olarak taktılar. Tabi hırsıza yöntem çok bizi kurtaran ancak dikkatimiz olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.