Şimdi Ara

Audi a4 mü ? Honda Accord mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
13.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Power

İkisi arasında kaldıysanız Accord'u alın. Beyaz yada füme renkli bir Accord güzel olabilir. Ama bende olsam 110.000 TL Accord'a vermem.
    Direk Kosifler füme renkli 3.20D alırdım.

Accord'un 110 bin olduğunu nerden çıkardınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inque

quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

arkadaşlar merhaba,
    ortalık fena karışmış cihan bey gene konuyu popüler hale getirmiş :)

eve yenş geldim desem yeridir bu akşam 2 aracıda test ettim

hemen şunları yazacağım ona göre görüşlerinizi alacağım

*6 yıldır audi kullanıyorum hiçbir kronik sıkıntısı yoktur tabiri caizse tanktır.
    *audiden şaşmazdım normalde ama doğuştan tiksiniyorum
    *japon üreticilerin en kaliteli araç üreteni bence hondadır. subjektif bir durumda olabilir ama bence öyle.
    *açıkçası alman ekolünden dışarı çıkmak istedim çünkü 6-7 yılda bir araç alıyorum ve 0 km aldığım 2005 sonu aldığım a3 75 binde
    *son 15 bin kmdir zavoli takılı ve mükemmel performan ve ekonomi var
    *aradaki fark dahada açıldı
    *doğuş grubu çalışanıyım indirim hakkım var ama cüzzi

şimdi son kasa audi a4 benim liste fiyatı olarak gördüğüm donanım zaten gelmiyormuş.
    *düz vites ve sunroofsuz a4 zaten yok.
    *ben bu akşam 1.8 tfsi 160 ps test ettim. 8 ileri dsg şanzıman. deri&alcantra ısıtmalı ve elektrikli koltuk. sunroof. beyaz renk. 18 5 kol s4 jantı. navigasyon. araç mükemmele yakın bir iç dizayna sahip. yani benim 2006 a3 yanında şahin gibi kaldı. araba çok seri ve atak ama turbolag var 2500-5000 devir arası çok seri.
    fiyat =oda bana olacak fiyat 130 bin tl.

honda
    *valla buda tank gibi. koltuklar ve direksiyon konumu çok çekici. yola çok yakın gibi hissediyosun. birde motor sesi çok acayip.
    *içi uzay gemisi gibi audi ile hiç alakası yok uçak kabini gibi.
    *navigasyonda dahil olmak üzere aklınıza ne geliyorsa var. beyaz ve tavanı komple cam ve siyah olan aracı test ettim.
    *5 ileri şanzıman hiçde fena değil. bu araç çok rahat 220 ve üzerine çıkabilir. 150 ps ama redline 8800 devir :)
    *fiyat 85 bin tl.

ayrıca
    hondanın audi ile karşılaştırılması gayet tutarlıdır. kusura bakmayın ama honda o. baya baya geçmişe sahip son derece kaliteli bir markadır.

yanlız audi çok karizmatik ama honda da çok çekici be...

lpg montajı olmaması da çok önemli bu arada...

Arada 45000 TL var. Honda full donanım zaten. Bu aracı alın bence. Arada 10.000 TL falan olsa Audi de olur ama fiyat farkı saçma derecede yani. Gerçek Audi zaten Quattro A6'dan başlar.

Allahtan R8 demedin. Ozaman A4, A3 ve A1e ne oldu. Bunlar gercek audi degilmidir.

• @M.Düzen senin aklında accord kalmış belli. Bence kimseyi dinleme eğer 6-7 yıl bi arabaya bineceksen accord seni kesinlikle üzmez ve 6-7 yıl sonrada aynı dirilikte calılıkta kalır aracın.2.0 atmosferik motordan alacağın keyifde cabası.

Bu arada anlayamadığım üstü komple cam tavan demişsiniz ama sadece sunroof olmasın ? Accorlarda panoromik tavan yok
  • @ M.Düzen

2011 model Honda Accord sahibiyim...D segmentinde alınası araçların başında geliyor bence...Ama araç işi zevk işidir ve herkesin zevki farklıdır...

Aracı Temmuz ayında sıfır aldım ve şu anda yaklaşık 14.000 km civarında...

Araçla ilgili sorun olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim...mesela yakıt tüketimi hakkında bilgi vereyim : 14.000 km ortalaması 8lt/100 km dir...İstanbul şehir içi trafik ortalaması ise içinde bulunduğumuz şu soğuk havalarda 12 lt civarındadır...

Vites geçişleri son derece keyiflidir hissettirmez...uzun yolda keyif makinasıdır...

Ben makyajsız kasaya sahibim...makyajlı kasa nın + ları da var sanırım...ben bu aracı sana öneririm kesinlikle...

Tabi birde olayın diğer boyutu yani a4 var....o boyutunada a4 sahibi olan arkadaşlar yardımcı olsunlar...

Bu arada Accord un liste fiyatı 90 .000 tl gözükür fakat büyük ihtimalle 4.000 - 5.000 tl liste fiyatında düşüyorlardı ben aracı alırken...

Yani Accord la boş A4 arasında gerçekten hatırı sayılır bir fiyat farkı var....

Para sizin tercih sizin elbette....

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

@M.Düzen senin aklında accord kalmış belli. Bence kimseyi dinleme eğer 6-7 yıl bi arabaya bineceksen accord seni kesinlikle üzmez ve 6-7 yıl sonrada aynı dirilikte calılıkta kalır aracın.2.0 atmosferik motordan alacağın keyifde cabası.

Bu arada anlayamadığım üstü komple cam tavan demişsiniz ama sadece sunroof olmasın ? Accorlarda panoromik tavan yok

Son makyajlananlarda var
  • Honda kullanıp nasıl kafa bulunuyor ? Merak ettim doğrusu. Yoksa kafa bulunupta mı Honda kullanılıyor ? İçinden çıkamadım. Arkadaş kafayı bulmuş galiba ! Bu arada seçimim tabii ki Accord olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

@M.Düzen senin aklında accord kalmış belli. Bence kimseyi dinleme eğer 6-7 yıl bi arabaya bineceksen accord seni kesinlikle üzmez ve 6-7 yıl sonrada aynı dirilikte calılıkta kalır aracın.2.0 atmosferik motordan alacağın keyifde cabası.

Son makyajlananlarda var

Sitesinde de panoromik yazıyor. Çok ilginç showrooma her gittiğimde incelerim hiç dikkat etmemişim. Makyajsızlarda sunroof vardı çünkü.

• herkese merhabalar,

normalde foruma yazmıyorum ama okurum genelde. bu tartışmaya amerikadan katılıyorum ve amerikalıların arabadan anlamadığı üzerine birkaç yorum yapmak istiyorum.

öncelikle bu görüşe katılmıyorum. burası (ben bostonda yaşıyorum bu arada) öyle büyük bir yer ki, insanları tek bir kalıba sokmanızın imkanı yok. ayrıca benim şahsi görüşüm amerikan tüketim kalıpları genel itibariyle zaman içerisinde yerine oturmuş ve takip edilmesi gereken bir kalıplardır (örf adetlere uymayan ve damak zevki filan içerenler müstesna). yani insanlar bir şeyi çokca alıyorsa fazla sorglamadan alabilirsiniz, çünkü o malı satan marka insanların güvenini kazanmıştır. kapitalizmin en ağır dişlilerinin bulunduğu bu ülkede güven kazanmak da ahbab çavuş ilişkisiyle değil, fiyat, kalite, müşteri hizmetleri, satış sonrası destek gibi objektif kriterleri sağlayarak oluyor.

arabadan anlamasalar, dediğiniz stayla'da araba yapan ama gerçeği sonradan öğrenen GM batmaz veya can çekişiyor olmazdı. bizzat amerikalı hocalarımdan derslerde de anlattıkları kadarıyla hepsi kaliteyi japonlardan öğrendiklerini saklamazlar ve genellikle japon arabaya binerler. forddan nefret ederler. kendi arabaları nispeten daha ucuz olduğu için nispeten dar gelirli olanları onları tercih eder (GM grubu vs). ama sokağa çıkarsanız herkes japona biner. burda alman yok mu tabi ki var ama japonların çok çok altında sayıları. şimdi bu parası olan zengin amerikan halkı neden almanları seçmiyor da bu japon tayfasını seçiyor, işte benim merak ettiğim konulardan biri bu ve yukarda izah ettiğim gibi ben turkiyeye donunce fazla sorgulamadan keseme göre bir japon alacağım:)

fanatikliğin luzumu olmadığına inanıyorum. adam reno F1 pilotu ferrariye biniyor, o yapmıyorsa bana mı kaldı ben mi yapacağım.

benim arabam: dodge:) V6 caravan

uzun olduysa kusura bakmayın özet geçemedim. herkese iyi forumlar.

• @zotaking arkadaşım audiyle hondayı kıyaslamıyoruz bunu bi defa geç. Biz boş a4 yerine accord alınır hem daha ucuza hem daha donanımlı araç alırsınız dıyoruz.

Bu arada hondanın malzeme kalitesi bmw-mersedesten iyi diyen kimse bu yorumları ciddiye alıp her konuda yazarsan işimiz var. Tamam senin hoşuna gitmemiş ama burda hergün biton zırvalayan adam var hepsini her konuda dökersen kirlilik yaratmış oluruz. Hemde tartışmalar uzar gider.
  • quote:

quote:

quote:

Son makyajlananlarda var

Sitesinde de panoromik yazıyor. Çok ilginç showrooma her gittiğimde incelerim hiç dikkat etmemişim. Makyajsızlarda sunroof vardı çünkü.

Bende şaşırdım önce sonra siteden baktım varmış Jantları da 18" yapmışlar heralde. Makyajlı accordlar geldimi acaba bayilere gidip bakmak lazım aslında

• quote:

quote:

quote:

quote:

Son makyajlananlarda var

Bende şaşırdım önce sonra siteden baktım varmış Jantları da 18" yapmışlar heralde. Makyajlı accordlar geldimi acaba bayilere gidip bakmak lazım aslında

Çok oldu geleli ama nası görmemişim halen şaşkınlık içerisindeyim.

• ACCORD KRALDIR,AUDİA4 İYİDİR AMA ANCA VEZİR OLABİLİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Lexus, Infiniti ve Acura

3 marka da bir Mercedes, Bmw ve Audi'ye yaklaşamaz. Amerika'da sattığı rakamlar hiç problem değil. Bu markaların rakipleri bellidir, araştırma yapabilirsiniz.

Lexus Mercedes'e yakın bir markadır genelde şehir içi modelleri bile makam serisi gibidir, ama Hyundai Genesis tarzı araçlar yapar ama daha kalitelidir tabi ki hatta Mercedes'e yakın kalitede yapar ama içine bindiğinizde ve yola çıktığınızda Mercedes'in yarı zevkini alamazsınız.

İnfiniti yine bir Bmw'ye yakın markadır tarz olarak. Genelde spor ve yüksek güçlü modelleri vardır, iyi de markadır özellikle SUV modelleriyle kalitesini ispatlamıştır ama bir Bmw'nin yarısı zevkini size yaşatmaz.

Acura'yı da biliyoruz Türkiye'de sadece özel sipariş ile alabiliyorsunuz cahil değiliz zaten Honda'nın diğer ülkelere sattığı bir marka. Scion markası stilinde de diyebiliriz. Ama Acura'da yine herşeyi iyi olmakla beraber bir VW değildir bana göre. Ha şunu da ekleyim VW grubunun araçlarını pek sevmem. VW olsun Audi olsun pek tarzım araçlar değiller. Ama kalite ve marka olarak sizin saydığınız Uzak Doğu markalarının çok üstündedirler.

Kaldı ki soğuk ülkenin Volvo ve Saab gibi 2 tane çok iyi elit marka markaları var ama bu forumda bu araçlara binen mi yok, yoksa kıskanıp övmeyenler mi var bilemiyorum ama her gün Honda Honda Honda diyenler daha çok sıktılar. Ben Honda sahibi olsam bu kadar fan boyu olup lastiğinden, silecek lastiğine kadar savunmam.

Honda'cı üyelerle başa çıkılmaz ayrıca bu forumda.

Hem de ''kapiş'', ''Bekara .... (hatun babında) boşamak kolay'', ''mesnetsiz sallamayın'' tarzı laflara maruz kalırsın.

Ben ısrarla kendi fikrimi söylüyor ve yazıyorum. Bana alıntı yapanların bozağını sıkıp zorla şu araba daha iyi, bu arada daha kötü tartışması mı çıkardım veya it dalaşı mı yaptım anlamadım.

Ama Honda'ya binenlerin yaşadığı kafayı bende yaşamak için, ''binmekle kaldığıma üzüldüm'', Satın alacağım ve o kafayı yaşacağım.

Kalın sağlıcakla.

Araştırma yaptım arkadaşım:

Karşıma senin kendi açtığın bir konudaki ilk mesajında premium araçlar arasında Audi'yi almamış olduğun çıktı:

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu forumda sürekli Bmw Mercedes gibi kalitesini ispat etmiş ve hala kalitesini en uç seviye tutan markalar aşağılanıyor. Ve Honda-Nissan gibi markalar Bmw-Mercedes'den üstün gösteriliyor.

Hatta bazı yorumlara göre Nissan GT-R Ferrari-Porsche-Bugatti'den kaliteli gösteriliyor. Ankara'da bir tane GT-R sahibi olduğunu bildiğimden, forumda da GT-R sahibi en fazla 2 kişi vardır veya yoktur. Orası da ayrı.

Şimdi gelelim asıl soruna, altında Bmw-Mercedes olmayanların bir kıskançlığı mıdır? Yoksa bu markaları çekemeyip karalamak mıdır amaç?

Mesela ben Nissan ve Honda'ya hiç bir zaman kötü demem. Ama gelip Bmw ve Mercedes'den veya Ferrari-Porsche-Bugatti'den de daha iyi markalar demem elbette. Sözlük tarzında troll mü çoğaldı bu forumda, yoksa gerçekten inanarak mı yapılıyor bu yorumlar?

Gelin değerlendirelim.

Buyur bu da linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_53359902/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Hem Nissan ve Hondaya hiçbir zaman kötü demem diyorsun hem de kalkıp Honda ile ilgili konularda fırsatını buldukça Honda hakkında atıp tutuyorsun.

Hatta neredeyse birkaç mesajında bir Hondayı kötülemem diyorsun.

Madem Hondayı kötülemiyorsun neden durmadan bunu sözle hatırlatma gereği hissediyorsun?

Bir de bu forumda Hondayı Mercedesten daha üstün görenler var diyorsun 3-5 mesajında bir isim vermeden.

Link var mı bu mesajını ispatlayacak?

Nedir senin Honda ile alıp veremediğin yahu?

Sen "BMW Mercedesi olmayanların kıskançlığı mıdır" diye soruyorsun, BMW'si olan arkadaş bile "A4 yerine Accord alırdım" diyor.

Bunu da beğenmiyorsun üstelik.

Dediklerin tutarlı olmadığı için bunu sana hatırlatırken kullandığım ifadelerden dolayı bir de isim vermeden beni sana hakarete varan ifadeler kullanmakla itham ediyorsun.

Oysa kişisel görüşümü belirttiyorum dediğin cümlelerinde bile desteksizce genellemede bulunuyorsun.

Sen bilmediğin, kullanmadığın araçlarla ilgili, ya da gidip görmediğin ülkelerdeki pazar dinamikleri ile ilgili atıp tutmaya varacak genellemelerde bulunmazsan hiç bir problem kalmaz.

Cahil değilim dediğin cümlende bile Acurayı Scion markası stilinde diyerek ile eş tutuyorsun.

Ürettikleri araçlara ve de stillere bak bakalım ne kadar benziyorlar!!!

http://www.scion.com/

http://www.acura.com/

Rica ediyorum tanımadığın markalar hakkında iyice araştırmadan birşeyler yazma.

Nasıl Citroen'e uzak birileri Citroen hakkında bilip bilmeden yazınca tepki gösteriyorsan, sen Honda konusunda kişisel fikrini belirtmekten öte desteksiz ve doğru olmayan şeyler yazınca da ben tepki gösteriyorum.

Durum bu kadar basit.

Maruz kaldığım laflar deyip rahatsızlığını dile getiriyorsun ama düzgün ve destekli, genellemeden yazıp laflara maruz kalmama seçeneğini değerlendirmediğin gibi "Ben Honda sahibi olsam bu kadar fan boyu olup lastiğinden silecek lastiğine kadar savunmam" demeyi de biliyorsun.

Bu vesileyle "Honda fanboyluğu yaptığım, Hondanın eksiklerini yazmadan lastiğinden silecek lastiğine kadar Hondayı övdüğüm ve bir mesajımı bulup buraya getirmeni bekliyorum.

Eğer böyle bir mesajımı bulamazsan - ki bulamazsın- bil ki yine desteksiz yazıyor olacaksın, atıp tutuyor olacaksın, karalıyor olacaksın.

Kal sağlıcakla.

+ beş on bin

Scion yorumu çok efsaneydi, Sciın'un Acura'yla en ufak alakası yok Acura ebatlarında araçları Toyota Lexus olarak pazarlıyor.

• Scion un ingilizce okunuşu çok sakat yaw
  • quote:

@zotaking arkadaşım audiyle hondayı kıyaslamıyoruz bunu bi defa geç. Biz boş a4 yerine accord alınır hem daha ucuza hem daha donanımlı araç alırsınız dıyoruz.

Bu arada hondanın malzeme kalitesi bmw-mersedesten iyi diyen kimse bu yorumları ciddiye alıp her konuda yazarsan işimiz var. Tamam senin hoşuna gitmemiş ama burda hergün biton zırvalayan adam var hepsini her konuda dökersen kirlilik yaratmış oluruz. Hemde tartışmalar uzar gider.

Aslında, Acura ile söylediklerinin bir kısmı doğru arkadaşın.

Lexus'un da ürün gamına bakıldığı zaman, Toyota Land Cruiser ve Land Cruiser Prado modellerine ÇAT diye logoyu basıp Lexus olarak satıldığını görebiliriz, A4'ün Passat'la ortak platformu yoktur mesela, ayrıdır, motorlarının ve şanzımanlarının da bir kısmı ortaktır, bazı modellerindeki quattro 4-motion'dan apayrı çalışır. Dolayısıyla, Acura, özünde zaten Honda'nın olduğu için yarın bir gün Jazz'a bile Acura damgası vurulabilir, o zaman da Acura Jazz Audi A1'e mi rakip oldu diyeceğiz? Hayır. Zaten bildiğim kadarıyla, Acura'nın D segmentinde 2 modeli var, Accord'la birebir aynı olanın dışında daha pahalı ve daha premium olan bir tane modeli var(adını unuttum), A4'ün esas rakibi o. Accord'a Acura damgası vurulması ise kişisel tahminimce pazarlama hilesi, aşırı güzel ve spor bir tasarımı oldugu icin Acura amblemini kaldırabilir diye düşünmüşler. Eh, neden olmasın? Neticede Avensis'e LEXUS damgası vursak sırıtır.

Dolayısıyla, fiyattan bağımsız karşılaştırma yaparsak, Accord ile A4 aslında direkt rakip değildir, fakat TR koşulları göz önünde bulundurulduğunda A4 almak akıl alır bir iş olmaz, Accord çok çok çok çok daha mantıklı.

• Konunun özüne bence de çok mantıklı olan Accord her ne kadar para çok sorun değilse de 45.000 TL çok ciddi fark A3'den A4'e geçmek için inanılmaz fazla. Eskimemiş olsa S60 bakmanızı öneriridm ama seçenekleri elemiş olmanıza saygı göstererek net olarak Accord diyorum.

O bunla kesinlikle kıyaslanmaz, şu onun asla dengi olamaz diyen arkadaşlar; naylon koltuklu, bağıran ama kıçını kaldıramayan zemin giriş premium araçlarınızla mutluluklar.
  • http://www.acura.com/PhotoGallery.aspx?model=TL&modelYear=2012&context=photos-videos#/image28

Bahsettiğim araç da bu, TL. Zaten, Accord baz alınarak geliştirilmiş bu da belli, ama daha bir premium duruyor. Zaten, amerikan Accord'u daha farklı - Haluk Abi sen görmüşsündür -, Genelde Avrupa versiyon modellerin daha kaliteli ve özenilmiş oldugundan yola çıkarak, bizim Accord'un orada Acura ile pazarlanması son derece olağan, bana göre US-Spec hiçbirşeye benzemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 11 Ocak 2012; 1:21:53 >
  • Toyota avensis düşündünüzmü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

@zotaking arkadaşım audiyle hondayı kıyaslamıyoruz bunu bi defa geç. Biz boş a4 yerine accord alınır hem daha ucuza hem daha donanımlı araç alırsınız dıyoruz.

Aslında, Acura ile söylediklerinin bir kısmı doğru arkadaşın.

Lexus'un da ürün gamına bakıldığı zaman, Toyota Land Cruiser ve Land Cruiser Prado modellerine ÇAT diye logoyu basıp Lexus olarak satıldığını görebiliriz, A4'ün Passat'la ortak platformu yoktur mesela, ayrıdır, motorlarının ve şanzımanlarının da bir kısmı ortaktır, bazı modellerindeki quattro 4-motion'dan apayrı çalışır. Dolayısıyla, Acura, özünde zaten Honda'nın olduğu için yarın bir gün Jazz'a bile Acura damgası vurulabilir, o zaman da Acura Jazz Audi A1'e mi rakip oldu diyeceğiz? Hayır. Zaten bildiğim kadarıyla, Acura'nın D segmentinde 2 modeli var, Accord'la birebir aynı olanın dışında daha pahalı ve daha premium olan bir tane modeli var(adını unuttum), A4'ün esas rakibi o. Accord'a Acura damgası vurulması ise kişisel tahminimce pazarlama hilesi, aşırı güzel ve spor bir tasarımı oldugu icin Acura amblemini kaldırabilir diye düşünmüşler. Eh, neden olmasın? Neticede Avensis'e LEXUS damgası vursak sırıtır.

Dolayısıyla, fiyattan bağımsız karşılaştırma yaparsak, Accord ile A4 aslında direkt rakip değildir, fakat TR koşulları göz önünde bulundurulduğunda A4 almak akıl alır bir iş olmaz, Accord çok çok çok çok daha mantıklı.

Niye rakip olmasın ben A4'ün çok çok üstün taraflarını göremiyorum ? A4 de ne bi C klass havası var nede bi 3 serisi dinamikliği. A6 5 serisi tartışırımda a4 ü işin içine katmam. A4 üstün bi otomobil değil bana göre.

• Şu logo yapıştırma işi çok sakat, forumda paylaşılmıştı buyrun Chevrolet Vectra

http://www.chevrolet.com.br/veiculos/todos-os-modelos/carros/vectragt/apresentacao.html
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.