< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (10. sayfa)
-
-
Gerçekten çok zekasızsın. Bu kadar yorumun hiçbir yerinde Toricelli prensibini inkar etmedim. Tartışmayı çok farklı bir boyuta çektin helal olsun. Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi gösterince haklı olmuyorsun maalesef. Deney atmosfer basıncının varlığını kanıtlar ve 101325 Pa olduğu hesap edilir. Günümüzde de aynı prensiple barometre olarak basıncı ölçeriz. Şu konuyu tartışıp birine anlatmaya bu kadar zaman harcadığım için kendimden utandım resmen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu prensiple sınırsız enerjiye neden gidemiyorum.
Fizik kanunları ile anlatın lütfen, siyasi ağızla değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyleyse neden saniyede 200 metreküp suyu yukarı çıkaramazsın diyorsun. ?
Fizik kanunları ile cevap verin lütfen
Çıkaramazsın demedim. Çıkarmak için çok fazla enerji harcaman gerekir dedim. Hemen atmosfer basıncı çıkartacak diyeceksin ama kastettiğim o değil. Vakum için harcayacağın enerjiden bahsediyorum. Hesabı kolay. Kabın hacmini hesaplarsın. Kullanacağınız pompanın specs sheetinden çalışma koşullarında ne kadar debi verdiğini hesaplarsınız. Debiden de o hacimi kaç saniyede boşaltacağı hesaplanır. Pompa gücünü de saniye ile çarparaanız harcayacağınız enerjiyi bulursunuz. Şunu da hatırlatayım. Pompaların çalışma aralıkları olur. Her koşulda çalışamazlar. Haliyle belki de bu sistemi tek bir pompa ile vakumlayamaya da bilirsiniz.
Çok basit bir düzenek sorayım madem. Çizip soracağım hatta biraz beklersen.
-
Pompa kullanmam gerekecek. Bunun için enerji harcamam gerekecek.
Demiştiniz ki Çıkarmak için çok fazla enerji harcaman gerekir dedim. Hemen atmosfer basıncı çıkartacak diyeceksin ama kastettiğim o değil. Vakum için harcayacağın enerjiden bahsediyorum
Evet haklısınız benim buna itirazım yok zaten. İlk vakum için büyük enerji harcayacağım. Bunun farkındayım.
Ben ise diyorum ki vakum oluşturmak için büyük bir enerji harcadım ama bu harcadığım enerji ile o depoyu sadece 1 kez değil sayısız defa dolduruyorum. Sayısız defa doldurabilmek için
1- Vakumu oluşturduktan sonra depo hiç bir yerden hava almayacak şekilde tasarlanmalı böylece vakum sürekli korunacak.
2- depoda su seviyesi dengeye gelmemeli yani ben atmosfer basıncı ile depoya doldururken bir yandan da depodaki suyu boşaltmalıyım ki depo su ile dolup depoya su akışı durmamalı. Deponun tam dolmaması içinde aşağıdaki vanadan depoya dolan su kadar suyu tahliye etmeliyim. Suyu tahliye etmek için deponun tabanında atmosfer basıncından daha yüksek bir sıvı basıncı oluşturmalıyım. Bu sıvı basıncı için başka bir tank kullanıyorum yani ikinci düzeneği kuruyorum.
Sizin dediğiniz gibi Bir kere hava boşalttım bir kere depoyu doldurdum böyle olursa zaten harcayacağım enerji elde ettiğim enerjiden büyük olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kabın tabanında atmosferden daha büyük bir basınç oluştursan bile su kabın dışına değil vakuma akar.
Deponun üzerindeki o küçük deponun üstü açık mı yoksa tamamen kapalı bir kap mı?
-
Küçük deponun Üstü açık ve depodan en az 10 metre yukarıda
Elinize sağlık hocam yaptığınız testte ilk olarak kabın tabanında yaklaşık 0.5 metre su varmıydı ve yukarıdan inen borunun ucu bu suyun içinde kalıyormuydu ve yukarıdan inen borunun uzunluğunu 15 metre civarı varmıydı.
Şartları bu şekilde iken vana açılırsa ne olur ? Depodan su çıkışı olur mu ?
Bizim hesabımıza göre 0.5 metre seviyesindeki su bitene yahut yukarıdan akan borunun ucu 0.5 metre sudan yukarı kalıncaya kadar su dışarı akar sonrasında tabanda sıvı basıncı kalmadığı için vakumlu depo hava dolar.
Eğer vakumlu deponun içindeki 0.5 metrelik su seviyesi sabit kalsa yani depo sürekli su ile beslense ve yukarıdan 15 metrelik borudan inen suyun ucuda 0.5 metrelik suyun içinde kalsa ve ondan sonra vana açılsa ne olur acaba
bizim hesabımıza göre yukarıdaki depoda veyahut gölde su bitmeyene kadar yani kablar beslendiği sürece su sürekli dışarı akar ve depoya hava girişi olmaz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanali235258 -- 20 Kasım 2024; 18:15:18 >
Ne demek hocam. Değerleri kaç girdim hatırlamıyorum. Eve gidiyorum şimdi. Ama üstten daldırdığım boru suyun içine dalıyor ve tepesi açık. Gölden de su çektirmedim, direkt vakum etkisini göstermek istedim. Geri kalan kısmı artık teknik desteğe giriyor ama son bir kez onu da koştururum. Basınç konturlarını atmadım ama atınca şunu da farkedersiniz. Hidrostatik basınç yalnızca hareketsizken tek etkili basınçtır. Akış başladığı anda tümüyle statik ve dinamik basınçlar değişiyor.
mesajınız gözümden kaçmış o yüzden cevap vermemişim. şimdi farkettim cevap vermem gerektiğni düşündüm.
Bu projeyi verimli kılan özellikler var. ilk olarak giriş borusunu istediğimiz büyüklükte seçebiliriz sonuç değişmeyecektir(toriçelli prenibine göre ). yani devasa miktardaki suyu atmosfer basıncının etkisi ile 10 metredeki depoya aktarabiliyoruz.
- projede enerji harcanılan yerler 1- vakum pompası : vakum pompası sürekli çalışmayacaktır depo içindeki havayı bir defa tahliye ettikten sonra artık çalışmasına gerek kalmayacaktır çünkü depo hava almayacak şekilde tasarlanıyor.
2. vanalar : giriş borusundaki vana ile yukardan inen borudaki vana bir defa açılınca daha enerji harcamasına gerek yok, sadece deponun altındaki vanada bazen daralıp genişleyecek oda çok fazla enerji tüketmeyecektir.
3. yukarıdaki depoyu dolduran pompa : yukarıdaki tanktan depoya inen boruyu çok ince seçsek bile sıvı basıncı kanunlarına göre sonuç değişmeyecek. yani yukarıdaki tank hızlı boşalmayacak ayrıca diyelim 10 tane sistemi birbirine bağladıktan sonra en üstteki sıvı aşağı seviyede kalan bu tankları doğal akış ile enerji harcamadan doldurabiliyoruz. belki en üstte kalan bir kaç tanesini doldurmak için enerji harcanması gerekebilir. ama bu tankların boşalma hızı çok yavaş olduğu için çok fazla enerjide harcamayacağız.
EĞER GİRİŞ BORUSUNU KÜÇÜK SEÇERSEK SİSTEM ZARAR EDER BİR KAZANÇ OLMAZ AMA GİRİŞ BORUSUNU BÜYÜDÜKÇE SİSTEM KAZANÇ SAĞLAYACAKTIR. GİRİŞ BORUSU NE KADAR BÜYÜK KAZANÇTA O KADAR BÜYÜK OLUR.
Vakumsuz depodaki suyu vakumlu alana taşımak için deponun içinde atmosfer basıncından büyük bir sıvı basıncı oluşturuyorum. bunuda yukarıya koyduğum ikinci tank ile sağlıyorum. zaten o tankın amacıda bu suyu dışarıya tahliye etmek. o tank çok yüksekte olduğu için deponun tabanında büyük bir sıvı basıncı oluşturacak ve bu sıvı basıncı atmosfer basıncını yenip suyun dışarı akmasını sağlayacak.
umarım anlatabilmişimdir.
-
Bu doğru değil , doğru olsaydı torricelli deneyinde 1 metrelik borudaki cıva 1 metreden 76 cm 'e düşmezdi. Sıvı basıncı atmosfer basıncını yendiği için cıva seviyesi 1 metreden 76 cm e düştü. 76 cm de hava basıncı ile sıvı basıncı dengelendi.
-
hocam hala düzeneği kurup zengin olamadınız mı :D insanlar önünüze taş mı koyuyor, başarılı olmanızı engellemek mi istiyorlar yoksa. zaten bu ülkede başarı asla cezasız kalmaz dimi. insanlar anlamadıkları şeyden korkar ve dalga geçerler dimi hocam
-
Hocam öncelikle basit bir düzenek değil , bunun için yükseğe depo koyabileceğiniz (10 ve 25 metre ) bir yapı lazım, bir kaç adet pompa lazım, imalat lazım. Bunlar için para lazım ve zaman lazım.
Ama proje yarışmaları oluyor oralara müracaat etmeye başladım , orada imkan sunulursa kuracağım inşallah.
Ayrıca ANSYS programında kısmen denendi ve sonuç beklediğimiz gibi çıkmıştı.
Anlaştığım patent şirketi tarafından Patent işlemleri de devam ediyor, ePct müracaatımda var.
hocam Türkiye'nin ufak bi özeti şu konu aslında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X