Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok cüzi rakamlara full kasko yapıyor bu firmalar.arabayı ucurumdan at.ara araba şurda de yoluna devam et
  • istten 2012 740il kiralamıs arkadaşlar 160 tl ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 2 Nisan 2012; 13:10:09 >
  • Belki 100 kere araç kiralamışımdır avis ve budget'dan,her yönlerini iyi bilirim.
    Kurallara uyarsanız sıkıntısız kiralama yaparsanız,yalnız dediğim gibi şartlara ve kurallara uyarsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Belki 100 kere araç kiralamışımdır avis ve budget'dan,her yönlerini iyi bilirim.
    Kurallara uyarsanız sıkıntısız kiralama yaparsanız,yalnız dediğim gibi şartlara ve kurallara uyarsanız.

nedır pekı o kurallar hocam ?

bıraz daha acarsan cok sevinirim..
  • yeni arac kiralayacaklar için tavsiye aracı kiralarken adam size teslim ederken aracı heryerine bakın en ufak bir vuruk dahi olsa orada işaretletin ne olur ne olmaz. Birde aracı alırken lastiklere iyi bakın kabak lastik alırsınız canınızdan eder sizi.
  • güncel
  • quote:

Belki 100 kere araç kiralamışımdır avis ve budget'dan,her yönlerini iyi bilirim.

sizin için bi sakıncası yoksa bu konuda bizi biraz aydınlatabilirseniz çok faydalı olur.
    hem benim için hemde diğer arkadaşlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

quote:

sizin için bi sakıncası yoksa bu konuda bizi biraz aydınlatabilirseniz çok faydalı olur.

Bahsettiklerim belli kasko ve şirket şartlarıdır.
    Hatırladıklarım
    -Kiraladığınız aracı kesinlikle alkollü veya herhangi bir uyuşturucu madde etkisinde kullanmamalısınız.Kullanırsanız tüm kaskolar ve sigortalar devreden çıkar.
    -Kiraladığınız aracı sözleşmede geçen ek sürücü ve aracı kiralayan kişi haricinde kimse kullanmamalı,kullanırda %100 haklı olsa bile bir kazaya karışırsa ne sigorta ne de kasko hiç bir ödeme yapmaz,tüm sorumluluk aracı kiralayana aittir.
    -Aracın çalınması durumlarında kullanıcı ruhsat ve kendisine teslim edilen tüm araç anahtarlarını vermekle yükümlüdür.Aksi takdirde tüm sigortalar geçersiz sayılır ve tüm zarar kullanıcıdan alınır.
    -Araçda herhangi bir arıza meydana gelirse araç ilk önce servise götürülür ve servis raporu istenir,eğer servis kullanıcı kaynaklı bir hata bulamazsa arızayı budget/avis öder fakat servis kullanıcı kaynaklı bir arıza oluştuğu tespit ederse tamir bedelini kullanıcıdan talep eder.
    -Herhangi bir kaza durumunda kaza tutanaklarının tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir,herhangi bir eksiklik varsa zarar kullanıcıdan talep edilir.
    -Bunun haricinde araç kullanıcıya dolu depo verilir ve dolu depo olarak teslim etmesi beklenir,eğer bir eksiklik varsa kalan tutarı budget/avis tamamlar fakat hizmet bedeli altında bir para alır.
    Şöyle ki eksik benzin 1 litre bile eksik olsa 25-30 tl hizmet bedeli talep edilir.
    -Aracın teslim tarihini ve saatini geçirmemek gerekir.Örneğin yarın saat 09:00'da bir günlük bir araç kiralanırsa bu aracı ertesi gün 1 saat geç getirme hakkınız vardır.
    Fakat ertesi gün aracı 1 saatten daha fazla geciktirirseniz örneğin 10:30'da getirirseniz sizden yarım saat ücreti değil tam bir gün ücreti talep edilir.

Ve şunu konuyuda belirteyim,budget/avis şirketlerinin belirttiği şartlara uyduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
    Zaten müşterinin önüne koydukları şartlar zaten olması gerekenler,bir çakallık felan yok.
    Fakat eğer bu şartlara uymazsanız koç gurubunun avukat ordusu ile uğraşmanız gerekir,ki bu neredeyse imkansızdır.
    Yani eğer şartları ihlal ederseniz altınızdaki dona kadar alırlar,dediğim gibi sırf bu iş üzerine uzmanlaşmış bir avukat orduları var.

• Güzel konu.Şubeleri daha yaygın güvenilir firma yok mu? Mesela ben kütahyada yaşıyorum bu dediğinizin hiçbiri burda yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hatırladıklarım
    -Kiraladığınız aracı kesinlikle alkollü veya herhangi bir uyuşturucu madde etkisinde kullanmamalısınız.Kullanırsanız tüm kaskolar ve sigortalar devreden çıkar.
    -Kiraladığınız aracı sözleşmede geçen ek sürücü ve aracı kiralayan kişi haricinde kimse kullanmamalı,kullanırda %100 haklı olsa bile bir kazaya karışırsa ne sigorta ne de kasko hiç bir ödeme yapmaz,tüm sorumluluk aracı kiralayana aittir.
    -Aracın çalınması durumlarında kullanıcı ruhsat ve kendisine teslim edilen tüm araç anahtarlarını vermekle yükümlüdür.Aksi takdirde tüm sigortalar geçersiz sayılır ve tüm zarar kullanıcıdan alınır.
    -Araçda herhangi bir arıza meydana gelirse araç ilk önce servise götürülür ve servis raporu istenir,eğer servis kullanıcı kaynaklı bir hata bulamazsa arızayı budget/avis öder fakat servis kullanıcı kaynaklı bir arıza oluştuğu tespit ederse tamir bedelini kullanıcıdan talep eder.
    -Herhangi bir kaza durumunda kaza tutanaklarının tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir,herhangi bir eksiklik varsa zarar kullanıcıdan talep edilir.
    -Bunun haricinde araç kullanıcıya dolu depo verilir ve dolu depo olarak teslim etmesi beklenir,eğer bir eksiklik varsa kalan tutarı budget/avis tamamlar fakat hizmet bedeli altında bir para alır.
    Şöyle ki eksik benzin 1 litre bile eksik olsa 25-30 tl hizmet bedeli talep edilir.
    -Aracın teslim tarihini ve saatini geçirmemek gerekir.Örneğin yarın saat 09:00'da bir günlük bir araç kiralanırsa bu aracı ertesi gün 1 saat geç getirme hakkınız vardır.
    Fakat ertesi gün aracı 1 saatten daha fazla geciktirirseniz örneğin 10:30'da getirirseniz sizden yarım saat ücreti değil tam bir gün ücreti talep edilir.

Ve şunu konuyuda belirteyim,budget/avis şirketlerinin belirttiği şartlara uyduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
    Zaten müşterinin önüne koydukları şartlar zaten olması gerekenler,bir çakallık felan yok.
    Fakat eğer bu şartlara uymazsanız koç gurubunun avukat ordusu ile uğraşmanız gerekir,ki bu neredeyse imkansızdır.
    Yani eğer şartları ihlal ederseniz altınızdaki dona kadar alırlar,dediğim gibi sırf bu iş üzerine uzmanlaşmış bir avukat orduları var.

çok teşekkurler yazdıkların icin,en onemlı madde ıse aracın ruhsat ve anahtarlarının yanında tasınması gerektıgıymıs.saglıklı bılgıler,tekrar tesekkurler..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hatırladıklarım

hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

• upp...
  • AVIS'i tek geçerim. Sektörün en elit ve kaliteli firmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

AVIS'i tek geçerim. Sektörün en elit ve kaliteli firmasıdır.

AVİS 'in BUDGET'den farkı nedir peki,ikisindede aynı sigortalar yapılmıyor mu sonuçta ?

avis'in fiyatları budget e göre günlük 20-25 tl daha fazla,merak konusu oldu bende..
  • Avis, Budget, Assist, nispeten sixt eğer şahsi kiralamıyorsanız Hertz ve Central'a göre biraz daha pahalıdır. Eğer şirketiniz karşılıyorsa(iş seyahati vs) bunlardan alınabilir.

Forumları biraz kurcalamış fakat detaylı bilgi bulamamıştım. Bu başlıkta çoğu soru cevaplanmış,

Ben de tecrübelerimi şöyle aktarayım;

Cadde üzerlerindeki olabilecek en iyi rent a car'cılar bile boş senet istiyor ve tamamına yakını rent a car kaskosu yaptırmıyor. Eğer eş-dost-akraba değillerse uzak durmakta fayda var.

Bana en uygun (yer ve fiyat olarak) Hertz'i buldum net üzerinden ve yine online rezervasyon yaptırdım. İşim erken bitti randevudan 2 saat önce gittim 15-20 dakika içerisinden k.kartından 500Tl ön provizyon, muafiyet sigortası denen (cam kırığı,far kıırığı, lastik yarığını kapsayan) 500Tl ye kadar hasarlardan muafiyet sağlayan 9TLx2gün=18TL yi ve 160tl iki günlük kirayı aldılar,

Araç başında stepnesini ve genel kaportasındaki olası vuruk çizikleri kontrol ettirdikten sonra aracı teslim aldım.Tam depo alıp tam depo bırakıyorsunuz. Toplamda yarım saat sürüyor işlemler..

Araç 2012 model 600km'de C3'tü.( Kiralrken ""vb." olayı çok önemli çünkü fiesta vb. deyip clio veya c3 verebiliyorlar, o gün ellerinde ne varsa bahtınıza) Heves edip bu sefer de şuna bineyim şansı çok az.

iki gün içerisinde 700KM yol yaptım ilk kiralamam olduğundan bir yere sürtmemeye ve çizmemeye özellikle dikkat ettim.

Teslim sırasında inceler diye düşündüm, sadece stepneyi kontrol etti, son kilometreyi yazdı ve binip gitti. Bu işlem en fazla 1(bir) dakika sürdü. O kadar kastığıma değmedi yani

Hizmetten ve araçtan memnun kaldım, mayıs ve temmuz için de rezervasyon yaptırım.Diğer firmalarda bu şekildedir muhtemelen tavsiye ederim.

• Ek bir bilgi olsun.

Şu muafiyet olayı bazısında dahil bazısında hariç oluyor kanımca önemli bir detay.Günde 5-8 dolar arası bir fiyattan 500TL ye kadar olan ufak hasarları karşılıyor.

Tabi o araçların ön camı veya farını değiştirmeye 500TL yeter mi orası muamma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbulut10

Avis, Budget, Assist, nispeten sixt eğer şahsi kiralamıyorsanız Hertz ve Central'a göre biraz daha pahalıdır. Eğer şirketiniz karşılıyorsa(iş seyahati vs) bunlardan alınabilir.

Forumları biraz kurcalamış fakat detaylı bilgi bulamamıştım. Bu başlıkta çoğu soru cevaplanmış,

Ben de tecrübelerimi şöyle aktarayım;

Cadde üzerlerindeki olabilecek en iyi rent a car'cılar bile boş senet istiyor ve tamamına yakını rent a car kaskosu yaptırmıyor. Eğer eş-dost-akraba değillerse uzak durmakta fayda var.

Bana en uygun (yer ve fiyat olarak) Hertz'i buldum net üzerinden ve yine online rezervasyon yaptırdım. İşim erken bitti randevudan 2 saat önce gittim 15-20 dakika içerisinden k.kartından 500Tl ön provizyon, muafiyet sigortası denen (cam kırığı,far kıırığı, lastik yarığını kapsayan) 500Tl ye kadar hasarlardan muafiyet sağlayan 9TLx2gün=18TL yi ve 160tl iki günlük kirayı aldılar,

Araç başında stepnesini ve genel kaportasındaki olası vuruk çizikleri kontrol ettirdikten sonra aracı teslim aldım.Tam depo alıp tam depo bırakıyorsunuz. Toplamda yarım saat sürüyor işlemler..

Araç 2012 model 600km'de C3'tü.( Kiralrken ""vb." olayı çok önemli çünkü fiesta vb. deyip clio veya c3 verebiliyorlar, o gün ellerinde ne varsa bahtınıza) Heves edip bu sefer de şuna bineyim şansı çok az.

iki gün içerisinde 700KM yol yaptım ilk kiralamam olduğundan bir yere sürtmemeye ve çizmemeye özellikle dikkat ettim.

Teslim sırasında inceler diye düşündüm, sadece stepneyi kontrol etti, son kilometreyi yazdı ve binip gitti. Bu işlem en fazla 1(bir) dakika sürdü. O kadar kastığıma değmedi yani

Hizmetten ve araçtan memnun kaldım, mayıs ve temmuz için de rezervasyon yaptırım.Diğer firmalarda bu şekildedir muhtemelen tavsiye ederim.

Cok guzel ve faydalı bılgıler,tesekkurler

• Araç kiralayacak arkadaşlara yardımı olur umarım.
  • Çok güzel bilgiler verilmiş. Ben de Avis'ten Italya'da araç kiraladım. Birden aklıma gelip kiraladığım için rezervasyon filan yaptırmadım. Bu yüzden günlük kiralama için Fiat 500 verdiler. Araç donanımlıydı, çok yeniydi ve deposu fulldü. Eleman kısaca aracı tanıttı ve arkasını dönüp gitti. 24 saatte 350 km civarı kullandım. Yaşım o zaman 23'ü doldurmadığından, sınırsız km ve full kasko istediğimden ve yarım depo benzin harcadığımızdan neredeyse 90 euroya gelmişti. Yine de aracın gıcır gıcır olması, hem teslim alırken hem de geri verirken bir problem yaşamayaşım beni memnun etmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

National yaramaz firma, evet bir kaza durumunda da her türlü sıkıntıyı çıkarmak için uğraşıyorlar.

Avis ise başarılı, ama fiyatları gereksiz yüksek.

Bir de şuna dikkat edin, europcar, hertz, sixt gibi firmaların yurt dışı sitelerinden Türkiye içi daha uygun fiyata araç kiralayabilirsiniz bazen.

Ben en çok Hertz'den memnun kaldım. En uygun fiyat da onda, özellikle hertz logolu i20 veya getz çok uygun fiyata veriliyor.

Ama kaza durumunda yok alkol raporu alın vs her türlü gıcıklığı yapma durumu var şirketlerin. Ek sigortaları yaptırırsanız 3. kişilerin de hasarları karşılanıyor.
    Şehirler arası yol yapacaksanız mini onarım sigortası da yaptırın, cebinizden bir kaç tl daha çıkar ama cam kırılması, lastik patlaması vs gibi durumlarda sıkıntınız olmaz.

birde günlük km limiti km başına bilmem ne kadar fiyat lar ufak bir hesapla taksi den pahalı ya geliyor nerdeyse bazı firmalar ...

örnek km limiti günlük 200 km olan firmalar var sonra her km için 1 tl araç zaten o kadar yakmıyor km de ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 5 Nisan 2012; 17:09:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.