Şimdi Ara

Attrage mi? İbiza ST mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirtmek isterim ki araba işinden anlamam.
    Yakında bir araba alma planı yapıyorum.
    Otomatik vites, az yakan, bagaj hacmi küçük olmayan
    Çok sorun çıkarmayacak, uygun fiyatlı bir araba araştırdım.
    Araştırmalarım beni aşağıda ki 2 modele yönlendirdi.

Bu iki model arasında bir tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz?
    Yada bunlara o para verilmez, şu şu nedenlerden dolayı şu sana daha uygun diyebileceğiniz bir araç tavsiyesine ihtiyacım var.

Seat İbiza Sport Tourer 1.2 lt TSI 105 hp DSG (46.500TL)

Attrage mi? İbiza ST mi?

Motor Hacmi (cc) 1197
    Maks. Güç hp (kw) / dd 105 (77) / 5000
    Maks. Tork Nm / dd 175 / 1550-4100
    Yakıt Besleme Sistemi TSI - Direk Enjeksiyon
    Şanzıman Tipi 7 İleri DSG Otomatik
    Emisyon Kontrolü EU5
    Maks. Hız (km / s) 190
    Hızlanma (0-100) km / s (sn) 10
    Şehir İçi (lt / 100 km) / (g / km) 7 / 163
    Şehir Dışı (lt / 100 km) / (g / km) 4,4 / 103
    Ortalama (lt / 100 km) / (g / km) 5,3 / 124

Mitsubishi Attrage 1.2 Intense CVT (46.900TL)

Attrage mi? İbiza ST mi?

Motor Hacmi (cc) 1193
    Maks. Güç kw (ps) / rpm 59 (80) / 6000
    Maks. Tork Nm / rpm 106 / 4000
    Yakıt Besleme Sistemi ECI- MULTI
    Şanzıman Tipi CVT Otomatik
    Emisyon Kontrolü Euro 5b
    Maks. Hız (km / s) 174
    Hızlanma (0-100) km / s (sn) 13.3
    Şehir İçi (lt / 100 km) / (g / km) 5.6 / 131
    Şehir Dışı (lt / 100 km) / (g / km) 4,4 / 103
    Ortalama (lt / 100 km) / (g / km) 4,9 / 113

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svelto -- 6 Aralık 2014; 16:00:18 >

• İki araçta sizin kriterlere uygun. Dsgli ibiza riskli, riski goze alirsan ibiza al.Kafam rrahat olsun istiyorsan attrage.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 6 Aralık 2014; 16:08:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza manuel olsa hiç durma ibiza st derdim. Dsg hariç bu iki araç arasında diğer heyşey için ibiza st.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisini de F/P oranı şu dönemde bence güzel.

Sırf şu madde nedeniyle:

Çok sorun çıkarmayacak, uygun fiyatlı bir araba araştırdım.

Attrage diyorum.

Bunlara ek hangi model önerilebilir derseniz:

Bütçe sanırım 45-50 ve otomatik hacimli bir araca ihtiyaç var.

Bu kriterlere yakın Citroen C-Elysee 1.2 VTi Exclusive BMP bakılabilir.

LPG taktıracaksanız Renault Megane 1.6 Joy CVT düşünebilirsiniz.Sınıf olarak bunlardan üstün olsa da donanım olarak biraz daha

düşüktür.

Aklıma bu iki model geldi bunlar yanına eklenebilecek.

Bu ikisi arasında uzun süre satmayıp binecekseniz Atrrage biraz daha mantılı gibi duruyor.
  • Ben ibiza tercih ederdim

• Ikiside senin ihtiyacini gormez usta. Ikiside benzinli. Atrageyi bilmemde seata tupde takilmiyor. 1.2 motor gorupte az yakar sanmayin. Sahsen tercih edecek olsam 46ya cok daha iyi araclar var. Misal dizel olsun dersen focus.. Tuplu binerim dersen civic. Veya vagon istersen megane sw daha iyi bir secim olacaktir. 2. El temiz aldigin c sinifi araclar bu alacaklarindan daha iyi bir secenek olur emin ol

• Cevaplar için teşekkürler, birkaç noktada eksik bilgi verdim sanırım.

Tüplü araç düşünmüyorum, özellikle vagon tercihim yok, sırf bagaj hacminden ötürü onu seçeneğe ekledim.

Aldığım aracı çok absürt bir durum olmazsa uzun zaman kullanmayı düşünüyorum.

Yakıt konusunda özellikle mitsubishi nin değerleri tutturduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svelto -- 6 Aralık 2014; 17:01:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    3 ay önce açıldı
    clio mu i20 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dsg sen korkma + 3 Yil garanti yaparsan sikintin olmaz
    Bence ibiza al on numara araba

• İbiza derdim ama DSG problemleri malum. Yeni Attrage te bir şans verilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Svelto

Cevaplar için teşekkürler, birkaç noktada eksik bilgi verdim sanırım.

Tüplü araç düşünmüyorum, özellikle vagon tercihim yok, sırf bagaj hacminden ötürü onu seçeneğe ekledim.

Aldığım aracı çok absürt bir durum olmazsa uzun zaman kullanmayı düşünüyorum.

Yakıt konusunda özellikle mitsubishi nin değerleri tutturduğu söyleniyor.

yakıt durumu donanım bagaj hacmi olarak Attrage biraz daha önde. tercihiniz sedan ise değerlendirilebilir.

• Bugün tam da Mitsubishi bayisindeydim babamla beraber. Atrage ye baktık babam standart kullanıcıdır aracı hiç beğenmedi. Mesela bagaj kapısında hiçbir izolasyon yoktu olduğu gibi sac malzeme ortadaydı. Bagaj halısı bile öylesine konmuş gibiydi. İbizayı çok iyi biliyorum bunların hiçbiri yok oturaklı bir araç. Dsg li araç kiraladım 3 sefer hiçbirinde sıkıntı yoktu. Kısacası mitsunun estetik kaygısı yok teknik olarak sağlam yapma peşindeler. Hangisi içinize siniyorsa onu alın derim. Ben ibiza diyorum hiç düşünmeden.

• Bütçeyi biraz arttırabilirseniz....Renault Megane 1.6 Joy CVT + LPG
  • Dsg Cvt konusunu araştırdığımda iki sistem arasında ciddi fark olduğunu gördüm, Dsg baya karışık bir sistem ve bundan ötürü de çoğu kişi sorunlu oluşu üzerinde mutabık.
    Bu da beni Attrage e yönlendiriyor.
    Bu esnada da şöyle bir soru geliyor akla; İbiza nın fiyatı kampanyalı ama Attrage düz fiyat. Özellikle bu aylarda kampanyalar olduğundan ve olacağından bahsediliyor, ilk arabam olacağından pek bir bilgimde yok ama mesela Attrage hiç kampanya indirimi falan yapmamış, biraz beklense bir indirim ihtimali olur mu?
    Yada peşin alımda bayi 46.900TL lik bu aracı kaça bırakabilir?

• Svelto kullanıcısına yanıt
    Hocam 45500 TL te kadar iniyor bayi attrage için.

• Attrage tabiki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibızayı almak daha mantıklı. Artı garanti yaparsınız bir sorun çıkarsa diye 4 sene rahat gezersiniz. Bu süreden sonra şanzıman arıza verse bile attrage in ibizaya göre yaşayacağı değer kaybı ile 2 tur daha şanzımanı yenilersiniz.

Dsg arıza çıkartsa bile satış rakamları belli. Bu şanzımanı kullanan kişi yine bu şanzımanlı araç alıyor. Dayanıklılık konusunda olmasada başka konularda ne kadar iyi olduğunu siz hesap edin.

Attrage ın torku çok düşük. Üstelik otomatik vites. Yokuşlarda sıkıntı yaşatabilir. Çünkü otomatik vitesler motorun gücünü torpuluyor yada karar vermede sıkıntı yaşayabiliyor. Manuel olsa 3 e atılır gerekirse 2 ye atılır çıkılır ama çoğu otomatik vites bu konuda sıkıntı yaşayabiliyor. Ülkemizde özellikle bazı yokuşların akıl almaz olduğunuda belirtmek lazım. Yürümenin bile zor olduğu yokuşlar var.

İbizanın motoru güçlü ve torklu olduğu için üstelik bu torkuda 2000 devrin altında verdiği için dsg ile çok rahat ve sessiz sürüşler yapabilirsiniz. İbizanın bence tek kötü yanı içinin kötü duruyor olması. Oda diğer b segmentlerine göre. Yoksa attrge dan daha güzeldir.

Attragein aynası kırılsa servise gitmeniz gerekir. Çünkü yan sanayisini yada çıkmasını bulamazsınız. Servis size güzel bir rakam çıkarır, sizde kaskoyu deldirtmek zorunda kalırsınız. Seneyede kasko güzel bir rakam çıkartır. İbizanın aynası farı vs kırılır. Bir sürü çıkmasını yada yan sanayisini bulursunuz. Uyguna halledersiniz. Kaskonuz delinmez.

Garanti süresinin bitiminde ibizayı bosch car servis gibi bir yere götürmekten çekinmezsiniz çünkü sizinkinden önce bir sürü ibiza ellerinden geçmiştir ama attrage i götürseniz uzaylı görmüş gibi bakarlar. Muhtemelen tırnaklarını vidalarını bulalım diyede çizmedikleri yeri kalmaz. Hatta kırabilirler bile.

Yada bütün bunlara katlanırsınız forumdakilerin asla almayacakları ama her defasında önerdikleri aracı alırsınız. Onları mutlu edersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.