ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (7. sayfa)
-
-
-
Benim bu işlerle hiç ilgim yok ancak 3 nokta var.
- Bu işler için göl suyunu kullanırsan sistemin öyle ya da böyle kontamine olacak.
- Negatif basınç tankın bir süre sonra buharlaşan su ile gücünü kaybetmeye başlayacak.
- negatif basınç tankının üstteki tanktan su çekmesini engelleyen ilahi bir kudret mi var? ( üstteki su deposunda da alttaki su deposu ile eşitlenene kadar negatif basınç oluşacak. Zaten oradan hiç su gelmeyeceğini iddia ediyorsan aşağıda nasıl bir basınç oluşturabilir ki?)
Bu arada benim de bir dönergecim var eski yıllardan onu atacağım boş vaktimde
@01001101 Çerezi kolayı hazırla hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 17 Kasım 2024; 3:24:56 >
-
beklemedeyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
makine mühendisiyim termodinamiğin birinci yasası enerji yoktan var vardan yok edilemez sınırsız enerji diye birşey yok ve sen bunu 1 atm basınçta yapacağını söylüyorsun senin 1 atm basınçta elde edeceğin maksimum enerji 1 atm basıncın enerjisi olur o da kayda değer bir enerji kaynağı olmaz.
artı olarak 1 atm enerjiyi kullanabilmen için deltasını 1 atm yapabilmen lazım bunun içinde 0 atm basınçta olman lazım o da yer yüzünde elde etmek için yine enerji harcaman gerekiyor akı mokunu geçer yani.
Maksimum enerji miktarı elde etmek için güncel olarak en iyisi nükleer enerji bir elektrik mühendisi olarak bunları ezbere bilmeyebilirsinde bir proje aklına geldiğinde önce bi fikrini tarat internette araştır
-
Hocam siz projeyi yeterince incelememişsiniz, doğada var olan kuvvetlerden enerji elde edemezsin diye bir termodinamik yasası yok diye biliyorum.
Eğer doğada sınırsız ve kesintisiz rüzgar gücü olsaydı rüzgardan sınırsız enerji elde edemezmiydik?
Tek düzenek ile sınırsız enerji üretmiyorum zaten, aslında benim yaptığım atmosfer basıncını kullanarak sıvıya potansiyel enerji kazandırmak.
Hocam ben 1 atm lik basınç farkını enerjiye çevirmiyorum, benim yaptığım 1 atm lik basınç farkını kullanarak devasa miktardaki suyu 10 metre yukardaki vakumlu bir kaba dolduruyorum. Bunun için torricelli prensibine uygun şartları oluşturuyorum. torricelli prensibe göre borunun çapı ve şeklinin bir önemi yok devasa bir boru ve depoda kullansam su 10 metre yükselir ,
Yukarıya yükselttiğim suyu tekrar vakumlu depodan çıkarmak için ise pascalın patlak fıçı deneyine uygun şartları oluşturup 10 metre yükseğe çıkan ve vakumlu bir kabın içindeki suyu tekrar atmosfer basıncına çıkarıyorum
Bu döngünün sürekli devam etmesi içinde gerekli önlemleri alıyorum.
Yükselttiğim bu suyu defalarca tekrar yükseltiyorum ve sonra hidroelektrik santralinde enerjiye çeviriyorum, enerjiye çevirdiğim suyu tekrar göle alıp tekrar döngüye sokuyorum.
1 atm lik basınç farkını direk olarak enerjiye çevirmiyorum yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanali235258 -- 17 Kasım 2024; 13:12:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
o noktadaki atmosfer basıncının üzerinde sadece 6 cm lik cıva var. Yani atmosfer basıncı 6 cm lik cıvanın uyguladığı sıvı basıncından daha büyük olduğu için cıva basıncını yenip tüpün içindeki boşluğa hava dolduracak. Tüpün boşluk kısmına hava doluncada tüpteki cıvanın tamamı kaba boşalır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kontamine olacak derken göldeki suyun tükeneceğini söylüyorsanız, enerjiye çevrilen su tekrar göle dolacak ,yani göl bir taraftan boşalırken diğer taraftan dolacak, kapalı bir döngü gibi düşünün
Negatif basınç tankın bir süre sonra buharlaşan su ile gücünü kaybetmeye başlayacak.
Vakumlu deponun içinde ki hava basıncını sürekli istenilen seviyede tutmak için bir depoya bağlı bir vakum pompası var, buharlaşmadan kaynaklı veyahut suyun içindeki havanın vakumlu depo içinde çözülmesi ile de oluşabilecek hava basıncını tahliye etmek için hazırda bekleyen vakum pompası ile bu sorunu çözüyoruz.
Ama illa ki su kullanmak zorunda da değiliz farklı bir sıvıda kullanılabilir.
negatif basınç tankının üstteki tanktan su çekmesini engelleyen ilahi bir kudret mi var? ( üstteki su deposunda da alttaki su deposu ile eşitlenene kadar negatif basınç oluşacak. Zaten oradan hiç su gelmeyeceğini iddia ediyorsan aşağıda nasıl bir basınç oluşturabilir ki?)
Hocam ben üstteki tanktan su gelmeyeceğini hiç bir zaman iddia etmedim zaten öyle bir şeyde yok, ÜST TANKTAKİ SU VAKUMLU KABA DOLACAK. BU KESİN
Benim söylediğim şey üstteki depodan inen borunun çapını çok küçük seçsem bile tabanda istediğim sıvı basıncını oluşturacak. Bu yüzden mümkün olduğu kadar küçük seçiyorum çapı 1 cm gibi ve 1 cm lik borudan inen suyun debisi çok fazla değil, ve üstteki tankı sürekli doldurmak gerekiyor,
Üstteki tankı sürekli doldurmak için ise örneğin 10 tane sistemi bağlayıp suyun yüksekliğini baya arttırdım ya altta kalan tankları en yükseğe çıkardığım su ile besliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
adam hâlâ boruyu ince seçecem diyo yaa
yapım çalışmaları ne alemde? ss bekliyoruz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen zaten söylenecek her şeyi tüm ayrıntılarıyla söylemişsin. Bunu yapmak çok zor bir şey değil aslında.
adam bide boruyu en dibe daldırıyo ya orası çok hoşuma gidiyo alay etmek için demiyorum yani adamın içindeki saf duyguları görüyosun ya, adam düşünüyo: "boruyu dibe daldırayım ki su kabın içine girince yukarı çıkmakta zorlansın basınçtan dolayı" işte adamın o safiyane düşünceleri o kadar iyi ki halbuki azcık teknik bilgisi olsa o boruyu dibe daldırmanın zerre kadar bi önemi olmadığını anlayacak
neyse suç bende adama öğretmeye çalışıyom inşallah bu safiyane heyecanını kaybetmez de çalışan örneğini yapmaya çalışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Kasım 2024; 14:8:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Işte inanç böyle bir şey hocam. Inancın insan zihninde yok ettiği ilk şey eleştirel düşünce yeteneğidir. Fikirlerini mantığa uydurmaya çalışmak yerine mantığı inanca uydurmaya çalışırsın arkadaş bunun kesinlikle çalışacağına inanıyor. Bahsettiğimiz şey zaten bir negatif basınç tankı. Nasıl oluyor da bunun İçerisinde pozitif basınç oluşturabiliyorsun ikisi bir arada nasıl olabilir Ben arkadaşın yerinde olsam yapardım merakla bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 17 Kasım 2024; 14:21:21 >
hocam mesela ben düz dünya teorisini ilk duyduğumda ciddi şekilde "aaa dünya düzmüymüş" dedim, ciddi şekilde açtın okudum. gerçekten ciddiye alarak okudum. önyargısız. çünkü duyduğum anda inandım. dünyanın düz olduğunu sandım.
sonradan şunu gördüm, Türkiye'de düz dünya teorisini savunan kimse düz dünya teorisinin ne olduğunu bilmiyo. düz dünya derneğini kuran kişi bile bilmiyo.
neden mi? çünkü düz dünya teorisi o kadar basit bişey değil. adamlar iddia ettikleri şeyi gerçekleştirebilmek için modern fiziği çöpe atmak zorundalar, ve bunu yapmışlar. gerçekten de tüm bilimin ve bilimsel formüllerin yalan olduğunu söyleyip alternatif fizik formülleri üretmişler. sözüm ona "gerçek" olan formülleri üretmişler.
sorun şu: ürettikleri formüllerin doğru olmadıklarını ben kendim evde yapacağım deney ile kanıtlayabiliyorum. yani adamların ürettikleri formüller çalışmıyor.
şimdi bunu neden yazdım? ben düz dünyacı biriyle tartışmaya girmiyorum. çünkü: daha kendi savunduğu teoriyi bile okumayan biriyle tatışmaya girince şu oluyo: adam benim yazdıklarımı okuyunca hayatında ilk defa bişeyler öğreniyo, hayatında ilk defa düz dünya teorisinin formülleri olduğunu öğreniyo. ilk defa bilisel terimler duyuyo. fakat bunları duyunca adamın inancı değişmiyo. benim yazdığım terimleri kopyalayıp bana geri yazıyo, benim yazdıklarımla gene bana meydan okuyo.
ben adama hiçbir şey yazmazsam, adam da kimseye hiçbir şey yazamıyo, çünkü zaten hiçbirşey bilmiyo.
ben adama bişeyler yazarsam, adam benden öğrendiği terimleri kopyalayıp herkese karşı yazmaya başlıyo.
dogma böyle bişey işte.
hocam ben 2015-2019 arası üniversitede okutulan teorik fizik kitaplarını ingilizce olarak internetten PDF şeklinde indirip, modern fizik bölümlerine kadar 3-4 tane kitabın tamamını yalayıp yuttum. bölüm sonlarındaki soruları bile çözdüm. çözdüğüm kağıtlar hâlâ evde duruyo. neden yaptım bunu? hobi olsun diye. sırf meraktan ve hoşuma gittiği için.
şimdi yukardaki proje yapıyom diyen adama desem ki "git şu kitabın şu bölümünü oku, sorularını çöz" okumaz ve hiç vakit ayırmaz. sonra da der ki "ben ciddi proje üretiyom ama siz benle alay ediyonuz"
-
Negatif basınç tankında pozitif sıvı basıncı oluşmaz mı diyorsunuz?
15 metre yüksekliğinde bir Negatif basınç tankımız olsun ve bu tankın içinde 10 metre yükseklikte su olsun, Negatif tankın dibindeki sıvı basıncı oluşmaz mı ?
Buna cevabınız nedir ?
Suyu Püskürterek mi sıvı basıncı oluşturacağım.?
Siz halen yukarıdaki tanktan su iniyoru geçememişsiniz. Halen benim öyle bir şey iddia ettiğimi sanıyorsunuz.
Pdf in son sayfasında üstteki tanklardan vakumlu depoya su akacağı için belli bir süre sonra üstteki tank boşalır ve boşalan bu üstteki tankları tekrar nasıl dolduracağım var. İyi okuyun çünkü komik durumda olan ben değilim sizsiniz sadece farkında değilsiniz ?
Boruyu ince seçmemin nedeni üst tankın boşalma hızını minimuma indirmek , üst tanktan saniyede vakumlu kaba dolan su miktarını mümkün olduğunca aza indirmek şayet boruyu kalın seçersen üstteki tank çok daha hızlı boşalır.
İnşallah bu sefer anlamışsındır boru neden ince seçiliyor diye
Bilale anlatır gibi anlattım bu sefer, inşallah bir daha anlatmak zorunda kalmam
püskürtmenle dibe boru daldırman arasında bilimsel açıdan hiçbir fark yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X