Şimdi Ara

audi a3 yol tutuşu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 ay önce audi a3 aldım 2006 model triptronik vites . 105 bg benzinli (fsi değil). normel.ambition sport modeli.

aracı denemek için tem e çıktım . hızlanmasında veya 200 ün üzerine çıkmasında hiç bir problem yok ancak ,100-120 km hızla ufak bir virajlarda bile araba sanki yatıyormuş gibi oluyor.

trafikte denedim bikaç makas atayım dedim 70-80-90 gibi hızlarda araba savuruyor.ön tarafdan atmıyor arka tarafdan savuruyor.

yani kısacası neden kaynaklanıyor olabilir.
    Expertizde hiç bir sorun çıkmadı.ön takımlara falan baktırdım hiç bir problem yok.

Neden kaynaklanır lütfen yardım ..

yoksa aldığım gibi satmayı düşünüyorum. araç üzerinde aşşağıdaki linkteki jantlar var.
    http://www.modifiyem.com/forum/f63/satilik-0-km-audi-a3-17-orjinal-ambition-jantlar-30351/

audi a3 yol tutuşu

• Valla dostum yetkili servise gtür. rot balans fln baksınlar. A3 var bendede süper yol tutuyor bide c220 var ondan daha iyi tutuyor diyebilirim
  • Ambition donanımı normalde 20 mm daha alçaltılmış ve standart olarak 17" jantla gelen bir seri yanlış bilmiyorsam. Yani baz donanım olan Attraction'a göre daha iyi yol tutması gerek. Ki Attraction seviyesinden bile çoğu kişi memnun. Aracınızda başka bir sorun olmalı. Normal şartlarda bir Audi'nin 100-120 gibi hızlarda savrulması mümkün değil.
  • Bende 2008 1.4Tfsi Ambition var. Valla sıfır aldığım günden beri arka taraf dediğiniz gibi kayıyor.Lastik michelin 225x45x17. Acaba diyorum benmi virajlara hızlı giriyorum :) Sanırım ben hızlı giriyorum.....
  • bunun sebebinin birden fazla nedeni var,
    ya arabada hata vardır yada kullanıcıda
    arabanın yürür aksamında on ve arka da sorun yok ise (on takımla birlikte süs pasiyonda cok onemli)
    ya jant yada lastiklerde sorun vardır.jant eğri yada lastik ozelliğini kaybetmiştir,
    (ojinal fab. ebat olması ve lastik kaliteside onemli)

karlı, buzlu, yağışlı havalarda ve bozuk zeminli yollarda arabanın markası ne olursa olsun virajlara sert girilmez,
    sert bir şekilde frenede basılmaz
    yağmurun tiseliyerek yola ilk düştüğü an cok tehlikeli olduğu andır bunuda unutmayalım
    bol yağış almış bir asvalttan daha tehlikeli olur.

arkadaşımız nasıl bir havada viraja girerek yada makasa girerek arabayı kaydırdı bunu bilmek lazım,

arabanın yürür ve lastiklerinde sorun yok ve hava şartlarında iyi olduğunu düşünürsek audi a3 gibi bir arabayla
    80 - 90 km hızla girdiği bir virajda arabayı kaydırıyorsa, km. hız kapasitesi cok düşük keskin bir virajdır yada kullanıcı hatasıdır
    ben bir a3 kullanıcısı olarak, a3 sınıfında en iyi yol tutuşu olan arabaların icerisindedir ayrıca a3 ün donanımı arttıkca sürüş keyfi
    bir o kadarda artıyor mesala Audi magnetic ride sistemi, manyetik alanlardan yararlanarak amortisörlerin sertliğini o anki sürüş
    durumuna göre ayarlar. Aynı zamanda sürücüye daha konforlu veya daha sportif bir sürüş için temel ayar seçenekleri sunuyor,

• Benim bir arkadasimda var di sizin dediginiz model Audi A3 sportback Ambitisn S-line iç dıs 2007 benim suana kadar gördügüm en iyi yol tutan arac idi A6 da vardı ve hata ondan bile iyidi yol tutusu kesinlikle bir problem olmalı...! ilk defa duyuyorum A3 ün yol tutusu ile ilgili sorun
  • 2010 audi A3 TFSİ kullanıyorum, bi sorun olmalı eğer o hızlarda kayma yapıyorsa hele...
  • aynen bndede 2011 ambition var virajlara 180 200le cok güzel giriyor ve kendini cok rahat hissettiriyor.. arabada sorun var diye düşünüyorum
  • 180-200le girilen viraj?! Viraj olmasa gerek..audilerin yol tutuşu üst düzey deiildir, buna göre kullanmak gerekir
  • aynen bendede 2011 TDI ambitionla 1 saat boyunca cruze kontrolu 190 200e sabitledigimde virajlara çok rahat hiç frene basmadan giriyiroum.. kesinlilke arabada problem var diye düşünüyorum..
  • İyi yol tutanla kötüsü arasında yüzde on fark bile yoktur.. İyi lastik kötü lastik arasında yüzde yüz yol tutuş farkı vardır... İyi lastikliye binersin vaybe ne yol tutuş desrsin, falan, yol bile fark ettirir.. Ama ispatlanmıştırki audinin yol tutuşu kötudur hatta hiç yoktur... Salladım artık kime denk gelirse:-D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 31 Ağustos 2011; 16:59:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyNDS

aynen bendede 2011 TDI ambitionla 1 saat boyunca cruze kontrolu 190 200e sabitledigimde virajlara çok rahat hiç frene basmadan giriyiroum.. kesinlilke arabada problem var diye düşünüyorum..

http://yurthaber.mynet.com/detay/balikesir-haberleri/katliam-gibi-kaza-4-olu-5-yarali/43796
  • a 3ün yol tutuşu berbat evet süspansiyondan kaynaklanıyor
  • Ben yol tutuşuyla ilgili bir sıkıntı görmedim.. ASR kapatıldı ise arabanın yolda savrulması biraz artabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

a 3ün yol tutuşu berbat evet süspansiyondan kaynaklanıyor

Ne kadar a3 kullandın böyle genellemeler yapıp aklı sıra marka karalamayı bırakın artık, bende kia ceed berbat yol tutuyor desem iyi olur mu ? olmaz çünkü ne aracı kullandım nede yapısı hakkında bilgim var biraz daha akla yatkın yorumlar yapalım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: samettan

arkadaşlar 1 ay önce audi a3 aldım 2006 model triptronik vites . 105 bg benzinli (fsi değil). normel.ambition sport modeli.

aracı denemek için tem e çıktım . hızlanmasında veya 200 ün üzerine çıkmasında hiç bir problem yok ancak ,100-120 km hızla ufak bir virajlarda bile araba sanki yatıyormuş gibi oluyor.

trafikte denedim bikaç makas atayım dedim 70-80-90 gibi hızlarda araba savuruyor.ön tarafdan atmıyor arka tarafdan savuruyor.

yani kısacası neden kaynaklanıyor olabilir.
    Expertizde hiç bir sorun çıkmadı.ön takımlara falan baktırdım hiç bir problem yok.

Neden kaynaklanır lütfen yardım ..

yoksa aldığım gibi satmayı düşünüyorum. araç üzerinde aşşağıdaki linkteki jantlar var.
    http://www.modifiyem.com/forum/f63/satilik-0-km-audi-a3-17-orjinal-ambition-jantlar-30351/

audi a3 yol tutuşu

aynı modelde bende de var dostum ama benim araçta herhangi bi sorun olmadı şimdiye kadar yol tutuşu konusunda bence çok başarılı yol tutuyor bi lastiklerine baktır ilk lastikleri üzerindeyse değiştirmeni tavsiye ederim dişleri aşınmamış bile olsa degiştir derim çünkü lastik hiç kullanılmamış dahi olsa 5 sene sonunda işe yaramaz ve eskimiş olur ben aracı aldığımda ilk işim lastikleri yenilemek olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

aynen bendede 2011 TDI ambitionla 1 saat boyunca cruze kontrolu 190 200e sabitledigimde virajlara çok rahat hiç frene basmadan giriyiroum.. kesinlilke arabada problem var diye düşünüyorum..

http://yurthaber.mynet.com/detay/balikesir-haberleri/katliam-gibi-kaza-4-olu-5-yarali/43796

kapak olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Cok manidar olmustur arkadasim. +1907

• kimsenin basina gelmesin ama , bu aci sonuclarin en buyuk nedeni surat..
    kurallara uyulmasa bile yolun gerektirdigi hizda gidildiginde bile kaza yapma ihtimali cok az..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.