Şimdi Ara

Auidi Q3 vs VW Tiguan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisini tercih edersiniz. Sebepleriyle yazarsınız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tiguani o sifatla almam,ikisinide dsg belasi varken almam.manuel q3 varsa alinir,yoksa alternatiflere yonelinir,tucson gibi

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Hocam arabayı teyzem düşünüyor. Otamatik falan istiyor bana araştırmam için rica etti de bende sizin fikirlerinizi almak istedim.

• X1 yenilenmiş haliyle bu ikisini döver x3 ü sen düşün (:

• q3 ve Tiguan'ı yanyana park ettiğinizde biri juke biri qashqai gibi kalıyor.

SUV/Crossover araç alıcaksam biraz heybetli durmasını isterim. İlla bu iki araçtan biri alınacak ise boyutlarından dolayı Tiguan diyorum.
  • Ben de x1 söyledim ama fiyat açısından pahalı dediler. Auidi ve Tiguan arasından bir seçim yapmak istiyor.

• procy27 kullanıcısına yanıt
    Aralarında kayda değer bir fark olduğunu bilmiyordum o Zaman tiguan yeni kasa olma avantajını elinde bulunduruyor demeliyiz,zaten Audi ve wosvos aynı kardeşler neredeyse hangisini alsa fark etmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    Qashqai vs Tucson
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tucson full paketini alirdim. Yillarca sorunsuz binerdim. Yada subaru forester alirdim.

• Ben Q3 aldım.

2015 makyajlı kasa 1.4 tfsi

Daha önce jeep compass arabam vardı. 2014 model makyajlı kasa limited.

Araba biraz kaba olduğu için değiştirmeye kararlıydım.

Premium istediğim ve SUV ile devam etmek istediğimden X1, GLA ve Q3 arasında kaldım.

Önce X1 alıyordum.

Bulduğum iki X1 de de sıkıntı çıkınca ilahi bir mesaj olarak değerlendirip vazgeçtim.

Sonra GLA baktım ama hem daha alçak hem daha pahalı hem de 1.6 olduğundan (yaklaşık 3 yıl 2000 motor vergisi ödeyince 1.4 rüya gibi :) )Q3 de karar kıldım.

O dönem Tiguan ın yeni kasası gelince bir bakayım dedim. Ama bayide araç yok, galericiler kara borsa yapmış, hem de VW ye aşina olduğumdan(şirket aracım yeni kasa passat comfortline) istemedim.

Ben çok memnunum hamdolsun. Tiguan daha geniş bir araç, hayalet gösterge(dijital ekran işte nerden çıktıysa bu saçma tanım, kıbrıs da da eski kasa E200 lere kedi gözü derlerdi, çok kavgasını verdim taksicilerle tatilde, o böcek göz kedi değil, 4 gözlü kedi mi olur diye ama nafile) gibi fakat arada kesinlikle kalite farkı var, şöyle ki;

Seat leon, skoda octavia, jetta, passat ve Q3 kullandıktan sonra, her bir araç ve marka arasında yalıtım, sürüş konforu ve malzeme kalitesindeki farkı hissediyor insan. Passat da son derece konforlu fakat passat da trim sesi de rüzgar sesi de Q3 den fazla.

Zaten trim sesi gelmeyen araç yok, babamın E200 ünde de, kardeşimin cla200 amg sinde de, patronumun Porsche Cayenne inde de geliyor trim sesi, ya koltuktan, ya döşemeden yada göğüsten.

Dediğim gibi Q3 güzel araba.

Rabbim nasib etti aldım, utandırmaz inşallah. Allah herkese daha iylerini nasib etsin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• John Shepard kullanıcısına yanıt
    Allah utandırmasın hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

• Aralarinda 1.4tfsi q3 ancak az daha koyma sanslari varsa x1 tercih etsinler sonucta x1 le q3 arasinda okadar buyuk ve belirgim bir fark yok fiyat acisindan(2016 modeller kisyaslanmistir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlreadyTR -- 22 Haziran 2016; 22:11:33 >
  • bana göre ikiside aynı araba sınıf aynı motor aynı şanzıman aynı şase aynı sürüş dinamikleri bile aynı olabilir.Vw nin avantajı yeni kasa olması q3 ise premium segmentte yer alıyor.(izolasyon biraz daha iyi)ikisinin arasında ben sadece fiyat değerlendirmesi yapardım.Verdiğim parayla aracın donanımını karşılaştırır öyle karar verirdim.
  • doktor_o D kullanıcısına yanıt
    aynı gurubun farklı segmentlerindeki araçlar.. Mercedes, BMW ve Audi premium araç ABD de luxury AB de executive deniyor. Yani sizin deyiminiz zaten temelden yanlış. Audi VW grubunun üst segment araçlarındandır, VW bir alt sınıf. Porsche ise en üst sınıftır. Lamborghini ve Bugatti de VE grubuna aittir. SEAT ve Skoda da i Sizin mantığınıza göre Skoda= Porsche???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguan fiyatının Türkiyede gerçek değerinin en az %10-15 üzerinde satıldığı aşikar, Sebebi ise VW nin yıllardır Türk piyasasını en iyi bilen ve kullanan grup olması. Ben şahsen Türkiye'deki ÖTV uygulamasında Almanlar'ın lobi faliyetlerinin parmağı olduğuna inanıyorum. Bu sayede tüm Caponları tek hamlede sildiler buna ancak uyanık Koreliler kısmen cevap verdi. Tiguana olan yüksek talep VW nin fiyatları yüksek tutmasına sebep oluyor . Oysa Dünya'da orta Büyüklük SUV grubunda lider araç CX5

• mmystere M kullanıcısına yanıt
    bizde zaten q3 premium segmentte demişiz farklı dememişiz ki.Aynı platformu şasiyi motoru şanzımanı yürüyeni kullanan iki araç var ortada.Q3 premium segmentte ama sadece premium segmentte diye arada çok fazla fiyat farkı varsa ben şahsi olarak tercihimi tiguandan yana kullanırım.Benim sahsi görüşüm bu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor_o

bizde zaten q3 premium segmentte demişiz farklı dememişiz ki.Aynı platformu şasiyi motoru şanzımanı yürüyeni kullanan iki araç var ortada.Q3 premium segmentte ama sadece premium segmentte diye arada çok fazla fiyat farkı varsa ben şahsi olarak tercihimi tiguandan yana kullanırım.Benim sahsi görüşüm bu .

Audi şanzımanı S-tronic DSG nin üst versiyonudur yani aynı değildir. Sizin Düşüncenize göre Porche nın en üst kalite olarak bilinen şanzımanı da aynı DSG türevi olduğu için aynı mıdır?
    Ayrıca Audi motoru da TSI nin bir üst motorudur. Genel malzeme ve donanımda Audi her zaman VW nin üstündedir. Zaten başka türlüsü de mantığa aykırıdır.
    ama bahsetmek istediğim konu Audi Q3 Tiguan dan daha ucuzdur!!! Q3 donanımı in Tiguana eklesek sanırım Q3 fiyatını geçecektir.?

• quote:

Orijinalden alıntı: mmystere

quote:

Orijinalden alıntı: doktor_o

Audi şanzımanı S-tronic DSG nin üst versiyonudur yani aynı değildir. Sizin Düşüncenize göre Porche nın en üst kalite olarak bilinen şanzımanı da aynı DSG türevi olduğu için aynı mıdır?
    Ayrıca Audi motoru da TSI nin bir üst motorudur. Genel malzeme ve donanımda Audi her zaman VW nin üstündedir. Zaten başka türlüsü de mantığa aykırıdır.
    ama bahsetmek istediğim konu Audi Q3 Tiguan dan daha ucuzdur!!! Q3 donanımı in Tiguana eklesek sanırım Q3 fiyatını geçecektir.?

ben golf sahibide oldum audide ikiside tsi dı ikiside dsgydi birinin konumu dikey dsg diğerinin yatay biliyorum.İkisindede şanzımanım değişti ikiside inanılmaz derecede yağ yakıyordu.,ikisininde olmayacak parçaları bozuldu.Şu anda şirketimize ait otağımın kullandığı 2015 model a3 cabrio 150 hp ultra yeni motrolu sline paket aracımız var.İki kere baskı balatası değişti hala zıngırdıyor.Yani anlayacağınız içinde birazcık yumuşak plastik daha kaliteli deri kullanımı dışında bana göre HİÇBİR fark yok ,motor aynı tsi prensibiyle çalışıyor.,parçalarının üzerinde seat skoda vw ve audi amblemleri var. Audinin a3 dizelinin bütün yürüyeni vw dizelin kiyle AYNI nerden mi biliyorum ikisininde sahibi oldum ikisinde de arkada bağımsız süspansiyon YOK.Şöyle söyleyeyim leon golf 7 ve a3 dizeli lifte kaldır bakalım alt görüntüleri aynı mı değil mi.Kaputu aç amblemler olmasa markasını tahmin edemezsin.
    Bu arada ne q3 ün fiyatını biliyorum nede tiguanın çok da umrumda değil açıkçası.İkisinide o stronik dsg si olduğu sürece almam, hele şu son emisyon olaylarından sonra hiç almam.Vag grubu gözünüzde de çok büyütmeyin bence
    Şu anda 3.20 ied kullanıyorum ve şanzıman bakımından korkum olmadan kullanıyorum.2 senedir hiç ama hiçbir problemim yok araçla ilgili. Daha önceki yazılarımda vw ve audiyi yi dsg konusunda çok savunmuştum ama ortağımın aracının başına gelenlerden sonra ben artık almam alacak olana da aldırmam

• o yüzden soruyu soran arkadaşıma da tavsiyem bmw x1 alınsın paşa paşa binilsin.Ben test ettim bu modelde zf şanzıman yok aisin japon var ama ayarları çok güzel yapmışlar hızlanması devirlenmesi motordan gelen ses daha etkileyici
  • Tiguan yerine tucson qq gibi araçlara bakın

• Tabiki q3..tamam Audi bir Mercedes yada bmv değil ama o kadarda değil yani..bir kere Audi"nin kalitesiyle WW kalitesi arasında dağlar kadar fark var..o WW 'de kullanılan patlak dsg bile audide sorunsuza yakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttnet.net -- 23 Haziran 2016; 22:48:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.