Şimdi Ara

Renatul Fluence Mi Yoksa Fiat Egea Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el bu iki araçtan birini tercih edecek olsanız, tercihiniz hangisinden yana olurdu ve neden? Tabi ikinci el olacağı için, araç satın alma maliyeti, model yılı, km farklılık gösterebilir.

Yol tutuş, frenleme kabiliyeti, konfor bakımından fluence daha iyi bir alternatif midir? Uzun yolda hangisi daha az yorar? İkinci elde, yağ yakma sorunu var mı, enjektör durumu, DPF, EGR valfi, katalitik konvertör gibi parçalar iptal edilmiş mi, yerinde duruyor mu, ağır masraf çıkartır mı gibi konularda expertizler yardımcı olur mu?

• Ikisi de berbat

Ama illa birisi olsun dersen egea derim gorsellik malzeme kalitesi boyut vs olarak bence daha iyi

Fluence Renault motor oldugu icin traktör gibi cok ses çıkartır ama mekanik aksami saglam sorun yasamazsin fazla
  • Ben Fluence tercih ederdim. Parça bulma kolaylığı, periyodik bakım ucuzluğu, daha geniş iç hacim vb. sebepler yüzünden. Ayrıca Egea'ya bir kere bindim. Egea'ya bindiğimde araba emanetmiş gibi gidiyordu. Pek memnun kalmadım. Tabii dersiniz, Fluence çok mu iyi? Tabii ki de değil ama Egea'dan daha iyi olduğu kesin.
  • Egea'nın Urban veya Lounge opsiyonlarını tercih edeceksen. Egea.

Dizel-otomatik alacaksan Egea.

Dizel-manuel alacaksan Fluence.

Benzinli alacaksan 1.6 E-Torq AT6 Egea.
  • Egea ve Fluence iki aracıda kullanan arkadaşlar var mıdır? Hangisi yol tutuş yönüyle daha iyidir? Frenleme kabiliyeti iyidir?
  • İkiside aynı teneke
  • Egea alacaksan Urban paket altını almamalısın? Ayrıca Dizel otomatik alacaksan Egea 1.6 multijetten başka çaren yok, 1.6 multijet2 urban paket Egea, bence her yönüyle Fluence ten iyi.
    İki araçta da malzeme kalitesi çok iyi değil ama Urban Egea, Fluence den biraz daha iyi malzeme kaltesi olarak.
    Eğer 1.6 multijet Egea alamayacaksan, 1.3 multijete göre DCI Fluence tercih sebebi olabilir.

Bende bu iki araç arasında kalıp sıfır 1.3 multijet Urban Egea almıştım. Fluence de Filo çıkması, km ile oynanmış araçla karşılaşma olasılığın, Egea ya göre daha fazla(Egea larda filo aracı çok ama Fluence daha çok)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qashqai mi corolla mı?
    6 yıl önce açıldı
    İ20 mi Clio mu? Aveo mu? Yada?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fluence araçlarda 4 teker disk fren, Egea'ların çoğunda arkalar kampana, sanırım 1.6 multijet olanda arkalar disk fren (yanlışta biliyor olabilirim). Egea'larda izolasyon kötü motor sesi içeri çok geliyor, Clio'larda motor sesi bu kadar fazla içeri yansımıyor ve Clio'nun yol tutuşu daha iyi diye bir kaç kullanıcı yorumu duymuştum. Belki Fluence'in boyutları daha geniş diye, arka tekerler disk olduğu için frenleme, yol tutuşu daha iyidir diye düşünmüştüm, hatalı mı düşünüyorum.

1.3 multijet'in vergi avantajı var. Easy donanım olunca daha uygun fiyatlara gelebiliyor. Uzun yolda Fluence ve Egea bir birine eş değer midir? Konfor bakımından. Mesela bel desteğinin önemini en son çıktığım yolculukta fark ettim.
  • Egea kullandım malzeme kalitesini beğenmedim fluence kullanmadım bi kere sağ koltuğunda oturdum fluence daha kaliteli bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Fluence araçlarda 4 teker disk fren, Egea'ların çoğunda arkalar kampana, sanırım 1.6 multijet olanda arkalar disk fren (yanlışta biliyor olabilirim). Egea'larda izolasyon kötü motor sesi içeri çok geliyor, Clio'larda motor sesi bu kadar fazla içeri yansımıyor ve Clio'nun yol tutuşu daha iyi diye bir kaç kullanıcı yorumu duymuştum. Belki Fluence'in boyutları daha geniş diye, arka tekerler disk olduğu için frenleme, yol tutuşu daha iyidir diye düşünmüştüm, hatalı mı düşünüyorum.

1.3 multijet'in vergi avantajı var. Easy donanım olunca daha uygun fiyatlara gelebiliyor. Uzun yolda Fluence ve Egea bir birine eş değer midir? Konfor bakımından. Mesela bel desteğinin önemini en son çıktığım yolculukta fark ettim.
    İzolasyon konusunda; 1.6 dizel in motor sesi fazla ama 1.5 dci ile kayda değer bir fark yok 1.5 dci daha sessiz, 1.3 dizeller çoğu dizele göre sessiz hatta rölantide benzinli ile ayıramazsın içerden duyulan ses olarak. Ayrıca clio ya göre yatılım daha kötü kısmına katılmıyorum, kesinlikle clio dan daha iyi yalıtımı Egea nın.
    1.3 Egea ile Fluence ı karşılaştırırsan uzun yolda konfor olarak, 1.3 egea 5 vites 170-180 km hızlara 3750-4000 devir aralığında ulaşabiliyorsun, buna rağmen rahatsız edeci bir motor sesi yok ama 6 vites olsa daha iyi olurdu dedirtiyor insana.
    Uzun yolda,150-160 basıp gidiyorsan Fluence al bence, daha seri bir araç,yürütme maliyeti, daha düşük yakıt dersen 1.3 Egea. Sürüş konforu olarak da bence fluence 1 tık önde ama yalıtım süspansiyon olarak Egea önde bence. Egea için söylediklerim en az Urban paket için geçerli. Egea hatcback de yalıtım malzeme kalitesi ve konfor daha iyi sedana göre.

• Düşük km li Fluence Icon donanımını alır geçerdim, 2015-2016
  • 1.3Mj Easy Egea'dan inip TDCI Trend X Focus 3 bindim,Focus 3'ten inip Touch Fluence'ye binmiş biri olarak eğer genişlik senin için çok problem değilse Focus al.Hergün her saat bana dua edersin.

İkisi arasında kalsam Fluence alırdım.Neden?Daha donanımlı ve daha tok hissettirmişti "Easy Egea'ya göre".Egea başka donanım-motor seçeneği kullanmadım.Belki paketler arası yalıtım ne bileyim Golf'lerdeki gibi süspansiyon farkı vardır.
  • Oldum olası reno markaları sevmediğim için Egea derim. Renonun tasarımları, malzemede kullandığı plastik rengi acaip itici geliyor bana. Tabi benimki kişisel bir yorumdan ibaret. Kimisi de renocu. Renodan başka arabaya binmiyor, ilginç..
  • 2 yıl bindim fluenceye geçen ay sattım. 2013 dizel otomatikti.
    Küçük bir kaza oldu kasko şirketi 1 haftalığına egea dizel otomatik verdi.

Fluence daha atik bir araç 200km hızda banamısın demedi.
    Egea 150 de tıkanıyor

Fluence daha geniş bir araç fakat iç malzeme kalitesi egea yeni model olduğundan bana daha iyi gelmişti motor sesini yol sesini daha az alıyordu içeri.

2 yıl sorunsuz bindiğim için ben fluenceyi öneririm.
  • egea daha yeni olduğu için onu tercih ederdim. ayrıca dış tasarımı da daha güzel. iç mekan tasarımı ve kalitesi güney avrupadan kuzeyin stiline göre yapılsa tadından yenmez, fiyatıyla octavialara rakip olur.

Renatul Fluence Mi Yoksa Fiat Egea Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisa_tr -- 21 Ağustos 2019; 14:19:36 >
  • Motor ve yol sesini daha az alan Fluence mi? Sanırım Egea dizel otomatik olduğuna göre 1.6 multijet motora sahiptir. Bu motor için bir yada iki litre fazla yakıyor ama çok kuvvetli olduğu yorumları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Ağustos 2019; 17:13:14 >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Motor ve yol sesini az alan egea idi. Egea 1.6 motora sahipti ama fluence performası kadar performanslı gelmedi bana.
  • Egea 2 fluence eder.
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    yakıt nasıl acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.