Şimdi Ara

Atrix konusunda kararsızım yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 700/750 lıraya kadar butcem var atrix kafama yatıyor fakat yenilenmiş cihazların olması can sıkıcı (son serilerde daha az rastlandığı da soğlenıyor) ayrıca güncelleme de olmıcak. teknık özelliklerine bakıldığında ise çekıcı bır secenek bütcem doğrultusunda performans ve teknık acıdan sağlam guvenılır tlfon tawsıyelerınızı belırtırmısınız yoksa HB. dan atrıx hala alınabılır bır telefon mu?
    1 aydır telefon alıcam karar veremıyorm arkadaslar yardımcı olursanız cok sewınırım

• 20 günlük bir atrix kullanıcısı olarak sana eksilerini yazayım:

- ekranının kontrastı ve yenileme hızı kötü; videolarda oyunlarda çok göze batmaz ama eğer çok iyi bir resim kalitesi istiyorsan ve menüleri kaydırırken ki görselliği önemsiyorsan bence amoled ekranlı yeni çıkan modellere yönel (dış mekan parlaklığı bence gayet iyi hatta iett otobüsünde fazla parlıyo diye kullanmaya utanıyorum) ama hb den alırsan deneyip geri gönderme şansın var bunu unutma.

- telefonun ısınması sorun değil ancak bilhassa sağ elde iken hoparlör deliğinden avuç içini rahatsız edecek bir ısı dalgası geliyor. gerçi ben zamanla alıştım ve ayrıca da kılıfla bu sorun giderilebiliyormuş.

bu kadar başka eksisi yok bence artılarını ise sayarak bitiremem. diğer gördüğün tüm eksi yorumlar cihazın android yazılımıyla ilgili ve bunlar da kesinlikle android 4 olmasa bile yeni bir sürümle motorola tarafından giderilecektir. bunun dışında artık ubuntu işletim sistemi geliyor, birçok başarılı custom romlar var seçenek bol...

Şimdi refurbished konusuna gelince; öncelikle şunu inanın ki koskoca Motorola markası arızalı ve garanti dışı kalmış telefonlara iki lehim atıp tekrar paketleyip satacak bir firma değildir kanımca. ben bu refurbished haberlerinin başka birisiyle paylaştığım gibi "önceden pahalı sonradan ucuza satıldığı için" çıktığı yada çıkarıldığı kanısındayım. ancak bunun tıpatıp aynısı benim bundan önceki telefonum nokia 5800 da da olmuştu. bu telefon ilk çıktığında 800-900 tl lere satıldı ardından 7-8 ay sonra 500tl lere tekrar piyasaya sürüldü. bunlar tamamen markaların satış politikaları bana göre. benim cihazda en ufak bir kullanılmış havası yok vidalarda sanki tornavida değme izi var gibi geldi bana ancak bence motorola fabrikasında açılmışsa benim için hiçbir sorun yok. ve az çok elektronikle haşır neşirimdir bu cihaz 0 ve kullanılmamış olduğunu hissettiriyor zaten. farzedelim ki üretim hatalı yada iade edilmiş ürünler toplandı tekrar adam edildi satıldı. ancak zaten 2 sene garantin var senin. inan bana hiçbir tamir görmüş elektronik cihaz 2 sene dayanamaz ki bu iş para iadesine kadar gider. neyse çok yazdım ama iş bütçede bitiyor. eğer 800-900 liralara kadar çıkabilirsen bence zaten s3 mini var galiba onu al derim yada belki daha iyi seçenekler de vardır dorumda araştırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 18 Ocak 2013; 21:33:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunkaar

20 günlük bir atrix kullanıcısı olarak sana eksilerini yazayım:

- ekranının kontrastı ve yenileme hızı kötü; videolarda oyunlarda çok göze batmaz ama eğer çok iyi bir resim kalitesi istiyorsan ve menüleri kaydırırken ki görselliği önemsiyorsan bence amoled ekranlı yeni çıkan modellere yönel (dış mekan parlaklığı bence gayet iyi hatta iett otobüsünde fazla parlıyo diye kullanmaya utanıyorum) ama hb den alırsan deneyip geri gönderme şansın var bunu unutma.

resım kalıtesı derken, çekim kalıtesınden mı bahsedıyorsunuz. ve menu kaydırmada ki görsellık lag sorunu sanırım aynı sorun fotolar arasında gecıslerde de yasanıyormus sanırım, farklı launcher ile bu sorunlar aşılıyormuş ama bu şekılde değısıklıkler yapmadan aldığım gıbı kullanmak ıstıyorum aslında telefonu, launcher değısıklığı garantıyı bozuyor mu

• Launcher marketten yukleniyor. Neden bozsun garantiyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: en_x

quote:

20 günlük bir atrix kullanıcısı olarak sana eksilerini yazayım:

resım kalıtesı derken, çekim kalıtesınden mı bahsedıyorsunuz. ve menu kaydırmada ki görsellık lag sorunu sanırım aynı sorun fotolar arasında gecıslerde de yasanıyormus sanırım, farklı launcher ile bu sorunlar aşılıyormuş ama bu şekılde değısıklıkler yapmadan aldığım gıbı kullanmak ıstıyorum aslında telefonu, launcher değısıklığı garantıyı bozuyor mu

hayır hocam lag sorunu değil ekranın tepki süresi düşük; hani şu lcd monitörlerdeki 8ms 2ms olayı varya hareketli nesnelerin arkada gölgesini bırakmadan hareket etmesi, eğer net bir görüntü istiyorsan düşük ms olanından alırsın işte bu ekran tahminimce 16ms falan olması lazım çünkü yazıları falan kaydırırken biraz rahatsız edici oluyor. ama dikkat edersen sadece menü geçişlerinden yazılardan bahsettim bunun dışında videolarda yada fotoğraf geçişlerinde ve bilhassa oyunlarda hiçbir şekilde rahatsızlık verecek bir durum yok.

resim kalitesi de fotoğraf değil ekrandaki bir fotoğrafın görüntüsü olarak sorunlu, yoksa fotoğraf kalitesi bence çok iyi iç mekanda flaşla beraber dış mekanda gündüz falan harika fotoğraflar çekebildim ben. yalnız bunların güzelliğini atrix in ekranında görmen biraz zor. çünkü ekranın contrastı sanki çok yükseltilmiş gibi pikselleşmeler oluyor ve doğal bir renk geçişi mümkün olmuyor maalesef. ancak bunlar belki de seni hiç rahatsız etmez. bence hb den al ve 6 gün temiz kullan dene beğenmezsen geri gönder karar senin.

• quote:

hayır hocam lag sorunu değil ekranın tepki süresi düşük; hani şu lcd monitörlerdeki 8ms 2ms olayı varya hareketli nesnelerin arkada gölgesini bırakmadan hareket etmesi, eğer net bir görüntü istiyorsan düşük ms olanından alırsın işte bu ekran tahminimce 16ms falan olması lazım çünkü yazıları falan kaydırırken biraz rahatsız edici oluyor. ama dikkat edersen sadece menü geçişlerinden yazılardan bahsettim bunun dışında videolarda yada fotoğraf geçişlerinde ve bilhassa oyunlarda hiçbir şekilde rahatsızlık verecek bir durum yok.

resim kalitesi de fotoğraf değil ekrandaki bir fotoğrafın görüntüsü olarak sorunlu, yoksa fotoğraf kalitesi bence çok iyi iç mekanda flaşla beraber dış mekanda gündüz falan harika fotoğraflar çekebildim ben. yalnız bunların güzelliğini atrix in ekranında görmen biraz zor. çünkü ekranın contrastı sanki çok yükseltilmiş gibi pikselleşmeler oluyor ve doğal bir renk geçişi mümkün olmuyor maalesef. ancak bunlar belki de seni hiç rahatsız etmez. bence hb den al ve 6 gün temiz kullan dene beğenmezsen geri gönder karar senin.

anladım, demek ıstedığınızı cok teşekkurler..

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Launcher marketten yukleniyor. Neden bozsun garantiyi?

daha önce android veya daha farklı bı akıllı telefon kullanmadığım için epey konunun yabancısıyım yanlış bişey yapmaktan çekınıyorum hatta forumu ınceledıkce terımler o kadar yabancı gelıyor kı telefonu kullanamıcam hıssıne kapılıyorum, bılgısayar donanım ve teknık olarak daha kolaymış

• 900₺'ye çıkabilirsen Motorola Razr almalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

900₺'ye çıkabilirsen Motorola Razr almalısın.

güncelleme sorunu yok mu
  • quote:

quote:

güncelleme sorunu yok mu

galaxy s3 mini en fazla 4.1 güncellemesi alır. razr ise şuan 4.0 var 4.1 güncelleme alma ihtimali var ama almasa bile custom rom ile yüklenebilir. ben olsam 4.1'li s3 mini kullanacağıma 4.0'lı razr kullanırım.
  • quote:

quote:

quote:

güncelleme sorunu yok mu

galaxy s3 mini en fazla 4.1 güncellemesi alır. razr ise şuan 4.0 var 4.1 güncelleme alma ihtimali var ama almasa bile custom rom ile yüklenebilir. ben olsam 4.1'li s3 mini kullanacağıma 4.0'lı razr kullanırım.

Hocam ona bakılırsa ben atrix 4.2.1 surumuyle kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Konusan Robot

quote:

quote:

quote:

güncelleme sorunu yok mu

dostum bende atrix'te epinter'in cm10.1 18.01.2013 tarihli romunu kullanıyorum. pin kilit sorunu olmasaydı Leak kernel'li cm9 14.01.2013 romu kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet__01 -- 19 Ocak 2013; 13:02:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Konusan Robot

quote:

quote:

quote:

güncelleme sorunu yok mu

dostum bende atrix'te epinter'in cm10.1 18.01.2013 tarihli romunu kullanıyorum. pin kilit sorunu olmasaydı Leak kernel'li cm9 14.01.2013 romu kullanırdım.

Hocam bu rom gayet stabil ben memnunum bitek bluetoth la video cekmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xperia sola, karar verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.