Şimdi Ara

ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

boru depoyu doldurur diyoruz. depodaki suyun yükselmesiyle oluşacak basıncın buna karşı koyacağını söylüyo.
    o basınç borudan gelen suyu karşılamaya yetmez diyoruz. busefer de diyo ki: "olsun eksik basıncı ben borudan gelenle karşılayacam ve suyu vanadan dışarı çıkartacam"

e kardeşim biz vanadan bahsetmedik ki.

tamamen kakafoni. biz ne diyoz adam ne diyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bir de sizin elektrik mühendisi olduğunuza inanmıyorum. Çünkü hesabı arkadaşımıza yaptırıyorsunuz. Mühendis iseniz zaten sizin çok rahat yapabilmeniz lazım. Konu başka diyebilirsiniz ama bir elektrikçi olarak elektrikteki akı kavramına en yakın fiziksel örnek akışkan akısı. Daha çok en başta cevap verelim diye elektrik mühendisiyim dediğinizi düşünmeye başladım. Daha çok arada bilmem nereli sanayi ustası sınırsız enerji üreten ürün tasarladı diye haberlere çıkan insanlar gibisiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

doğru evet geçemez bunu biliyorum. depo içindeki sıvı seviyesi ile geçemem

önceki sayfada böyle yazmıyodun. kendi yazdığının zıddını yazıyosun şimdi.

üstelik sen bu cümleyi kurduysan kendi projenin çalışmayacağını kabul etmiş oldun şuanda.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

ince borudan getirdiğin su, tepeden (yani yüksek bi konumdan) aşağı indirildiği için, vakumlu depoyu soldurur. tamamen suyla doldurur. 

Cevap : evet belli bir debi ile vakumlu kabı doldurur. Bu çok açık bunun tartışılacak bir yönü yok zaten.

ben diyorum ki yukarıdan ince borudan depoya dolan suyu depoyu tam doldurmadan o suyu depodan tahliye ediyorum. Depo havuzdan ve yukarı kap ile bir taraftan doluyor ama diğer taraftanda vanadan boşalıyor. Zaten vakumlu deponun altındaki vanadan suyu dışarı çıkaramazsam projenin bir anlamı yok. Vakumlu kaba havuzdan ve tepeden gelen suyun debisi kadar suyu vakumlu kabın altındaki vanadan tahliye edemezsem vakumlu kab dolacak. bu 2x2 :4 gibi bir şey.

Vakumlu kab dolmadan suyu Tahliye ettiğim için vakumlu kab dolmaz.

Vakumlu kaba giren toplam su : Vakumlu kaptan çıkan toplam suya eşit olmalıki döngü devam etsin.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Hocam yalancı değilim, kendimin ne olduğunuda biliyorum. kendim hesaplamayı denedim ama yinede hesabımdan emin olamayacağımı düşündüm işin ehli birisine hesaplatmayı daha doğru buldum.

• hasanali235258 H kullanıcısına yanıt
    madem paranızı normalde de çöpe atıyosunuz. o zaman yapın anasını satıyim hem eğlenmiş olursunuz yapmaya çalışırken

quote:

Cevap : evet belli bir debi ile vakumlu kabı doldurur. Bu çok açık bunun tartışılacak bir yönü yok zaten.

yoo, doldurması için debiye falan gerek yok. yüksekten geldiği için doldurur. istediği kadar debisiz olsun. orta okul bilgisi

• ayarlarız bir ara

Hocam peki neden bir elektrikçi olarak atmosferdeki manyetik alandan sınırsız elektrik enerjisi üretecek bir arayışa girmediniz de atmosferdeki basınçtan yararlanmayı düşündünüz?

1 cm çaplı ince borudan bir saniyede 200 metreküp dolmayacak ya vakumlu depoya, yani vakumlu depoyu anında dolduramaz. Örneğin 1 cm çaplı borudan bir saniyede yaklaşık en baba 1 metreküp dolar ki bir saniyede 1 metreküp bile dolmuyor, PDF in 4. sayfasında hesaplamıştım.

hah iyi söyledin.

meraklı forumdaşlar için ben saklı gerçeği ifşa edeyim: radyo dalgalarından elektrik üretilebiliyor ama bizi enerjiye muhtaç kılıp köleleştirmek isteyen elektrik firmaları bu gerçeği saklıyolar.

hadi buyrun burdan yakın. kurun evde düzenekleri

ne yazsam beyhude. siz projeyi yapıp gelin bekliyoruz gelişmeleri

Hayat çok zor ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ , açıkçası öyle atmosfer basıncından elektrik üreteyim diye bir arayışım yoktu, projenin ilk kısmındaki torricelli deneyini özel sektörde çalışırken bobinaj atölyemizde kullanmıştık, halende kullanılıyor.

2. kısım ise acaba sulamada torriçelli prensibini kullanabilirmiyim diye düşünürken demek ki çok düşünmüşüz iş buraya kadar geldi.

ben daha önce fizik çalışırken sizin yaşadığınız şeyi yaşadım. kitaptan okuyup öğrendikçe büyüleniyorum, ve aklıma bazı peojeler geliyo. aklıma gelen şeylerin çalışacaklarına %100 emin oluyorum. ve bu emin olma hissi çok ciddi bi heyecan yaratıyo.

bölümün sonundaki soruları çözmeye başlayınca bu heyecan sona eriyo. çünkü bölüm sonu soruları dediğim şeyler zaten aynen sizin düzenek tarzı düzenlekler gösteriyo, ve tek tek her soruda akıl yormak zorunda kalıyon. akıl yokdukça, çözemeyip çözüme baktıkça, kendi yanlışlarını görüyosun, aydınlanıyosun.

konuyu çalışırken konuyu anlamadığını görüyosun. sorulara kafayı yorunca konuyu anlıyosun.

ve ilk başta hayal ettiğin şeyin neden çalışmayacağını da çok güzel şekilde anlıyosun.

siz şuanda tam olarak bunu yaşıyosunuz. yanlış yaptığınız konu ise şu: henüz bu alanda yetkinliğe sahip değilsiniz. o kitapları açıp çalışırsanız, her bölünde 70-80 tane soruya tek tek kafa yorarsanız, o zaman yeterli kavrama gücüne erişirsiniz.

• ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ

forumda ısrarla laf anlatmaya çalışan 2 mühendis meslektaşım mazur görsün ama yapmak istedim :d

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Güldüm hocam 🙂

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

Hocam bazı insanlar vardır önce anlamaya çalışır anlamadığını sorar veyahut tartışılır.

bazı insanlarda vardır ki hiç bir b.k anlamadan bu olmaz der, karalar ama neresi olmaz diye sorsan verecek cevabı yoktur veyahut verdiği cevap bir şeye benzemez, siz bu ikinci tür insanlardansınız.

bol şanslar

hocam bu o kadar karmaşık değil aslında iki basit prensibe dayanıyor

1-suyu yükseğe çıkarmak için torricelli deneyi prensibine uygun şartları oluşturuyorum

2-yükseğe çıkan suyu vakumlu depodan çıkarmak için pascalın patlak fıçı deneyine uygun şartları oluşturuyorum.

bu kadar basit aslında

hocam umarım insan sarraflığı bilginiz de fizik bilginiz kadardır diyeyim ve geçeyim o halde ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ  ben de şu aracım için patent başvurusu yaptım sonucu bekliyorum :

ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.