Şimdi Ara

ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hızlardan da bahsediyoruz. Sadece statik basınca göre hesap yapamazsınız. Dinamik basınç da oluşur. Bunların toplamına da toplam basınç denir ve toplam basınç sisteme dışarıdan güç uygulanmadığı sürece hep azalma eğilimindedir. Dümdüz bir boruda bile duvarlardaki sürtünmeden dolayı toplam basınç azalır. Altyapı olarak çok eksiğiniz var. Projenin savunulacak bir tarafı yok. Yermek için demiyorum ama bu tür bir proje ile mülakata girseniz direkt elenme sebebi. Fizik bilmeyen mühendis mi olur diye elenirsiniz hocam, çok ciddiyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hasanali235258 H kullanıcısına yanıt
    hemen dolup dolmaması değil mevzu. siz yazmışsınız o kadar. hiçbir yere varmamış yazdığınız.

sevgili dostum. üstteki depodan gelen boruda yüksek basınç olması tek bir şeyi sağlar: alttaki vakumlu deponun içinin su dolmasını sağlar.

ama o suyun alttaki vanadan çıkmasını sağlamaz.

sizin sağlayacağını iddia ettiğiniz şeyi sağlamaz.

yiksek basınç sadece suyun üstteki depodan alttaki vakumlu depoya geçişini sağlar o kadar. başka hiçbir şeyi sağlamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    hocam çaktırma, ben arkadaşa çalışmaz bu diyorum da bi yandan düzeneği kuruyorum. çalışan halini yapınca yarın sabah patentini alıp zengin olacam

benim ilgimi çeken şey şu:

herhangi bir bilimsel alanda akademik yeterliliği olmayan kişilerin, bir takım projelerle ortaya çıkmalarına alışığız. ama bu çıkışlar genelde agresif cümleler ile sözlü şekilde oluyo.

bu şekilde düzgün PDF falan yapan birini görünce ilgimi çekti. yapan kişi ciddi ciddi inanarak uğraşmış gibi.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz şeyden zamanında bende emin değildim acaba vananın depo yüzeyinde kalan kısmında atmosfer basıncından büyük bir basınç oluşup suyu depodan dışarıya tahliye eder mi diye. Ama bunu test eden programlar var ANSYS gibi , bunu bir arkadaştan program da test etmesini istemiştim ve sonuç beklediğimiz gibi çıktı , depo içindeki vananın iç yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşuyor ve depo içindeki su dışarı çıkıyor. hatta arkadaş hocasınada hesaplattığını söylemişti ve sonuç tahmin ettiğimiz gibi çıkmıştı, yani iddia ettiğiniz gibi sadece depoyu su ile dolmasını sağlamıyor vananın yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir basınç oluşturup suyun tahliyesini sağlıyor. Arkadaş Programda test etti ve hesapladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Hocam kendinizi bu olmaz diye çok şartlamayın, olmaz dediğiniz yerleri size açıkladım bunu da açıklayayım . bende emin değildim acaba vananın depo yüzeyinde kalan kısmında atmosfer basıncından büyük bir basınç oluşup suyu depodan dışarıya tahliye eder mi diye. Ama bunu test eden programlar var ANSYS gibi , bunu bir arkadaştan program da test etmesini istemiştim ve test edilip hesaplandı ve sonuç beklediğimiz gibi çıktı , depo içindeki vananın iç yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşuyor ve depo içindeki su dışarı çıkıyor. hatta arkadaş hocasınada hesaplattığını söylemişti ve sonuç tahmin ettiğimiz gibi çıkmıştı, yani vananın iç yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir basınç oluşturup suyun tahliyesini sağlıyor. Arkadaş söylediğiniz faktörlerise hesaba katarak Programda test etti ve hesapladı.

Hocam 2023/009698 başvuru numarası ile patent başvurusu çok önceden bizzat kendim tarafından yapılmış ve patent alma süreci halen devam ediyor.

Bu yüzden diyorum, prototipini yapsın ki bu kardeşimiz, projenin ne kadar çalıştığını yada neden çalışmadığını tespit etsin.

şu mesajımı okudunuz mu:https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160003221

eğer okuduysanız ne düşünüyosunuz? çünkü orda size teknik cevabı yazmıştım.

aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum.

siz önceki mesajlarınızda bilgi yetersizliğine vurgu yapan diğer arkadaşa hitaben şöyle yazmışsınız: "bırak laf atmayı da teknik olarak açıkla bakalım burda bi hata varsa nedir o hata"

o hata size yeterince teknik şekilde açıklandı hocam.

çalışan bi örneğini yapmadan nasıl patent alınıyo. çok komik.

hiçbir zaman çalışmayacağı %100 olan hayali bi çizime patent mi verecekler yani? ona patent veren kuruluşu kapatmak gerek.

Hocam Ansys’te çalışıyorum. Kurulan analiz setupında en az 10 tane hata bulurum, eminim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mtanhu kullanıcısına yanıt
    kendisi lisans seviyesi fizik kitaplarını alıp, bölümlerin sonlarındaki 70-80 tane sorunun tamamını kendi çözmeye çalışsa, zaten konuları kavrar ve kendi hayal ettiği şeyin neden çalışmayacağını da görür.

o kitapların bölüm sonlarındaki sorularda hep böyle bu tarz düzenlekler gösteriliyo ve sizin her koşulda ne olacağını tespit etmeniz isteniyor. sonra da çözüm kitaplarında olayın nasıl çalışacağını anlatıyor. gerçekten mükemmel kitaplar. insana inanılmaz bi kavrama gücü sağlıyolar.

ama o kitapları alıp da sadece konuları okursan, bölüm sonlarındaki soruları çözmeye çalışmazsan, hiçbir şey kavramış olmuyosun. sadece kavradığını zannediyosun.

1. vakumlu kabın içine hava olmayacak ama vakumlu kabı atmosfer basıncının etkisi ile yani hava basıncı farkından dolayı havuzdan gelen su dolacak , vakumlu kap su barındıracak daha doğrusu havuzdan gelen su ile sürekli dolacak ama doyuma ulaşmaması içinde vakumlu kabın altındaki vanadan da sürekli su boşalacak. bunun için yukarıya konulmuş bir kap var.
    2. vakumlu kaptan daha yüksekte olan kaptan bir boru inecek ve ucu açık olacak yukarı kabtaki su inip depo içindeki su ile birleşip vakumlu kabın tabanında hava basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturacak.

evet yukarıdaki kaptan su akışı olacak ama borunun çapı çok ince olduğu için (1 cm ) depoyu anında dolduramaz ama deponun içine sürekli bir akış var bu akışın amacı ise vakumlu kabın içerisinde atmosfer basıncından büyük bir basınç oluşturmak.

çalışmaz hocam.
    quote:

vakumlu kabın içine hava olmayacak ama vakumlu kabı atmosfer basıncının etkisi ile yani hava basıncı farkından dolayı havuzdan gelen su dolacak,

hayır, üstten gelen boru da su dolduracak. vakumlu kaba gelen iki boru var. biri aşağıdaki havuzdan yukarı doğru gelen kalın boru. diğeri de yıkarıdaki tanktan aşağı doğru inen ince boru.

bu boruların her ikisi de vakumlu tankı su ile doldururlar. hatta, üstten gelen borunun basıncı alttan gelene kıyasla çok yüksek olacağı için asıl yukarıdan gelen boru dolduracak.

sen de bunun farkındasın ki, bu süreci geciktirmek için üstten gelen boruyu ince yapıyosun.

istediğin kadar ince yap, gene de "daimi" bi süreç elde edemezsin. vakumun su dolmasını istediğin kadar yavaşlat, gene de o vakum 1 defa dolacak, ve %100 su ile dolacak, hiç vakum boşluğu kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 8:56:10 >

quote:

vakumlu kap su barındıracak daha doğrusu havuzdan gelen su ile sürekli dolacak ama doyuma ulaşmaması içinde vakumlu kabın altındaki vanadan da sürekli su boşalacak.

böyle bişey olmaz hocam.

alttaki vanadan su akar ama azcık gecikmeli akar. sonrasında ise vanadan daimi şekilde su akacaktır. fakat akan bu su aşağıdaki havuzdan yukarı çıkartılan su olmayacak. tersine, en tepedeki tanktan gelen su ile vanadan su akışı olacak.

aşağıdaki havuzdan yukarı su çekilmesi de gerçekleşmeyecek. ilk başka anlık şekilde gerçekleşir. sonra hemen kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 8:56:45 >

Evet içeriye hava girişi olmadan içerideki suyu dışarı çıkarabilmek için içerdeki suyun tabanındaki basıncın atmosferik basınçtan yüksek olması gerekir ve bunun için yukarıya bir depo daha koyuyoruz

içerdeki suyun neredeki basıncının atmosfer basıncından daha düşük olduğuna eminiz ? suyun yüzeyindeki basınç mı suyun dibindeki basınç mı ? çünkü ikisi aynı değil. suyun yüzeyindeki sıvı basıncı '0' olduğu için torricelli sistemi ile yukarı su çekilebilir. ve suyun dibindeki basınç atmosfer basıncından büyük olduğu için içerdeki su dışarı tahliye edilebilir.

Açıkçası projede bahsedilen boru düzeneğinin bunu yapıp yapmadığından bende emin değildim kendimin yaptığı bir hesaplamada olmadı ama ANSYS programında ölçtük ve bir arkadaş hesapladı emin olmak için hocasınada sormuştu hocasıda hesapladı ve boru düzeneğinin bunu yapabildiği görüldü. ayrıca boru düzeneğinin çapı 1 cm bile olsa tabanaki sıvı basıncı değişmiyor ve çapı 1 cm olduğu için hızlı bir akış olsa bile yüksek bir debi olmayacaktır yani iddia ettiğiniz gibi depo hemen dolmayacaktır.

hocam sıvı tabanındaki her yerde sıvı basıncı aynı olur, vanayı havuzdan gelen suyun debisini karşılayacak büyüklükte seçersek depoya dolan su vanadan da akacaktır. deponun içinde şuranın suyu buranı suyu diye bir şey olmaz sular karışıyor zaten ve eğer gelen su ile giden su birbirine eşit olursa sistem doyuma ulaşmadan sürekli çalışacaktır.

herhangi bir kesilme olmayacaktır

quote:

içeriye hava girişi olmadan içerideki suyu dışarı çıkarabilmek için içerdeki suyun tabanındaki basıncın atmosferik basınçtan yüksek olması gerekir ve bunun için yukarıya bir depo daha koyuyoruz.

hocam içeriye hava girmesine gerek yok zaten. siz hava giriş-çıkış olayına takılmışsınız. vakumun yok olması için hava girişi şart değil. tepedeki tanktan aşağıya inmekte olan ince boru ile içeri giren su zaten sizin vakumu yok edecek. ortalıkta vakumlu depo diye birşey kalmayacak. içi tamemen su dolu bi depoya dönüşecek o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 9:13:27 >
    yani ben gerekli açıklamaları önceki mesajlarımda yaptım. bu noktadan sonra yazacaklarım tekrar olur.

size başarılar diliyorum o zaman. benden bu kadar.

Hocam öncelikle teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız ben bu kadar iyi şekilde açıklayamazdım.

Aslında proje iki kısımdan oluşuyor birinci kısım hava basıncı dengesizliği oluşturup sıvı akışı oluşturmak ikinci kısım ise sistemin doyuma ulaşmasını önleyerek akışı sürekli kılmak.

yüksekteki depo sistemin doyuma ulaşmasını engellemek için var , bu amaçla da giren su miktarı kadar suyu depodan dışarı atıp dengesizliği sürekli koruyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.