< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Peki aynı cdleri evdeki cd çalarda dinleyebiliyor musunuz?
Cd'leri Nero'da "Müzik Ses Cd'si Yarat" ya da "Wma Diski Yarat" seçeneklerinden birini tercih ederek yapın. Yazım hızını düşük tutun tavsiyem 8X ya da 16X hızını geçmeyin. Eğer yine olmuyorsa "Easy Cd Extractor" isimli programı bulup onunla müzik cd'si oluşturmayı deneyin. Yazım hızını her zaman düşük tutun.
son denemelerimde sadece 16x le yazdığım cd leri okudu ama sonra yine cd error hatası vermeye başladı.
cd lerde sorun yok evde dinliyorum...son olarak orjinal bir cd yi de çalmamaya başladı diğer orjinal cd lerde sorun yok ama... kafayı yedirtecek yafff
quote:
Orjinalden alıntı: drvanilya
son denemelerimde sadece 16x le yazdığım cd leri okudu ama sonra yine cd error hatası vermeye başladı.
cd lerde sorun yok evde dinliyorum...son olarak orjinal bir cd yi de çalmamaya başladı diğer orjinal cd lerde sorun yok ama... kafayı yedirtecek yafff
O zaman yazma hızını 8X hatta 4X olarak ayarlayın. Seçici bir okuyucu mevcut sanırım. Mp3 okumamasıda ayrı bir eksiklik. Benim orjinal Cd-çalarımda okumama sorunu olmadı ama Mp3 okumadığı için değiştirdim rahatladım. 200 ytl civarına çok güzel ana üniteler var. Eğer orjinal gömme sistem değilse değiştirin rahatlayın derim.
Teybin okuyucu gözü arızalanmış ya da kirlenmiştir... En güzeli teybi Mp3 çalabilen şu geniş dokunmatik ekranlı cihazlarla değiştirmek olur...
Neronun son sürümlerinde cd nin üzerine tekrar yazmak için için kapatma işlemi yapmıyor. Açık kalan cd de çoğu araç cdplayer'larda okunmuyor. Buna da dikkat etmeni öneririm.
nero ile yazdığım cd leri okumayınca başka bir prog. kullanıyorum cd yazma işlemi bitince disk kapatılıyor diye belirtiyor zaten.
son olarak bu sabah yazdığım cd lerden birini çaldı, çok tutarsız davranıyo birde ufak çukurlara girdiğimde kesiliyor cd player mı arızalı diye düşünüyorum artık...
2001 öncesi S40'lar orjinal CD'ler dışında okumaz fakat 2001 ve sonrası S40'lar için tavsiyem, Nero ile Müzik CD'si Yarat seçeneğini kullanarak CD yapmandır.. Hız olarak 52x'le ben çekiyorum hiçbir problem olmuyor, gayet rahat atlama olmadan okuyor.. Fakat belli bir süre limiti var Audi Track'da o limiti kesinlikle geçme tercihen sarı ile gösterilen seviyeyede gelme çünkü sarıya geldiğinde bazen problem çıkarabiliyor..
Bilgilerinize, umarım yardımcı olabilmişimdir..
Son durum nedir drvanilya ?
çukurlarda bende de oluyor onun dışında wartox un dediği gibi yapnca bi sorun çıkmıyo yanlız cd yi çalması için 4-5 kere deniyorum surekli geri çıkartıyo cd yi sonra okuyo anlamadım sizin başınıza da geliyor mu
quote:
Orjinalden alıntı: WaRToX
2001 öncesi S40'lar orjinal CD'ler dışında okumaz fakat 2001 ve sonrası S40'lar için tavsiyem, Nero ile Müzik CD'si Yarat seçeneğini kullanarak CD yapmandır.. Hız olarak 52x'le ben çekiyorum hiçbir problem olmuyor, gayet rahat atlama olmadan okuyor.. Fakat belli bir süre limiti var Audi Track'da o limiti kesinlikle geçme tercihen sarı ile gösterilen seviyeyede gelme çünkü sarıya geldiğinde bazen problem çıkarabiliyor..
Bilgilerinize, umarım yardımcı olabilmişimdir..
sayın hocam en son 2 tane teflon cd doldurdum, biri 18 şarkı diğeri 13.her iki cd yi de 16x le yazdırdım yalnız nero da yazma hızını nerden ayarlayacağımı bilmediğim için başka bir cd yazma prog ile yazdım. ilk başlarda sorun yoktu zaman la arasıra okumamaya başladı şimdi hiç okumuyo, 13 şarkılık olanı takıp çıkararak deniyorum bazen okuyo, ama onuda yakında okumayacak gibi ,cd kapasitesi sarıdamı bilmiyorum ama zannımca 13 şarkı dodurmamalı artık alternatif çözüm yolları arıyorum ama arabanın orjinalliğini bozacam diyede içime sinmiyo, forex in fm transfer cihazı var direksiyondan kumandalı hemde ama ses kalitesi biraz muallak o yüzden ondan da soğudum.
birazdan neroda yazma hızı yerini bulup sizin de önerilerinizi dikkate alıp tekrar denicem o da olmassa sony yada philipis cd lerden bulup onlarla denicem o da olmassa hastaneden psikiyatri servisinden manzaralı bi yatak ayarlıcam bide ıpod alıp keyfime bakıcam
sayın dgnkr arkadasım işte son durum böyle dramatik, bişeyler yapamassam kafayi yicem.
bir arkadaşım cd player optiklerinin belirli bir ömrü olduğundan bahsetti, ömrnü doldurunca optiği değiştirmek yada komple değişmek gerekiyormuş, optik değişimi için verceğemiz paraya güzel cd player alınabilir .aslında nette gördüm kocaman ekranı olan şık ve kullanımlı cihazlar da var,