Püskürtmede sıvı sütununun devamlılığı oluşmaz kopukluklar oluşur, o nedenle püskürtme ile boruyu dibe daldırma arasında sıvı sütununun devamlılığı farkı var. Aynı şey değil. 10 metre yüksekten bir kaba püskürttüğün su o kabın tabanında 1 bar basınç oluşturur diyorsunuz yani ? Ben ise oluşturmaz diyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanali235258 -- 17 Kasım 2024; 16:40:43 > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (8. sayfa)
-
-
iyi çalışan halini yap görelim kim haklıymış. -
quote:
Boruyu ince seçmemin nedeni üst tankın boşalma hızını minimuma indirmek
önceki sayfalarda yazdık, senin bu düşüncenin neden beyhude olduğunu ve sonuç vermeyeceğini.
istersen 1 milimetre'nin 10'da 1'i kalınlıkta boru seç gene senin hayal ettiğin şey gerçekleşmeyecek. -
Gerçekleşmeyecek olan nedir ?
Kabın tabanında istediğimiz sıvı basıncı mı oluşmayacak?
Yoksa üstteki tank vakumlu depoyu istediğimiz gibi yavaş yavaş doldurmasımı mı gerçekleşmeyecek?
-
bu sorunun cevabını önceki sayfalarda birden çok yerde verdim. -
Ama sizin projenizin çalışabilmesi için oradan civa fışkırması gerekirdi. Kendinizle çelişmiş oldunuz. Başarılar dilerim.
-
Boruya açılan delik hava basıncı 0 olan bir ortama açılsaydı yani o deliğe bir atm lik hava basıncı uygulanmasaydı cıva dışarı fışkırırdı, benim projede o delik hava basıncı olmayan bir depoya açılıyor. O yüzden benim projede cıva dışarı fışkırıyor.
Sizin örnekte ise o delik hava basıncı olan yani atmosfer basıncı olan ortama açıldığı için cııva ya hava basıncı etki ediyor o yüzden sonuç farklı çıkıyor.
Bilmem anlatabildim mi.
-
Uzaydayız zaten 😀
-
Ama Dünya içinde uzaydan farklı bir düzen işliyor ama . Uzay ve Dünya bambaşka.
-
Evet dünyada atmosfer var ve bu atmosferin bir gücü var, borunun büyüklüğü ve şekli farketmeksizin boru içindeki suyu 10 metre yukarı kaldırabilmesi gibi.
(Torricelli prensibi)
-
İyi de o deneyde boru içindeki sıvıyı yukarı Torricelli kaldırıyor. Sonuçta boru kendi kendine kalkmıyor. Sonra sıvı atmosfer basıncına eşit hale gelene kadar aşağı iniyor. Torricelli bile atmosfer basıncını ispat etmek için böyle bir denek yapmış, sınırsız enerji için değil. Hangi üniversiteden mezun oldunuz da mühendis oldunuz çok meral ediyorum. -
İlk olarak Sadece torricelli deneyi ile bu iş olmuyor , sıvı basıncı ve yardımcı ekipmanlar ile koordine gerekiyor.
2. Olarak torricelli bunu yaparken elektrik bile keşfedilmemişti. Hidroelektrik santralide yoktu. Torricelli nin sınırsız enerji gibi bir derdi de olamaz o dönemlerde.
Siz böyle manasız manasız konuşurken bence benim üniversite mezuniyetimi değilde kendinizin üniversite mezuniyetini gözden geçirmelisiniz.
-
Boru içindeki sıvıyı torricellinin kaldırması ile uçtaki boşluktan havayı emseydi cıva yine yükselirdi, sonuç değişmeyecekti. çünkü o cıvayı kaldıran atmosfer basıncıdır. Orda dengede tutanda atmosfer basıncıdır.
Bobinajcılıkta VPN vernik uygulama sistemi var. Orada iki tank var, alttaki tankta vernik oluyor ,üstteki tankın havası emiliyor hava basıncı düşürülüyor hava basıncı düşünce alt tanktaki vernik atmosfer basıncı etkisi ile yukarı tanka çıkıyor, bir pompa falan yok, atmosfer basıncı ile çıkıyor.
-
Emme işlemi için de bir enerji gerekiyor hocam. Bu çok basit bir şey. Enerjinin sonsuz olduğunu düşündüren ne size onu anlayamıyorum. -
Emme işlemi için enerji gerekiyor bu doğru
Kaçırdığınız nokta şu emme işleminin bir kez yapılması yeterli , bir kez emme yapacaksın ondan sonra sistem aylarca yıllarca emmeye ihtiyaç duymadan çalışacak. depoya hava girişi olmadığı için bir daha emme işlemine gerek yok.
Aslında bu atmosfer basıncından enerji üretmenin bir yolu.
Sınırsız rüzgar gücü olsaydı Sınırsız enerji üretilemezmiydi?
-
Atmosfer enerji kaynağı değildir. Rüzgar gücü de sınırsız değildir. Bunlar hep termodinamik dersini almadığınız için oluyor. -
Hocam bu konu senin ilgini daha fazla hak etmiyor. Söyleneceklerin hepsini zaten söyledin. Konu sahibi projesine duygusal bir bağ ile bağlanmış. Artık konuyu görmezden gelme vakti.
-
Ben defalarca kontrol ettim gözümden kaçan bir nokta var mı diye, emin olmadığım yerleri ise sordum , soruşturdum
Öyle aniden aklıma gelen bir şey değildi nerdeyse 1 yıl düşündüm araştırdım neticede olabilir dedim
İlk olarak şundan emindim torricelli prensibi ile istediğim kadar suyun yükseltisini 10 metre yüksekteki vakumlu bir depoya doldurabilirm.
Ama vakumlu depodaki suyu nasıl boşaltabilirim bunun için çok düşündüm neticede onuda buldum ve bunu bir döngü ile yapabileceğimi gördüm.
Şuan gözdem kaçırdığım bir yer var mı diye tekrar tekrar bakıyorum , yorumlarınızı dikkatlice inceliyorum ama yorumlarınız benim önceden üzerinde durduğum şeylerdi
Bunun olmayacağı ile ilgili bir veri sunulmadı halen.
Herkesin sorusunu cevapladım. Hep bildiğim yerlerden geldi.
Lütfen bir kaç defa pdf de baştan sona okuyun belki o zaman daha iyi anlaşılabilir.
-
Birkaç pipetle denesene basit bir şey madem. Kendi ağzınla vakum yapar kapatırsın ağzını. Çok da zor değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 19 Kasım 2024; 18:1:42 > -
Hocam dediğiniz kısmı bir projede kullandık ondan kesinlikle eminim.
GREENPOWERSCIENCEyoutubeThis water is held in place with atmospheric pressure pushing on the surrounding pond water. The Maximum lift of water is about 10 meters with regular air pressure. This is how mercury barometers worked. This is a RERELEASE of the video Uploaded on Jun 4, 2011 less the cool dramatic ending with music. The music used was 100% ROYALTY FREE garageband loops/music. TWO valves can allow for lift without losing much water. Amazing Water Trick! How to Suspend Water Without a Cup!https://www.youtube.com/watch?si=X22BucApfc8Ttwf6&v=JGuDlLcdLUw&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X