Şimdi Ara

av receiver için hoparlör yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. ben av receiver alacağım fakat hoparlörler baya pahalı. av receiver atıyorum 100w 8 ohm çıkış veriyorsa aynı değerlere sahip oto hoparlörü takabilir miyiz ? 8 ohmluk hoparlörlerde çok pahalı piyasada 6ohm ucuza jbl ve pioneer var ama 8ohm yok. 6 ohm hoparlörü 8 ohmluk av receiver takınca hoparlör çıkışının yandığını söylediler onun içinde 6 ohmluk almak istemiyorum.

• 8 OHM da verilen güç değerleridir o amfi 4 OHM da çalışmaz demek değildir. O amfiye 4 OHM nominal empedansta çalışan uygun büyüklükte ve güçte hoparlör de bağlanabilir. Ayrıca hoparlörler için verilen Omaj ( OHM) değerleri de nominal yani ortalama değerlerdir. Her frekansta hoparlörler değişken Omaj değerleri gösterirler.
    Soruya gelecek olursak araç hoparlörü bağlamanızı ben önermem muhtemelen amfinizi bilmiyorum ama hoparlörlere zarar vermeniz olasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle okudum hocam 8ohmluk direnç ile karşılaşmayacağı için amfi 100watt yerine 120 gibi yüksek watt verecekmiş buda amfiyi zorlayıp yakıyormuş. Acaba 6 ohm 100 watt taksam hoparlör 120 watt çekmeyeceği için yanma olasılığı olur mu ?

• 8 ohm'luk araç hoparlörü bulamazsın genelde 4 veya 2 ohm olurlar.2 adet 4 ohm hoparlörü seri bağlarsan 8 ohm elde edebilirsin.

Araç hoparlörü ile uygulama yapmak zordur parametrelerini bilmek gerekir.

Ayrıca receiverlar genelde 4-6-8ohmlar da çalışabiliyor.
  • Max seste dinlemediginiz surece problem olacagini sanmam ayrica crossover filtrede hoperlore seri 2 ohmluk hoperlorde baglayabilirsinizki bircok avr 6 ohmla calisiyor burada onemli olan kabin tasarimi alacaginiz hoperlorlerin tiele small parametrelerine gore kabin dizayni yapan programlar var onlar size kabin cinsine gore ahsabin olculerini veriyorlar bu noktada onemli olan ahsap cinsi ve iscilik iscilik konusunda malzemeyi ve aletleri tanimak onlara hakim olmak cok onemli gerkirse bu aletleri edinip bos ahsap malzemede deneme yanilma yapmak lazim oncelikle genellikle iki cm kalinligindaki mdf plakalari bir marangoza kestirin birlestirilmesinde gemici tutkali kullanin mutlaka zimpara iskarpela iskence matkap panc lastik cekic bulundurun boya isi pis istir bunu bir boyahaneye yaptirin midlerin oldugu kisimlari bas lardan etkilenmesin diye izole edin. Hoperlor kasasinin ic kismini ekstra citalarla kuvvetlendirin ayrica ic taraftan koselerin keskinligini yok etmek icin takoz koyun ki ses o noktada bozulmasin kabinin icine litre hesabi sirasinda nekadar yalitim sungeri koyacaginizi hesaplayin ve portlu kabin yapacaksaniz yine bu programda port hesabinida yapin fakat port gurultusunu engellemek adina hem iceriden hem disaridan yuvarlatin cross overi yaparken bobinleri ayni duzlemde koymamaya dikat esin birisi yatay birisi dikey gibi xyz ekseninde dizin ve audio class kutupsuz kondansator ve tas direnc kullanin tum kablolama hoperlor ve crossoveri saglam birsekilde titresim olmayacak sekilde monte edin ayrica hoperlorlerin dikeyde birbiri ile olan uzakligida onemli onunda hesaplanmasi lazim son olarak kule kolon yapacaksaniz hoperlorun altina spike koyup altina yalitim sungeri yapistirilmis granitplakaya oturtursaniz ve yerlesiminide guzel yapip istendiginde biamp olabilecek sekilde tasarlaaybilirseniz cok guzel sonuc alabilirsiniz ama surec oldukca zorlu ama zevkli bir surectir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam dediğiniz gibi zorlu ve uğraştırıcı bir yapım aşaması. Bu kadar vaktim de olmadığından 2. el set buldum Pioneer vsx 520 hoparlörleri ile birlikte onu satın aldım. Çokta kurcalayamadım.

• SouLofDiego kullanıcısına yanıt
    4 ay kadar hoperlor kasasi tasarim isinde calistim ilk isimde ve hobi olarak halada ugrasirim suanki is yerimdeki marangozlar benden kaciyorlar😅 o derece yani oyuzden bukadar detayli bilgi verebildim. Bende marangoz aletleri kullanmayi ogreniyorum yavas yavas bakalim atolyede kendim yapicam En buyuk sansim is yerinde marangoz atolyesi demir isleme atolyesi ve elektronik atolyem var ayrica hergun 1000 lerce hurdanin geldigi bir depom var 😆 isten vakit bulabilirsek tekniker arkadaslarimla degisik projeler yapiyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim elimden marangoz işleri geliyor aletlerde var fakat atölye yok. Evin içinde de kesim yapamıyorum maalesef. Yoksa dediğiniz gibi çok eğlenceli oluyor 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.