< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
ATMOSFER BASINCINDAN SINIRSIZ ENERJİ (9. sayfa)
-
-
Suyun pompa olmadan atmosfer basıncı ile yükselmesini görüyorsunuz , yorumları okursanız belki daha iyi anlarsınız deneyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bildiğin Torricelli deneyi işte. O kadar basit bir deney ki ortaokulda gösteriyorlar. Ve atmosferin de bir basıncı olduğunu kanıtlıyor. Hani hava gözle göremediğimiz bir şey ya. O dönem insanlara soluduğumuz şey hava ve bunun basıncı da şu kadar, aha kanıtı dediğinde büyük olay oluyor. Ama günümüzde ortaokul seviyesinde anlaşılabilecek kadar basit bir deney. Çok anlam yüklemişsiniz. Üniversitenizi gerçekten merak ettim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet basit bir deney, basit olması kullanılamayacağı anlamına gelmez ve
siz pipetle deneyin diyorsunuz bende pipetle denemeye gerek yok çok basit ve açık bir şey diyorum.
Ondan eminim diyorum bu video size atmamın nedeni sizin anlayamamanız? Yoksa benim zihnimde her şey çok net ben bunları lisede bırakmıştım zaten. Hatta yeri geldi projede bile kullandım.
quote:
Suyun pompa olmadan atmosfer basıncı ile yükselmesini görüyorsunuz
verdiğin videoda hiçbir şey atmosfer basıncı ile yükselmiyor. orda yükseldiğini gördüğün her şeyi adam kendi eliyle tutup yükseltti.
ve işin en uyuz kısmı şu: ben zaten bunu sana önceki sayfalarda anlatmıştım. ve sen de benim mesajımı alıntılayıp "mükemmel anlatmışsın ben olsam böyle anlatamazdım" yazmıştın:https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160003539
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
adamın son iki sayfada söylediği herşey yanlış. ve son iki sayfada söylediği her şeye daha önce cevap verildi. salt bir kendi kendini tekrar süreci yaşanmakta.
bu konuyla ilgili tartışılacak birşey kalmamıştır. konu sahibi kendisine yazılan mesajları görmezden gelmektedir. ortalıkta bir proje yoktur sadece çizim vardır. hayal edilen şeyin çalışıp çalışmayacağı tartışmaya açık değildir.
konu sahibi eğer bizimle alay etmediğini göstermek istiyorsa bu düzeneği gerçekten yapmaya çalışsın. bunun dışında konunun ilgi çekici bi yanı kalmamıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Kasım 2024; 19:47:57 >
1 kere vakum yapınca boru sadece 1 kere dolacaktır. çünkü 1 kere vakum yapınca 1 adet "dengesizlik" durumu yaratmış oluruz. boru suyla dolunca bu 1 adet dengesizlik ortadan kalmış olur. ortada ikinci bi dengesizlik kalmadığı için aynı boru ikinci kez doldurulamaz.
Cevap : 1 kere vakum yapınca depo bir defa dolacaktır. Bu dediğiniz doğru değil
Şöyle sorayım Depoya giren suyu Depo dolmadan yani sıvı seviyesi dengeye ulaşmadan depoyu boşaltabilirsem Depoda sıvı seviyesi dengeye ulaşmadığı için Depo dolmaya devam edecek mi ?
Bunu cevaplayabilir misiniz ?
Tamam bu kısmı hallettik diyelim. Bir sirkülasyon oluşturdun ve devamlı sistem kendi kendine dolanıyor. Buradan enerji kazanmaya çalıştığın anda sistemi sönümlersin ve kendi enerjisiyle sirkülasyon sağlayamazsın. Bence en önemli eksikliklerden biri bu.
Torricelli prensibine göre borunun çapı ve şekli ne olursa olsun sonuç değişmeyecektir.
O yüzden ben havuzdan vakumlu depoya çıkan boruyu istediğim kadar büyük seçebilirim ve büyük seçmeliyim ki kazanç olabilsin eğer küçük bir boru seçersem kazanç olmayacaktır.
örneğin 1 km genişliğinde 1 metre yüksekliğinde bir boru bile kullanabilirim. Böyle bir boru kullanırsam ve 15 sistemi birbirine bağlarsam saniyede 200 metreküp suyu 100 metre yüksekliğe çıkarabilirim.
200 metre küp fırat nehrinin debisi demek 100 metre yükseklikten bu suyu enerjiye çevirdiğimde ise yılda Atatürk barajından elde edilen enerjiden daha fazla enerji elde ederim. Sistem çalışırken vakum pompası ve diğer pompalara giden enerji devede kulak kalır.
kaç kere cevaplayacaz aynı şeyi. önceki sayfalarda bu da yazışıldı.
yap getir düzeneği.
Önceden de söylemiştim bunun için biraz beklemen gerekecek.
Bir daha cevaplarsan en azından ben ne dediğini daha iyi anlamış olacağım. Lütfen cevaplayın
oldu.
sen teorik fizik kitabı açıp okumayan biri. biz de özel eğitmen. sana zorla ders anlatacaz öyle mi?
Okuduğun mektebin diyorum başka bir şey demiyorum. Fırat nehri kadar suyu 200 m yükseğe çıkarmak için harcadığın enerji, kazanç yanında devede kulak kalır diiyorsun ya daha ne diyim. Harcadığından daha fazlasını hiçbir zaman kazanamazsın. Kars’ta falan mı üniversite okudun. Çok enteresan adamsın gerçekten. Kaç kere üniversiteni sordum cevaplamadın. Üniversite adı versen diploma sorarım. O diplomayı görmeden de inanmam zaten mühendis olduğuna. Ben pes ettim, sana kolay gelsin. Şu projeyi yapamazsan gel burada haklıymışsınız de bari. Yaparsan ciddiyim ben mesleği bırakıyorum.
Ben fizik diyorum , torricelli prensibi diyorum, borunun şekline bağlı değil diyorum . Sen kars üniversitesi diyorsun.
Bence sen kabullenmek istemiyorsun? Olay sadece bu kabullenememen
Ama tabiki bence olacak sence olmayacak
Kim mühendis kim değil
Göreceğiz
Şöyle sorayım Depoya giren suyu Depo dolmadan yani sıvı seviyesi dengeye ulaşmadan depoyu boşaltabilirsem Depoda sıvı seviyesi dengeye ulaşmadığı için Depo dolmaya devam edecek mi ?
Bunu cevaplayabilir misiniz ?
Hayatında bir kere bile makale okumayınca boru şekli ve Torricelli ile tüm fizik çözülüyor zaten. Güzelim Anodolumun vasat üniversitelerinin yetiştirdiği mühendislik bu oluyor işte. Zaten vasat üniversitelerin hocalarından bile o kadar vasat teknik destek talepleri geliyor ki insan şaşıp kalıyor bu adam nasıl hoca oldu diye. Tüm şu konunun sebep sonuç ilişkisi şu yazdığım cümle.
Bunca yıl dh deyim ilk defa kaliteli konuya rastgeldim
Makale okuyunca fizik kanunları değişiyor mu ? Sizin okuduğunuz makalelerin... Size daha torricelli deneyini anlatamadım veyahut siz ısrarla anlamak istemiyorsunuz,
Şundan eminim ki deponun havasını alırsam depo atmosfer basıncının etkisi ile dolar borunun şekli ve çapı ne olursa olsun o depo dolacaktır. torricelli prensibi böyle diyor sizin kabul etmediğiniz şey torricelli prensibi, denenmiş torricelli prensibini inkar ediyorsunuz.
ben artık pes diyorum. Tartışmaya gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanali235258 -- 20 Kasım 2024; 12:17:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X