< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Avatar: The Way of Water (16 Aralık 2022) | James Cameron (17. sayfa)
-
-
Bugün Akasya imax salonunda izledim filmi. Bileti dün online olarak 135 tl ye almıştım. Gözlük zaten vardı. Uzun zamandır sinemaya gitmiyordum biraz da onun için gittim yoksa artık sinema salonlarının düşük parlaklıkta oynatılan görsel kalitesi beni tatmin etmiyor.
Film tabii ki görsel olarak muhteşem ama perde ve imax kalitesi beklediğim gibi değildi. Türkiye de hala yeterli yükseklikte ışık şiddeti vermiyorlar ve görüntü biraz soluk kontrast düşük, siyahlar tam siyah değil, yeterince keskin değil. Evinizde oled tv varsa sinema perdesinden çok daha iyi kalitede izliyoruz. Bir yerde okumuştum amerikadaki imax salonları çok daha kaliteliymiş, bizim salonların hepsi aynı kalitede mi bilmiyorum ama Akasya imax ın kalitesi beni tatmin etmedi. Şöyle bir örnek vereyim, ips, va, oled ekranların farklarını bilenler beni daha iyi anlar. Perdede gördüğüm görüntü siyahları tam veremeyen ips bir tvde izlemek gibiydi...
Bir de HFR olayı var. Bazı sahneler 48 fps gösterilmiyormuş ama ben onu da hissedemedim. Yıllar önce Hobbit i sinemada izlemiş ve HFR olduğunu anlamıştım bunu anlamadım. belki de hfr göstermediler...
Ben görselliğe odaklı olduğum için konuya öyle girdim. Film olarak bakarsak, 10 üzerinden 7 diyebilirim...
-
Filmde görsel şölen var fakat izlerken frame rate aynı değil azalıp artıyor gibiydi 3d olanına gittiğimden mi bilmiyorum. Konuya gelirsek içine çekemiyor insanı ama duygusallığın olduğu yerler güzel işlenmiş. Film de bişeyler eksik , son sahneden sonra bişeyler daha olmalıydı sanki hissi oluştu. Sinemada kesin izlenir bir yapıt (görsellik için).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
IMAX de izledim gorsel anlamda kusursuz vay be dedirtti filmde oldukça güzeldi tavsiye ederim...3 saat 10 dk biraz uzun geldi bana .
Var zaten son sahneden sonra devam edn birsey. 3.film :)
😁😁👏👏 3.üncü film comolokko
Öfff maviler miş bilmemnelermiş. Kedi gibi hareketler.
Geçiniz. Renkli renkli yapınca olmuyor.
james cameron, james cameron..
Su akar yolunu bulur, önemli olan hak yoludur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 17 Aralık 2022; 14:7:47 >
Açılın doktor geldi. Dün 20.15 seasında izledim filmi ve bok gibi olduğunu düşünüyorum. İlk filmin üstüne hiçbir şey koyamamış, aksine ilk filmdeki güzellikleri de almış götürmüşler. Evet, görsellik olarak muazzam. Buna kimse bir şey diyemez fakat sadece görsellik izlemek istesem youtube'dan açar 4k video sample izlerim. Sanırım bu filme özel soundtrack yapmaya bile uğraşmamışlar ve ilk filmdekileri tekrardan kullanmışlar. Besteci tutamadınız mı bir tane? Yok milyon dolar maliyeti var falan filan. Bundan sonra yazacaklarım ağır spoiler içerecektir. Bunun çok daha küfürlüsünü ekşi'de yazdım ama forum maalesef müsade etmiyor.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Bizim Jake, ilk filmde Toruc Macto idi. Bu sayede Na'Vi halkının güvenini ve liderliğini kazandı. Şimdi görüyoruz ki bizim Jake, bu işler benden geçti, ben baba oldum ayağına kendi halkını terk ediyor. Hadi bunu anlayışla karşılayalım da, gittiğin su halkına el pençe divan duruyorsun, Neytiri, hayırdır, benim kocam Toruc Macto, bu albayla askerlerini geri gönderdi diyor. Bizim Bodrum Navilerinin hatunu da, buna zafer mi, diyorsun diye karşılık veriyor. E, siz ne yaptınız? Dünyadan haberiniz yok sizin, bu skypeople'ı Jake gönderdi geriye. İki tek atıp yüzmekten başka ne işiniz oldu? En sonunda bizim Jake, ailesini "mülteci" olarak Bodrum halkının yanına yerleştirdi. Senaryoyu birazcık kenara bırakalım. Cameron, Allah aşkına Kiri ve özellikle Spider'ı yazarken ve çekerken ne kadar saçma karakterler olduğunu görmedin mi? Kiri'yi yine anlayabiliyorum, Jesus göndermeli bir kız. Grace'i gebe bırakan Eywa muhtemelen, ondan dolayı da doğaüstü güçleri var. Ama bu kız, bir buçuk saat boyunca, ben niye böyleyim, niye farklıyım, niye herkes gibi değilim diye kendini paralarken bu sahnelerin ne kadar aptalca olduğunu hiç fark etmedin mi? Ulan Spider diye bir karakter var. Allah kahretsin, ekranda her belirdiğinde gözlerimi devirdim. Çocuk film boyunca dal yaprak gezdi, aynı donla 10 gün dolaştı, kimse de çocuğa bir şort veya başka bir kıyafet vermedi mi? Karakter tamamen fiyasko. Yok albayın oğluymuş da bilmem neymiş. Vakit kaybıydı. Yapması on yıl süren bir film için, hayal kırıklığı. Bizim Jake'in küçük oğlan Loak, abi ben yalnız kalmış Tulkun ile konuştum, işler bildiğiniz gibi değil diye anlatırken Bodrum halkının lideri, çok caz yapma, ikile diye çocuğu paralıyor, Jake abimiz, tamam reis aman diyim ben hallederim diyerek çocuğu çekiyor. Neyi halletiler? Hiçbir şeyi. Jake'in kadir kıymet bilmez çocukları da babalarını bir kez olsun dinlemedi. Oysa anlıyoruz ki Jake, oğlanları asker gibi yetiştirmiş. On yılda başka villain, başka konu yaratamadınız da albayı geri mi getirdiniz? Bravo! Hadi ilk filmin klişe olduğu yerler vardı ama göze batmıyordu. Bu filmin konusu ve olay örgüsü, üçüncü sınıf aksiyon filmlerinden hallice. Albay, avatar bedenine anılarının yerleştirilmesiyle geri geliyor. WOW! On senede bunu mu çıkarabildiniz? Tekrardan tebrikler! Filmde kimse ölmeyecekti az daha. Yine ölmesine öldü ama Climax yaşayamadık. Jake'in büyük oğlu Neteyam, dümenden kurşun yemiş, kenarda sessizce öldü. Açıkçası, Loak'ın, çakma Moby Dick Payakan ile savaşırken ölse veya Bodrum klanının liderinin kızının (adını bile hatırlamıyorum. Bizim Jake ve ailesi köye ilk geldiğinde sudan sanki Victoria Secret meleği gibi çıkan kız) ellerinde ölse filme belki biraz epiklik katardı. FIS. Ben senaryoyu tamamen geçtim. Kabullendiğimden değil de, ilk filmin hatrına, hadi eyvallah dedim de. İnsanlar milyarlarca dolar yatırım yapmışlar, bildiğiniz Factorio ve 01 (Matrix) gibi bir şehir inşa etmişler. Balinanın beyninden 80 milyon dolarlık sıvı çıkarmaya başlamışlar ama bir tane mi gemileri var? Allah aşkına yapmayın. İlk filmde gördük ki albay, avatarların Kudüs'ünü vurmaya giderken İspanyolların yenilmez Armada'sı gibi bir filoyla gidiyor ama şimdi bir bakıyoruz, Pequod (Moby Dick'i avlamaya giden gemi)'dan başka gemi veya uçak yok? Ulan ilk başta yenildiğinizde şu uçakların camlarını oka dayanıklı yapamadınız mı? Neytiri yenge, her okuyla bir uçak düşürmeye devam etti. Milyarlarca dolar yatırım ve yalnızca bir gemi? Ben bunu yemem. Benim en gıcık olduğum konulardan birisine geldik. Jake'in oğlanlar, Loak ve Neteyam, New York'un mahallesinde mi doğup büyüdü? Bro/cuz, diye hitap ediyorlar birbirlerine fakat benim hatırladığım kadarıyla Navi halkı gayet kibar ve şekilciydi. Nereden geldi kalitesiz Amerikan tabirleri? Diyaloglar tamamen fiyaskoydu. Tamamen! Şu Kiri'yi aynı aktöre oynatmışsınız iyi güzel de seslendirmesini keşke küçük bir kız yapsaymış çünkü sesi bildiğiniz kart ergen gibi çıkıyor. (Orijinalde) Hiç mi dinlemediniz bu sesi? Ve son olarak, filmin son 20-30 dakikasında, Jake kızlarını ve oğlunu kurtarmaya giderken bizim Bodrum halkı ne yapıyordu yahu? Kızlarını kurtarıp köylerine kaçmaya mı karar verdiler? Neredeydi bunlar? "Hadi Eywa'ya emanet" diyip kaçtınız mı? İlk filmin hatrına izledim. Peki ilk film çok mu iyiydi? Hayır, değildi. Ama görsel açıdan sinemada bir devrim yarattı ve kurgusu The Way of Water kadar sırıtmıyordu. Bir kez daha gördük ki, Yüzüklerin Efendisi dışında devam filmi ilk filminden iyi olan seri sayısı çok az. (Rocky II ve Godfather II istisnadır.)
Eski günlerin hatrına 6/10.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 17 Aralık 2022; 14:34:37 >
-
arkadaşlar, normal 3d gözlük ile imax 3d gözlük farklı mı? imax salonları gözlüğü ayrı satıyormuş elimdeki normal 3d gözlükler ile imax izlenemez mi?
-
screenx fena bi deneyim olmadi film eh iste 3 saat 30 dk filan suruyor gitmesenizde olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aile bağını en iyi anlatan filmlerden...
görsellik daha iyisi yok. tem bir renk cümbüşü.
muhteşem bir evren yaratışmış. su altı canlıları, o ışık şovları....
harika bir deneyimdi. 3. filmi heyecanla bekliyorum.
-
Avrupa yakası hangı salonları tercıh ediyorsunuz. Zeytınburnu taraflarına yakın. Salon tavsiyesi verorsenız sevınurım.
Batılıların unuttuğu kavramları filmler ile hatirlatmaya çalıştıklarını görüyorum
İyi film bu yokluk döneminde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 18 Aralık 2022; 0:22:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
istinyepark imax kapali gise gidiyor ben kanyonda screenxte izledim ama deisik bi deneyim olsun diye olmasada olur:)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
James Cameron dede tamam anladik Görsel efektler efsane ,rakipsizsin anladikkkk
Allah askina bu senaryo ne? ilk filmin aynisi... 3 saat cok uzun sonlara dogru kafam şişti
Epic Soundtracklar yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 18 Aralık 2022; 0:52:49 >
Izmir optimumda izledim sinema ayrı rezalet film ayrı rezaleti. Deniz halkıyla orman halkının farkli renklerde olduğunu evde fragmana bakınca anladım. Zaten filmden konu açısından bir beklentim yoktu ama sinema gorsellikte sunamayinca gittiğime pişman oldum. Optimumda izlemeyi düşünen varsa kesinlikle boşuna gitmeyin derim.
İzmitte symbol avmdeki atmoslu salonda izledim. Ses mükemmel ama görüntü hiç iyi değildi. 3D gözlük ve düşük parlaklık yüzünden her şey koyuydu. Avatarlar koyu gri gözüküyordu. Bu atmoslu salon, izmitteki en iyi salon olmasına rağmen tatmin etmedi. Hemşerilerime önerim bu filmi 2D izlemeniz olacak.
Hocam maşallah destan yazmışsınız ama bence bu kadar uzun uzadıya irdelemeye değecek bir şey değil. Sebebini de söyleyeyim. James Cameron artık o kadar zengin bir adam ki, şu film komple batsa bile onun hayatında hiç bişey değişmez. Adam artık sadece kendi zevki için ve box office için film çekiyor. Artık bilmiyorum bişey anlatma derdi olduğunu pek sanmıyorum. Adam zaten anlatmak istediklerini anlattı bugüne kadar. Bu tip tamamen "CGI"dan oluşan bir filmin listelerde birinci sıraya yerleşmesi (animasyon sınıfına sokmak yanlış olur sanırım), aslında onun biraz da geleceğe dair bazı ipuçları vermek istemesi ve bu yolu açan bendim diye tarihe geçmek istemesi ile alakalı sanıyorum. James Cameron'un ne kadar ileri görüşlü bir adam olduğunu filmografisine bakınca anlıyorsunuz zaten. O yüzden filmdeki karakterlerin "inandırıcılığından" ziyade sanırım asıl verilmek istenen, bakın biz artık bilgisayarla her şeyi yapabiliyoruz ve bunu da size izlettirebiliyoruz. Artık öyle mekanlara, oyunculara çok da ihtiyacımız yok, herkes ayağını denk alsın filan :). Ve tabi Cameron ismini duyan herkes de sineyama akın edeceği için filmin kar etmesi "garanti". Yani para kaybetmesi imkansız gibi bişey.
NOT: Motion capture için oyuncu performansı kullandıklarını biliyorum. Ama önümüzdeki 10 yıl içinde buna da gerek kalmayacağını tahmin ediyorum. İnsan faktörü sinemadan tamamen kopabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 18 Aralık 2022; 13:37:35 >
-
İlk yapım gibi bu da balon. Spoiler takıntım olmasa da -filme göre değişir- yine de izlemediğim şey için spoiler yememeye bir tık özen gösteririm ancak bu yapım o kadar çok umrumda olmadı, o kadar heyecanlanmadım ki spoiler vs umursamadan incelemesini izledim. Zaten spoiler yiyecek bir şey de yokmuş, gayet sıradan, vasat, klişe, hatta olmayan aynı boş senaryoyu dayayıp koymuşlar. İnceleme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Aralık 2022; 19:34:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Malesef ilk filmdeki atmosferi yakaladıgını düşünmüyorum. Öncelikle Filmde soundtrack denen bir şey yok. Dümdüz izliyorsunuz. Gereksiz bir sürü sahne vardı. Ve benim gibi detaycı biriyseniz ne alaka diyeceginiz birden fazla mantık hataları da vardı..
ilk filme 9/10 verirsem buna 7/10 felan veririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X