selam, artık 2006 a3ümün miyadı doluyor. yakın bir zamanda sedan bir araç ile değiştirmeyi planlıyorum. bmw 3 serisi ve mercedes c sınıfı pek düşünmedim ve hoşuma gitmiyorlar (arkalarının dar olması sebebiyle ve fiyatlarıda çok pahalı)
opel insignia otomatik vites sunmaması sebebiyle ve arkasının da dar olması yüzünden ford mondeo forda karşı önyargılarım yüzünden ayrıca eskidi bu araç renault latitude kalitesiz bulduğum için genelde renault deyince akla küçük ve orta sınıf geliyor
geride sadece a4 ve honda accord kaldı. avensin tipi hoşuma gitmediği için düşünmedim.
accord 90 bin tl peşine ısıtmalı deri elektrikli koltuklu, navigasyonlu, cam tavanlı, katlanır aynalı, 18 jantlı, ledli bixenon farlı wooferlı yani sözün kısası ful +ful bir araç veriyor. üstelik bekleme yapmadan istediğiniz iç ve dış rengi hemen alabiliyorsunuz. 2.0 motor 150 bg ve ortalama yakıt tüketimi 8.4 litre. tek eksik yönü 5 ileri olan klasik tip otomatik şanzıman. ancak tip olarak çok çekici. üstelik bu motoru lpg ilede uyum sağlamaktadır.
a4 ise 1.8 tsi ancak 120 bg. 8 ileri dsg. baz donanımda 16 jantlar var. kumaş koltuklar. sadece ledli bi-xenonlar var. başka bir aksesuar yok. katlanır ayna bile yok. bu donanım fiyatı indirim pazarlık yapılmış hali ile 110 bin tl. sunroof, deri koltuk, 17 jant eklenmiş versiyonda fiyat 120 bin tl. tüketim ortalama 7,7 litre. ama performans kötü. eğer yukarda sayılan accorda donanımı isterseniz fiyat 130 bin tlyi geçiyor üstüne üstlük en az 3 ay bekliyorsunuz. lpgyede uyumlu değil.
soru basit ve net?
hangisi alınır?
***not=benzin parası sıkıntı olmamaktadır. ancak lpg ile de kullanımda bir önyargım yoktur. düzgün bir montaja hayır demeyebilirim. ***not2=doğuş otodan fazlasıyla nefret etmekteyimdir. ***not3=kesinlikle bir marka model ve ülkeye sempatim yada agresifliğim yoktur.
Ben olsam Honda Accord alırdım.
Çok hoş bir duruşu var aracın. D sınıfının en yakışıklılarından.
Çok satılmama nedeni, 2000cc'nin yüksek vergisi ve yüksek yakıt tüketimi. Yakıt tüketimi sorun değil dediğinize göre alınıp paşa paşa binecek bir araç.
Performansları pek farklı olmaz A4 1.8 tfsi 120 hp ile. Atmosferik 2000cc'yi kullanması daha zevkli olur elbette.
Hem daha uygun, (bence)daha yakışıklı, A4'ün yakında makyajlı kasası gelecek, süre beklenmeyecek olması sebebiyle Accord derim.
Fakat eğer Honda, Accord'a 1.6 dizel 130 hp civarı bir dizel koyarsa, o zaman cidden çok büyük zarar edersiniz.
Accorda iyi bir indirim alabileceğinizi düşünüyorum. A4 den daha üstün bir araç tek eksiği sizinde dediğiniz gibi eski tip şanzımanlı olması. Tabi bu bir eksik mi kişiden kişiye değişir. Benim otomatik şanzıman anlayışım; şanzımanın sorunsuz olması ve vites geçişlerini hissettirmemesi. Bunu sağlayan şanzımanlarda genelde tam otomatik olanlar(dsgnin aksine). Ayrıca a4ün kasası eskidi, accord yeni makyajlandı. Donanım olarak zaten tartışmaya bile gerek yok.
Son olarak, benzin sorun olmadığına göre a4 ü eleyip listenize mazda 6 yı da eklemenizi tavsiye ederim
A4 dizel multitronic için 47000 euro fiyat aldım. Bence 1.8 120hp için çok demişler.
Navigasyon orijinal fabrika çıkışlı mi sonradan takılma mı ? Belki duymuşsunuzdur, Accord ufak bir makyaj yedi, yani 90'a anlaştığınız araç 2012 model makyajlı olanlardan mı? (ön far ve ızgaradan anlamak mümkün)
Bu arada, A4 lerde çift kavramalı (DSG) şanzıman yok, 8-ileri olanlar Multitronic isimli CVT tipi şanzımanlardır.
Accord her yönden tercih sebebi hocam. Donanım tasarım fiyat her yönden daha güzel. @strify Dizel accord şu an için hayal gözüküyor.
accord en son makyaj yiyen model. aracı gördüm ancak pazarlık yapmadım. sanki 3-4 bin tl inerler gibi geldiler banada
mazda 6 açıkçası güzel olmasına güzel ama yedek parça ve servis konusunda sıkıntı olabilir diye bakmadım. birde mazda fordun bir iştiraki. açıkçası ford biraz uzak bana. bu yuzden jaguara da bakmıyorum.
a4 2.0 tdi motor sorunlu bir motor. hem beygir gücüde düşük kaldı. 143 hp ve 100 bin km olmadan turboyu yiyor. pek az da yaktığı söylenmiyor. ayrıca donanım çok düşük ve pahalı.
audinin prestiji haricinde bir artısı yok anlayacağınız. honda çok çekici gerçekten.
Doğuş Oto'dan nefret ediyorum demişsiniz o yüzden güzelim PASSAT 1.4 TSI 160 HP-DSG HIGHLINE ı öner(e)meyeceğim. Bu koşullar altında BEYAZ yakışıklı bir ACCORD iyi seçim olur.
tabiki f/p oranı en yüksek olanı accordu alırdım
Accord hocam direk.
quote:
Orijinalden alıntı: Kinglbj23
Doğuş Oto'dan nefret ediyorum demişsiniz o yüzden güzelim PASSAT 1.4 TSI 160 HP-DSG HIGHLINE ı öner(e)meyeceğim. Bu koşullar altında BEYAZ yakışıklı bir ACCORD iyi seçim olur.
bahsettiğiniz passat, gerek a4 gerekse accordun yanında biraz hafif kalır bence. o yuzden ilgilenmedim.
imkanım olsa ikisinide değil latitude alırdım
quote:
Orijinalden alıntı: O403
quote:
Orijinalden alıntı: O403
seviyeyi düşürmesek?
quote:
Orijinalden alıntı: M.Düzen
accord en son makyaj yiyen model. aracı gördüm ancak pazarlık yapmadım. sanki 3-4 bin tl inerler gibi geldiler banada
mazda 6 açıkçası güzel olmasına güzel ama yedek parça ve servis konusunda sıkıntı olabilir diye bakmadım. birde mazda fordun bir iştiraki. açıkçası ford biraz uzak bana. bu yuzden jaguara da bakmıyorum.
a4 2.0 tdi motor sorunlu bir motor. hem beygir gücüde düşük kaldı. 143 hp ve 100 bin km olmadan turboyu yiyor. pek az da yaktığı söylenmiyor. ayrıca donanım çok düşük ve pahalı.
audinin prestiji haricinde bir artısı yok anlayacağınız. honda çok çekici gerçekten.
Donanım ve fiyat herkese uymayabilir haklısınız. Fakat 2.0tdi motorun düşük hp gücü haricinde bir sorunu yoktur. Aynı motor passatta ve a6 da da yıllardır sunuldu. 200binli km leri sorunsuz geçen birçok tanıdığım var o motorla. Yakıtı da cvp şanzıman dolayısıyla şehir içi 7.5 litre civarında
Accord sahibi olarak öneririm pişman olmazsınız. Fakat fiyatlar gerçekten çok yükseldi yahu. 2 civic parası oldu accord. Hatırlıyorum da, 2.4 lük modeli kalkmasına yakın tarihlerde(2006 gibi sanırım) 74 bin, 2.0 modeli 61 bin idi. 2.4 accord için 67 bin gibi bir fiyat bile hatırlıyorum sanki.
Güncel kasa accord ise, ilk çıktığında 69.500 bin tl imiş.
quote:
Orijinalden alıntı: M.Düzen
quote:
Orijinalden alıntı: Kinglbj23
bahsettiğiniz passat, gerek a4 gerekse accordun yanında biraz hafif kalır bence. o yuzden ilgilenmedim.
Hocam PASSAT hafif kalmaz kesinlikle bu yorumunuza katılmıyorum ancak zevkler ve renkler buna da saygım sonsuz. PASSAT Highline donanımı çok dolu bir araç ve fiyatı ACCORD için aldığınız fiyattan daha az 88.700 Tl. PASSAT'ın motoru da şanzımanı da ACCORD dan başarılı ancak burada önemli olan sizin zevkiniz, eğer ACCORD u beğendiyseniz kesinlikle sizi pişman etmeyecektir.
Düşünme bile Accord.
Garantiyi bozmadan lpg de takıyorlar. Mis gibi binersin garantili bi şekilde.
110 bin lira verecek durumum olsa accord falan hiç düşünmem istediği kadar donanım olsun bütün gün arabada değilsin sonuçta bence audinin kalitesini göz ardı etmemelisin. Bence o fiyata alınabilecek arabalardan biri bmw 3 serisi biride audi
Makyajlı modellerin gelmesine az kala a4 ün fiyatında uçmuşlar.Ayrıca 1.8 motorlarında şanzıman olarak stronic(dsg) yoktur, multitronic vardır.