< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (5. sayfa)
-
-
Hocam size şöyle sorayım pascal patlak fıçı deneyini biliyorsunuzdur. Bu deneyin uygulandığı kabın etrafının tamamen çelik ve patlamaz olduğunu ancak tabanının cam olduğunu varsayalım. ince borudaki su seviyesi belli bir yüksekliğe ulaşınca alttaki cam basınçtan patlamıyorsa siz haklısınız ama patlıyorsa ben haklıyım. yani cam patlıyorsa sıvı basıncı ile vakumlu kaptaki su vanadan dışarı akar. Kariyerinize bir şey demiyorum, sistemde kayıplar yok demiyorum sonuç olarak kazancın kayıplardan daha fazla olduğunu söylüyorum. Herkes bir şeyler söyledi ama olmaması gerektirecek bir şeyi daha kimse söyleyemedi. Belki kaçırdığım bir nokta vardır bilmiyoum ama şuan olmayacağına ikna olmadım.
-
Su zaten aşağı akacak ben su aşağı akmayacak demiyorum ki , üstteki depodan akan su alttaki kabı zamanla doldurur doğrudur ama ben alttaki kapta biriken suyu tahliye ettiğimden dolayı alttaki kab hiç bir zaman dolmuyor. Sanırım anlaşamadığımız durum bu.
-
quote:
Herkes bir şeyler söyledi ama olmaması gerektirecek bir şeyi daha kimse söyleyemedi.
belki de söylemiştir ama sen anlayamıyosundur.
quote:
Belki kaçırdığım bir nokta vardır bilmiyoum ama şuan olmayacağına ikna olmadım.
ikna olmamanın sebebi kaçırdığın bi nokta olması değil. kaçırdığın yerlerin tamamı sana söylendi. temel seviyede bilgi eksiğinin olduğu için söyleneni kavrayamıyosun.
sen diyosun ki: "üstteki borudan gelen su vakumlu kaptaki su seviyesini arttırmayacak çünkü vakumlu kaptaki suyun kendi ağırlığı sebebiyle buna karşı koyma durumu var" işte bu düşüncen %99 değil direkt %100 yanlış. sebebini yukarda yazdım. ve bu çok temel bi bilgi. yukarıdan gelen su, aşağıdaki suyun seviyesini yükseltir.
alttaki vana bu gerçeği değiştirmiyor. vanayı açınca ne olacağını söyliyim: pet şişeyi doldurup sonra ters çevir, şişenin kapağını aç. ne olur? lök lök diye ses çıkartarak içeri hava girer ve su dışarı çıkar değil mi? işte ona benzer bi durum olacak.
diyelim ki sen vananın ucuna çok uzun bi boru taktın, ve vanadan içe doğru hava kaçmasını engelledin. tamam, busefer de şu olur: vakumlu kap her üç yerden de içeri su çeker:
1- tepedeki tanktan aşağı inen ince borudan su çeker.
2- aşağıdaki havuzdan kendi içine su çeker.
3- vanadan içeri su çeker.
hepsinden de aynı anda çok kuvvetli şekilde su çeker. ve çok kısa sürede içindeki vakum %100 yok olur. vakumsuz bi kaba dönüşür.
peki sonra ne olur?
sonra şu olacak: tepedeki tanktan su çekip, aşağı su salmaya başlayacak:
1- tepedeki tanktan aşağı inen ince borudan su çekmeye devam eder.
2- aşağıdaki havuzdan kendi içine su çekmeyi bırakır, tam tersine aşağı su salar.
3- vanadan içeri su çekmeyi bırakır, vanadan da dışa su salar.
tüm bu saldığı suların tamamı, tepedeki tanktan aşağı inip vakumlu kaptaki suyun içine daldırılmış olan ince borudan sağlanır. (burda "vakumlu kap" yazdım ama aslında vakum gitti, vakumsuz-sıradan bi kap oldu)
2+2=4 gibi aynen bunlar olacak. istersen gerçek hayatta sistemi kurup dene. istersen simülasyon yap. senin hayal ettiğin sistem asla çalışmayacak. o kadar eminim ki milyonda bir bile kuşkum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 15:38:49 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
1-sen diyosun ki: "üstteki borudan gelen su vakumlu kaptaki su seviyesini arttırmayacak çünkü vakumlu kaptaki suyun kendi ağırlığı sebebiyle buna karşı koyma durumu var" işte bu düşüncen %99 değil direkt %100 yanlış. sebebini yukarda yazdım. ve bu çok temel bi bilgi. yukarıdan gelen su, aşağıdaki suyun seviyesini yükseltir.
cevap : ben öyle bir şey demedim, üstteki borudan gelen su vakumlu kaptaki su seviyesini arttıracak tabikide, üstteki borudan gelen su vakumlu depodaki su ile karışıp su seviyesini arttıracak tabikide , benim söylediğim şey vakumlu deponun altında vana var üstteki borudan gelen su depodaki su ile karışacak deponun altındaki vanadan depoyu terkedecek yani depodan dışarı atılacak.
-
Hocam sanırım siz olayı tam anlayamamışsınız,
şöyle izah edeyim ben alttaki vanayı açtığımda vakumlu kaba hava girişi olmasın diye vananın vakumlu kap içinde kalan yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturmak zorundayım. Aksi taktirde dediğiniz gibi vakumlu depo hava dolar ve sistem çalışmaz.
vananın vakumlu kap içinde kalan yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturmak için ise üstteki depoyu kullanıyorum, yani üstteki deponun amacı vananın vakumlu kap içinde kalan yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturmak. üstteki deponun yüksekliği fazla olduğu için ince boruyla vakumlu kaba iniyor ve vananın vakumlu kap içinde kalan yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturuyor.
üstteki depo ile vakumlu kabın tabanında atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşur mu diye aslında projede emin olamadığım nokta buydu ama bunuda bir arkadaşa hesaplattım , hesapladı ve evet atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı tabanda oluşuyor arkadaşta tam emin olamadı hesabı hocasına gönderdi, hocasıda kontrol etti hesapta hata yok, yukaardaki depo ince boruyla deponun tabanında yani vananın depo içinde kalan yüzeyinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluşturabiliyor.
vananın vakumlu kab içinde kalan yüzeinde atmosfer basıncından daha büyük bir sıvı basıncı oluştuğunda VANAyı açtığımda depoya hava girişi olmayacak aksine vakumlu kaptaki su içine hava almadan dışaıya akacak vakumlu depoyu terkedecek, böylece vakumlu depoya giren sular vakumlu depoyu doldurmadan vanadan dışarı atılacak yani bir döngü kurulacak,
yani vakumlu depoya üst depodan ve havuzdan giren su miktarı kadar vanadan su çıkışı olacak ve bu şekilde bir döngüye girecek.
-
hocam sizin teorik fizik bilgisi konusunda ciddi yetersizliğiniz var.
önceki sayfalarda bu bilgisizliklerinizi tespit ettim ve size bildirdim.
tekrar yazmayacağım çünkü son yazdığınız cevaba baktığımda görüyorum ki başa sarmışsınız yani yazdıklarımı ya okumadınız ya da anlamadınız.
şöyle yapalım hocam. bizi haberdar edin. bunun çalışan bi örneğini yapmaya çalışın. zaten yapamayacaksınız. siz uğraşın.
zaten çalışan örneğini yapmadan patent alınmıyor diye biliyorum. sizden haber bekliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
cevap : ben öyle bir şey demedim
dediniz. ama dediğinizin farkında değilsiniz. hatta bunu söylediğiniz cümleyi direk alıntılayıp getirebilirim. ama bunu yapmayacağım. çünkü siz bilgisiz olduğunuz bi alanda konuşuyosunuz ve iddia ettiğiniz şeylerin, kurduğunuz cümlelerin, ne anlamada geldiğini anlamıyosunuz.
bunu hakaret olarak söylemiyorum. mesela ben biyolojiden anlamam. biri bana: "sen zerre kadar biyoloji bilgisine sahip değilsin" diyebilir. buna gücenmem.
adama zorla anlatmışlar sayfalar dolu dil dökülmüş son 20 alıntı falan aynı şeyleri söylemiş. hem saldırgan bi mod ile "gösteremezsiniz ki hatayı gösterin" kafasında projesini paylaşmış hem cevapları sallamamış. sadece proje için değil insan ilişkilerinde de başarılar diliyorum arkadaşa
-
Buradaki temel yanlış şu. Tamam vanayı açınca atmosferden daha yüksek basınç oluşturursunuz yukarıdaki su seviyesi ile. Ama su neden kaptan dışarı gitsin ki? Kabın dışı 1 atm, ama vakum kısmı 0 atm. Tabiki de daha az olana gidecek yani vakum tarafa. Bu aynı elektrikteki topraklama konusu. Niye toprağa bağlıyoruz? Çünkü toprak 0. Siz dokunduğunuzda sistemdekinden daha az bir yüke sahip olsanız da size akmıyor toprağa akıyor. Neden çünkü toprak SIFIR! Arkadaşın anlatmaya çalıştığı da bu. Vakum tarafına gider o su. Elektrik, yay, su farketmez. Fizik fiziktir. Hepsinde aynı kanun işliyor. Ve en önemlisi de o kanun diyor ki sınırsız enerji diye bir şey olmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamam vanayı açınca atmosferden daha yüksek basınç oluşturursunuz yukarıdaki su seviyesi ile. Ama su neden kaptan dışarı gitsin ki?
cevap: Vananın iki yüzeyi var biri vakumlu depo içinde kalıyor, diğeri ise dışarda kalıyor yani atmosfer basıncında. Eğer vananın vakumlu depo tarafında kalan tarafında 1 atm den büyük bir sıvı basıncı varsa o basınç atmosfer basıncını yenip suyu vanadan dışarıya doğru itecek? deponun tabanındaki sıvı basıncı atmosfer basıncından düşük olursa bu sefer atmosfer basıncı sıvı basıncını yenip depoya hava dolacak. Büyük basınç küçük basıncı yener gibi
Kabın dışı 1 atm, ama vakum kısmı 0 atm. Tabiki de daha az olana gidecek yani vakum tarafa
cevap : vakum kısmında sıvı basıncı var yani vakumlu kabın tabanında atmosfer basıncından büyük sıvı basıncı var, vanayı açtığınızda atmosfer basıncı sıvı basıncını yenemeyeceği için depoya hava akışı olmayacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanali235258 -- 15 Kasım 2024; 13:30:18 >
-
Hocam biz arkadaşlarla anlaşabiliyoruz siz sıkmayın canınızı
-
önceki sayfada aynısını yazmıştım. arkadaşın kendi hayal dünyasında kurduğu temel dayanak şu: vakumlu depodaki su seviyesi yükselemeye başlasa bile, bu yükselmeden dolayı bi sıvı basıncı oluşturacak diyo. bu basınç sayesinde eninde sonunda su seviyesinin yükselmesi duracak diyo. zaten bu sebeple yukarıdan gelen ince boruyu deponun en altına kadar indirmiş (aslında indirmesinin hiçbi anlamı yok yani bunu yapması bile adamın bilgi eksikliğini gösteriyo)
adamın tüm projesi bu dayanağa bağlı durumda.
ben adama diyorum ki: "su seviyesi durmayacak, sonuna kadar yükselecek, vakum tamamen yok olacak" diyorum, arkadaş buna cevap olarak diyo ki: "hayır ben bi yandan da alttaki vanadan dışarı su çıkartacağım için, içerdeki su seviyesi sonuna kadar yükselmez, bi yere kadar yükselip durur, eninde sonunda vakum hep kalır öyle"
adamın algılayamadığı şey şu: senin vakumlu depondaki su seviyesi ne kadar yüselirse yükselsin, bu suyun kendi ağırlığı sebebiyle dipte oluşturacağı sıvı basıncı hiçbir zaman atmosfer basıncını geçemez. çünkü atmosfer basıncını geçmesine yetecek kadar yükseklik yok deponun içinde. bu sebeple su seviyesi hep yükselir. taa ki tüm depo suyla dolana kadar, ve vakum tamamen yok olana kadar. eğer depo içinde o kadar yükseklik olsaydı, zaten sen aşağıdaki havuzdan yıkarı su çekemiyor olurdun. o kadar yüksek bi deponun içinde vakum oluştursan bile havuzdaki su oraya yükselemez. havuzdaki su borunun içinde yükselmeye başlar, sonra bi yerde durur. depoya akacağı yere kadar yükselemez.
çok temel ve çok basit bi şey bu.
ama adam şimdi gelip bana diyecek ki: "sen benim dediğimi anlamamışsın, vanadan dışarı su çıkartacam ben" aynen gelip böyle yazacak bak şimdi.
-
hah al bak ben yazarken adam gelmiş yazmış. bak ne yazmış:
quote:
cevap : vakum kısmında sıvı basıncı var yani vakumlu kabın tabanında atmosfer basıncından büyük sıvı basıncı var, vanayı açtığınızda atmosfer basıncı sıvı basıncını yenemeyeceği için depoya hava akışı olmayacak
al işte. adama anlatamıyoz. çünkü bilgi eksiği var.
Olumlu olumsuz dönüş yaparım, uzun bir süreç biraz beklemeniz gerekebilir.
-
zaten bu sebeple yani bunu yapması bile adamın bilgi eksikliğini gösteriyo)
adamın algılayamadığı şey şu:
Cevap : Hocam sizin kaçırdığınız nokta şu O borunun amacını kaçırıyorsunuz.
demişsiniz ki senin vakumlu depondaki su seviyesi ne kadar yüselirse yükselsin, bu suyun kendi ağırlığı sebebiyle dipte oluşturacağı sıvı basıncı hiçbir zaman atmosfer basıncını geçemez.
cevap : doğru evet geçemez bunu biliyorum. depo içindeki sıvı seviyesi ile geçemem bu yüzden deponun dışına ince boruyla çıktım yani geçebilmesi için yukarıdan gelen ince boruyu deponun en altına kadar indirdim. Bu ince borunun tabanda oluşturduğu sıvı basıncı geçebilir zaten bu borunun temel amacı bu.
-
Yok hocam sıkılacak bir şey yok. Tartışmak da hoşuma gidiyor. İnsan gibi tartışabiliyoruz sonuçta. Konu dışı malum herkes birbirine gömme derdinde. Ama yorulduk hocam gerçekten anlatmaktan. Boş bir zamanımda size şu yukarıdaki kabı modelleyip göstereceğim akış yönünü. Akı olan bir sistemde bu elektrik akısı olsun, akışkan akısı oldun fizik şu şekilde işliyor. Sistemin sınırları 1, 3, 5 olsun. 3 ve 5 1’den büyük olduğu için ikisi de 1’e akıyor. Sırf 5, 3’ten büyük diye orada 3’ten de küçük bir değer varken gidip 3’e akmaz. İkisi de 1’e doğru akar. Neden? Çünkü sistem her zaman dengeye gelmeye çalışır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zevkle beklerim ve dönüş yapmanızı isteriz hepimiz. ama bi tavsiye vereyim hocam.
bu düzeneğin çalışmayacağına %100 emin olduğum için, tavsiyem: elinizdeki parayı buna harcamayın. yani harcayacaksanız da paranızın çok azını harcayın. yoksa parayı çöpe atmış olursunuz. üzülürsünüz.
Parayı çöpe atıyoruz zaten bu seferde bunun için atalım dert değil.
-
quote:
cevap : doğru evet geçemez bunu biliyorum. depo içindeki sıvı seviyesi ile geçemem bu yüzden deponun dışına ince boruyla çıktım yani geçebilmesi için yukarıdan gelen ince boruyu deponun en altına kadar indirdim. Bu ince borunun tabanda oluşturduğu sıvı basıncı geçebilir zaten bu borunun temel amacı bu.
üstadım bak: kendi yazdığın cümle senin kendi projeni yalanlıyo. ve sen bunu anlayamıyosun.
ince borudan getirdiğin su, tepeden (yani yüksek bi konumdan) aşağı indirildiği için, vakumlu depoyu doldurur. tamamen suyla doldurur. yav orta okul bilgisi bu yaa! bunu mu tartışacaz oturup da?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Kasım 2024; 14:32:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X