Şimdi Ara

Audi a3 su kaybi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 hafta once Audi a3 2002 model 190.000kmde bir arac aldim. her tarafini kontrol ettim herhangi bir sorun yoktu. tanidigim ve aduilerden iyi anlayan bir arkadasimla birlikte kontrol ettik. aradan bir hafta gecti ve yolda giderken bir anda hararet isigi yandi kenra cekip motor su kutusuna baktigimda su kutusunun icinde yok denilecek kadar su vardi. bende su ekledim ve yoluma devam ettim. 2-3 kadar herhangi bisey yoktu. aklimdan cikmisti bile boyle bisey yaptigimdan. ve bu olay tekrarladi. hemde sabah daha aracimi ilk calistirirken oldu bu olay. bi daha baktim ve yine su yok denilecek kadar azdi. ertesi gun servise gittim. serviste 4 saat kadar kaldi ve su pompasindan olabilecegini soylediler. bu sure icinde kontrol etmisler ama su pompasi gayet guzel calisiyormus. butun eklem yerlerini borularini tek tek kontrol ettiklerini ve herhangi bir sizinti ile karsilasmadiklarini soylediler. sorunun buyuk ihtimalle silindir kapaginda bir catlagin oldugundan kaynaklandigini soylediler. bunun icinde bayagi bi para istediler. bende biraz daha beklemke istedigimi soyledim. su anda kullaniyorum ama aklim hep orada. 2 gun once 3 sefer su doldurdum. hep kisa mesafe kullandim arabayi. ayni arabadan bir arkadasimda daha var onun motor sicakligi araci calistirdiktan 10 dakika sonra falan ancak 90dereceye cikiyor. benim aracimla 4 km gidince hemen 80 falan oluyor. sizce ne yapmam gerekir. ya da problem neden kaynaklanir. bu yasta ve bu kmde bir aracin silindir kapaginin tamirini yaptirmak ne kadar mantikli olur.

saygilar...

• quote:

Orijinalden alıntı: deneme41

Merhaba Arkadaslar,

3 hafta once Audi a3 2002 model 190.000kmde bir arac aldim. her tarafini kontrol ettim herhangi bir sorun yoktu. tanidigim ve aduilerden iyi anlayan bir arkadasimla birlikte kontrol ettik. aradan bir hafta gecti ve yolda giderken bir anda hararet isigi yandi kenra cekip motor su kutusuna baktigimda su kutusunun icinde yok denilecek kadar su vardi. bende su ekledim ve yoluma devam ettim. 2-3 kadar herhangi bisey yoktu. aklimdan cikmisti bile boyle bisey yaptigimdan. ve bu olay tekrarladi. hemde sabah daha aracimi ilk calistirirken oldu bu olay. bi daha baktim ve yine su yok denilecek kadar azdi. ertesi gun servise gittim. serviste 4 saat kadar kaldi ve su pompasindan olabilecegini soylediler. bu sure icinde kontrol etmisler ama su pompasi gayet guzel calisiyormus. butun eklem yerlerini borularini tek tek kontrol ettiklerini ve herhangi bir sizinti ile karsilasmadiklarini soylediler. sorunun buyuk ihtimalle silindir kapaginda bir catlagin oldugundan kaynaklandigini soylediler. bunun icinde bayagi bi para istediler. bende biraz daha beklemke istedigimi soyledim. su anda kullaniyorum ama aklim hep orada. 2 gun once 3 sefer su doldurdum. hep kisa mesafe kullandim arabayi. ayni arabadan bir arkadasimda daha var onun motor sicakligi araci calistirdiktan 10 dakika sonra falan ancak 90dereceye cikiyor. benim aracimla 4 km gidince hemen 80 falan oluyor. sizce ne yapmam gerekir. ya da problem neden kaynaklanir. bu yasta ve bu kmde bir aracin silindir kapaginin tamirini yaptirmak ne kadar mantikli olur.

saygilar...

benim a4 2.0 aracımda ortalama 4kmde 80-90a yaklaşıyor(havalar şuan 30 derece)
    bir gün benimde ışığım yandı ve su koydum 1o dakika sonra yine yandı.götürdüm bir yere.Hararet müşürü yerinden çıkmış onu taktı.neyse düzeldi dedik 1 hafta sonra yine attı müşürü yerinden( yada adam tam takamadı) sonra dedi abi su pompan bozuk sökücez.bende okey bile vermeden sökmeye başladılar.açmışken trigeri değişelim dediler zaten zamanı gelmiş diye değiştirttim.derken termostatta değişti 700 lira para verdim.yine su eksiliyor :D sonra kendi çabamla sıkıntıyı buldum.su doldurma yerindeki kapakmış.Çakması bir işe yaramıyor servisten orjinalini aldım 40tlye.8 aydır tık yok.

sendeki sorun da benzer olabilir.Bu arabalardan anlayan adam çok az.abi burdandır diyene inanma alayı dümenci adam.Suyunu doldur sonra su koyulan kabın altına bir kağıt koy.eğer kapakta sorun varsa kapak sistemli çalışıyor.içeri hava alırsa fazla suy varsa atıyor.sıradan coca cola kapağı gibi değil suyun atışını üstten göremezsin kapakla kabın birleştiği yerde delik var oradan atar..Suyu koyarken havasını iyice aldır.Hava olması demek suyun kaynamasına kadar gider basınç artar fazla su varmış gibi tahliye eder.önce en ucuzdan başla kapağı (Audi satıcılarından volswagen bayilerinden Doğuş oto gibi %100 orjinali olanı al) parçacılardan alma.

ayrıca kapak contasında sıkıntı varsa beyaz duman atar diye biliyorum

• cevabin icin tesekkur ederim dostum. ayrica kendi aracinin sorununu kendin cozmenide takdir ettim. bende cok ugrastim biseyler yapayim diye ama olmadi. bir kac yere daha goturdum onlarda sorunun silindir kapaginda oldugunda israr ettiler. fiyat olarakta tabii ki insanin belini bukecek cinsten rakamlar verdiler. bende araci bu sekilde satiliga koydum 2 hafta gibi bir sure bekledim ve dun sattim. yeni alacagim arac golf6.

hayirlisi olur insallah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.