Şimdi Ara

Audi a4 mü ? Honda Accord mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
13.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

@zotaking arkadaşım audiyle hondayı kıyaslamıyoruz bunu bi defa geç. Biz boş a4 yerine accord alınır hem daha ucuza hem daha donanımlı araç alırsınız dıyoruz.

Bu arada hondanın malzeme kalitesi bmw-mersedesten iyi diyen kimse bu yorumları ciddiye alıp her konuda yazarsan işimiz var. Tamam senin hoşuna gitmemiş ama burda hergün biton zırvalayan adam var hepsini her konuda dökersen kirlilik yaratmış oluruz. Hemde tartışmalar uzar gider.

Aslında, Acura ile söylediklerinin bir kısmı doğru arkadaşın.

Lexus'un da ürün gamına bakıldığı zaman, Toyota Land Cruiser ve Land Cruiser Prado modellerine ÇAT diye logoyu basıp Lexus olarak satıldığını görebiliriz, A4'ün Passat'la ortak platformu yoktur mesela, ayrıdır, motorlarının ve şanzımanlarının da bir kısmı ortaktır, bazı modellerindeki quattro 4-motion'dan apayrı çalışır. Dolayısıyla, Acura, özünde zaten Honda'nın olduğu için yarın bir gün Jazz'a bile Acura damgası vurulabilir, o zaman da Acura Jazz Audi A1'e mi rakip oldu diyeceğiz? Hayır. Zaten bildiğim kadarıyla, Acura'nın D segmentinde 2 modeli var, Accord'la birebir aynı olanın dışında daha pahalı ve daha premium olan bir tane modeli var(adını unuttum), A4'ün esas rakibi o. Accord'a Acura damgası vurulması ise kişisel tahminimce pazarlama hilesi, aşırı güzel ve spor bir tasarımı oldugu icin Acura amblemini kaldırabilir diye düşünmüşler. Eh, neden olmasın? Neticede Avensis'e LEXUS damgası vursak sırıtır.

Dolayısıyla, fiyattan bağımsız karşılaştırma yaparsak, Accord ile A4 aslında direkt rakip değildir, fakat TR koşulları göz önünde bulundurulduğunda A4 almak akıl alır bir iş olmaz, Accord çok çok çok çok daha mantıklı.

Niye rakip olmasın ben A4'ün çok çok üstün taraflarını göremiyorum ? A4 de ne bi C klass havası var nede bi 3 serisi dinamikliği. A6 5 serisi tartışırımda a4 ü işin içine katmam. A4 üstün bi otomobil değil bana göre.

Rakip olabilirler, özünde D segmentinden bahsediyoruz artık ortalama her araç belli bir standardı yakalamış durumda, Premium'ları ayıran ufak tefek farklılıklar.

A4'ün C-Klass'tan daha konforlu olduğunu söylesem (şimdi Irlandaya döndüm fakat döndüğümde test sürüşü ayarlarız arka arkaya kardeşimizlenimlerimizi de yazarız)

Yine aynı A4'ün, mevcut 3-serisi ve makyajsız (makyajlısını incelemedim) C-Klass'tan detay işçiliği ve malzeme kalitesi olarak daha başarılı olduğunu söylesem?

Yine aynı A4'ün, ikisinden de daha geniş bir iç mekana sahip olduğunu söylesem?

A4 dışında, Premium'ların spor versiyonlarıyla kapışabilen hangi D segmenti araç var? (M3-C 63amg- Audi RS4 ((en ezikleri olmasına rağmen adamlar rakip çıkartmış)) ha birde Lexus IS-F var tabi unutmayalım.

Fazla bir D segmenti tecrübem yok ama, Audi A4 bana Premium hissiyatını rahatlıkla verebiliyor. Haluk Abi, bir sözümde sana; bir tasarımcının gözünden bakarsanız, aradaki farkları size şöyle özetleyeyim:

Cam açma tuşlarındaki krom eklentiler ve dikiz ayna ayarlama düğmesi (A4'e bak, Accord'a bak)
    Tavandaki harita okuma kumandaları ve LED iç aydınlatma
    Gösterge Paneli, ve içerdiği renkli yol bilgisayarı
    MMI, Merkezi Araç Menüsü.

Özetle, premium demek istemediğiniz A4 aslında bal gibi Premium. Ama nedir? Accord'dan çok mu üstündür? Hayır. Sadece DIREKT rakip değillerdir demek istiyorum, yani ben bu forum dışında A4 bakıp, arkasından Hondaya uğrayan görmedim.

Bu arada, lafıma atlayacak olanlar için baştan hazırlıyorum. Şu an A4 yerine her türlü Accord alırım, zaten A4 alacak meblağa sahip olsam bile Merso veya BMW alırım ama yiğidi öldürüp de hakkını yemeyin. Forumda sebebini anlamadığım bir Anti-Vag muabbeti var ama, Audi'yi ben tercih etmesem bile, 3. sıradan da olsa bmw-merso nun yanına rahatlıkla koyarım, bunu bütün dünya otoriteleri böyle kabul ederken forumdakilerin etmemesi çok enteresan. neyse gerçi Aveoyu sınıfının en iyisi ilan etmiştik en son forumca(!) gördük satış rakamlarını.

saygılar.

• Can kardeşim Auidiye kim neden premium demek istemesin ? Ben A4'ün accordanda passattanda ne kadar üstün olduğunu zaten biliyorum. Ama Türkiyede sende diyorsun a4 yerine accord alırım. Neden ? A4 alacak paran olursadamı accord alırsın ? Yada şuan accordu a4 ile tartışabiliyor olmamız accordun başarılı bi araç olduğunu göstermezmi ? Arkadaş neden a4 ile accord arasında kalmış passat ile kalmamış ? Çünkü fiyatı Türkiye şartlarında çok iyi.

Bugün accorda 1.6 dizelde otomatikte gelse satmayacak. Neden ? Ben size şimdiden ozamanki açılacak konuları söyleyim accord neden bu kadar pahalı olacak. Ee ucuzken değerini bildinmi hayır.

Ben şundan eminim bazı önyargıları gerçekten yıkamıyoruz. Ben nerde accord a4 den üstündür demişim ? Ben sadece alternatiflere gözümüz kapalı buna kızıyorum.

Adam burda accordmu a4 mü demiş. Ne var bunda ? 2 side D sınıf değilmi ? A4 üstün olabilir ama 2 sindede kalite hissiyatı ve d sınıf konforu varmı var ? Ama iş accord olunca bizim forumdakilerin nevri dönüyor. 2.0 atmosferik motor ya. Doğuş oto aynı paraya 1.4 passat satıyor. Sonra gelip diyosunuz ki 1.4 ama accorddan fazla kaçıyor. Doğru iyi kaçıyorda size kaçan ne bu arada ? 1.4 motorun hakkı olan parayamı satılıyor o araç.

Bende isterimki vw almak. Burda defalarca demişimdir doğuş otonun fiyat politikası ve bekletmesi olmasa belkide 160 lık jetta sahibiydim. Ama ben en ufak noktalara kadar inceleyip mantığım ve cebime uyan otomobili alıyorum alırımda.Hondaya ne kadar bağlı olduğumu bilen bilir ama yarın yalnış fiyat politikası izlesin umrumda olmaz babamın markası değil. Ülkemizde fiyatların bu kadar yükselmesine tepkisiz kalmak ayrı bi umursamazlık zaten. 88binlik passatın jettanın kucağına atlamak için hazırda bekliyor adamlar. Ama eminim çoğu kişi şunu düşünüyordur ya bu accord kaliteli araç olsa pahalı olur demekki var birşeyi diyordur.

Herneyse konu uzadıkça dönüp dolaşıp aynı şeyleri tartışacağız. CEvap hakkı doğmadıkça bu konuda birşey yazmayacağım. Bundan sonrada ciddi manada ne honda araçlarını savunacağım nede alternatif olarak önereceğim.

İyi forumlar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 11 Ocak 2012; 2:20:55 >

• quote:

Can kardeşim Auidiye kim neden premium demek istemesin ? Ben A4'ün accordanda passattanda ne kadar üstün olduğunu zaten biliyorum. Ama Türkiyede sende diyorsun a4 yerine accord alırım. Neden ? A4 alacak paran olursadamı accord alırsın ? Yada şuan accordu a4 ile tartışabiliyor olmamız accordun başarılı bi araç olduğunu göstermezmi ? Arkadaş neden a4 ile accord arasında kalmış passat ile kalmamış ? Çünkü fiyatı Türkiye şartlarında çok iyi.

Bugün accorda 1.6 dizelde otomatikte gelse satmayacak. Neden ? Ben size şimdiden ozamanki açılacak konuları söyleyim accord neden bu kadar pahalı olacak. Ee ucuzken değerini bildinmi hayır.

Ben şundan eminim bazı önyargıları gerçekten yıkamıyoruz. Ben nerde accord a4 den üstündür demişim ? Ben sadece alternatiflere gözümüz kapalı buna kızıyorum.

Adam burda accordmu a4 mü demiş. Ne var bunda ? 2 side D sınıf değilmi ? A4 üstün olabilir ama 2 sindede kalite hissiyatı ve d sınıf konforu varmı var ? Ama iş accord olunca bizim forumdakilerin nevri dönüyor. 2.0 atmosferik motor ya. Doğuş oto aynı paraya 1.4 passat satıyor. Sonra gelip diyosunuz ki 1.4 ama accorddan fazla kaçıyor. Doğru iyi kaçıyorda size kaçan ne bu arada ? 1.4 motorun hakkı olan parayamı satılıyor o araç.

Bende isterimki vw almak. Burda defalarca demişimdir doğuş otonun fiyat politikası ve bekletmesi olmasa belkide 160 lık jetta sahibiydim. Ama ben en ufak noktalara kadar inceleyip mantığım ve cebime uyan otomobili alıyorum alırımda.Hondaya ne kadar bağlı olduğumu bilen bilir ama yarın yalnış fiyat politikası izlesin umrumda olmaz babamın markası değil. Ülkemizde fiyatların bu kadar yükselmesine tepkisiz kalmak ayrı bi umursamazlık zaten. 88binlik passatın jettanın kucağına atlamak için hazırda bekliyor adamlar. Ama eminim çoğu kişi şunu düşünüyordur ya bu accord kaliteli araç olsa pahalı olur demekki var birşeyi diyordur.

Herneyse konu uzadıkça dönüp dolaşıp aynı şeyleri tartışacağız. CEvap hakkı doğmadıkça bu konuda birşey yazmayacağım. Bundan sonrada ciddi manada ne honda araçlarını savunacağım nede alternatif olarak önereceğim.

İyi forumlar herkese.

Kardeş, ben sana herhangi bir tepki göstermedim, yazdıklarım forum geneline hitabendi ki hiçbir zaman en iyisini, en doğrusunu ben bilirim gibi bir iddiam yok aman yanlış anlaşılmasın, şu forum sayesinde kurduğumuz arkadaşlıklar, bağlantılar benim için bindiğimiz araçlardan daha değerli, yoksa yemişim VAG'ını, audisini, hissemiz yok zaten dediğim gibi.

Hatta, orda BOLD'a alarak bizzat belirttim, a4 ile accord karşılaştırılabilir, bu günah değil birşey değil, son derece normal.

1.4tsi passat-accord karşılaştırmasında da belki hatırlarsın, 2.0 motorlu bir aracın 1.4 le ne olursa olsun karşılaştırılmasınn abes oldugunu belirtmiş idim. bir başka mesajımda da, ikisi de D segmenti olduğu için, artık bu sınıfta farkların iyice kapandığını yazmıştım.

Yanlış anlaşıldıysam, kusura bakma, ama bu sayfada yazdıklarım tüm foruma ithafendi, ara ara Haluk Abi'yle bile ortak buluşamadığımız noktalar oluyor, biraz utanarak bile olsa (saygımdan dolayı) bunları da dile getiriyorum, amaç tartışmak, birşeyler öğrenmek, nasıl Görkem benim Mitsu'ya bakış açımı değiştirdiyse, sen ve Haluk Abi de Honda için aynısını yaptınız, ben bu forumdan sonra babama gittim ASX önerdim, annem için Jazz baktım, Division Bell'le olan konuşmamdan sonra ilerdeki potansiyel listeme 2. el mazda6 ekledim

• Can kardesim benim senin yazdiklarina alinmam yada sana kizgin olmam soz konusu olamaz ama genel olarak senin disinda gelen tepkileri sende goruyorsun. Sanki a4 alacak adama jazz onermisiz gibi yorumlar ve bunlara karsilik aciklama yaptikca fanatik , gozu donmus , kafamiz guzel lakaplariyla karsilasiyoruz. Biz burda 3-5 kisi bu alternatifleri onermesek cidden forum sadece vag grubu uzerine kurulu olacak. Cidden bu tartismalar yordu beni. Her konu vw ve vag grubuyla digerleri tartismasina donuyor. Biride diyemiyorki ya kardes 130 bine bos audi alcagina accord al.

Ama yorumlar audinin olusu yeter naylon kapli olsada audi tarzinda olunca birseyler anlatmaktanda soguyor insan.
  • quote:

Can kardesim benim senin yazdiklarina alinmam yada sana kizgin olmam soz konusu olamaz ama genel olarak senin disinda gelen tepkileri sende goruyorsun. Sanki a4 alacak adama jazz onermisiz gibi yorumlar ve bunlara karsilik aciklama yaptikca fanatik , gozu donmus , kafamiz guzel lakaplariyla karsilasiyoruz. Biz burda 3-5 kisi bu alternatifleri onermesek cidden forum sadece vag grubu uzerine kurulu olacak. Cidden bu tartismalar yordu beni. Her konu vw ve vag grubuyla digerleri tartismasina donuyor. Biride diyemiyorki ya kardes 130 bine bos audi alcagina accord al.

Ama yorumlar audinin olusu yeter naylon kapli olsada audi tarzinda olunca birseyler anlatmaktanda soguyor insan.

Hahahaha evet ya hala o tarz insanların olduğunu görmek şaşırtıcı. Ya aslında, imkanımız olsa şu adamları bir bir götürsen Honda-Audi bayiilerine, kumaş koltuklu, direksiyonda tuşsuz, xenon'suz, led'siz, manuel klimalı, elektrikli koltuksuz, sunroof suz, navigasyonsuz, 16' jantlı A4 e bindirsek,

ardından da full Accord'a bindirsek, desek ki accord hala daha ucuz diye, eminim insanların algısı değişir. Malesef forumda birçok kişi oturduğu yerden sallıyor, buna VW timi de, Anti-VW timi de dahil olmak üzere. Bu yüzden orta yol bulunamıyor. Buluşma sayıları artırılmalı, ciddi ciddi Ankara veya Istanbul olsun, buluşmaların yorum kalitesini ve objektifliği artırdıgını rahatça görebiliyorum çünkü bir noktadan sonra insan tanıştığı birinin arabasına "o ne la" diey yorum yapamıyor mecburen seviyeli ve dürüst olmak durumunda kalıyor.

Sende takma kardeşim, ayrıca gönlünü ferah tut, ben diğer tarafta(!) olduğum için rahatlıkla görebiliyorum, forumdaki Anti-Alman timi, VW ekibini rahatlıkla karşılıyor sayı olarak Sıkıntı yok, fair fight yani, ben artık yatıyorum bünye iflas etti haydin iyi geceler, senden son ricam, yorumlarını eksik etme bizden, 2-3 kişiye aldırma.

• hayalim golf bence sense dusun olmaz dersen tartismasiz a4 derin Audi ap ayri bi dunya
  • Accord derim ama yakıt önemliyse Audi al.
  • passat al accorddan çok daha iyi ve prestijli duruyor.ayrıca dsgli bir passatın sürş keyfinden sonra accorda zaten bakmazsın.hondanın vw olabilmesi için zamana ihtiyacı var bunu yeni civicten görebiliyoruz.
  • Fiyat farkı varmış baya. Ben olsam audi alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

passat al accorddan çok daha iyi ve prestijli duruyor.ayrıca dsgli bir passatın sürş keyfinden sonra accorda zaten bakmazsın.hondanın vw olabilmesi için zamana ihtiyacı var bunu yeni civicten görebiliyoruz.

C sinifinda olmasi gerekenden fazla donanim sizin bosline araclariniz fiyatinda. Ama Kaziklanmaya bayildiginiz icin size birsey solemeye gerek duymuyorum. Passat sirf dsg var diye accorddan iyi oldu. Bi tasarimlarina bak en basta passat orda ofsayt bi kere. Adam accordmu a4 mu diye sormus ama vag grubunseverler niyeyse yediremedilermbu karsilastirmayi cok komik durumdasiniz ya cocuk gibi

• Ben bu iki araç arasından kesinlikle Accordu tercih ederdim. Hatta Accord almaya karar verirseniz size yardımcı bile olabilirim
  • sevgili dostlar
    mesajlarınıza çok teşekkürler.

bu sabah honda ve doğuş 2.el a3 üm için bana fiyat bildirdiler.

honda 35 e
    doğuş 33-34 arasına sayacakmış.

2 sinede hatırı sayılı küfür ettikten sonra kapadım telefonu

yazın bir ara koyduğum ilanımı güncelleyeceğim. müşteri bulunca bu konuyu tekrar araştıracağım.

ayrıca mazda 6 da otomatik şanzıman bulunmuyor. elendi.
    latitude kore malı elendi. toyotaya gıcığım avensis elendi.
    mondeo çok hantal ve donanım zayıf. üstelik ford olduğu için elendi.
    insignia motor şanzıman uyumu yok. içi çok dar ve kalitesinin çok iyi olmadığını biliyorum. elendi.
    507 ve c5 kafadan elendi.
    jaguar, merc ve bmw çok gösterişli ve pahalı. elendi.

kalan accord ve a4 oldu.

a4 de baya pahalı ve donanım iyi değil. boşline a4 hangi motor olursa olsun 110 binden başlıyor.

accord çok kalite ama 5 ileri vites canımı sıkıyor.

başka bir önerisi olan varmı?

• accord a bir kere binenler vazgeçemiyor, entersan bir otomobil. Çok accord hastası gördüm ama A4 fanatiği (veya a4 satıp a4 alan) az gördüm yanılıyor da olabilirim.
  • Accordun 5 ilerisi neden caninizi sikti anlamadim?
  • honda tam otomatik şanzuman kullanıyor ve bu şanzumalar sorunsuz.
    sizelde turbo sorunu var demişsiniz bu kullanımla ilgili ki aynı şekilde 1.8 tfsi da da turbo var
    ama bana göre eski otomatik şanzuman yeni dsg den daha rahat ben olsam honda diye düşünürdüm
  • sevgili dostum

bak listeme bile almadığım passat bile 6 ileri hatta 7 ileri
    a3 ten önceki aracım olan 2003 vectra c 2.2i elegance bile 6 ileriydi. benim a3 6 ileri.

o yuzden kafama taktım yani arabada herşey çok iyi ama şanzıman az kademeli...

neden 5 kademeli var hala anlayamadım? 102 hitler motor gibi bişeymi acaba? çok sorunsuz vs...

bu arada passat diyenler.
    arkadaş bu vw araçlar özellikle jetta ve passat. her yeni modeli bir öncekinden daha kalitesiz oluyor. hele yeni passat direk geely gibi bişey olmuş. tam çin malı bir araba. o kadar kalitesizki o kadar çalmışlarki latitude çok daha iyi... jettada benzer şekilde. kapı içleri plastik kaplı albeanın bile kumaş kaplıydı...
    vw kalitesini tek bozmayan aracı golf ve polo kaldı. onlarında bagajı küçük.
    bu sebeple passat listeme girmiyor zaten passata gelene kadar superb var ama onunda karizma problemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

sevgili dostlar

honda 35 e

yazın bir ara koyduğum ilanımı güncelleyeceğim. müşteri bulunca bu konuyu tekrar araştıracağım.

insignia motor şanzıman uyumu yok. içi çok dar ve kalitesinin çok iyi olmadığını biliyorum. elendi.

kalan accord ve a4 oldu.

a4 de baya pahalı ve donanım iyi değil. boşline a4 hangi motor olursa olsun 110 binden başlıyor.

Arkadaşım Accordun 5 ileri şanzımanında vitesler yeterince uzun.

5. viteste 2000 devir civarı çevirirken 100'le gidiyor alet.

3000 devir civarında da 140'la gidiyor alet.

Geçen Anıl'ın arkadaşının Accorduyla test sürüşü yaptım:

Bunlar 1.4 ya da 1.6 turbo benzinli ya da turbo dizel aletlerin 6-7 vitesli olanlarına yakın sayılabilecek değerler.

(Atmosferik motorlu düz vitesli 1.6 aletler 5. vites 3000 devir civarlarında 100-110 falan yaparlar mesela.)

Endişen vites sayısı ve oranları ise BMW 116i düşün o zaman o 8 ileri.

136 bg'lik turbo benzinli motor ve 8 ileri tam otomatik vitesle 130 gibi bir sürat için 2200 devir çevirerek ilerlemek mümkün:

Ben test ettim ve de şu linkte detaylı olarak paylaştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_56266371/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56272660

Anıl birkaç kez test etti.

O da yardımcı olur.

Not: Takdir edersin ki 1 serisi ile Accord ve A4 arasında sınıf farkı var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 11 Ocak 2012; 11:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O403

imkanım olsa ikisinide değil latitude alırdım

Allahtan imkanın yok
    adam zaten araştıröış iki seçenek sunmuş
    alternatif istemiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

2000 motor benzinli arabami

2000 motor dizel dsg li a4 mu

Honda ve audi kiyaslaniyor
    Honda accord alin deniliyor
    Accord alin diyenler passat mi accordmu diye anlamis karistirmis olmali

Cevap gayet net
    Kesinlikle a4

2000 motor benzinli arabami

2000 motor dizel dsg li a4 mu

Audi ve Honda kiyaslaniyor
    Audi A4 alin deniliyor
    A4 alin diyenler passat mi accordmu diye anlamis karistirmis olmali

Cevap gayet net
    Kesinlikle Accord

Cihancım arada 20 bin TL'den fazla fark var.

Hem de boşline bir araca 20 bin'den fazla para veriyorsun.

Hem de lpg takılamayan benzinli bir araca.!!!

Audi a4 su bir kac ay icinde baya bir ucuzlar makyajki kasa cikicak cunku

Subat 2012 de
    120.000 tl audi a4 haluk abi cok bos bir aracta degil

Ayni zamanda audi alitesi var isin icinde 100.000 tl ye accord alip lpg takmakta ben mantikli degil gibi gorunuyor haluk abi

Her kosulda bence a4 alinir ama arac isi zevk isidir oda ayri bir olay

Kusura bakma kardeş ama ne audi marka olarak, ne de a4 model olarak , öyle sizin abarttığınız kadar kaliteli bi marka veya model degil. çok rahatlıkla a4 le accord kıyaslanıp, accord seçilebilir. iç malzeme kalitesinde pek bir farklılık göremezsiniz, dışardan zaten accord daha yakışıklı bir araç, sorunsuzluk ve uzun ömür noktasında da accord bir adım önde. yani passat mı a4 mu desen, aynı fiyatlara sahip olsalar hani sırf gösteriş olsun diye , ki gösterişle de hiç alakam yoktur, audi derim belki ama, aynı motor seçenekleri ve aynı donanımda , passat vs a4 kıyaslamasında , a4 10 bin daha fazla olsun, vallahi a4 almam...

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

sevgili dostlar

honda 35 e

kalan accord ve a4 oldu.

vovo s60

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.