Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cecey06

Avea Turkcellden iyi olamaz avea dandik hat avea'nın baz istasyonun 4 5 tane hat kullanıyo (bimcel, pttcel, pocell) ben bu kadarını biliyorum ben her 2 ikisinide kullandım avea çok sırada çok dandik bir hat ama çok ucuz zaten avea kullanan o yüzden kullanıyordur.

Evet evet aynen öyle. Fakiriz biz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

quote:

Avea Turkcellden iyi olamaz avea dandik hat avea'nın baz istasyonun 4 5 tane hat kullanıyo (bimcel, pttcel, pocell) ben bu kadarını biliyorum ben her 2 ikisinide kullandım avea çok sırada çok dandik bir hat ama çok ucuz zaten avea kullanan o yüzden kullanıyordur.

Evet evet aynen öyle. Fakiriz biz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim sınıfta avea belli belirsiz çekiyor (2gde 3g özelliği yok telefonumda). diğer operatörlerde aynı şekil öyle sinyal bi 5 oluyor birden 1e düşüyor 3lerde geziyor nedenini anlayamadım gitti. bizim kantinde sadece vodofone 1 çekiyor.tuvaletlerde hiçbiri çekmiyor. anlamış değilim okulun yapı malzemesinden mi kaynaklı ne ? bu arada istanbul,hadımköyde oturuyorum.ilk geldiğimiz zaman hiçbir hat doğru düzgün çekmiyordu hep cam kenarlarına geçmen gerekiyordu sonra baz istasyonu diktiler.

• şuanda pttcell 14lük kullanıyorum yaklaşık 4-5 ay önce geçmiştim.ondan öncede bimcell ondan öncede avea kullandım. ama çok ta sorun oluşturacak bir sıkıntı yaşamadım bizim oralar hep kırsal alan 5 çekiyor etrafta bakıyorumda 5-6 tane baz istasyonu keşvettim. sanki 1 tanesini yeni kurmuşlar gibiydi.bu arada 1 tane baz istasyonun yanına gitmiştim bisikletle acil durumlarda şu numarayı arayın yazıyordu normal cep nosuna benziyordu ama yazılarda silinmişti pek okunmuyordu. ama genel olarak hattımdan memnunum.

• köyde (samsun,kababürük köyü) 1 çekiyordu evde hatta neredeyse hiç çekmiyordu gibi birşey dışarıda balkonda zor zar konuşuluyordu turkcell ve vodofonede aynı durumdaydı. ama bu taaa 5 sene önceydi şuanda bilmiyorum nasıldır büyük ihtimal gidermiştir heralde tüm hatlar ama köyün nüfüsu çok az belkide ondan dikmiyorlardır. kırsal alanda çok bide. ama şu kuytu köşelere girince tabiykide hiç çekmiyor avea. benim gittiğim iş yerlerinde hiç çekmiyor içeride iş yerinde avea. turkcell çekiyordu görüşme yapılıyordu.

• 3G Evin içinde sıfır çekiyor 2G ise zar zor 1-2 diş oda görüşme sırasında zırt bırt kesilmelerle.Yıl kaç olmuş hala avea çekiyor çekmiyor 900-1800 leri konuşuyorsak bizim gibi millete avea gibi boktan gsm şirketleri müstehak.1 yıllık taahhütle geçtik birde bok var gibi şu aptal avea ya

2 ay oldu geçeli arkadaşlar şu yeni tüketici kanunu ilgili bilgisi olan varmı acaba,cayma bedeli veya indirim tutarlarının ödettirilmeyeceği ile ilgili tv de kısa bi haber duymuştum ama detaylarına ulaşamadım bi türlü.Eğer taahhüt iptalinden dolayı herhangi bir yaptırım olmayacaksa hemen geçiş yapmak istiyorum diğer operatörlerden birine.Nerden bulaştık arkadaş avea mavea hey Allahım yaa

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı Avea Neden Çekmez İşte Cevabı

• lewent20 L kullanıcısına yanıt
    Kaçan kurtulur aveadan. bende kurtuldum şükür.. Ankara batıkentte avea bayi içinde 3G üzerinden speedteste bağlanamadık bile durum o kadar kötü..Evet avea ucuz çok ucuz hatta turkcelle karsılastırıldığında ama hizmet alamadıktan sonra sii.... aveayı diosun...Kaçan Kurtulur!
  • Avea merkezlerde çekiyor ama köy, yayla gibi kırsal kesimlerde nerdeyse hiç çekmiyor. Birde beton yığınının fazla olduğu sıkışık dipte köşelerde çekmiyor. Zemin kat, arka oda, asansör...vs

• Çünkü ucuz ama kalitesiz...

• sene başına kadar avea kullanıyordum. mevkii izmir. çekmeme durumu yok ancak kalabalık olduğu anda internete girmek neredeyse mümkün olmuyordu. cuma cumartesi günleri alsancak'ta internete giremiyordum.
  • 12 yıllık avea kullanıcısı olarak söyliyeyim.

1-kalabalık ve telefonun sık kullanıldığı yerlerde şebeke meşgul ayrıca internete bağlanmıyor bazen. eminönü ankara kızılay gibi

2- evin bir odasında 8 megabit görürken diğer odada hiç çekmeyebiliyor.

3- kırsalda eskiden hiç çekmezdi son birkaç yıldır bazı yerlerde çekmiyor sadece. köylerde genelde türkcell kullanıyorlar bu yüzden. ama aveada kırsalda 3g felan yok tabi.

4- internet hızı telefona göre çok değişiyor. iphone var şimdi 16 mbit görüyorum eski lg de 4-5 mbit anca görüyordum.

12 yıldır nadiren çekme sıkıntısı yaşadım istanbul ankara trabzon ve bir çok şehirde kullandım. babam türkcell kullanır hep fatura korkusuyla rahat rahat konuşamaz bana arattırır. annem vodafon kullandı 1 sene bence aveadan çok farkı yoktu çekim konusunda
  • lte geldikten sonra bir değişiklik olur mu avea çekim gücünde ? 4G destekleyen telefonlar için ?

• quote:

Evet Avea kullananlar (bende dahil) fakir ve cahiller keşke ölseler...

• Ben bir seyi merak ediorum. Simdi farzedelim turkiyede turkcell diye bir firma yok ve sadece avea ve vodafone hizmet veriyor. Yani iki operator var. Insanlar iletisimsiz mi kalacak? Bence avea ve vodafone turkcelle cok rahat alternatif olacak altyapiya sahipler. Ben avea kullanioum sorunsuz hizmet aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -kingrider-

lte geldikten sonra bir değişiklik olur mu avea çekim gücünde ? 4G destekleyen telefonlar için ?

Sanmiyorum. 3g gibi istasyon sayisi ilk zamanlar cok kisitli olacaktir. 2g kadar yayginlasmasi baya zor olur. 3g bile halen yeteri kadar yaygin degil. Bildigim kadariyla lte ile sesli gorusme yapilamiyor. Tamamen internet tabanli bir sistem olacak. Belki ip uzerinden ses iletimi yapilabilir.

• Açık konuşmak gerekirse, 8 yıllık Türkcell kullanımından sonra, telefonu rahat rahat kullanmayı Avea'da öğrendim. Çünkü çok hesaplı. Eğer çekimde bir sorununuz yoksa Avea kullanmak mantıklı. Ancak çekmiyorsa da yapacak birşey yok, onlar kaybeder.

• Züğürt tesellisi yapanlara iki çift lafım olacak.
    Malumunuz öve öve bitiremediğiniz aveanız zemin katlarda çekmiyor veya asansör gibi bina içi mekanlarda,memleket deprem kuşağı olaki enkaz altında kaldınız canlısınız,tlf nuzda yanınızda ve muhteşem çekim gücüyle avea hattınızda tlf da...

Bazıları atlayacaktır depremde zaten tüm gsm şebekeleri çöküyor diye ama izmit depreminde bir çok kişinin cep tlf nuyla kurtulduğunu çok iyi biliyorum...

Neyse yıl 2014 olmuş bi 2114 te olsa burada hala avea çekiyor çekmiyor diye konuşulmaya devam eder heralde...

Son olarakta atalarımız boşuna dememiş "ucuz etin yahnisi yavan olur" diye evet avea ucuz ama diğer operatörler karşısında maalesef çok yavan kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

quote:

lte geldikten sonra bir değişiklik olur mu avea çekim gücünde ? 4G destekleyen telefonlar için ?

Sanmiyorum. 3g gibi istasyon sayisi ilk zamanlar cok kisitli olacaktir. 2g kadar yayginlasmasi baya zor olur. 3g bile halen yeteri kadar yaygin degil. Bildigim kadariyla lte ile sesli gorusme yapilamiyor. Tamamen internet tabanli bir sistem olacak. Belki ip uzerinden ses iletimi yapilabilir.

peki 3g-2g arası geçişlerde çekim gücünde bir değişiklik olur mu ? yeni alacağım telefon (gmd) 3g destekli. şuanki kullandığım telefon 2g destekliyor tek. 2g'nin kapsama alanı daha mı fazla ?

• quote:

quote:

quote:

peki 3g-2g arası geçişlerde çekim gücünde bir değişiklik olur mu ? yeni alacağım telefon (gmd) 3g destekli. şuanki kullandığım telefon 2g destekliyor tek. 2g'nin kapsama alanı daha mı fazla ?

Sebeke sinyaline gore telefon ihtiyac duyarsa 2g'ye gecebilir. 3g'yi ayarlardan acip kapatabilirsiniz. Yani 3g sinyali cok zayiflarsa telefon 2g'ye gecer. Sinyal cok zayif degilse bir zararinin olacagini pek sanmam. Duruma gore ayarlari yaparsiniz artik.

Evet 2g kapsama alani daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 10 Haziran 2014; 23:08:45 >

• quote:

quote:

quote:

3G'de sıfırdan baz istasyonları kuruldu o yüzden de yaygınlaşması zaman aldı. Ama 4G geldiğinde 3G baz istasyonları gibi yeniden baz istasyonları kurulmayacak ufak tefek parça takviyeleri ile 4G hizmeti verilebilir olacak. Dolayısıyla yaygınlaşması 3G gibi yavaş olmaz. Aynı zamanda VOLTE (VoiceOver LTE) teknolojisi ile LTE üzerinden ses hizmeti verilebiliyor. Hem bağlanma süresi çok kısa hem de ses kaliteli. VOLTE'yi Türkiye' deki tüm operatörler test ediyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 10 Haziran 2014; 23:08:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.