Şimdi Ara

Atrix almayı düşünüyorum ama asıl sorularım bundan sonrasıyla alakalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Atrix almayı düşünüyorum F/P olarak arkadaşlarım önerdi. Ama bu konularla alakalı hiçbir şey bilmiyorum. İlk defa Android bir telefonum olacak.

Atrix ile ilgili forumda geziniyorum ama her sayfada anlamadığım onlarca kelime. root, ROM, CWM, Ics, rsd, gapps, stock rom, flaşlamak, downgrade... Bu böyle uzayıp gidiyor.

Misal bi arkadaşın mesajı bu başka bir Atrix konusundaki

quote:

Orijinalden alıntı: novatb

quote:

Orijinalden alıntı: reis061

quote:

Orijinalden alıntı: novatb

arkadaşlar ben atrix imi root yaptım. sonra yanlışlkla sistem dosyasını sildim. şimdi telefonu acınca motoblur kurulum yapamıyor.hesap olusturulamadı diyor.rom falan yükleyemiyorum.telefonu kullanamıyorum.varmıdır bir çözümü.

Hafıza kartını kullan. Rom görmüyorsa Rom maneger programını hafıza kartına atman lazım. Yani burada sd kart can simidi oluyor. Rom maneger ile sd içindeki romu rahat yüklersin. Detaylı bilgiler hemen hemen bütün konularda var. Bilgiler bazen boz yap gibi, aynı anda birden çok konu içinde buluyorsun kendini :).

boot ekranında android recovery modunda görebiliyorum romu,ancak yüklameye başlıyor E/failed yazıyor.normal açılışta moto blur ekranından ileri gitmiyor.hesap oluşturulurken sorun çıktı diyor,tekrar başa sarıyor.ama çok şükür sorunu çözdüm.normal açılışta cihazı pc ye bağladım,rsd ile orjinal romu flashladım telefon kapanıp açıldı ve sorun düzeldi.ilginize teşekkürler

Sorum şu. Bu telefon benim elime ulaştığı zaman ilk olarak ne yapmalıyım? Kafam çok karışık gerçekten. İlginize teşekkür ederim

• hocam bunlar kafanı karıştırmasın hepsi maksimum 10 dakikalık iş ve bir kere yaptıktan sonra zaten hemen öğrenip kavrıyorsun. tek zahmetli olan şey araştırıp ihtiyaçlarına yönelik hangi custom rom u kurman gerektiğine kara vermek. bunları android e atrix le 1 ay önce geçen biri olarak yazıyorum.

telefonu ilk eline aldığında ilk yapman gereken tüm ayarları özellikleri yazılımları denemen android in işleyişini kavraman ve eğer çok iştigal olursan 2 haftada falan hakim olabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunkaar

hocam bunlar kafanı karıştırmasın hepsi maksimum 10 dakikalık iş ve bir kere yaptıktan sonra zaten hemen öğrenip kavrıyorsun. tek zahmetli olan şey araştırıp ihtiyaçlarına yönelik hangi custom rom u kurman gerektiğine kara vermek. bunları android e atrix le 1 ay önce geçen biri olarak yazıyorum.

telefonu ilk eline aldığında ilk yapman gereken tüm ayarları özellikleri yazılımları denemen android in işleyişini kavraman ve eğer çok iştigal olursan 2 haftada falan hakim olabilirsin...

Yardım için teşekkür ederim. Rom olaylarının eksi yönü olarak garanti dışı oluyormuş telefon... Doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanozturk

quote:

hocam bunlar kafanı karıştırmasın hepsi maksimum 10 dakikalık iş ve bir kere yaptıktan sonra zaten hemen öğrenip kavrıyorsun. tek zahmetli olan şey araştırıp ihtiyaçlarına yönelik hangi custom rom u kurman gerektiğine kara vermek. bunları android e atrix le 1 ay önce geçen biri olarak yazıyorum.

Yardım için teşekkür ederim. Rom olaylarının eksi yönü olarak garanti dışı oluyormuş telefon... Doğru mudur?

"unlock" denen olayın geri dönüşü var fakat "hard brick" denen olayın geri dönüşü yokmuş diye biliyorum ben. "unlock" yani kilit açma işlemini ben yaptım zaten bunu yapmadan rom yüklenemiyor. eğer ileride garantiye göndermek icab ederse tekrar "lock" edebilir yani kilidi kapatabilirsiniz. yalnız bu unlock işleminde dikkat edilmesi gereken nokta bilgisayara bağladığınız süre zarfında eğer elektrik gider de telefona yazılım atma işlemi yarıda kalırsa telefon bir daha açılmayabilir ve garantiye gönderirseniz de olayın farkına varıp garanti dışına çıkarabilirler. bu riski de aşmanın kolay yolu işlemi laptop yada netbook yapmaktır.

• quote:

quote:

quote:

"unlock" denen olayın geri dönüşü var fakat "hard brick" denen olayın geri dönüşü yokmuş diye biliyorum ben. "unlock" yani kilit açma işlemini ben yaptım zaten bunu yapmadan rom yüklenemiyor. eğer ileride garantiye göndermek icab ederse tekrar "lock" edebilir yani kilidi kapatabilirsiniz. yalnız bu unlock işleminde dikkat edilmesi gereken nokta bilgisayara bağladığınız süre zarfında eğer elektrik gider de telefona yazılım atma işlemi yarıda kalırsa telefon bir daha açılmayabilir ve garantiye gönderirseniz de olayın farkına varıp garanti dışına çıkarabilirler. bu riski de aşmanın kolay yolu işlemi laptop yada netbook yapmaktır.

Biraz cahilim bu konuda kusura bakmayın ama

Tam olarak benim anlamadığım şu:

1.Android 2.3 ile gelecek bu telefon. Bunu en yüksek sürüme güncellemek mümkün müdür. En son hangisiyse onu da çok bilmiyorum ama. Sanırım 4.2 ydi
    2.Mesela telefon geldi benim elime. Baktım, beğenmediğim özellikleri oldu ve bana uygun bir ROM yükledim. Bunun garantidışı olmadan bir yolu var mıdır?

Şöyle bir şey olabilir mi: Telefonun ban gelen orijinal ROM'unu yedekleyip. Sıkıntı çıkarsa o ROM'u yükleyip garantiye göndermek. Ya da ilk orijinal kutuda gelen ROM'u yedeklemek mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky999 -- 4 Şubat 2013; 20:46:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz cahilim bu konuda kusura bakmayın ama

Tam olarak benim anlamadığım şu:

1.Android 2.3 ile gelecek bu telefon. Bunu en yüksek sürüme güncellemek mümkün müdür. En son hangisiyse onu da çok bilmiyorum ama. Sanırım 4.2 ydi
    2.Mesela telefon geldi benim elime. Baktım, beğenmediğim özellikleri oldu ve bana uygun bir ROM yükledim. Bunun garantidışı olmadan bir yolu var mıdır?

Şöyle bir şey olabilir mi: Telefonun ban gelen orijinal ROM'unu yedekleyip. Sıkıntı çıkarsa o ROM'u yükleyip garantiye göndermek. Ya da ilk orijinal kutuda gelen ROM'u yedeklemek mümkün müdür?

1-telefon şu anda android 2.3.7 ile geliyor ileride sadece bu versiyonda iyileştirmeler yapacaklardır ancak android 4 e güncelleme çok büyük ihtimalle gelmeyecek. bunun yerine android 4 lü rom yüklenebilir ancak şu anda stabil bir sürüm yok inşallah yakında gelecektir.

2- üstteki mesajımda bu sorunun cevabı var.

3- evet orjinal rom u geri yükleyip garantiye gönderebilirsin. ancak bu işleri becerebilecek şekilde bilgisayar tecrübesi de gerekiyor. kendine güvenmiyorsan sıkıntı yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 4 Şubat 2013; 21:00:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.