Şimdi Ara

Audi A3 TFSI 1.4 almayi dusunuyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
29.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi almayı planlıyorum ama ılk defa bu klas bir arabaya talibim öncelikle bu modelin trıptonic vitesi varmı ve audilerin servis masrafları ile diğer araçların servis masrafları arasında büyük fark varmıdır audi si olan arkadaşlar yaptığım tercihi ve audi kullanımının artı ve eksi yönlerini bana anlatabilirlermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurts61 -- 6 Eylül 2007; 9:39:45 >

• Arkaaslar hicmi audi kullanan veya detayli bilgi verebilecek kimse yok.
  • aynı aracı ben de düşünüyorum.nasipse alacağım.imes audi ersoy da tanıdık bi ablamız vasıtası ile iyi bir fiyattan alacağım allah izin verirse.

donanım olarak audi 2008 modellerde biraz kırpma yoluna gitmiş.yani 2007 model A3 te standart donanımda olan bazı donanımlar 2008 modellerde opsiyon haline getirilmiş.örnek olarak alarm verilebilir.buna extra ücret vererek sahip oluyorsunuz.

servis masraflarına gelince, eğer tatile gitmez isem servisle konuşup bakım periyotlarını ve rutin servis maliyetlerini öğrenicem.bilgi sahibi olduğum anda burada sizinle de paylaşırım.
  • Bu aracın normal fiyatı ney arkadaşlar?
  • 27.300 küsür avro.liste fiyatı bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 9 Eylül 2007; 9:56:53 >
  • extremeenvy haberlerini 4 gozle bekliyorum umarim herkes icin faydali bilgiler edinirsin.
  • ahanda bugün gidiyorum.gezi falan filan bi de yapılacak işler derken vakit olmadı.uzun aradan sonra da bugün üç beş sokak ötemdeki erele gidiyorum
    bakalım A3 Sportback 1.4tfsi ambition (varsa), ve 1.6FSI ambition için ne fiyat vericekler.öğrenmek istediğim asıl mesele ise open sky için aracın belli bi donanım seviyesinde olması gerekip gerekmediği...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a4 1.8 tfsi vs 2.0 dizel
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

ahanda bugün gidiyorum.gezi falan filan bi de yapılacak işler derken vakit olmadı.uzun aradan sonra da bugün üç beş sokak ötemdeki erele gidiyorum
    bakalım A3 Sportback 1.4tfsi ambition (varsa), ve 1.6FSI ambition için ne fiyat vericekler.öğrenmek istediğim asıl mesele ise open sky için aracın belli bi donanım seviyesinde olması gerekip gerekmediği...

4 gozle hayirli haberlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

ahanda bugün gidiyorum.gezi falan filan bi de yapılacak işler derken vakit olmadı.uzun aradan sonra da bugün üç beş sokak ötemdeki erele gidiyorum

open sky nedir
  • open sky sanırım tavanın her yerinin cam olması. Stilo'da falan vardı onun gibi.

Birkaç A3 te gördüm bunu gerçekten şahane; fakat opsiyon listesinde Sadece Elektrikli Açılır Tavan gözüme ilişti fiyatı 790 Euro. Sanırım bu sunroof değil open sky denilen şey.

1.4 motor yok, 2008 başında yeni motor olarak 170 HP lik dizeller gelecek common rail. 1.4 ile ilgili en ufak bilgim yok varsada ben bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 22 Eylül 2007; 8:16:14 >
  • Kasım ortasında 1.4 tfsi 125 ps 200 tork motor gelecekmiş... 1.6 fsi artık ithal edilmeyecek dedi bayii...ayrıca bu yeni motor 1.6 fsi den sadece 700 euro daha pahalı aynı donanım arabada...

quote:

Orjinalden alıntı: asphodel

open sky sanırım tavanın her yerinin cam olması. Stilo'da falan vardı onun gibi.

Birkaç A3 te gördüm bunu gerçekten şahane; fakat opsiyon listesinde Sadece Elektrikli Açılır Tavan gözüme ilişti fiyatı 790 Euro. Sanırım bu sunroof değil open sky denilen şey.

1.4 motor yok, 2008 başında yeni motor olarak 170 HP lik dizeller gelecek common rail. 1.4 ile ilgili en ufak bilgim yok varsada ben bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 22 Eylül 2007; 8:37:25 >
  • demek ki bende bilgi eksikliği varmış :D bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

open sky sanırım tavanın her yerinin cam olması. Stilo'da falan vardı onun gibi.

A3 coupe de sadece sunroof var, opsiyon listesinde gördüğün sunroof. Sadece sportback te open sky var. o ayrı bir opsiyon.
    Ayrıca bu 790 Euro vergisiz fiyatı, o fiyatın üstüne %18 KDV, %37 ÖTV eklemeniz gerekiyor.

Şu anda 2006 model 1,6 FSI kullanıyorum.
    1,4 TFSI sipariş alımları başladı, ilk parti ekim sonu, kasım başı gibi gelicek. 2008 başında ise 1,4 TFSI ın steptronic olanlarının sipariş alımları başlıyacakmış, bayinin dediğine göre...

Araçların liste baz (attraction) fiyatlarını audi nin sayfasından görebilirsiniz zaten.
    attraction da mp3, alarm, yol bilg., xenon, metalik boya, alaşım jant falan standart değil... bilginize... bunlar alınması gereken en önemlileri.

ambition donanımda yol bilg., alaşım jant geliyor. En tercih edilebilir donanım.. baz fiyata vergiler dahil 2500 euro civarı eklemeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerobero -- 25 Eylül 2007; 9:52:27 >

• arkadaşlar eğer a3 alıcaksanız bence a3 ün Sline olanını alın.şahsen ben hasta oldum araca yanii Başaran(audi,vw,porche) dan ayrılasım gelmedi...ama fiyatta bi o kadar güsel...63 bin euro
  • ben 50k eu luk 2.0 TDI ambition düşünüyordum Tam S-line paketli. O zaman şunu diyebiliriz, benim opsiyonlarım 15bin eu tutuyorsa bunlara bide 100 de 15 ve 100de 37 ÖTV mi ekleyeceğim. Saçmalık kafadan 2 ye katlıyor fiyatı o kadar paraya 0 a4 alırım daha iyi. şu vergi muhabbeti çıldırtır adamı. 1.4 listeye alınmış ilginç bir fiyattan bugün gördüm.

liste şöyle bendeki vergisiz fiyatlar
    AMbition 1600 EU
    Ambition S-line spor paketi 1620 EU
    S-line dış paket (bir üstte yazdığım paket ile alınır) -> 1210 EU

şimdi bu 3 ü benim için olmassa olmaz. Neden, alçak araba yere hakim araba, sert araba. Yolu hissedememe gibi problemim oluyor :D tırsıyorum yumuşak süspansiyonda sert fren yaptığımda. Yoksa yolda caddede ibreyi sona dayayıp basmak için değil :D

Ekleme yapmalıyım ben cam tavanı Beyaz bir a5 te gördüm. Ya aracın sahibi, tepesini güzelce boyamıştı. Çünkü tepesi siyahtı arabanın sanki 2 çıta arasına cam katman koyulmuş gibi. Bebekte gece gördüm şans eseri, s-line dış görüntü vardı. aklımda kalan 3 kapıydı farlarından dolayı oda tam olarak seçemedim çok hızlı geçti. Sanırım aklımda yanlış kalmış dediğiniz gibi 3 kapıda öyle birşansımız yoksa.

Benim merak ettiğim ben tip olarak 3 kapıyı seviyorum, fakat ergonomi olarak 3 kapıyı sevmem, arkaya birisi binerken eziyet oluyor. Resmen ızdırap benim için, annemi babamı falanda düşünmem gerek, hanımı yeğeni ablayı vs vs. herkezi düşünmeliyim. Kasanın yol tutuşa etkisi oluyor mu? yani 3 kapı daha mı oturaklı ve kendinden emin bir çizgide gidiyor? yoksa hiç bir fark yok sadece 2 tane kapı ve arka far farkı var arabaların, şahsi zevk hangisini istiyorsa o olsun diyebilir miyiz? tabii birde fiyat farkı var biraz daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 28 Eylül 2007; 19:21:40 >

• a3 ciddi bir makyaj yeme aşamasında almadan önce iyice araştırın
  • :D benim acelem yok 5 ay var nerden baksam. Alırsam tabii. Makyajı da göreceğiz benim bilgim yok sadece kasa deişecek 2 yıla diye biliyorum.

@hüseyin senin dediğin S3 olmasın sakın? :D şahane oyuncaktır. Çıplak olarak 56bin Euro araç.
  • quote:

ben 50k eu luk 2.0 TDI ambition düşünüyordum Tam S-line paketli. O zaman şunu diyebiliriz, benim opsiyonlarım 15bin eu tutuyorsa bunlara bide 100 de 15 ve 100de 37 ÖTV mi ekleyeceğim. Saçmalık kafadan 2 ye katlıyor fiyatı o kadar paraya 0 a4 alırım daha iyi. şu vergi muhabbeti çıldırtır adamı. 1.4 listeye alınmış ilginç bir fiyattan bugün gördüm.

liste şöyle bendeki vergisiz fiyatlar
    AMbition 1600 EU
    Ambition S-line spor paketi 1620 EU
    S-line dış paket (bir üstte yazdığım paket ile alınır) -> 1210 EU

şimdi bu 3 ü benim için olmassa olmaz. Neden, alçak araba yere hakim araba, sert araba. Yolu hissedememe gibi problemim oluyor :D tırsıyorum yumuşak süspansiyonda sert fren yaptığımda. Yoksa yolda caddede ibreyi sona dayayıp basmak için değil :D

Ekleme yapmalıyım ben cam tavanı Beyaz bir a5 te gördüm. Ya aracın sahibi, tepesini güzelce boyamıştı. Çünkü tepesi siyahtı arabanın sanki 2 çıta arasına cam katman koyulmuş gibi. Bebekte gece gördüm şans eseri, s-line dış görüntü vardı. aklımda kalan 3 kapıydı farlarından dolayı oda tam olarak seçemedim çok hızlı geçti. Sanırım aklımda yanlış kalmış dediğiniz gibi 3 kapıda öyle birşansımız yoksa.

Benim merak ettiğim ben tip olarak 3 kapıyı seviyorum, fakat ergonomi olarak 3 kapıyı sevmem, arkaya birisi binerken eziyet oluyor. Resmen ızdırap benim için, annemi babamı falanda düşünmem gerek, hanımı yeğeni ablayı vs vs. herkezi düşünmeliyim. Kasanın yol tutuşa etkisi oluyor mu? yani 3 kapı daha mı oturaklı ve kendinden emin bir çizgide gidiyor? yoksa hiç bir fark yok sadece 2 tane kapı ve arka far farkı var arabaların, şahsi zevk hangisini istiyorsa o olsun diyebilir miyiz? tabii birde fiyat farkı var biraz daha pahalı.

Evet ne yazıkki bu KDV ve ÖTV oranları saçmalık... opsiyon listesinde mesela xenon lar 900 Euro... "aa ne güzelmiş" diyebilirsiniz, ama buna %18 KDV, %37 ÖTV ekleyince fiyatı 2500 YTL den fazla oluyor... Buna göre S-line paketleri alırsan kabaca 12-13 bin YTL fazla vericeksin araca... Tercih edilmeden önce iyice düşünülmesi gereken bir rakam bence...

xenonlu, sunroof lu, s-line donanımlı full bir A3, ne yazıkki tüm compact sınıfı araçlardan daha pahalıya geliyor...
    ancak o kadar para veriyorken daha az donanımlı bir 1,8 TFSI s-tronic de alınabilir... belki full bir s-line olmaz ama yeterli olabilir... bazı şeyleri sonradan kendinde yapabilirsin...

Çok fazla param olsaydı hiç düşünmeden alırdım full s-line bir 2,0 TFSI A3, hatta S3...

Ayrıca s-line alırsan, s-line ın sunduğu fiyat avantajlı donanımlarıda almak lazım (örnek direksiyon, iç döşemeler, jantlar vs.vs..) bu donanımlar s-line ile alındığında avantajlı fiyat oluyor... Yalnızca S-line ın getirdiği çok çok fazla şey yok çünkü...

Coupe ve Sportback kasanın görüntü ve fiyat dışında hiç bir farklılığı yok diye biliyorum... Belki aerodinamikler açısından ve kilo açısından farklılık olabilir ama fazla bişeyi etkileyeceğini sanmam... donanımlar aynı...

Bu arada en baz model A3 ün bile (attraction) süspansiyonları güvensiz olacak kadar yumuşak değil.. bir golf gibi değil yani... yeterli ölçüde sert.. ama yerden biraz yüksek, görüntü açısından...

• Ben s tronic ini almayı düşünüyordum, ta martta gelecekmiş, bekliyem bakam bakarsın makyajlısıyla birlikte gelir...
  • s-line bence cok gereksiz bir donanım... yanları deri, ortası kumas koltuklar şaka gibi. işe yarayan tek şey 9 kollu quattro jantı(ki bunu opsiyon listesine ekleyebiliriz) ve siyah tavan. kişisel görüşümdür..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.