Şimdi Ara

Avensis hakkında yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar. Bende 28.02.14 itibari ile 2005 avensis elegant 2.0 (benzin) almış bulunmaktayım. Aracım 98672 kmde. Bu güne kadar her 10 binde bir bakımları serviste yapılmış fakat yapılan işlemler bilgilendirme formunda yazmıyor. Belkide sadece yağını suyunu koyup gittiler. Yetkili servisten bilgi alamıyorum. Bugün itibariyle yağ,yağ filtresi,hava filtresini değiştim birde bujilere bakıp bor ekledim. Balatalar bitmiş ve diskleri azda olsa aşındırmış olduğu için yarında onlara girişeceğim. Yalnız bu servis kayıtları kafama takıldı. Araç eğer bu kmye kadar yağ su değişip başka bişeye dokunmadan kullanıldıysa nelere dikkat etmeliyim ve 100bin kmde hangi bakımları yapmalıyım? Ayrıca aracım otomatik şanzuman yağını değiştirmeli miyim? Bilginiz varsa çok sevinirim teşekkürler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shnsnm -- 1 Mart 2014; 2:01:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazdıkların mantık dışı...Yetkili servis dingonun ahırı değil...yağına suyuna bakıp hadi git demiyorlar..Ne gerekiyorsa değişiliyor...İstediğn her türlü yedek parçayı yetkli servisten kendin satın al..Güvendiğin bir atölyede başında dur, taktır...90.000 De şanzuman yağı ve fren hidroliği değişiyor..Motor kayışı değişiyor..Çok kaliteli bir araba satın almışsın...Hayırlı olsun..
  • Hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler.fakat arabanın üzerinde daha orjinal balataları duruyor diskler sürtünmekten bitmiş vaziyette sanırım her yerine bakmamışlar :)

• Anlamadığım şu yetkili servis arabaya neler yapıldığını size nasıl söylemiyor? Araç artık sizin değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shnsnm

Hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler.fakat arabanın üzerinde daha orjinal balataları duruyor diskler sürtünmekten bitmiş vaziyette sanırım her yerine bakmamışlar :)

Serviste değişilmiş..Balatalar orijinal..Her 50.000 de balatalar değişyor...Daha erken aşınırsa daha erken değişiyorlar...Diskler 90 - 100 binde değişiyor...Benimde 95.000 de arka fren disklerini Kavacık Toyota da değiştirdiler....Anormal bir durum yok...
  • Arkadaşlar bugün itibariyle servis bilgilerini almış durumdayım 90.000 bakımına kadar tüm bakımlar zamanında yapılmış son 90bin bakımında not düşülmüş diskler ve balatalar değişmeli diye . Ben balataları değiştirdim diskleride tornalattım. Atp yani şanzuman yağı her 60binde bir değişiyormuş en son 2010 temmuzda değişmiş şuan araç 98 binde fakat 4yıl ömrü olduğu için değiştirmemi tavsiye ettiler. İlk kez toyotaya biniyorum fakat çevremdekilerin dediği doğru gibi duruyor.. Yağını suyunu koy git :) şimdilik çok memnunum hepinize teşekkür ediyorum

• Shnsnm kullanıcısına yanıt
    Artık bir toyota sahibi olduğunuza göre aklınızdaki soruların cevabını aşagıdaki lişkteki foruma üye olarak daha detaylı bulabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=forum
  • Arkadaşlar bende 2004 2006 arası 1.6 Avensis Elegant düşünüyorum aşağıda linkteki arac sizce nasıldır bana fiyatı biraz uygun geldi ama adam ilan açıklamasına araçla ilgili bilgi yazmamış 2 saat önce aradım ama açan olmadı.
    Bir de şu anki arabam 2011 1.3 linea yılda ortalama 5-8 bin km yapıyorum lineadan sonra MODEL küçültmek sizce mantıklı mi?
    Yardımcı olursanız sevinirim

• hocam güle güle kullan çok iyi bi araba almışsın bende 6 ay önce 166.000 km 2.0 otomatik almıştım. Daha öncede dizel corollam vardı. Toyotayı çok iyi bilen birisi olarak araç gerçekten mükemmel ama keşke gönül isterdi ki şanzıman 5 vites olsaydı tüketim bir nebze olsa düşerdi. Bu arada sana ek bir bilgi xenon farlarında az gösterme gibi bir problem varsa hiç durma servise git araç garantide olmamasına rağmen garantiden değiştirebiliyorlar. Ben aldığımda farlar göstermiyordu garantiden değiştirdiler. Bunun sebebi 2003 - 2008 arasında üretilen bazı avensislerde fabrikasyon hatası varmış. Haberin olsun.
  • arkadaşlar bende avensis almayı düşünüyorum ilk aracım olacak 2004 - 2006 model max bütçem 28 bin. Aracı kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Konforu yakıtı nasıl. Benim için önemli olan şuan için yakıt. Yakıtı nasıldır acaba ? 1.6 mı yoksa 2.0 mı önerirsiniz ikisi arasındaki yakıt farkı çok mu ? Gönlüm otomatikten yana ama bu araç hakkında pek bilgim yok bana yardımcı olursanıuz çok sevinirim.
  • aya027 kullanıcısına yanıt
    merhabalar,
    13 haziran 2014 te 2005 avensis 2.0 excutive elegans bir araç alarak yine toyotaya terfi ettim hayırlısı ile,aracımda herhangi bir sorunum yoktu taaa ki ilk gece yolculuğuna kadar, bi-xenon farlarımın işık şiddeti düşüktü sisleri de yakarak ancak yol alabildim.
    maalesef,iş yoğunluğum dolayısı ile pek kullanmıyorum diye ilgilenemedim,haliyle araç garanti dışı,
    tüm servis paturaları elimde mevcut detaylarda farla ilgili bir değişim yok servise gitsem bunun fabrikasyon olduğunu kabul ederlermi sizce? saygı ve selamlar.
  • Hangi parti araçlarda hata olduğu onlarda kayıtlıdır. Şasi no üzerinden sorgulayarak size bilgi verebilirler. Yukarıda anlatan arkadaş 200. bin km. deki aracının farlarını ücretsiz değiştirmiş. Servise bir gidin bakalım.
  • can6 C kullanıcısına yanıt
    toyota çözüm merkezi bilgi bile vermedi,(yazık sadece plakamı sordu,servise gitmeliymişim,ilgisiz tavırlar)
    toyota xxxx firması servisi far mercekleriniz kararmış olabilir (sadece 1 far 2500 tl civarıymış)yaşından dolayı 2005 model için normal diyorlar,yine de gelin serviste bir bakalım diyorlar.

toyota xxx başka bir servis ha evet farmercekleriniz kararmış olabilir ikisi de değişecekse 5000 tl civarı olur dediler,yahu motor şasi versem de bir baksanız belki tanımlı bir üretim eksikliği veya hatası vardır desem de biz de böyle tanımlı bir bilgi yok dediler ve bunu söylerken plaka ne de ruhsat bilgisi dahi istemediler

benim km 117000 ve 9 yılda bu km normal tüm servis kayıtları faturalar da elimde,biblo gibi bir araç aldım diye sevinirken açıkçası ilk izlenimlerim müthiş hayal kırıklığı daha şimdiden bakalım nasıl çözeceğiz?

bir de 200,000 km de far değişimi kabul gören arkadaş hangi servisten yaptırdıysa bir telefon rica edicem kendisinden bakalım bizim şasi motor hangi gruba giriyor ücretsiz-yada -ücretli çok rica lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bülent ayaydın -- 4 Temmuz 2014; 16:30:16 >

• Aya027 arkadaş başka bir yerde de bunu yazmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam gittiği servis Afyon' du. Bir arayın bakalım.
  • Bulunduğun şehirde TOYOTA sökenleri bul git senin arabanın çıkması iki yeni far satın al...Seninkileri bir far olarak saydır...Diğer farın parasını öde çık gel...Servise soyulma...Parça çok, far, stop bilmem ne....Hepsi çıkma bulunur...
  • Arkadaşlar bende bir avensis almayı düşünüyorum fakat biraz şöyle ucuzunu arıyorum bir kaç tane avensis buldum komple boyalı olanlar var içinde sizce alınır mı boyalı olmaması mı daha önemlidir yoksa yüksek km mi daha iydir lütfen bi yardımcı olun...

1-)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hesapli-avensissss-165212071/detay

2-)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-binicisine-sitenin-en-ucuz-lpg-li-avensisi-169525574/detay

3-)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-masrafsiz-1%2C6-avensis-confort-plus-lpg-171763100/detay

4-)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-keyfe-keder-ogretmenden-avensis-171135063/detay

Ek olarak sizlerinde tavsiye ettiğiniz ilanları yazarsanız çok iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis. -- 15 Temmuz 2014; 18:14:10 >

• Arkadaşlar tekrardan yazıyorum;

Aracım 2005 model 2.0 ben aldığımda (yaklaşık 7-8 ay önce) farlar neredeyse hiç aydınlatmıyordu zorunlu olarak izmirden ankaraya gitmiştim dönüşte gündüz yolculuğu yapayım dedim ( çünkü gece bütün yolu sis farlarını yakıp gitmek insanın gözünü çok yoruyor) herneyse afyondan geçerken Toyota hisara girdip afyondaki yetkili servis xenonlarım hiç aydınlatmıyor bir bakarmısınız dedim. Yaklaşık 15 dakika sonra benim araçla ilgilenen eleman geldi yanıma exonların içindeki bir malzeme ismini söyledi (şimdi hatırlamıyorum) o parça 2003 ile 2008 arasındaki avensislerin bazılarında hatalı üretilmiş ve zamanla karardır için aydınlatma yapmıyor madem siz izmirde oturuyorsunuz izmire döndüğünüzde oradaki yetkili servislerden birine gidin garanti kapsamında değiştirsinler dedi. Tabi tanesi 1875 tl olan farın garanti kapsamında değişeceğini duyduğumda çok sevindim pazartesi günü hemen Toyota borovalıya gittim onlarda evet sizin arabanız hatalı grupta garantiden değişecek fakat elimizde far yok siparişini verdik 2-3 gün içerisinde sizi arayacağız dediler. 2-3 gün sonrada aradılar ve gerekli değişim yapıldı şuan geceleri araba sürmek bir zevk haline geldi. Size tavsiyem forum sayfalarında soracağınıza böyle bir sıkıntınız var ise en yakın yetkili servise gidip şikayetinizi anlatın ve deiğim gibi 2003 - 2008 arasındaki üretimlerin bazılarında hata varmış sizin girip girmediğinizi sorun benden bir tavsiye yanlış hatırlamıyorsam servis kaydı oluştururlarken aracınızın bilgilerini girdikten sonra ekranda operasyon diye bir başlık var yanılmıyorsam oraya tıkladıklarında çıkıyor zaten garantiden değişip değişmeyeceği.

• selamün aleyküm hayırlı günler arkadaşlar ben 2 gün önce 2004 avensis 1.6 comfortline aldım ama ne özellikleri var bilmiyorum bilen bu konuda deneyim sahibi olan kendine güvenen bir arkadaş yardım eder mi acaba acilllll
  • adempolat27 A kullanıcısına yanıt
    özellik derken nasıl bir bilgi istiyorsunuz? bu aracı tam 11 yıldır kullanıyorum, epey tecrübem var:)
  • muss@ bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
    o kadar çok tuş var ki ne ne işe yarıyor tam anlamış değilim özellik olarak hız sabitleyici yok galiba yağmur sensörü var
    bu arada aracınızda navgasyon var mı acaba birde ses sisteminden memnun musunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.