Şimdi Ara

ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hasanali235258 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ ÜRETİLEBİLİR. PROJE BU, AKLINIZA YATMAYAN ? YANNLIŞ OLAN BİR ŞEY VAR MI ?

ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ

• Basıncı 0 atm olan kap olmaz. Basıncı atmosferden düşük olan bir kap demeye çalışıyorsanız bunun için sürekli olan vakum pompası çalıştırıp basıncı düşürmeniz gerekecek. İlk cümleden çökünce devamını okumadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız enerji diye bir şey olmaz. Tam tersi yapılan her işte bir kayıp olur. Kaybı sıfıra çok yaklaştıracak işlerin peşinden koşmak mantıklı da sınırsız enerjinin peşinden koşmak hayalden başka bir şey değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt

bir vakum pompası ile kabın basıncını '0' atm yapıyoruz zaten ve kab hiç bir noktasından hava almayacak şekilde tamamen kapalı bir kab, içerdeki tüm havayı çekince kaba başka bir noktadan hava girşi yok yani sürekli vakum pompasının çalışması gerekmiyor, vakum pompası içerdeki havayı emince sıvı ile birlikte sıvının içinde çözünmüş hava gelirse vakum pompasının belki ara ara çalışması gerekebilir. ama içinde hava çözünmeyen bir sıvı kullanırsan vakum pompasının ara arada çalışması gerekmez.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Zaten bazı insanlara göre her şey imkansız. Sistemde kayıp var zaten, kayıpsız bir sistem demiyorum. Ama işin sonucunda kayıptan daha fazla enerji üretmek mümkün. Sınırsız enerji burda gözünün önünde rahat ol sen.

• faruk F kullanıcısına yanıt

orjinalinde depoya bağlı vakum pompası var ama bu şekilde eklenmemiş. kab hiç bir yerden hava almayacak şekilde tasarlanmış

• hasanali235258 H kullanıcısına yanıt
    Gözümün önündeki şey ortaokul proje ödevi gibi duruyor. Büyüdüğünde anlarsın rahat ol 🙂

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su basıncı düşük.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kavitasyon oluşur. Sıvı kaynamaya başlar. Ortama sürekli gaz girişi olur. Fizik o kadar basit bir şey değil.

bu orjinali 11 sayfalık patent başvurusu, 10 tanede resim, tek resimle bu kadar. sen zaten hiç bir şey anlamadan yorum yapıyorsun, ya burası böyle olduğu için çalışmaz desen amenna ama sen hiç bir şey anlamadan bu olmaz diyenlerdesin. olmaz diyorsun ama niye olmaz diye sorsam cevap veremezsin. çünkü neyin ne olduğunun farkında bile değilsin.

Tabi haklısın. Projede başarılar. Neyin ne olduğunun farkında değilsin dediğin kişi de ne bileyim kendimi anlatamayacağım şimdi. Sınırsız enerji diyince komik oluyor sadece. Patent başvurusunu inceleyenler de gülüp geçecekler zaten. Neyse ben hevesini kırmayayım. Amacım zaten yermek de değildi. Sınırsız enerji hayal diyince fazla alındın sadece.

Kim olduğunuzu bilmiyorum, ama derseniz ki şurada şöyle bir problem var o yüzden çalışmaz eyvallah ama böyle bir şey diyemiyorsunuz, diyemezsinizde. projede hatalı olan yer neresi diye sorsam çok iyi biliyorum ki cevabınız yok. çünkü proje çalışıyor. hata yok. varsada sizin tespit edebileceğiniz bir hata yok.

Öncelikle yaş kaç? Ona göre anlayabileceğiniz şekilde anlatım dilimi ayarlayayım. Yaş kaç derken lise projesi mi, üniversite mi onu soruyorum aslında. Teorik altyapınıza göre hangi düzeyde isterseniz tane tane anlatayım olmayacak kısımları.

yaş 37, elektrik mühendisiyim.

Elektrik mühendisleri akışkan mekaniği dersi alıyor muydu?

hocam akışkanlar mekaniği dersi almıyorduk. projenin olmayan kısmını söylerseniz daha iyi olur

Göl yazdığınız yerdeki akışkan sınırsız değil öncelikle. Boruyu içeri ne kadar daldırırsanız o kadar çekersiniz maksimum ama o maksimumum hepsini de çekemezsiniz. Yukarıdaki 0 atm dediğiniz zaten olmaz ama önemli değil 1 Pa diyelim (1 atm =101325 Pa). İçeride bir miktar hava kalır. Zaten oradaki havayı 1 Pa olacak kadar vakumladığında da sistemden kazandığın enerji anca vakuma çalıştırdığın pompanın elektrik enerjisini amorti eder. Ki orada da kayıplar olacağı için yine enerjinin tamamını kazanamaz. Sıvıların kaynama noktası da sabit değil. İçinde bulunduğu ortamın basıncına göre kaynama noktası değişir. O yüzden orayı vakumladığınızda muhtemelen kaynamaya da başlayabilir. Buna da kavitasyon deniyor. Gemi pervanelerinde çok olur bu durum. Yani ortamdaki bir miktar gaz olacak ve sıvı yüksekliği arttıkça o gaz sıkıştığı için basıncı da artacak. Bir noktada dengeye ulaşır.

göl yazdığım yerdeki sıvı sınırsız değil ama gölden çektiğim sıvıyı santralde enerjiye çevirince tekrar göle alıyorum bunun için santralin çıkış noktasının gölden biraz yüksek olması yeterli. yani santralden çıkan sıvıyı tekrar göle alıp kullanıyorum. yani akışkanın sınırsız olmasına gerek yok. aynı sıvıyı sınırsız defa kullanabilirim. ufak tefek kayıplar olursa ara ara sıvı eklenebilir.

0 atm olaması çok önemli değil 0,1 atm bile olsa 10/1 oranında yükseklikten biraz kaybım olur oda çok mühim bir kayıp değil. ama 0,1 atm nin altınada rahatlıkla düşürülebilir. belki 50/1 oranında kayıp olur

depo tamamen kapalı ve içine herhangi bir yerden hava almayacak şekilde tasarlanıyor, vakum pompası depodaki ilk havayı emdikten sonra depoya herhangi bir hava girişi olmadığı için vakum pompasının tekrar çalışmasına gerek kalmayacak. yani vakum pompasının sürekli çalışması diye bir durum yok. örneğin su kullanırsak suda çözünmüş hava depo içine gelip depo içerisinde serbest kalabilir bu yüzden pompanın sürekli değilde ara ara çalışması gerekebilir ama su yerine farklı bir sıvı kullanırsan içinde hava çözünmeyen veyahut çok az çözünen bir sıvı kullanırsan vakum pompasının ara ara çalışmasına da gerek kalmayabilir.

sıvıların kaynama noktası basınca göre değişir bunu biliyorum, ya 0 atm basınç altında kaynamayan bir sıvı kullanılabilir veyahut basınç 0,1 atm de kaynamayan bir sıvı kullanılabilir.

ortamda bir miktar gaz olacak ama gaz sıkışmıyacak, depoya giren sıvı ile depodan çıkan sıvı yaklaşık aynı olursa depo içinde sıvı seviyesi yükselmeyecektir , dolayısıyla depo içinde herhangi bir gaz sıkışması olmayacaktır.

Bir mühendis olarak çok iyi biliyor olmalısınız. Yoktan enerji var edemezsiniz. Sıvıyı yukarı çıkarmak için illa ki enerji gerekecek. Bu durumda da o enerjinin vakum pompasından geldiği görünüyor. Bu işin sonunda şunu söyleyeceğinize yemin edebilirim. Aaa biz enerji kazandık derken gelen elektrik faturası daha çok tuttu. Sınırsız enerjiyi bulduğunuzda lütfen haber verin ben akışkanlar üzerine olan mühendislik kariyerime son vereceğim. Zaten öyle bir şey olsa sansasyon olur, tüm haberlerde sizi izleriz.

• çizim berbat. yazılar okunmuyo nerdeyse.

eğer doğru anladıysam şunu söyliyim: vakumlu kap olayı işe yaramaz.

şimdi vakumlu kapalı kapta şu iki şeyi söylemişler:

1- vakumlu kapalı kabın içinde su barındırmayan, ve hava da barındırmayan, boş bi kısım olacak, yani kabın içi kısmi şekilde su ile dolu olacak. kalan kısım da vakum. yani saf boşluk.
    2- vakumlu kaptan daha yüksek bi konumda durmakta olan farklı bi kap var. tepedeki bu kaptan bi boru inecek, bu boru vakumlu kaptaki sıvının içine daldırılacak, ve orda borunun ucu boş olacak. doğru mu anladım?

eğer doğru anladıysam, bu düzenekte şu gerçekleşir:

vakumlu kabın içi anında su ile dolacaktır. vakumu dolduran ek su nerden gelecek peki? tabii ki tepedeki kaptan gelecek. boru ile.

konuyu açan arkadaş, eğer yanlışım varsa düzeltsin beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeğenimin projesine benziyor, teknoloji tasarım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.