Şimdi Ara

Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu tarz soruları yapamıyorum lütfen yardım edin
     Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın) Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın) Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın) Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın) Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın) Atom teorileri ışıma sorularım ( lütfen bakın)

• Yardım arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 numaralı soru -> 6 ev enerjili elektron gönderilirse 5,2 ev'luk enerji seviyesine uyarır. buradan da temel hale direk olarak geçerse 5,2 ev enerjili foton; önce 4,8'e inip sonra temel hale dönerse 0,4 ev ve 4,8 ev'luk iki foton; önce 2,9 ev'luk enerji düzeyine sonra da temel hale dönerse 2,3 ve 2,9 ev'luk fotonlar salar. sonuç olarak 0,9 ev yanlış oluyor.

9 numaralı soru -> bir fotonun bir atomu uyarabilmesi için enerji düzeylerindeki değerlere eşit olması gerekir. 12,1 ile gelmezse foton, uyaramaz. buradan emin oluyoruz.

1 numaralı -> fotonun enerjisi enerji düzeylerinden birine eşit. o yüzden 3,12 ev enerjili foton da uyarır, 4 ev enerjili elektron da uyarır.

7 numaralı -> E seçeneği cevap, yine fotonun enerjisi enerji düzeylerine eşit değil, uyaramaz.

23 numaralı -> açısal momentumun formülü nh/2pi. n=5 iken 5h/2pi, n=1 iken h/2pi. dolayısıyla 2h/pi kadar artmış.

son soru -> balmer ışımaları n=2 seviyesine olan ışımalardır. atom temel hale dönmek için n=2'den n=1'e inecek. buda lyman alfa ışıması oluyor. mecburen bunu yapar.

• detaylı olarak anlatabilirim istersen bu konuyu sana fakat biraz beklemen gerekecek ?

edit 1 :

şurdaki videoları izle hepsini kaparsın

https://www.youtube.com/channel/UCmRkxJ4tTeIEvPwqPV7dqPg

tavsiyem hızı 1.25 yada 1.5 e al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalCacik -- 30 Mayıs 2015; 21:22:29 >
  • Çok teşekkürler allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.