Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neccko

quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Nakit neden kiralanmiyor bu firmalardan kredi karti sartini anlamis degilim biri acabilirmi?

Kiralama firmaları kendilerini güvenceye almak isterler. Kredi kartı bunun içindir.

Mesela siz aracı kiraladınız, sonra aracı otoparka bırakıp gittiniz, aracın deposu da boş. Firma bu durumda kredi kartınızdan tahsil edecektir. Aynı şekilde Trafik cezaları içinde geçerli bu durum.

Başımıza çok geliyor, trafik cezası bize geliyor ceza saat ve tarihinde araç kimde bakıyoruz. Daha sonra müşteri ile irtibata geçiyoruz ve belirtiyoruz. Bazen öyle durumlar oluyor ki, müşteri cezaya itiraz ediyor. Devletin polisi cezayı yazmış (çoğu zaman cezalar resimli kanıtlı bir şekilde geliyor) ben kabul etmiyorum ödemiyorum derse kredi kartından tahsil edilir.

Kredi kartında yeterli limit yok ise hukuki işlemler başlar. Zaten imzalamış olduğunuz sözleşmede bunlar mevcuttur.

Nakit ödeme yapabilirsiniz, ancak bu durumda sizden provizyon alınacaktır.

Yoksa size 40-50 bin liralık araç veriliyor kredi kartı aracı güvenceye almak için değil :)

Tesekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

budget, avis, assist, hertz ve national'dan sürekli araç kiralarım. zaten gerek yapılması ve yapılmaması gerekenleri detaylı olarak yazmış arkadaşlar. ancak yine hatırlatmak için kesinlikle aracın içine dışına sigara yanığından bir taş sıyırmasına kadar kontrol edin ve aracı teslim alırken araç krokisine işletin bunları. kazaya karışmadım daha önce ancak her durumda (kurumsal firmalarda 24 saat ulaşılacak telefonlar vardır) firmayı haberdar edin ve onların yönlendirmelerine göre işlem yapın. istanbul içi kiralamalarda mutlaka ek sigorta alın. eğer clio vb. araçlarla uzun kiralama yapacaksanız ek sigortaya gerek yok. kullanmış olduğum firmalar hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse;

budget: 3 gün mondeo ve 2 gün clio kiralamıştım. ek sigortası 15 tl civarındaydı. araçları temiz ve bakımlı oluyor ancak fiyat diğerlerine göre pahalı.
    avis: zaten budget ile kardeş firmalar sayılırlar. araç kaliteleri aynı. yine fiyat olarak budgetten bile pahalı oluyor fiyatları. ancak vodofone hattınız varsa yüzde 25 indirim zamanları oluyor.
    assist: bir şehir fırsatı sayesinde bu firma ile çalıştım. 12 gün fluence ve 2 gün clio kiraladım. her 2 araçta da sorun çıkmıştı ancak zorunlu olarak kullandım. 12 günlük fluence de yağ ucu ucunaydı ve istanbula geldiğimde minimumun altındaydı ve bunu uyarmama rağmen siz eklemeyin dediler. clionunda frenlemesinde problem vardı sola çekiyordu. ayrıca fluence i alırken çakmak girişi çalışmıyordu. 12 gün boyunca navi lazım olacağından sigortayı değiştirmek zorunda kalmıştım. fiyatları uygun gibi ancak araçları biraz bakımsız.
    hertz: en ekonomik ve en müşteriye değer veren firma diyebilirim. fiyatları gerçekten çok uygun olabiliyor bazen. uçak bileti gibi erken rezervasyona çok uygun fiyatlar olabiliyor. 39 tl ye reklamlı araç kiraladığımı da bilirim. ayrıca geçen bayram accent kiralamıştım ve ellerindeki accent ankarada kaza yaptığından bana 69 tl den 4 gün boyunca c180 ve ya land rover vermişlerdi ve ben de c180 ile bayramı geçirmiştim :) yani öyle elimizde araç yok olayı yapmıyorlar.
    national: yine şehir fırsatı sayesinde bu firmayı tanıdım. müşteriye yaklaşımları çok iyi. kuga ve focus kiraladım. hatta bu haftasonu yine bir focus alacağım. araçları çok temiz. fiyatları da sürekli fırsatları takip ederseniz uygun. 169 tl ye ford kuga jeep kiralayabilirsiniz.

Öyle bir yazmışsınız ki hertz in kocaeli şubesi olsa şimdi gider araç kiralarım

Tesekürler bu arada değerli görüşleriniz için...

• gekren

Gayet güzel bilgiler, teşekkürler.
  • Rica ederim. Ancak herkese tavsiyem bu firmalar dışındaki sokak rent a car cılara güvenmesinler. Adamların çoğu aracında boş senete güvenerek kasko bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

Orijinalden alıntı: gekren

budget, avis, assist, hertz ve national'dan sürekli araç kiralarım. zaten gerek yapılması ve yapılmaması gerekenleri detaylı olarak yazmış arkadaşlar. ancak yine hatırlatmak için kesinlikle aracın içine dışına sigara yanığından bir taş sıyırmasına kadar kontrol edin ve aracı teslim alırken araç krokisine işletin bunları. kazaya karışmadım daha önce ancak her durumda (kurumsal firmalarda 24 saat ulaşılacak telefonlar vardır) firmayı haberdar edin ve onların yönlendirmelerine göre işlem yapın. istanbul içi kiralamalarda mutlaka ek sigorta alın. eğer clio vb. araçlarla uzun kiralama yapacaksanız ek sigortaya gerek yok. kullanmış olduğum firmalar hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse;

budget: 3 gün mondeo ve 2 gün clio kiralamıştım. ek sigortası 15 tl civarındaydı. araçları temiz ve bakımlı oluyor ancak fiyat diğerlerine göre pahalı.
    avis: zaten budget ile kardeş firmalar sayılırlar. araç kaliteleri aynı. yine fiyat olarak budgetten bile pahalı oluyor fiyatları. ancak vodofone hattınız varsa yüzde 25 indirim zamanları oluyor.
    assist: bir şehir fırsatı sayesinde bu firma ile çalıştım. 12 gün fluence ve 2 gün clio kiraladım. her 2 araçta da sorun çıkmıştı ancak zorunlu olarak kullandım. 12 günlük fluence de yağ ucu ucunaydı ve istanbula geldiğimde minimumun altındaydı ve bunu uyarmama rağmen siz eklemeyin dediler. clionunda frenlemesinde problem vardı sola çekiyordu. ayrıca fluence i alırken çakmak girişi çalışmıyordu. 12 gün boyunca navi lazım olacağından sigortayı değiştirmek zorunda kalmıştım. fiyatları uygun gibi ancak araçları biraz bakımsız.
    hertz: en ekonomik ve en müşteriye değer veren firma diyebilirim. fiyatları gerçekten çok uygun olabiliyor bazen. uçak bileti gibi erken rezervasyona çok uygun fiyatlar olabiliyor. 39 tl ye reklamlı araç kiraladığımı da bilirim. ayrıca geçen bayram accent kiralamıştım ve ellerindeki accent ankarada kaza yaptığından bana 69 tl den 4 gün boyunca c180 ve ya land rover vermişlerdi ve ben de c180 ile bayramı geçirmiştim :) yani öyle elimizde araç yok olayı yapmıyorlar.
    national: yine şehir fırsatı sayesinde bu firmayı tanıdım. müşteriye yaklaşımları çok iyi. kuga ve focus kiraladım. hatta bu haftasonu yine bir focus alacağım. araçları çok temiz. fiyatları da sürekli fırsatları takip ederseniz uygun. 169 tl ye ford kuga jeep kiralayabilirsiniz.

Öyle bir yazmışsınız ki hertz in kocaeli şubesi olsa şimdi gider araç kiralarım

Tesekürler bu arada değerli görüşleriniz için...

İnanın fırsat olayı olmasa hertzden kiralardım yine.

• Budget'tan nasıl ucuza araç kiralanır onu anlatayım sizlere:

Öncelikle Türk hava yollarından Miles&Smiles kartı alınır, adresinize gelir.

Bu kart ile, budget.com.tr'ye değil, budgetinternational.com sitesine girilir.

Promosyon kodu L143600 yazılır (yanlış hatırlıyor olabilirim)

13 gün için 1.5 Accent 883 TL'ye kiralanır.

Yok ben Türkçe istiyorum, budget.com.tr'ye gireceğim derseniz;

online ödeme ile indirim dahil 1130TL'ye kiralarsınız, ya da miles&smiles kampanyasıyla 1167TL'ye kiralarsınız.

Sonuç bu kadar basit.

Aradaki fiyat farkı, Koç grubunun karının by-pass nedeniyle düşmesinden kaynaklanmaktadır.

Dediğim yöntemle Accent Era dizel günlüğü 68TL'ye kiralanır 90 TL yerine.

Tabi bu arada kredi kartınıza küçük bir komisyon da gelebilir yurtdışı alışveriş nedeniyle.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 6 Mayıs 2012; 14:24:37 >

• mesajım bulunsun,çok yararlı bir konu.bazen öyle lazım oluyor ki insana.

bu arada ankarada merdiven altı tabir edilen bi yerden 3 gün symbol kiralamıştım,2 ayı geçti.adam bi arkadaşın tanıdığı diye boş senet de imzaladık.

eşekliğime doymayım,aceleden apar topar aldık arabayı çıktık.meğer lastikler bitikmiş.ilk gün ankara şehir içinde yaklaşık 300km yol yaptım araçla kazasız belasız...2.gün arkadaşa lazım oldu verdim arabayı.eskişehir yolunda biraz kendi hatası ama büyük oranda lastikler yüzünden kaza yaptı.

iki farın tırnakları kırılmış,tampon sallanıyor.iki far bir tampon için 10 gün!!! yattı araba sözde.adam bi miktar tanıdık olmasına rağmen 10 gün yattı parası + kazayı arkadaş yaptığı için 500 lira tamir masrafı talep etti.500 lirasını verdik.10 gün yattı parası için senetle tehdit etti.+değer kaybı lafı etmeye başladı bi de.

araya adam sokup masada hafif gözünü korkutup aldık bir şekilde seneti.yoksa laftan sözden anlayacağı yoktu.

MERDİVEN ALTI KİRALAMACILARA SAKIN BULAŞMAYIN.tecrübeyle sabittir.

• İşte bu...Konuyu açan ve değerli bilgileri bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkürler...
  • europcar hakkında bilgi verebilecek tecrübeli bi forumdaş aranıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolujet national car rental ile kampanyası var uçak bileti olana 39 tl diyor ben gideceğim yere netten baktım 49 tl ye fiesta benzinli veriyorlar 10 tl mini hasar sigortası gün içinde 200km ancak yaparım.. firma guvenilir mi ne dersiniz.. bide benzinli araç kiralamak mantıksız mı olur...
  • hertz ile brukselden araba kiralamistim, netten 207 hdi diye secmistim adamlar bana kia ceed sw 1.6crdi 115hp verdiler ayni fiyata, mukemmel bir deneyim olmustu benim icin ve de full cover ile adanzye kasko yaptrdim ek 13 euroya gunluk, kesinlikle tavsiye ederim.
  • kesinlikle ama kesinlikle senet imzalamayin, rent a car kaskosu olmayan firmalar bunu yapiyor uzak durun ve buyuk firmalar haric bulasmayin, gidin depozitonuzu verin kartinizdan on provisyon ve keyfinize bakin, gerisi yalan, araba sonra hurdaya da ciksa caniniz sagolsun, lutfen bu dediklerimi cevremdeki insanlarin yasadiklari deneyimlere istinaden yazdim.
  • SIXT'den 7 günlüğüne Peugeot Partner Tepee Dizel kiraladım İspanya'da.

Çok memnun kaldım.

Fiyat olarak 300 TL verdim.
  • İspanya para birimi olarak TL'ye mi geçmiş?

Şaka yapıyorum...Kızmayın...
  • Kredi Kartı ekstremde yazanı söyledim yani TL
  • Bu kurumsal kiralama şirketleri içerisinde sizce, şu aralar en iyi kampanyaya sahip olan hangisidir?
  • Şu an en uygunu National'in anadolu jet kampanyasıdır
  • Arkadaşlar bu aralar hertz ile ilgili kulağıma hiç iyi şeyler gelmiyor,kaza durumunda müşteriden para talep etmişler,resmen mahalle arası firmaların yaptığını yapmışlar birkaç kişiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Budget'tan nasıl ucuza araç kiralanır onu anlatayım sizlere:

Öncelikle Türk hava yollarından Miles&Smiles kartı alınır, adresinize gelir.

Bu kart ile, budget.com.tr'ye değil, budgetinternational.com sitesine girilir.

Promosyon kodu L143600 yazılır (yanlış hatırlıyor olabilirim)

13 gün için 1.5 Accent 883 TL'ye kiralanır.

Yok ben Türkçe istiyorum, budget.com.tr'ye gireceğim derseniz;

online ödeme ile indirim dahil 1130TL'ye kiralarsınız, ya da miles&smiles kampanyasıyla 1167TL'ye kiralarsınız.

Sonuç bu kadar basit.

Aradaki fiyat farkı, Koç grubunun karının by-pass nedeniyle düşmesinden kaynaklanmaktadır.

Dediğim yöntemle Accent Era dizel günlüğü 68TL'ye kiralanır 90 TL yerine.

Tabi bu arada kredi kartınıza küçük bir komisyon da gelebilir yurtdışı alışveriş nedeniyle.

Saygılar...

İlaç gibi geldi,nasıl işime yarayacak anlatamam hocam çok teşekkürler..

Ben renault symbol kiralamak istiyorum mesela,3 günlük..Yine geçerli olurmu bu olay ?

• Benimde bazen araç kiralayasım geliyor ,ancak kaza yaparsam parası benden çıkar diye çok korkuyorum bende hertz den duymuştum böyle bir şey .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.