< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (4. sayfa)
-
-
açıkçası bana atmosfer basıncından büyük bir hidrostatik basınç yetiyor. statik basınç ve hidrostatik basınça da bugün bir bakarım. en azından projenin önünde engel mi tespit etmeye çalışırım. Ama kabın tabanındaki sıvı basıncını hesaplattığımı ve bu hesaplamada statik basınç ve dinamik basıncın göz önünde bulundurulduğunu ve istediğimiz sonucu aldığımızı söyleyebilirm. sizde hesaplamak isterseniz bizim hesalarken kullandığımız ölçüleri gönderebilirm.
-
İlginiz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
-
Karmaşık sistemlerin hesabı el ile yapılacak kadar basit değil. O yüzden 3D modelleme, yani Ansys kullanıyoruz. El ile anca 0D, 1D hesap yapılır. Analiz kurgudunu anlatırsanız oradaki eksiklikleri belki de yanlışlıkları anlatabilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bahsettiğim bu değil. Fluent’ten modelin bir ekran görüntüsü, sınır şartları, seçilen modeller.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam onu bir arkadaş yapmıştı ama duruyor mu silmiş mi bilmiyorum. Sormam lazım
-
hocam o "çok güzel açıklamışsınız" dediğiniz mesajım sizi yanlışlayan bir mesaj aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 10:11:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yazdığınızın İlk kısmı için bunu söylüyorum ikinci kısımda Yanlışınız var ikinci kısımda bahsettiğiniz sistemi doyuma ulaştırıyorsunuz ama aslında sistem doyuma ulaşmıyor. yani depoya sıvı girişi olduğu gibi sıvı çıkışıda olduğu için sistem doyuma ulaşmıyor sistem doyuma ulaşamadığı içinde akış sürekli oluyor.
-
quote:
ikinci kısımda Yanlışınız var
yanlışım yok.
quote:
ikinci kısımda bahsettiğiniz sistemi doyuma ulaştırıyorsunuz
ben doyuma ulaştırmıyorum. bu benim yaptığım bi seçim değil. doğa kanunu gereği sizin düzenekte bu olacak ve bunu engelleme şansınız yok.
quote:
ama aslında sistem doyuma ulaşmıyor.
hocam öyle bi anlatıyosunuz ki sanki yaptınız da gözünüzle çalıştığını gördünüz gibi yazıyonuz.
quote:
yani depoya sıvı girişi olduğu gibi sıvı çıkışıda olduğu için
olmayacak öyle bişey. sisteme sıvı girişi üstteki depodan olacak. alttaki havuzdan yukarı su çekmeyecek.
quote:
sistem doyuma ulaşmıyor
tabii ki doyuma ulaşacak ve önceki sayfalardaki mesajlarımda uzun uzun yazdım nasıl olacağını.
quote:
sistem doyuma ulaşamadığı içinde akış sürekli oluyor.
olmuyor, olmayacak. ne teorik olarak mümkün, ne de pratikte böyle bişey yapılabildi.
kusura bakmayın ama sizin bilgi eksiğiniz var hocam. önceki mesajlarımda tek tek yazdım gerekli detayları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2024; 10:23:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası söylediğiniz şeyleri ben zaten çok öncesinden düşünmüştüm olur mu olmaz mı diye o yüzden sorduğunuz ve olmaz dediğiniz yerlere yeterince aşinayım. bu sistemi ansys de üç boyutlu modelleyip deneyecektim ama parasal bazı nedenlerden dolayı daha yapamadım oonuda yapacağım veyahut yaptıracağım. Bana göre sistemde hata yok ve Uzatmanın da çok bir anlamı yok.
-
tamam uzatmayalım hocam da, teknik konuşuyoruz, siz teknik cevap istemiştiniz ondan yazıyoruz. bakın nasıl bize meydan okumuştunuz sert bi üslup ile:
quote:
derseniz ki şurada şöyle bir problem var o yüzden çalışmaz eyvallah ama böyle bir şey diyemiyorsunuz, diyemezsinizde.
quote:
projede hatalı olan yer neresi diye sorsam çok iyi biliyorum ki cevabınız yok.
bunları siz yazdınız hocam.
işte size hatayı gösteriyorum:
lütfen şu iddiama cevap verin:
- ben diyorum ki, tepedeki tanktan ince boru ile aşağı indirilen su, vakumlu tankın içini dolduracak ve vakum yok olacak.
bu yazdığımın %100 doğru olduğunu iddia ediyorum.
bu yazdığım doğru olduğu için, sizin sistem hiçbir şekilde çalışmayacak.
lütfen bu iddiamı yanlışlayın. sizin bu iddiama karşı verdiğiniz cevap şu minvalde:
- aşağıdaki vanadan su çıkışı olacak, bu sebeple vakum yok olmayacak, vakumu bir kez oluşturacağız ve hep öyle kalacak.
sizin bu iddianız temelsiz ve teknik olmayan bi iddia. tabii ki vakum yok olacak. çünkü vakumun basıncı sıfır. aşağıdaki vanada ise bi atmosfer basıncı var. bu durumda yukarıdan ince boru ile aşağı indirilen su tabii ki depo içindeki vakumu bastırıp yok edecek. bunun gerçekleşeceği %100.
vakumlu depo içindeki su seviyesini istediğiniz kadar yüksek yapın, hiçbir şey fark etmez. çünkü ince boruyla yukarıdan aşağı indirdiğiniz su herzaman depo içindeki su yüksekliğinden daha yukarıdaki bi noktadan aşağı indiriliyor. yukarıdan gelen suyun basıncı herzaman vakumlu deponun içindeki suyu tavan kısmına kadar yükseltmeye yeterli olacak.
dolayısıyla vakumun yokolacağı %100. en ufak bir şüphe dahi yok.
buyrun siz benim bu iddiamı yanlışlayın. "hayır vakum yokolmayacak çünkü altta vana var" demekten farklı bişey söyleyin, çünkü alttaki vananın varlığı üstteki vakumun yok olmasını asla engelleyemez. nedenini yukarıda yazdım.
-
1-yukarıdan ince boru ile aşağıya indirilen su tabii ki depo içindeki vakumu bastırıp yok edecek ? bunu anlayamadım, inen su depodaki su ile karışıp vanadan dışarı çıkacak.
2- yukarıdan gelen suyun basıncı her zaman vakumlu deponun içindeki suyu tavan kısmına kadar yükseltmeye yeterli olacak. demişsiniz.
cevap : hocam su depo içinde bile olsa bir yer çekim kuvvetine maruz kalacak , yukardan gelen suyun basıncı depodaki suyu neden tavana kadar yükseltsin ki ? bunu anlamadım ? depodaki su ile karışacak ve vana ile depoyu terk edecek. depodaki suyu tavana fırlatmaz ki ? hocam pascalın fıçı deneyini inceleyebilirsiniz, neredeyse aynı sistem.
vakumun yok olması için ya deponun tamamen sıvı ile dolması gerekecek yada depoya hava girecek. hava girmediğine göre deponun tamamen dolması gerekiyor ki vakum kaybolsun. depoyu çok büyük seçersek, depo ne yukarıdaki tanktan inen su ile nede havuzdan gelen su ile hemen dolmaz. depoya giren su miktarı kadar vanadan su çıkışı olursa depo hiç bir zaman dolmaz doğal olarak ta vakum hiç bir zaman kaybolmaz.
-
hocam bu cevapları size yazmamıştım, sizin yaklaşım tarzınız ile bunları yazdığım arkadaşın yaklaşım tarzı biraz farklıydı.
-
Bir de hiç konuşmadığımız bir kısım daha var. Yukarıdaki vakumlu tankın üstündeki tanktaki su da sınırlı ve o suyu oraya çıkarmak için de enerji harcanması gerekiyor. İlk kısımdaki konuda zaten hemfikir olamadığımız için bu konuya gelemedik bile. En son kısımda da türbinden kazandığınız enerji, harcadığınız enerjinin %100’ü bile olamayacak. Dediğim gibi işin sonunda mutlaka size gelen elektrik faturası jeneratöre aktardığınız enerjiden daha pahalı olacak.
Profesyonel anlamda bu sistemi Ansys ile modelletmek istediğinizde bunu bunu modelleyebilecek kimse yok. Kastettiğim sistemin tamamını. Yoksa sadece akışkan hareketinin olduğu kısmı modellersiniz. Bunun için de bolca varsayımda bulunarak bir model kurarsınız. Mühendislik zaten bilim insanından farklı olarak varsayımlarla pratik bir çözüm üretmek demek. Model kurarken de yaptığınız varsayımlar muhtemelen yanlış olacak. Konu zaten multifaz konusu. Multifazda programa girmeniz gereken o kadar çok input var ki. İnputların hepsi de teorik modellemeden gelen inputlar. Bunun analizini yaptık demek çok eksik. Fluent’te 0 atm kullanamazsınız hata alırsınız rn başta. Limit 1 Pa çünkü. 0 uzay boşluğu anlamına geliyor. Medium olmayan bir ortamdan bahsetmiş oluyorsunuz. Hidrostatik basınç sadece sıvılarda değil gazlarda da geçerli. Sadece yoğunluk farkı 1000 kat olduğu için analizde hava ortamı için hidrostatik basınç farkı göz önüne alınmaz. O yüzden operating density’yi gaz yoğunluğuna endekslersiniz ki rho - rho_o = 0 yapsın. Sınır şartlarında kimisinde static pressure, kimisinde total pressure ister. Ayrıca program gösterge basıncı ile çalışıyor. Yani 0 atm dediğiniz yer absolute pressure olarak 1 atm’ye denk geliyor. O yüzden programdaki operating pressure’ı sıfır yapmanız lazım.
Özetle bu sistemi adam akıllı cfd ile modellemek için çok güçlü teorik altyapı olması lazım. Yoksa programın vereceği sonuç 2+2=5 gibi saçma bir şey olur.
Konuyu daha da uzatmak gereksiz. Tavsiyem daha uygulanabilir bir hale nasıl getirirsiniz oraya yoğunlaşın. Öncelikle sınırsız enerji söyleminden vazgeçmeniz lazım. O zaman proje mantıklı bir zemine oturur ve mantıklı bir arge yapılabilir. Tüm çalışmayı Toricelli deneyine dayandırmak çok basite kaçmak oluyor. Toricelli prensibi Bernoulli denkleminin özel bir durumu. Bernoulli de Navier-Stokes’un özel bir durumu. Bernoulli’de viscous kayıplar yok çünkü. Yani akışkan mekaniği bir boruya sıvı koyup hareket ettirmek kadar basit bir şey değil. Şu an akışkanlarda gündem hipersonik hızlara çıkan cihazlar üretmek. Yani sesten minimum 5 kat daha fazla hıza sahip cihazlar. O yüzden ortaokul müfredatında anlatılan Toricelli deneyi ile sınırsız enerji buldum demek çok komik kaçıyor. Komik diyorum çünkü gerçekten patent enstitüsünde dosyanızı inceledikleride sınırsız enerji ifadesini gördükleri anda oradaki insanları istemsiz bir gülme tutacak. Bu işten vazgeçin diye demiyorum ama projenizi mantık çerçevesine oturtun derim. Ben konuyu tartışmaktan yoruldum, daha da uzatmayacağım. Sizin de şevkinizi kırmak isteniyorum sanki yapılan her iyi işe taş koymaya çalışan insanlar gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
hocam su depo içinde bile olsa bir yer çekim kuvvetine maruz kalacak , yukardan gelen suyun basıncı depodaki suyu neden tavana kadar yükseltsin ki ? bunu anlamadım ?
çünkü daha yüksek konumdan geliyo.
işte sizin hatalı olduğunuz yeri sonunda tespit edebildik hocam. gözümüz aydın diyebiliriz :)
sizin tepedeki su dolu tankınız var ya hani. işte o tank her zaman "tepede" yani daha üst konumda. yani daha yüksek bir yer çekimi potansiyel enerjisine sahip.
vakumlu deponuz ise, daha alçak konumda.
siz bu ikisi arasında boru çekiyosunuz. boru çektiğiniz anda bu ikisi ortak bi tanka dönüşürler. tek bir tank gibi olurlar. su hemen aşağı akar ve vakumlu hacmi tamamen doldurur çünkü su her zaman daha düşük yerçekimi potansiyel enerjisine sahip olacağı konuma doğru ilerler.
vananın varlığı bunu engellemiyor.
vanadan dışarıya su akacak olması da bunu engellemiyor.
evet vanadan dışarı su akacak. ama bu akan su nerden gelecek? tepedeki tanktan gelecek. vakum yok olacak. aşağıdaki havuzdan yukarı su çekilmeyecek. tam tersine, havuza su pompanalacak. pompalanan su da gene en tepedeki tanktan gelecek.
-
Bende ne yazmış görsellerdekine de bakmadım hiç ama belki de uzayda olur :) ....
-
quote:
Bir de hiç konuşmadığımız bir kısım daha var. Yukarıdaki vakumlu tankın üstündeki tanktaki su da sınırlı ve o suyu oraya çıkarmak için de enerji harcanması gerekiyor. İlk kısımdaki konuda zaten hemfikir olamadığımız için bu konuya gelemedik bile. En son kısımda da türbinden kazandığınız enerji, harcadığınız enerjinin %100’ü bile olamayacak. Dediğim gibi işin sonunda mutlaka size gelen elektrik faturası jeneratöre aktardığınız enerjiden daha pahalı olacak.
Profesyonel anlamda bu sistemi Ansys ile modelletmek istediğinizde bunu bunu modelleyebilecek kimse yok. Kastettiğim sistemin tamamını.
aynen öyle hocam ama zaten tepedeki suyu bir kereliğine bedavadan taşısak bile bu sistem gene "anlık" çalışacak "daimi" değil.
vakum dolduğu an zaten sistem zıt yönde çalışacak. tepedeki tanktaki su aşağı boşalacak (hem havuza boşalacak hem de vanadan boşalacak) ama siz yine de iyi söylediniz. tepedeki suyu da gene biz taşıyoz tepeye.
-
quote:
Konuyu daha da uzatmak gereksiz. Tavsiyem daha uygulanabilir bir hale nasıl getirirsiniz oraya yoğunlaşın.
hocam zaten 4 sayfa konuda tartıştığımız şey orta okul seviyesi temel fen bilgisi eksiği.
arkadaş daha üst konumda duran bi suyun daha aşağı konumdaki kabı doldurmayacağını iddia ediyor. temel seviye bi gerçeği inkar ediyor. tabi kendisini bunu inkar ettiğinin farkında değil. kendisine sorsanız iki kabı birbirinden izole gibi hayal ediyor, ve diyo ki: "aşağıdaki suyun kendi yüksekliğinden dolayı yerçekimi enerjisi var, bu sebeple su seviyesi yükselmez" diyo.
şunun farkında değil ki: "su seviyesi" dediği şey artık geçersiz bi veri. çünkü artık iki kap boru ile birleştirildi. iki kabın suları artık ortak. tek bi kap var gibi düşünmek gerek.
yani artık tek bir su seviyesinden bahsedebiliriz. üstteki su aşağı akar ve %100 akar. alttaki suyun seviyesi önemsizdir.
-
Hocam 13 yıldır durmaksızın cfd analizleri yapıyorum. Programda hiçbir zaman sistemde bir fan ya da pompa yoksa eğer toplam basıncın arttığını görmedim. Toplam basınç, akışkanın sahip olduğu enerji dersek eğer her türlü durumda hep azalıyor. Dümdüz boruda bile borunun girişi ile çıkışı arasında basınç kaybı oluşuyor. Çünkü sürtünme var. Dediğim gibi ben 13 yılda bunun tersi bir durum görmedim Ansys programlarında. Ve tam olarak da sizin dediğiniz gibi sistem dengeye gelene kadar bir tepki gösterecek ve ondan sonra duracak. Bu sistem çalışırsa ben 13 yıllık cfd kariyerime son vereceğim. Bu kadar iddialıyım çünkü sınırsız enerji üreten bir ülke arşa çıkar ve o standartlardaki bir ülkede mühendislik yapmasam bile daha çok kazanırım. Hepimiz karlı çıkarız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X