Şimdi Ara

Avensis 1.6 / 0-100km: 10.2 sn

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün şile yolunda cep telefonuyla çekmiş olduğum 0-100 kalkış denemesini sizinle paylaşmak istedim. Yanlış anlaşılma olmasın, öyle hızı teşvik etme amaçla yapmıyorum. zaten çektiğim yer son derece boş bi yoldu.
    ayrıca video'daki görüntü biraz kötü, telefonun kamera ayarını yapmayı unuttum. tabii çekim de biraz zor oldu, bi yandan yola bak bi yandan telefonu tut bi yandan da vites değiştir, zor tabii
    yaptığım ölçümler sonucunda 0-100km: 10.2 sn; 0-130km: 18.2 sn civarı
    http://www.youtube.com/watch?v=AEavMIwikjc

• 1. vitesi biraz daha zorlasan 10 sn yapacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: hedo5

1. vitesi biraz daha zorlasan 10 sn yapacak

valla hep 6400 devir'de (kırmızı bölge'nin başladığı yer) vites değiştiriyorum. aslında kamerayı başka birisi çekse daha seri kalkabilirim, böyle biraz zor oluyor.
    fakat araç patinaja daha az düşse zaman kaybı azalır belki, tabii bi de benim kilom var biraz (105 kg) ondan da zaman kaybı oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mussa

quote:

Orjinalden alıntı: hedo5

1. vitesi biraz daha zorlasan 10 sn yapacak

valla hep 6400 devir'de (kırmızı bölge'nin başladığı yer) vites değiştiriyorum. aslında kamerayı başka birisi çekse daha seri kalkabilirim, böyle biraz zor oluyor.
    fakat araç patinaja daha az düşse zaman kaybı azalır belki, tabii bi de benim kilom var biraz (105 kg) ondan da zaman kaybı oluyor.

patinajda daha iyi kalkıyor. benim 0-180 vidyomda patinajla kalkmamıştım yaklaşık 12 sn civarında 100'e gelmişti

bi arkadaş benle dalga geçmişti 3 kişi 190 , 2 kişi 195 basıyormuş diye. fazladan 10 kilo bile performansı ve frenleri etkiliyor bunu sadece direksiyon başındaki anlayabilir . yanlış anlaşılma olmasın bunu sana söylemedim :)

yani 105 kilo olman bir dezanavtaj hocam :) bu arada ben 4 ayda 25 kilo verdim, sonraki 2 ayda 4 kilo daha verdim toplam 29 yani. istersen listeyi göndereyim

• valla varsa liste aliim belki o zaman 9.2 sn'de çıkarız

bu arada tatile giderken çeşme otoyolunda araçta 4 kişi varken (ben 105, babam 95, annem 60, ablam da 55 kilo) ve bagaj ağzına kadar bavulla dolu üstelik klima da full açık düz yolda çok rahat 190 gördü, ki aracı o zaman babam kullanıyordu ve babam hiç bir zaman gaza tam basmaz, daha bassa eminim giderdi.
    ancak dediğin doğru kilo çok fark ettiriyor performans'ta bunu özellikle de rampalarda hissediyorsun.
  • mussa of diyorum

harika video gerçekten.bu sürüşle çok kişinin motorunu eline vermişindir.

ben benim arabada 13 saniye gördüm.malesef 2 viteste 100 göremiyorum.3 viteste de anca 13 saniye.

tabiki butür denmeleri lütfen mussa arkadaşında belirttiği gibi trafiğin yoğun olmadığı yerlerde yapalım..
  • silver hocam bujilerine bi el at derim

2. vites 98 km/h 6500 dd'de limite takılıyor . yani 3 lemeden 100 göremiyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

mussa of diyorum

harika video gerçekten.bu sürüşle çok kişinin motorunu eline vermişindir.

ben benim arabada 13 saniye gördüm.malesef 2 viteste 100 göremiyorum.3 viteste de anca 13 saniye.

tabiki butür denmeleri lütfen mussa arkadaşında belirttiği gibi trafiğin yoğun olmadığı yerlerde yapalım..

ben zaten hiçbir zaman 100 görmedim 2'de. hep 95'te atarım 3'e. aslında iki'de görse o zaman daha da kısalır süre.
    ancak senin aracın da 10 saniye civarı çıkmalı, bu konuda lastiklerin durumu çok önemli tabii diğer faktörler de var.

• dyno da 95 hp çıkmıştı. 2001 model.ustaya sorduğumda zamanla güç kaybı normaldir demişti.

sanırım onla bi ilgisi var.acaba 110 hp ye tekrar döndürebilirmiyiz?

mussa gece gece heveslendirdin bizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

dyno da 95 hp çıkmıştı. 2001 model.ustaya sorduğumda zamanla güç kaybı normaldir demişti.

sanırım onla bi ilgisi var.acaba 110 hp ye tekrar döndürebilirmiyiz?

mussa gece gece heveslendirdin bizi

allah allah çok ilginç o kadar güç kaybı olması normal değil bence. 110 beygir nerde 95 beygir nerde. acaba senin araç 1.4 olmasın 97 beygir olandan
    yani bence sen arabana komple bi check up yaptır.
    güç artışı sağlamak için ise power system kullanabilirsin.

• 10.2 de kalkmamış alet ama genede güzel kalkmışsın
    11 saniye gibi bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emread -- 25 Mayıs 2007; 0:19:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emread

10.2 de kalkmamış alet ama genede güzel kalkmışsın
    11 saniye gibi bişey

fabrika verisinin altında sonuçta
    bi de şöyle bi şey var; youtube'da süre 11 sn gibi çıkıyor ancak media player'da ve telefonda izleyince 10 sn civarı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 25 Mayıs 2007; 0:44:19 >
  • daha önce 2001 vvti 1,6 kullandım aynı motor şu anki avensisimde! ne kadar zorlasamda 2001 corolla kadar rahat sollamaya çıkamıyorum! keşke 1.8 modelini alsaydım ama olan oldu! 32000 ytl e satabilsem derha başka seğment araç alacağım.
  • 10.2 değil 11 saniye gibi gördüm ben 1.6 işte anca bu kadar...
  • hedo 5 kardeş şu zayıflama listesini banada versen iyi olur bu ara çok kilo aldım.
  • valla hedo5; şu reçeteyi ver de biz de nimetlenelim
  • Bu kasa için iyi bir netice!
  • merhaba aradaşlar. video ya gelince bence seni tebrik ederim arkadaşım cok iyi bir sonuc yapmışsın.birde yüklü arabayla fazla basamamak yalan derim ben.anlatayım hemen
    geldiğimiz yol trabzondan gelirken otobanda bilet gişelerinden başladı 3,16 bmw bayan kullanıcı sakın oooo demeyin gişelerden başladı arabada kullanan ben (58 kiloyum 3,5 senede 3 kilo aldım) babam (95(hiç babana benzememişsin dimiiii))annem (75) kardeşim (35) ve bmw yle iste bi kapışma oldu en sonunda bastım tabiki araba yuklu ve bagaj dolu (koydem geliyom şeherime )bastım ve ibreye baktığımda 205 vurmuşum basılmicak diye bişey yok basarsanız basılır.

• basılır abi basılmaz değil, bizde önceden 96 corolla GLİ varken edirne otoyolunda yine araç full dolu klima açık iken düz yolda araç 205 gördü bana mısın demedi. tabii araç 550 km'de 75 lt benzin yaktı o ayrı konu.
  • Hayırlısıyla bugun 40.000 bakımını gerçekleştirdim. yapılan değişiklikleri aynen yazıyorum.

Fren Hidroliği
    Mot yağı yarı sent.
    Hava Filitresi
    Yağ Filitresi
    Karter Tapa contası
    Sanzıman yag tapa contası
    Buji
    Direksiyon Mil kiti
    Klips
    Fren temizleyici ter
    Fren balatası arka
    Fren Balatası on

toplam 634 ytl... balatalar çıkmasa 330 ytl idi. 40.000 de bitirmişim balataları Direksiyon milinin fiyatı 1.485 ytl imiş. Sağolsunlar bedavaya onuda değiştirdiler. Yine takdirimi kazandılar..

Zayıflamak isteyenlere geçelim

Şimdi olay aslında Karbonhidrat Protein ayrımında oluyor. Karbonhidrat içinde şeker olan herşey diyebiliriz. Buna makarna ve diğer unlu mamüller dahil.

Protein ise, herhangi bir et ütünü mesela sucuk salam sosis gibi, tavuk eti,balık eti , kuzu dana fark etmez. Bunlara ilaveten yumurta da proteindir.

Şartımız şu, her hangi bir öğünde , sofrada aynı gruptan iki tane yiyecek olmayacak. EN kolay örnek şu . Makarnanın yanında ekmek olmayacak. Nedenmi? Makarna karbonhidrat, ekmekte öyle. Biz ikisini aynı anda yer isek iki adet karbonhidrat almış oluyoruz. Dolayısıylsa son derece sağlıksız beslenmiş oluruz.
    Aynı şekilde , mesela sucuklu yumurta. Genelde bunun lezzetine kimse hayır diyemez ama yinede son derece sağlıksız bir beslenme tarzı oluşturuyor. Yumurta protein, sucukta protein oldugu için vucudun istedigi gibi beslenmemiş olup kilo alma sorunu başlıyor.

Sabah Kahvaltısı

1 Dilim Kepek Ekmeği (Bunun yerine makarna haşlamasıda yiyebilirsiniz ama sabah sabah kim yapacak demi )
    1 Adet Sosis ( yerine herhangi bir et ürünü veya yumurta )
    Çok fazla olmamak şartı ile salata.

Kahvaltıdan 2 saat sonra

Imkanınız dahilinde 2 kaşık kadar yoğurt. Bulamaz iseniz 1 bardak az tuzlu ayran

Öğlen Yemeği

Makarna haşlaması,yağsız tuzsuz. Uzerine tatlandırması için biraz yoğurt karıştırıp dökebilirsiniz ama sarımsaksız olacak. (Aynı şekilde makarna yerine başka bir karbonhidrat seçebilirsiniz. Ama tekrar ediyorum ikisi aynı sofrada olmayacak..)
    3 adet köfte
    domatesi,havucu ve salatalığı bol salata (yağ olmayacak, tuz yetecek kadar)

2 saat sonra

Aynı şekilde yoğurt veya ayran. Olmadı meyve ile geçiştirin. Mümkün mertebe en az şekerli olanları seçerseniz daha iyi olur. Tercihen elma

Akşam yemeği

Makarna haşlaması,yağsız tuzsuz. Uzerine tatlandırması için biraz yoğurt karıştırıp dökebilirsiniz ama sarımsaksız olacak. (Aynı şekilde makarna yerine başka bir karbonhidrat seçebilirsiniz. Ama tekrar ediyorum ikisi aynı sofrada olmayacak..)
    100 gr tavuk beyazı kızartması(Kızartma ama , yağı sadece yanmasını önlemek için kullanıacak.)
    Salata

2 saat sonra

Muzlu Süt.

Liste bukadar. Dikkat etmeniz gerekenleri söyledim. Kısa bir özet geçmek gerekirse aynı öğünde 2 aynı grup olmayacak. Yemeklerimiz son derece yağısz olacak. Yani sadece yanmasını önleyecek kadar. Tuzu çok tüketmemeye özen göstereceğiz. Çok aç kalmak fayda etmez, budurmda kan şekeriniz düşüceğinden bir sonraki öğünde çok daha fazla yemek yeme ihtiyacı duyacaksınız. Bu yüzden önemli olan düzenli bir şekilde vede ara öğünleri kaçırmadan yemek yeme alışkanlığı kazanmamız. Bunun sonucunda ölçüyüde tutturursanız birde günde 45 dk kadar yürüyüş yaparsanız haftada 1.5-2 kilo arası çok rahat verirsiniz. Ben genç oldugum için(size yaşlı demiyorum yanlış anlamayın ) haftada 2.5 kilo kadar verdim

Umarım yardımcı olmuşumdur. Tamamen ben yazdım kesinlikle alıntı vs değildir. Başarılar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.